[Mania] Nieuwsbrief Week 16
 
Email Header
yd2

PRO-JECT DRAAITAFEL
"LIMITED CONCERTO EDITIE"

Nu leverbaar! De Pro-Ject draaitafel (standaard versie) met daarop het Concerto-logo!  Met hoogglans lak
prijs: 279,= (inc platenbon van 20,=) , op = op 


www.platomania.eu/pro-ject
yd2

THE OUTSIDERS - RSD 7INCH

Deze release stond gepland voor Record Store Day (16 april) maar dat is helaas niet gehaald ivm vertraging bij de perserij.
De single wordt nu rond vrijdag 29 april verwacht

LIMITED 500 STUKS OP CONCERTO RECORDS
BESTEL/RESERVEER HIER
yd2

NEDERBEAT COMPILATIES OP CONCERTO RECORDS 

Vijf dubbel-LP's op gekleurd vinyl, met fraai artwork, en uitklaphoes. Slechts 500 stuks per deel - OP=OP

www.platomania.eu/nederbeat-beat-bluf-en-branie
yd2

GREGORY PORTER -
LIMITED WIT VINYL

Het nieuwe album van Gregory Porter gaan we krijgen op limited wit vinyl. Slechts 500 exemplaren voor Nederland dus wees er snel bij. Daarnaast verschijnt er een deluxe CD/DVD versie met extra tracks. 

www.platomania.eu/gregory-porter

#POP

yd2
Joep Beving - Solipsism 16,99 / LP 34,99 
Even recapituleren. Rond de millenniumwissel was lounge bij uitstek de muziek waar een breed publiek zich na een lange dag zwoegen bij ontspande. Artiesten als Moby, St. Germain en Groove Armada zijn inmiddels echter uit de gratie geraakt ten gunste van een relatief nieuwe stroming; neo-klassiek. Tegenwoordig hebben Ludovico Einaudi, Greg Haines en Ólafur Arnalds de felbegeerde avondlijke plek in de cd-wisselaar ingenomen. Joep Beving doet met zijn debuut Solipsism een kansrijke gooi naar aansluiting bij dat laatste rijtje. Voorheen vooral bekend als succesvol componist van muziek voor reclame, verzette hij enkele jaren geleden zijn bakens naar een solocarrière als pianist.  (lees verder)
yd2
Luka Bloom - Frugalisto 15,99 / LP 19,99 
De Ierse singer/songwriter Luka Blook levert met Frugalisto wederom sterk album af. Opgenomen in Lettercollum House in Timoleague (naar eigen zeggen, zijn mooiste studioervaring) bezingt Bloom 12 sketches van het leven. Het titelstuk gaat over de Ierse surfer Fergal Smith, die vindt dat we minder moeten consumeren (een frugalisto is iemand die met de trends meegaat zonder er veel geld aan uit te geven). Oh Sahara verhaalt over verloren liefde. Lowland Brothers is het onroerende verhaal over soldaten die hoopvol de oorlog in Vlaanderen instappen maar uiteraard bedrogen terugkeren.  (lees verder)
yd2
Matthew And The Atlas - Temple 14,99 / LP 22,99
Diep verscholen in het Atlasgebergte zou je Matthew Hagerty wel tegen willen komen. Samen met zijn band, omringd door fraaie natuur, nummers spelend als Pale Sun Rose en The Fishermans Wife, aangevuld met liefst alles van zijn nieuwe album Temple. Op Matthew And The Atlas’ tweede worden ingetogen liedjes subtiel afgewisseld met nummers waarbij het tempo iets omhooggaat. Of kent de track, zoals op opener Graveyard Parade, een subtiele opbouw waarbij steeds meer geluiden en instrumenten het lied dragen. Matthew is echter niet voor één gat te vangen. De vergelijkingen met het vroege Mumford And Sons zijn begrijpelijk, maar gaan dieper en verder.  (lees verder)
yd2
Venice - Brunch Buffet 16,99 
Het is alweer achttien jaar geleden dat Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon voor het eerst optraden in Jan Douwe Kroeske's 2 Meter Sessies. Vanaf dat moment is Venice eigenlijk altijd populairder geweest in Nederland dan in thuisland Amerika. Dat de heren hun liefde voor de klassieke Westcoast sound van Crosby, Stills & Nash en de Eagles nooit onder stoelen of banken hebben gestoken is een understatement van jewelste, want er zijn weinig bands die zo goed kunnen kopiëren als Venice. Dat de heren een bredere smaak hebben, wordt echter duidelijk op Brunch Buffet, een verzameling covers van artiesten waardoor de Lennons zich laten inspireren.  (lees verder)
yd2
Rufus Wainwright - Take All My Loves; Shakespeare Sonnets 18,99 / 2LP 29,99
Rufus Wainwright brengt op zijn nieuwe album Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets een ode aan Shakespeare ter gelegenheid van zijn vierhonderdste sterfdag. Op het album staan negen sonnetten die de zanger in gezongen en gesproken versies opnam met gastvocalisten en acteurs, waaronder Florence Welch (Florence + The Machine), Anna Prohaska, Helena Bonham Carter en William Shatner. Het zaadje voor Take All My Loves werd zeven jaar geleden gepland toen de Amerikaanse toneelregisseur Robert Wilson aan Rufus Wainwright vroeg of hij de muziek bij zijn stuk Shakespeares Sonnets wilde verzorgen. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 122 (15 april).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  Creedence Clearwater, Max Meser, Urban Dance Squad, The Outsiders, Mac DeMarco, The Chills, The Doors, Tom Petty & The Heartbreakers, Herman Brood & His Wild Romance, Air, Faith No More en Boogie Beasts, plus een exclusieve instore van DeWolff.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

