[Mania] Nieuwsbrief Week 47
 
Email Header

#POP

yd2
Adele - 25 16.99 / LP 19.99 |
VANAF VRIJDAG VERKRIJGBAAR!!!
De LP is het eerste weekend 19,99 , daarna 22,99

“My last record was a break up record and if I had to label this one I would call it a make up record. I’m making up with myself. making up for lost time. making up for everything I ever did and never did..” Na het grote succes van haar vorige twee platen 19 en 21 leek het er even op dat Adele op het hoogtepunt zou stoppen met haar muzikale carrière. Ze nam een sabbatical waarin ze zich vooral bezig hield met haar opgroeiende zoon. Nieuwe songs dienden zich maar moeizaam aan totdat in 2013 er een kentering kwam. In eerste instantie draaide het nieuwe werk om die rol als moeder totdat Adele besloot dat dit wel 'too boring' was. Diverse pogingen voor de nieuwe plaat werden voortijdig gestaakt totdat ze de samenwerking zocht met Greg Kurstin. Hij produceerde het nieuwe album en speelt ook het merendeel van de instrumenten. Heel langzaam ontstonden de songs die nu 25 vormen, met weliswaar nog steeds een hoofdrol voor het moederschap maar ze gaat ook in op het volwassen worden en afscheid nemen van haar jeugd.
yd2

WIN EEN ADELE CANVASPRINT!

Er zijn een aantal fraaie canvasprints die verloot worden 
onder de kopers van het nieuwe Adele album

Laat je gegevens achter in de winkel om kans te maken of mail een foto van je kassabon naar acties@platomania.nl
Degenen die via de site bestellen doen automatisch mee aan de verloting. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.
yd2
The Who - Live In Hyde Park 2CD+DVD 24.99  /
DVD 19.99 / Bluray 29.99 / 2CD+DVD+Bluray+boek 54.99 / 3LP 44.99 

Het vijftigjarig jubileum van The Who werd gevierd door een tour waarbij niet alleen Amsterdam maar ook Hyde Park werd aangedaan. Dat laatste concert is nu verschenen in diverse formaten, van cd tot Bluray. De stem van Daltrey mist weliswaar de kracht van de hoogtijdagen (het is een kleine deceptie dat de lange schreeuw in Won’t Get Fooled Again niet meer door hem geproduceerd kan worden), maar dat wil niet zeggen dat The Who als nostalgieact gezien moet worden. Het concert bevat een prachtige dwarsdoorsnede van het oeuvre van de band,
(lees verder)
yd2
Roger Waters - The Wall Live  2CD 19.99 / 3LP 49.99 
The Wall van Pink Floyd behoort natuurlijk tot een van de grote prog-epics en daarmee ook tot het collectieve geheugen van de rockliefhebber. Daarmee brengt de release van weer een live-uitvoering van dit meesterwerk, deze keer door schrijver, initiator en ex-Floyd bassist/zanger Roger Waters, op zich niets nieuws. Vooral niet omdat bij de dubbel-cd geen dvd zit waarop de vernieuwde, en als ik ooggetuigen mag geloven, magistrale show te zien is. Toch is deze The Wall, opgenomen tijdens Waters’ zegetocht in 2014 in Machester, Athene en Buenos Aires, geen weggegooid geld. Dat komt omdat de prima live band – onder meer bestaand uit de wereldgitaristen Snowy White en Dave Kilminster, (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

PAUW - Maak kans op concertkaartjes!

Koop nu het album Macrocosm Microcosm van PAUW en maak kans op kaartjes voor het concert op 20 december in Paradiso! Degenen die online bestellen doen automatisch mee. Kassabon mailen kan naar acties@platomania.nl ovv "Pauw"

Bestel het album HIER.
yd2

SRANAN GOWTU - BOEKPRESENTATIE
27 NOVEMBER @ CONCERTO KOFFIE

Bij Top Notch, in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, verschijnt het boek Sranan Gowtu: Iconen Uit de Surinaamse Muziek. 
​Op vrijdag 27 november presenteren wij namens Top Notch en Nijgh & Van Ditmar het boek SRANAN GOWTU met een vrolijke borrel in Concerto Recordstore in Amsterdam
16:00 Aanvang , entree = gratis

