[Mania] Nieuwsbrief Week 09
 
Email Header
yd2

BARRY HAY - LIMITED ROZE VINYL

Het album van Barry Hay's Flying V Formation (met o.a DeWolff-gitarist Pablo van de Poel) gaan we krijgen in een bijzondere editie op gekleurd vinyl
LIMITED ROZE VINYL + CD (+2 BONUS TRACKS)
500 STUKS - MANIA EXCLUSIVE , OP = OP

BESTEL/RESERVEER HIER:
www.platomania.eu/barry-hay
yd2

SIVERT HOYEM - MADRUGADA
LIVE IN DE WINKELS!

Sivert Høyem is bekend geworden als de zanger van Madrugada en heeft net zijn nieuwe solo-plaat Lioness uit!

Dinsdag 15 maart Concerto Amsterdam aanvang 17.00 u.
Woensdag 16 maart Plato Groningen aanvang 17.00 u.
De toegang is gratis, maar vol-vol!

WINACTIE! voor het uitverkochte concert in de Tolhuistuin op 15 maart verloten we 2 kaarten. Meedoen kan door op dit Facebook bericht te reageren

#POP

yd2
Roald van Oosten - Oh Dark Hundred 15,99
/ LP+CD 19,99

BEKEND VAN O.A. CAESAR!!! NIEUWE NO RISK DISC! 
‘It’s not as if I’ll be alone - I’ve got the latest touchscreen telephone,’ zingt Roald van Oosten in Acceleration. Ten tijde van het laatste album van zijn voormalige band Caesar waren die er niet; we spraken nog van een GSM. Dat is dan ook alweer langer dan tien jaar geleden. Het kan verkeren, maar wat is het fijn om luisterend naar Oh Dark Hundred te constateren dat Van Oosten het nog niet verleerd is om aanstekelijke popsongs te schrijven. Op de eerste plaat onder zijn eigen naam ('dan kan ik live ook eindelijk weer werk van Caesar en Ghosttrucker spelen') weet hij een mooie balans te vinden tussen speelse gitaarpop, de meer melancholische en elektronische inslag van Ghosttrucker en zijn composities voor theater. (lees verder)
yd2

Roald van Oosten live in de winkels:

Za 05 maart Concerto Amsterdam 16.00 u
Za 02 april Plato Deventer 14.30 u
Za 02 april Plato Zwolle 17.00 u
Za 16 april Plato Groningen 16.00 u (Record Store Day) 


yd2
Anouk - Queen For A Day 18,99 / LP 20,99 (vanaf 21-3)
Queen For A Day is het eerste van de tweede albums die Anouk dit jaar uitbrengt (het tweede album wordt overigens wat meer underground), naast het feit dat zij wederom moeder wordt en druk is als coach in The Voice of Holland. Een druk jaar voor Anouk dus!. De titel van het album verwijst overigens naar de betrekkelijkheid van roem. Zoals vertrouwd zingt Anouk na de Nederlandse single Dominique (gelukkig) weer in het Engels. Opener (en single) Run Away Together zet de toon van het album: veel dance-invloeden, maar wel met het typische geluid van Anouk. Not a lovesong is uiterst commercieel maar ligt daardoor lekker in het gehoor, net als het door dameskoortjes gelardeerde Wanna Little Something.  (lees verder)
yd2
Ray Lamontagne - Ouroboros 16,99 / LP 22,99
Met zijn vorige, door Dan Auerbach geproduceerde album Supernova maakte Ray Lamontagne een opmerkelijke stap, waarin hij zijn in de americana roots gedrenkte songs een mooie, en stevige gitaarsound meegaf. Met Ouroboros gaat Lamontagne nog een stap verder. Met behulp van Jim James (My Morning Jacket) weet hij een eigentijdse psychedelische sfeer neer te zetten, waarin zijn songs nog meer tot hun recht lijken te komen. Eerste single Hey No Pressure is een ijzersterke rocksong, waarin Lamontagne de moeite die hij heeft met de snelle, veeleisende wereld tegen een breed uitwaaierend gitaargeluid en een stevige beat neerzet. Tekenend voor kant één van de lp, want kant twee is bepaald van een ander kaliber. (lees verder)
yd2
M. Ward - More Rain 18,99 / LP 22,99 
Producer en singer-songwriter M. Ward heeft het druk. Hij produceerde het nieuwe album van Mavis Staples, maar maakte daarnaast tijd vrij voor een nieuw soloalbum. De liedjes op dit album zijn geïnspireerd door Wards jeugd in de Conejo Valley (in de buitenwijken van Los Angeles) en zijn huidige verblijfplaats Portland. De plaat begint met een geluidscollage van regen in de Pacific Northwest, zoals die in zijn studio veelvuldig te horen was. Ward is een nieuwsgierig songwriter: in zijn liedjes draait hij elke mooie steen om, om te zien wat voor insecten er onder leven. (lees verder)
yd2
Nada Surf - You Know Who You Are 16,99 / LP 20,99 
Het is alweer twintig jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met Nada Surf. Bleef Popular aanvankelijk vooral de titel van die eerste hit, in het volgende decennium wist de band uit New York alsnog een grote schare fans aan zich te binden met sterke platen als Let Go en The Weight Is A Gift. Met de uit duizenden herkenbare stem van Matthew Caws als belangrijkste troef, biedt album nummer acht meer van hetzelfde, maar gelukkig bevat You Know Who You Are genoeg fijne liedjes om weer uit te zien naar de komende optredens.
yd2
Violent Femmes - We Can Do Anything 15,99 /
LP 22,99 (vanaf 1-4)