​do 21 apr 17:00 Son Little =AFGELAST!!= - Concerto 
vr 22 apr 17.00 Lakshmi - Concerto
za 23 apr 16.00 Roos Rebergen Boekpresentatie - Concerto
zo 24 apr 16.00 Esther Apituley - Concerto
vr 29 apr 17.00 Corb Lund - Concerto
do 5 mei 17.00 Lea Rosier - Concerto 

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#REISSUES

yd2
Sandy Denny - I've Alwas Kept A Unicorn 2CD 18,99 
Toen ik ergens in de jaren negentig voor het eerst kennismaakte met de betoverende stem van de veel te jong gestorven Sandy Denny was haar muziek vrij lastig verkrijgbaar. Sindsdien is dat gelukkig ruimschoots goedgemaakt en verschenen er zelfs zoveel reissues en compilaties dat het nauwelijks voorstelbaar lijkt dat er nog materiaal in de kluizen ligt dat nog niet is uitgebracht. Toch staan er op I've Always Kept A Unicorn nog drie onbekende opnames, allen demo's van het covers project The Bunch. Een daarvan is een duet met Linda Thompson, die in de door Mick Houghton geschreven liner notes vertelt dat zij en vele anderen uit de omgeving van Sandy Denny vonden dat ze eens volledig solo een plaat zou moeten opnemen.  (lees verder)

#DANCE

yd2
Dave Clarke - Charcoal Eyes 14,99 / LP 26,99 
Dave Clarke is al twintig jaar lang een begrip in de dancewereld, met zijn door post-punk en hiphop beïnvloede techno. Hij maakte furore met zijn mixsets bij de BBC en met zijn eigen muziek, maar maakte ook naam als gerenommeerd remixer. Op Charcoal Eyes is een verzameling van recente en nieuwe remixen te vinden. Clarke benadrukt op deze remixen veelal zijn liefde voor new wave, de donkere kant van de jaren '80, met onder andere een remix van jaren '80-band The Neon Judgement, maar ook van moderne wavers als The Soft Moon en A Place to Bury Strangers. (lees verder)

#VINYL

Full Image

O.A. BILLIE HOLIDAY, DINAH WASHINGTON & ARETHA FRANKLIN 180 GRAM VINYL NU VOOR 14,99 P/S

Een aantal fraaie uitgaven op 180 gram vinyl nu tijdelijk goedkoper. 17 verschillende titels
BEKIJK HIER EEN OVERZICHT
yd2