16:45 Optredens van Edgar Burgos (Trafassi), Patrick Tevreden (Lobi Firi / Sukru Sani), Marlene Waal (De Surinaamse Vrolijke Jeugd), Manoushka Breeveld & Oscar Harris (the Twinkle Stars)
19:00 Einde
FACEBOOK EVENT
yd2

PINK FLOYD - BOEKPRESENTATIE
29 NOVEMBER @ CONCERTO KOFFIE

Zondag 29 november zal Wouter Bessels het boek "De Som der Delen" over Pink Floyd presenteren op het Concerto-podium!Bessels is de auteur van "De Som der Delen" waarin hij de complete historie van de band beschrijft. Aanvang 15:00 uur, entree = gratis
 


FACEBOOK EVENT
yd2

INSTORES

za 21 nov 16.00 Einfach Kurt - Concerto
zo 22 nov 14.30 Lorrén - Plato De Hip Deventer
zo 22 nov 16.00 The Legs - Concerto
zo 22 nov  16.30 Lorrén - Plato/Mansion24 Apeldoorn
zo 29 nov 14.30 The Maureens - Plato De Hip Deventer
zo 29 nov 15.00 Lorrén - Plato Leiden
zo 29 nov 16.30 The Maureens - Plato/Mansion24 Apeldoorn
vr 04 dec  16.00 JW Roy / Leon Verdonschot -                                                                         Plato/Mansion24 Apeldoorn  
yd2

CONCERTO RADIO

Concerto Radio, aflevering 100!!! (13 november).

Ditmaal met PAUW, Boogarins, EL VY, Jeffrey Lewis & Los Bolts, The Chills, Israel Nash, Bill Ryder-Jones, Sanseverino, The Yawpers, Heaters Master, Cheatahs, Rival Consoles, plus een instore van Tom Smith van Editors.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#REISSUES

yd2
Rolling Stones - From The Vaults: Leeds 1982 2Cd+DVD 24.99 / DVD 16.99 / Bluray 22.99 / 4LP 36.99 
Op de hielen van de Tokyo Dome 1990-uitgave, volgt Live In Leeds 1982. Opnieuw dus een eerdere ‘official download’ die tot fysiek product verwerkt wordt, natuurlijk weer in de zo langzamerhand bekende configuraties. (Alleen een fatsoenlijke betaalbare Brussels Affair en Toronto 2005 dus nog…) De reden waarom juist voor dit concert gekozen is, ligt misschien wel in het feit dat dit niet alleen het laatste concert is van de Tattoo You-tour maar tevens het laatste concert is waar de onvolprezen oer-Stone Ian Stewart meespeelde, voordat hij in 1985 aan een hartaanval bezweek. (lees verder)

From The Vaults overzicht met alle titels  HIER
yd2
Underworld - Second Toughest In The Infants CD+DVD Deluxe 24.99  / CD 8.50 / 4CD Super Deluxe Edition 99.99 / 2LP 34.99 
Fans van Underworld kunnen hun pulserende hart ophalen bij aanschaf van de maar liefst vier cd’s tellende re-issue van het album Second Toughest In The Infants uit 1996. Deze zogenaamde Super Deluxe versie herbergt 34 nummers, waarbij cd1 het originele album beslaat en opener Juanita / Kiteless / To Dream of Love en runner-up Banstyle / Sappys Curry samen al goed zijn voor ruim een halfuur aan luisterrijke beats. Underworld’s vocalen gekoppeld aan elementen uit house en techno werden in 1994 na debuutalbum Dubnobasswithmyheadman als baanbrekend ervaren, iets wat verder werd geperfectioneerd op Second Toughest In The Infants. (lees verder)
yd2
Velvet Underground - Complete Matrix Tapes 4CD 69.99 
Als The Velvet Underground hun derde - titelloze - album hebben afgeleverd gaat de groep uitgebreid toeren. Het brengt ze eind 1969 in San Francisco waar ze op vier verschillende plekken totaal 18 shows geven. Een groot deel daarvan wordt opgenomen, met name de shows in de Family Dog krijgen een mooie registratie die begin zeventiger jaren op een dubbel elpee komen; The Velvet Underground Live 1969. Gitarist Robert Quine (later bekend van zijn werk met Richard Hell en Lou Reed) is fan en bezoekt ook een groot aantal shows die hij op zijn cassetterecorder vastlegt.  (lees verder)
yd2
Queen  - A Night At The Odeon 1975 17.99 /
2CD Deluxe 34.99  / CD+Bluray 32.99 / DVD 19.99 / Bluray 29.99 / CD+DVD+Bluray+12 inch+boek Super Deluxe 129.99 / 2LP 39.99 