Violent Femmes maakten in de jaren '80 twee platen die vrijwel ogenblikkelijk een behoorlijke cultstatus verwierven door hun ontwapenende primitiviteit en sarcasme. In het post-Napstertijdperk legde het Amerikaanse folkpunktrio zich vooral toe op het recyclen van oude hits en ruziemaken over ieders honorarium. Die strijdbijl lijkt nu echt begraven, en hun eerste nieuwe langspeler van dit millennium een voldongen feit; We Can Do Anything is zowel qua vorm als inhoud een wat anachronistisch, maar toch heel aardig te genieten kunststukje geworden. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 115 (26 februari).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: Benji Hughes, DeWolff, Wolfmother, LNZNDRF, Triggerfinger, Wild Nothing, Kristofer Åström, Mavis Staples, Monster Truck en Birth Control, plus een instore van Sjako.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

za 05 mrt 16.00 Roald van Oosten - Concerto
za 05 mrt 17:15 Luminize - Plato Groningen
zo 06 mrt 15.00 Matthaus Passion - Concerto
di  08 mrt 15.30 Pablo Nouvelle - Concerto
vr 11 mrt 17:00 De Nachtdienst - Concerto
za 12 mrt 14.00 Birth Of Joy - Plato/De Hip Deventer
za 12 mrt 16.00 Haty Haty - Concerto
zo 13 mrt 16.00 Marlon Thompson - Concerto
di 15 mrt 17.00 Sivert Hoyem - Concerto
wo 16 mrt 17.00 Sivert Hoyem - Plato Groningen
do 17 mrt 18.00 Paul de Munnik - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

CONCERTO-RECORD-STORE-DAY AFTERPARTY ISM SUGAR FACTORY

De Concerto-Record-Store-Day afterparty op zaterdag 16 april vanaf 19:00 in de Sugar Factory Amsterdam
(tegenover de Melkweg)


Deze begint als het programma in Concerto stopt.
Kaartjes kosten 10 euro per stuk in de voorverkoop en zijn nu in Concerto te koop. Aan de deur zijn ze 15 euro, maar op vertoon van je Record Store Day aankoop bon kun je toch 5 euro korting krijgen aan de deur.
 
Op het programma staan Boogie Beats (BE), the Black en traumahelikopter. Daarnaast DJ's die plaatjes draaien!
FACEBOOK EVENT
yd2

DAYNA KURTZ - WINACTIE
NORTH SEA JAZZ CLUB 8 MAART

WINACTIE!!! We verloten 2x2 kaarten voor het concert van Dayna Kurtz @ North Sea Jazz Club op 8 maart! Daarnaast geven we een exemplaar van het laatste album weg, de cd die ze in dr hand heeft. Drie winnaars dus totaal..
Meedoen kan door te reageren op dit Facebook bericht

#REISSUES

yd2
Janis Joplin - Janis: Little Girl Blue 18,99    
Liefhebbers van films over mensen uit de ’27-club’ komen de laatste tijd goed aan hun trekken want na prachtige docu’s over Kurt Cobain en Amy Winehouse draaide recentelijk de Janis Joplin-docu Little Girl Blue. Een ontroerend document over een vooral tragisch eenzame zangeres, doorspekt met veel live-fragmenten van Janis. En de muziek van deze docu vinden wij op de bijbehorende soundtrack. Afgezien van een nooit eerder uitgebrachte live-uitvoering van Piece Of My Heart niets nieuws onder de zon, maar dat wil niet zeggen dat Little Girl Blue niet de moeite waard is. Met vooral veel live-opnamen, waaronder het nog altijd zinderende Ball & Chain van het Monterey Festival en een enkele studio-opname (naast het titelstuk de prachtige cover van Maybe) geeft Little Girl Blue een mooi overzicht van een carrière die vooral veel te kort duurde. Voor wie zich nog nooit verdiept heeft in Joplin een mooie instapper.
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Tiga - No Fantasy Required 18,99 /
2LP 22,99 (vanaf 29-4)