DINAH WASHINGTON

With Clifford Brown
180 gram vinyl nu 14,99
yd2

BILLIE HOLIDAY


All Or Nothing At All
180 gram vinyl nu 14,99
yd2

EARTHA KITT


Down To Eartha
​180 gram vinyl nu 14,99
yd2

RECORD STORE DAY ITEMS

Record Store Day was weer een groot succes! 
Een aantal releases zijn nog te krijgen, reserveer snel want de meeste titels zijn bijna op.

www.platomania.eu/record-store-day-2016
yd2

DAVID BOWIE

RSD RELEASE
​Man Who Sold The World
picture disc 34,99
yd2

JIMI HENDRIX

RSD RELEASE
Smash Hits
LP; 22,99
yd2

BALTHAZAR

RSD RELEASE
Wait Any Longer - Live EP
19,99
yd2

GOLDEN EARRING - LTD GOUD VINYL

50 Years Anniversary album 3LP (34,99)
180 gram vinyl en extra boekwerk
De eerste persing (2000 stuks) is op goud gekleurd vinyl
Reserveer nu, op = op

www.platomania.eu/vinyl-speciale-releases
Full Image

PRO-JECT DRAAITAFEL "LIMITED CONCERTO EDITIE"

De Pro-Ject draaitafel (standaard versie) in een gelimiteerde oplage speciaal gemaakt voor Concerto! 
In tegenstelling tot de andere standaard-modellen is deze draaitafel voorzien van hoogglans lak!!!
RESERVEER HIER EEN EXEMPLAAR 

ACTIE! Bij aanschaf een platenbon ter waarde van 20 euro cadeau!
Deze actie geldt ook bij andere Pro-Ject platenspelers! 

#ROOTS

yd2
Martha High - Singing For The Good Times 18,99 /
LP 24,99

Waar James Brown zich graag liet voorstaan als ‘the hardest working man in show business’, is Martha High hoogstwaarschijnlijk zijn vrouwelijke evenknie. Niet voor niets maakte ze 35 jaar lang onderdeel uit van de entourage van ‘the godfather of soul’. Daarin begon ze midden jaren 60 als achtergrondzangeres, daarnaast werkte ze incidenteel met talloze andere grootheden uit de soul, funk en rhythm en blues. Pas de laatste jaren maakt de inmiddels 70-jarige Martha High serieus werk van haar sololoopbaan – een titelloos discoalbum uit 1979 daargelaten. (lees verder)

#DVD

yd2

LAURIE ANDERSON - HEART OF A DOG
SCREENING @ CONCERTO KOFFIE

DONDERDAG 28 APRIL - 19:00 

Screening en presentatie @ Concerto Koffie van de documentaire van Laurie Anderson "Heart of a Dog" uit 2015. 
Toegang is gratis 

bekijk HIER de trailer
yd2
Carol 12,99 / Bluray 16,99
Regie: Todd Haynes
Cast: Rooney Mara, Cate Blanchett

New York, begin jaren '50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop. Gebaseerd op de bestseller van Patricia Highsmith, auteur van Strangers on a Train en The Talented Mr Ripley.
yd2
Shetland Seizoen 2 19,99 
Bestond de eerste reeks van Shetland nog uit vier op zichzelf staande mysteries, in dit seizoen krijgen we één prachtig lang verhaal gepresenteerd. Het begint allemaal als een jongeman die zich Robbie noemt ruzie krijgt op de veerboot van Aberdeen naar Shetland. Leanne, een leeftijdgenote van Robbie, is getuige van wat er gebeurt en de twee sluiten vriendschap. Maar als Leanne bij aankomst van de veerboot wakker wordt, is Robbie nergens te vinden. Later die dag belandt een jongetje op de intensive care na het eten van ‘snoep’ dat hij op het strand had gevonden. Inspecteur Jimmy Perez zoekt het strand af en vindt een rugzak. Inhoud: meerdere pakketjes met felgekleurde pillen, plus de overblijfselen van een instapkaart op naam van ene Robert. Terwijl Perez steeds sterker het gevoel krijgt dat hij wordt tegengewerkt in zijn onderzoek, wordt elders op het eiland een lijk gevonden.
yd2
Je Suis Charlie 14,99 
Regie: Daniel & Emmanuel Leconte
Het is 7 januari 2015, het satirische weekblad Charlie Hebdo is slachtoffer van een terroristische aanslag die aan twaalf mensen het leven kost onder wie grote Franse cartoonisten als Cabu, Wolinski, Charb en Honoré. De wereld is geschokt. Op 9 januari volgt opnieuw een aanslag in Parijs. Ditmaal op een Joodse supermarkt. Vier gijzelaars worden hierbij bruut om het leven gebracht. Deze film is een eerbetoon aan alle slachtoffers.  