Fans van het oudere werk van Queen komen na de fenomenale heruitgave van het concert uit de Rainbow in 1974 wederom goed aan hun trekken met de heruitgave van het concert van 24 december 1974 in de Hammersmith Odeon, zowel op CD als DVD te koop. De opnames van dit concert circuleerden al jaren onder de echte fans, maar nog nooit in zo’n geweldige kwaliteit.
(lees verder)
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
DJ Maestro - Nina Simone Little Girl Blue Remixed 15.99 
LIMITED 180 GRAM TRANSPARANT BLAUW VINYL 24,99
In 1957 nam Nina Simone, destijds nog een klein blauw meisje, haar eerste album op dat een jaar later verscheen op het begin jaren vijftig opgerichte label Bethlehem Records, dat gaandeweg het decennium switchte van pop naar jazz en waar de goede smaak regeerde, verkregen door artistieke vrijheid en prachtige hoezen. Naast Simone debuteren Chris Connor, Herbie Mann, Johnny Hartman daar en zetten Julie London, Carmen McRae en Mel Tormé er hun vroege schreden, allen nog voor de jaren zestig beginnen.  (lees verder)

#VINYL

Full Image

NIEUWE CONCERTO 60 JAAR RELEASES NU UIT!

Vier nieuwe releases ihkv "Concerto 60 jaar" ism Music on Vinyl liggen nu in de winkel!
Allen gekleurd vinyl, limited 300 stuks (genummerd), OP = OP ...
overzicht: www.platomania.eu/concerto-60-jaar-releases
yd2

JANIS JOPLIN

"Pearl"
LP: 19,99
yd2

STEVIE RAY VAUGHAN

"Live Alive"
2LP: 24,99
yd2

FUGEES

"The Score"
2LP: 24,99
yd2

CYPRESS HILL

"Black Sunday"
2LP: 24,99

#ROOTS

yd2
Jason James 15.99 / LP 22.99
Hij mag dan geboren zijn in Texas City, een stadje in de staat Texas vlak bij Galveston, en opgegroeid met een stevig dieet aan country & western, Jason James begon zijn carrière in punk en alternatieve rockbandjes. Het kwartje viel pas jaren later en sindsdien is hij verslingerd aan authentieke country in de beste honky tonk traditie. Sterk onder invloed van grootheden als Hank Williams, George Jones en Merle Haggard schreef hij een serie songs die indruk maakten op het New West label. Zij koppelden hem aan producer Keith Gattis (bekend van o.a. Willie Nelson en Dwight Yoakam) en organiseerden een select gezelschap muzikanten voor zijn debuutalbum.  (lees verder)

#WERELD

yd2
Tinariwen - Live In Paris 18.99  / 2LP 26.99 
Live In Paris, Oukis N’Asuf is een livealbum van de Toearegband Tinariwen. Het zijn opnames gemaakt van een speciaal concert in Bouffes du Nord in Parijs op zaterdag 13 december 2014. Het album bevat optredens van de band naast de 75-jarige ‘grand dame’ van de Tamashek cultuur Lalla Badi. De Limited Edtion van het livealbum zal verschijnen met een gesigneerde poster ontworpen door Chris Hopewell van Jacknife Prints.

#DVD

yd2
Better Call Saul Seizoen 1 3DVD 29.99
Cast: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Patrick Fabian

Spin-off van Breaking Bad. Voor Saul Goodman en Walter White elkaar ontmoette, was Jimmy McGill (Bob Odenkirk) een arme advocaat. In deze voorloper van de Emmy-winnende serie Breaking Bad gaat Jimmy samenwerken met “fixer” Mike Ehrmantraut en begint zijn transformatie van optimistische underdog tot Albuquerque’s beruchtste juridische legende
yd2
Look Of Silence 14.99
Regie: Joshua Oppenheimer