De Canadese dj Tiga heeft voor No Fantasy Required weer het beste in zichzelf naar boven gehaald. Hij heeft een aantal uitstekende producers om zich heen verzameld, zoals Matthew Dear, Hudson Mohawke, met wie hij Planet E maakte en Jori Hulkkonen. No Fantasy Required is een typische Tiga-plaat, met dikke bassen, aanstekelijke vocalen, soms hilarische teksten, knetterende acid en fijne beats. Tiga gaat van meeslepend, in No Fantasy Required, Tell Me Your Secret  en Make Me Fall In Love tot feest, op 3 Rules.

#VINYL

Full Image

#ROOTS

yd2
Loretta Lynn - Full Circle 17,99 / LP 22,99
83 is ze, de First Lady Of Country Music, en maakte ze twaalf jaar geleden nog een opmerkelijk stevige comeback aan de hand van Jack White, op dit album pakt ze het iets anders aan. Een aantal nieuwe songs, maar ook een klein retrospectief, getuige de nieuwe versies van eerdere hits als Whispering Sea en Fist City. Ook de folksongs uit de Appalachen als In The Pines zijn een onderdeel van de rijke geschiedenis van Lynn en krijgen een nieuwe bewerking mee. Producer John Carter Cash, uiteraard de zoon van, koos voor een traditionelere benadering dan White, maar dat past Lynn natuurlijk als gegoten. Leeftijd- en genre genoot Willie Nelson doet mee op afsluiter Lay Me Down, en ook Elvis Costello komt langs in Everything It Takes. Maar het is vooral Loretta Lynn zelf die nog steeds overtuigt en haar troon nog lang niet opgeeft.

#JAZZ

yd2
Bill Laurance - Aftersun 18,99   
TOETSENIST SNARKY PUPPY!
De Engelse toetsenist, componist, producer en arrangeur Bill Laurance is een van de leden van het eerste uur van de New Yorkse fusion jazzband Snarky Puppy, waarmee hij wereldwijd bekend werd. Ook werkte hij samen met Chris Potter, Morcheeba en Lionel Loueke. En naast het produceren van platen maakt hij ook muziek voor film en tv. Een bezig en veelzijdig baasje dus. Na het solodebuut album Swift en de opvolger Flint, beide goed gelukt en succesvol, is het alweer tijd voor de een volgende plaat: Aftersun. Het werd opgenomen in New Orleans, met bassist Michael League, drummer Robert ‘Sput’ Searight en percussionist Weedie Braihma. (lees verder)
yd2
Esperanza Spalding - Emily’s D+Evolution Limited Deluxe Edition 19,99 / LP 24,99
Een theatraal conceptalbum met als centraal karakter Emily, een enigmatische zangeres die tot leven komt en tevens een alter ego is voor deze uiterst talentvolle Amerikaanse bassiste. Ze heeft de hele muziekgeschiedenis in zich opgezogen, met als hoekstenen Stevie Wonder, Prince en Herbie Hancock. Vocaal doet ze enigszins denken aan Joni Mitchell, maar dat kan toeval zijn. Toni Visconti (bekend van o.m. David Bowie) produceerde zes stukken voor het album dat haar beste plaat tot op heden is. Sprankelende en virtuoze songs met een jazzy, funky touch en een aantal geweldige muzikanten om haar heen. Good Lava en de ballad Unconditional Love zijn hier de goudklompjes, maar de rest is van hetzelfde hoge niveau. (lees verder)

#DVD

yd2
Life 14,99
Regie: Anton Corbijn
Cast: Dane DeHaan, Robert Pattinson, Ben Kingsley