yd2
Jheronimus Bosch Touched By The Devil 12,99 
Regie:  Pieter van Huijstee
De film volgt het kunsthistorisch researchteam dat het mysterie van de circa 25 nog bestaande schilderijen van Jheronimus Bosch probeert te ontrafelen. Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk door te dringen tot de onderste verflagen om zo een indruk te krijgen van de genialiteit van de duivelskunstenaar. Maar het onderzoek roept ook de vraag op of alle werken wel echt door Bosch zijn geschilderd. Daarnaast organiseert het Noord-Brabants Museum begin 2016 de grootste overzichtstentoonstelling ooit van de middeleeuwse schilder. Gaat het lukken alle meesterwerken naar Nederland te halen?

#KLASSIEK

yd2
Van der Aa – Violin Concerto/Hysteresis
Janine Jansen (viool) Royal Concertgebouw Orchestra, Vladimir Jurowski 19,99

Traditioneel is Michel van der Aa (1970) allerminst. Veel van zijn composities mengen niet alleen ‘klassieke’ instrumenten met elektronische lagen, veelal zijn ook visuele en theatrale componenten onlosmakelijk ermee verbonden. Dat geldt niet alleen voor zijn opera’s, maar ook voor het ‘celloconcert’ Up-Close. Zijn vioolconcert, geschreven in opdracht van het Concertgebouw Orkest en Janine Jansen, is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt. Niet alleen telt het de traditionele drie delen, maar elektronica en film ontbreken. Daarbij schrijft Van der Aa het ene moment schaamteloos lyrische lijnen en laat op het andere moment het orkest onverwachte en niet eerder gehoorde klankaccenten leggen  die onmiskenbaar Van der Aa zijn. Ook met louter een orkest  en een solist (en wat voor een orkest en solist!) overtuigt Van der Aa in een ‘traditioneel vioolconcert’ volledig.
yd2
Autumn Song
Youri Egorov (piano) (2cd) 20,99

De jong overleden Russische pianist Youri Egorov (1954-1988) mocht op jonge leeftijd met veel succes aan diverse prestigieuze Competities meedoen. In 1976 vraagt hij politiek asiel aan, om zich in Amsterdam te vestigen. Egorov drukt op eigen wijze zijn stempel op de uitvoeringspraktijk, wars van enige vorm van vertoon. Door de Young Pianist Foundation, die op verzoek van Egorov toptalent ondersteund, zijn al prachtige albums van Egorov uitgegeven. Maar er zijn nog genoeg spraakmakende opnamen voor dit 2cd album. Autumn Song, naar een compositie van Tchaikovsky, geeft een prachtig overzicht van opnamen tussen 1974 en 1987 met werken van Shostakovich, Liszt, Bartok, Brahms, Prokofiev, Ravel en een wonderschone interpretatie van Scarlatti.
yd2
Schnittke – Penitential Psalms
RIAS Kammerchor, Hans-Christoph Rademann 19,99
 

Schnittkes Boetepsalmen voor gemend koor zijn zeer gecompliceerd en weten tegelijkertijd de luisteraar diep te raken, zelfs al ontbreken woorden zoals in het laatste psalm. Schnittke componeerde ze in 1988 en ze worden op dit album adembenemend mooi gezongen door het RIAS Kammerchor onder leiding van Hans-Christoph Rademann. De drie hymnes die als wijze van toegift volgen, zijn minder indrukwekkend, maar worden eveneens loepzuiver gezongen door een van de beste kamerkoren van de wereld.