Vervolg op The Act of Killing. Na de met prijzen overladen documentaire The Act of Killing (2012) vervolgt regisseur Joshua Oppenheimer met The Look of Silence zijn onderzoek naar de Indonesische omgang met de moord op een miljoen (vermeende) communisten in 1965 en 1966. Als Adi, zelf geboren na de gebeurtenissen, ontdekt hoe zijn oudste broer destijds is omgekomen, gaat hij de confrontatie aan met de mannen die verantwoordelijk waren voor de dood van zijn broer. Zo tracht hij de angstvallige stilte van de overlevenden te doorbreken - iets dat bijna onmogelijk is in een land waar de daders door de huidige regering en een groot deel van de bevolking nog altijd als helden worden gezien. The Look of Silence, die op het internationale filmfestival van Venetië maar liefst vijf prijzen in de wacht sleepte, is een waardig vervolg op The Act of Killing en een meesterwerk op zich
yd2
Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film 9.99
Regie: Oeke Hoogendijk 

Wanneer in 2003 optimistisch wordt begonnen aan de verbouwing van het Rijksmuseum denkt men de deuren te kunnen heropenen in 2008. De restauratie wordt echter vanaf het begin geplaagd door stroeve tegenkrachten, en de renovatie zal uiteindelijk tien jaar duren. Voor Het Nieuwe Rijksmuseum De film, winnaar van de prijs voor beste Nederlandse documentaire op IDFA, filmde Oeke Hoogendijk tien jaar lang achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum. vierhonderd uur beeldmateriaal samengebald tot een enerverende film. Het Nieuwe Rijksmuseum De film volgt alles op de voet en maakt de kijker ooggetuige van een uniek stuk vaderlandse geschiedenis
yd2 yd2 yd2

#KLASSIEK

yd2
Handel in Italy
Julia Lezhneva (sopraan), Il Giardino Armonico, Giovanni Antonini 18,99
 

De Russische sopraan Julia Lezhneva won als zeventienjarige al haar eerste prijzen en na een album met Rossini-aria's voor Naïve volgde een goed ontvangen debuut voor Decca met werk van Handel, Mozart, Porpora en Vivaldi. In Nederland is ze zeker geen onbekende dankzij indrukwekkende optredens tijdens de Zaterdagmatinee, recentelijk nog in Hasse's Siroe, Re di Perse. Op haar tweede album voor Decca, ditmaal met Handel-aria's, wordt Lezhneva opnieuw uitstekend begeleid door Il Giardino Armonico onder leiding van Giovanni Antonini. Het is echter de stem van Lezhneva die geen moment verveelt, en elke aria een hoogtepunt maakt. Indrukwekkend
yd2
Rachmaninov – Cello Sonata
Harriet Krijgh (cello) & Magda Amara (piano) 19,99 

Na een periode van depressie schrijft Rachmaninov zijn beroemde Tweede Pianoconcert. De Cello Sonate, die Rachmaninov kort daarna in 1901 voltooid, is net zo indrukwekkend. De Sonate wordt dan ook gezien als één van de meest belangrijke cellowerken van de vorige eeuw. Harriet Krijgh omschrijft dit prachtige werk met deze woorden: Rusland, verlangen, lied, piano en breedte. De complexe pianopartij zorgt voor een krachtige Russische muzieklijn, waarbij de cello een lied van verlangen zingt. Samen met haar Russische pianopartner Magda Amara weet Harriet Krijgh een geweldige opname af te leveren, met toegiften zoals Vocalise en Romance.
yd2
Bach – Goldberg Variations
Alexandre Tharaud (piano)  (cd+dvd) 19,99
 

Rondom de Goldberg Variaties (laatste deel van de Clavier Übung) zijn diverse theorieën. Speelde Goldberg wel de rol van de pianist, die de slapeloze Russische ambassadeur in slaap moest spelen (Goldberg was toen veertien) of is het de grote finale van de Clavier Übung? Daarover zullen de wetenschappers het nooit eens worden. Feit is wel dat het menig pianist talloze uren studie kost om de 32 delen goed onder de knie te krijgen. De innemende Franse pianist Alexandre Tharaud (dit jaar gast tijdens het Prinsengrachtconcert) staat borg voor een spannende interpretatie van Bach’s Meesterwerk, waarbij nieuwe details zelfs kenners weet te verrassen. Deze dagen speelt Tharaud specifiek Variatie 21: muziek dat troost.
yd2