In Life zien we de unieke vriendschap van Hollywoodlegende James Dean en fotograaf Dennis Stock. Wanneer de twee op roadtrip gaan voor een fotoshoot voor LIFE Magazine leren ze elkaar en zichzelf op een hele andere manier kennen. James Dean stierf op 24-jarige leeftijd na een korte, maar indrukwekkende carrière. Het maakte van hem één van de grootste Hollywoodiconen ooit. Life is een bijzondere film over James Dean van meesterregisseur Anton Corbijn met Robert Pattinson, Dane Dehaan en Oscarwinnaar Ben Kingsley.
yd2
Modus  3DVD 22,99
Modus is een spannende Zweedse crimeserie die vragen oproept over religie, mensenrechten en de liefde, maar ook politieke kwesties niet schuwt. Tijdens een witte kerst in Zweden raakt psychologe en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken bij een onderzoek naar een aantal verontrustende moorden, waaronder de schokkende moord op een vrouwelijke bisschop op kerstavond. In Stockholm blijven er lijken opduiken, maar de doodsoorzaken komen niet overeen. Toch begint Inger Johanne al snel een patroon te herkennen: alle moorden lijken verbonden met een fundamentalistisch internationaal netwerk. Een koortsachtige zoektocht naar de moordenaar begint… Van Emmy Award-winnend schrijversduo Mai Brostrøm & Peter Thorsboe (The Team, Unit One, The Eagle).
yd2
45 Years 12,99
Regie:  Andrew Haigh
Cast: Charlotte Rampling, Tom Courtenay

Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer (gespeeld door Charlotte Rampling en Tom Courtenay) wanneer een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen waar zij begin jaren zestig vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans. Kate begint zich te beseffen dat dit stukje historie voor haar man veel belangrijker is dan ze ooit gedacht had. Wat zegt dat over hun relatie? In 45 Years laat regisseur Andrew Haigh (Weekend) zien dat ook goede huwelijken hun geheimen kunnen hebben.Dat resulteert in een teder, intiem portret over liefde op leeftijd en de keuzes die we maken in het leven.
yd2
Spectre 16,99 / Bluray 22,99
Regie: Sam Mendes
Cast: Daniel Craig, Monica Bellucci, Léa Seydoux, Andrew Scott

Een mysterieus bericht uit het verleden stuurt James Bond naar Mexico City. Vanaf daar reist hij naar Rome waar hij de beeldschone weduwe Lucia Sciarra ontmoet. Eenmaal in Italië woont James een geheime vergadering bij waar hij het bestaan van de organisatie Spectre ontdekt. Ondertussen in London ligt MI6 onder vuur van hun nieuwe baas, Max Denbigh. Hij twijfelt over de relevantie van MI6. Bond zet alles op alles om achter de waarheid van Spectre te komen. De hulp van Moneypenny en Q komt goed van pas wanneer hij Madeleine Swann wil vinden; de vrouw die hem verder op het juiste pad kan zetten. Hoe verder Bond bij het hart van Spectre komt, hoe meer hij erachter komt dat hij zelf misschien wel meer lijkt op zijn aartsrivaal dan hij van tevoren dacht.
yd2
How To Change The World 14,99
Regie: Jerry Rothwell

Begin jaren zeventig onderneemt een groep jonge activisten uit Vancouver een poging om Nixons nucleaire testprogramma eigenhandig te saboteren. Gewapend met 16mm filmcamera’s vertrekken de ‘rainbow warriors’ richting Alaska. Ze kunnen de tests niet verhinderen, maar de impact van de beelden die ze maakten is enorm. Eenmaal thuis wordt de crew onthaald als helden en Nixons nucleaire programma wordt met stille trom afgevoerd. Gemotiveerd door het succes zet de groep een actie op die hen wereldfaam bezorgde: met een oud opgelapt schip en enkele rubberbootjes gaan ze, op gevaar van eigen leven, een heroïsche strijd aan met een gigantische Russische walvisjager, een drijvend slachthuis… Greenpeace was geboren. De oprichters van Greenpeace documenteerden hun acties van bij het prille begin bijzonder goed. Regisseur Jerry Rothwell maakt dankbaar gebruik van deze schat aan archiefmateriaal. Hij maakte van de film een bijzonder meeslepend verhaal.
yd2
Journey To The Shore 8,50
Regie: Kiyoshi Kurosawa
Cast: Eri Fukatsu, Tadanobu Asano

Een verfilming van een roman van Kazumi Yumoto. Yusuke verdwijnt op zee. Drie jaar later staat hij plotseling weer bij zijn vrouw, Mizuki, voor de deur. Zij is niet meteen onder de indruk van zijn verhaal, dus stelt Yusuke haar voor om een reis te ondernemen langs alle mensen die hem geholpen hebben tijdens zijn verdwijning. Onderweg ziet en voelt Mizuki wat haar echtgenoot heeft meegemaakt.

#KLASSIEK

yd2

6 MAART - BOEKPRESENTATIE MATTHAUS PASSION IN CONCERTO

Mischa Spel-Floris Don - Matthäus Passion BOEK 19,99

Zondag 6 maart van 15:00 tot 17:00 een presentatie van het Matthäus Passion boek van Mischa Spel en Floris Don op het Concerto-podium

Het "eerste exemplaar" van het boek zal worden uitgereikt aan Reinbert de Leeuw!!! 
​Countertenor Maarten Engeltjes zal gaan zingen.