#BOEKEN

yd2
Mick Rock - The Rise Of David Bowie 1972-1973 59,99 
In 1972 verschenen David Bowies vernieuwende album en alter ego The Rise and Fall of Ziggy Stardust, waarna de zacht sprekende Londenaar veranderde in een van ’s werelds grootste sterren. Bowie was een nieuw soort superster, hij verlegde grenzen muzikaal, theatraal en seksueel. Zijn optredens waren echte shows met enorme decors op het podium en extravagante kostuums. Vele malen excentrieker dan de traditionele rockconcerten uit die tijd. Een van de hoofdgetuigen van deze rocktrip was fotograaf Mick Rock, mede-Londenaar die het zowel artistiek als persoonlijk enorm goed kon vinden met Bowie en algauw deel ging uitmaken van Bowies inner circle. In de tijd dat Bowie nog niet zwaar afgeschermd werd – dat werd later wel anders – kon Rock hem nog vrijelijk fotograferen. (lees verder)
yd2
Menthol – Frank Krake 19,95
Amsterdam, 1925. Joseph Sylvester, bijgenaamd Menthol, komt na een jarenlange zwerftocht aan in de hoofdstad van Nederland. Gevlucht voor de uitzichtloze situatie in zijn geboorteland Saint Lucia en voor de rassenhaat en het geweld van de Ku Klux Klan in Amerika. Een vlucht naar de vrijheid. Hij verdient zijn brood op markten met zijn Babajaba tandpasta, dat hij aanprijst als ‘het natuur geheim van het zwarte ras’. Daarmee trekt hij het hele land door. Complete steden en dorpen lopen uit. Menthol leert Nederland tandenpoetsen. Roosje Borchert is een vrijgevochten dame van stand en staat als mannequin bekend als het mooiste meisje van de stad. Als zij Joseph tegenkomt is het liefde op het eerste gezicht. Hij zwart, zij blank. Een schier onmogelijke combinatie in de jaren twintig van de vorige eeuw. Maar het paar trotseert alles en iedereen en trouwt. (lees verder)
yd2
Schuld - Walter van den Berg 19,95
Welkom in het universum van Walter van den Berg: de harde wereld van Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen hangen in snackbars, rijden in Nissan Sunny's en lopen op badslippers - en hun vrouw slaan. De pientere Kevin maakt gejatte laptops schoon en verkoopbaar. Vieze filmpjes die hij hierbij vindt zet hij online en de vreemdgangers belt hij op. Om ze te laten zien dat het hun schuld is. Om maar met iemand te kunnen praten. Maar dan komt zijn vader, ex-charmezanger 'Zingende Ron', uit de bak. Sommige schulden worden nooit afgelost.
yd2
Alex van Warmerdam – Het Gelukzalige 14,99
Het Gelukzalige vertelt van een vennootschap van dieven, twee vrouwen, drie mannen. Iedere ochtend verspreiden zij zich over de stad om pas tegen de avond terug te keren en de buit van die dag in te leveren bij Brouwer, een vrouw op leeftijd die zelf niet meer op pad gaat, maar het vennootschap bestiert. Zij draagt zorg voor het gelijkelijk verdelen van de inkomsten en houdt ook na het werk iedereen scherp in de gaten om te voorkomen dat er binnen het vennootschap verhoudingen ontstaan. Groepsseks, paren met een hond of een vis, daar doet Brouwer niet moeilijk over, maar liefde is ongewenst. Boven Brouwer staat Van Henegouwen. Zij is hem trouw, is zijn informant. Haar trouw wordt op de proef gesteld als zij merkt dat haar stiefzoon in de ban raakt van Van Henegouwens vrouw. 
(lees meer)
yd2