Entree voor deze presentatie is gratis
yd2
Bach – Matthäus-Passion
Solisten, Nederlands Radio Koor, KCO, Iván Fischer (2DVD) 9,99
 

Op Palmzondag 2012 voert de Hongaarse dirigent Iván Fischer de Mattheus Passie van Bach met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Radio Koor en het Nationaal Kinderkoor uit. Fischer kan beschikken over Mark Padmore, die een geweldige Evangelistenrol vervult. Naast Peter Harvey Christus, zijn er uitstekende bijdragen van Maria Espada, Ingeborg Danz, Renate Arends, Barbara Kozelj, Peter Gijsbertsen en Henk Neven. Hoewel het KCO op eigentijdse instrumenten speelt, benadert Fischer het werk vanuit de authentieke uitvoeringspraktijk met een fysieke scheiding van de twee koren en orkesten. Deze prachtige DVD registratie is nu extra voordeling verkrijgbaar.
yd2
Suite Catalana
Eelco Haak (cello)  17,99

Eelco Haak begon zijn cellostudie in Zeeland, maar trok al snel naar Spanje. In 1994 vestigde hij zich in Salamanca en sinds 1997 is hij werkzaam als celloleraar aan het conservatorium in Zamora. Ook is hij oprichter en artistiek leider van het Orquesta de Cámara del Casino de Salamanca. Zijn liefde voor de mediterrane cultuur was al duidelijk hoorbaar een album met werken van De Falla, en wordt verdiept op de ‘Catalaanse suite’ met daarop prachtige stukken voor cello solo van o.a.
Gaspar Cassadó en Enric Casals maar ook een volksmelodie.

#BOEKEN

yd2
Mijn onvertelde leven - Grace Jones 19,99
Miss Grace Jones: de vrouw die de entertainmentindustrie domineerde vanaf de jaren tachtig. Herkenbaar aan haar excentrieke stijl en androgyne look en een inspiratiebron voor velen, zoals Lady Gaga, Rihanna en Basement Jaxx. In deze memoires doet de iconische legende voor het eerst een gedetailleerd verslag van haar succesvolle carrière en persoonlijke leven. Grace Jones vertelt voor het eerst openhartig over haar jeugd op Jamaica, de hoogtijdagen in Parijs en New York in de jaren zeventig en tachtig, waar ze een van de onvergetelijke persoonlijkheden in de discoscene werd. Duik in het leven van de artiest die het gezicht van de muziekindustrie met haar talent, individualiteit en stijl heeft veranderd. Een onvergetelijk levensverhaal!
yd2
Man en Mythe Pierre Audi en het muziektheater – Roland de Beer 29,90 
Kort na de opening van Nederlands eerste echte operahuis, het Muziektheater in Amsterdam, was er sprake van een uitzichtloze chaos bij de toenmalige Nederlandse Opera. In 1988 werd de voor velen totaal onbekende Libanese Brit Pierre Audi benoemd tot artistiek directeur. Oud-Volkskrantjournalist en operakenner Roland de Beer beschrijft beeldend en trefzeker hoe Pierre Audi in nauwe samenwerking met zakelijk directeur Truze Lodder het muziektheater in Nederland heeft ontwikkeld tot 'boutique opera' die ook internationaal opzien baart. Vier jaar lang werkte De Beer aan zijn boek. Hij dook in bestuurlijke archieven (en is de eerste die eruit citeert), sprak met 70 'medewerkers en tegenwerkers' en reisde met Pierre Audi naar London, waarover Audi (die het Almeida Theatre van bouwval tot place to be ontwikkelde) zegt 'alles wat ik ben, is hier geboren'.  (lees verder)
yd2
Klimmen naar kruishoogte - Tosca Niterink 12,50
Auteur Tosca Niterink (bekend van Theo en Thea en Kreatief met Kurk) liep in de zomer van 2011 met haar dans- en wandelpartner Anita Janssen van Granada naar Santiago de Compostela, een 1200 kilometer lange pelgrimsroute dwars door Spanje in tien weken. En dat ondanks Tosca’s rugzakallergie en beider wandelafkeer. Informatie die de gebruikelijke afzien- en beloningsessies doen vermoeden. Pelgrimeren is pijnlijden voordat de inzichten komen. En inderdaad. De meiden zien behoorlijk af. Met als prettige bijkomstigheid dat Tosca’s survivaltalenten komen bovendrijven.
yd2