[Mania] Nieuwsbrief Week 06
 
Email Header
yd2

LAST SHADOW PUPPETS - 
LIMITED VINYL & DELUXE CD

Het nieuwe Last Shadow Puppets album verschijnt in een limited  op 180 gram vinyl met uitgebreid boekwerk van 32 pagina's en een bonus 7inch met daarop een exclusieve track

Daarnaast als limited deluxe cd-versie met een hardbook cover en tevens uitgebreid boekwerk

BESTEL/RESERVEER HIER
yd2

IGGY POP - NIEUW ALBUM
​EXCLUSIEF VINYL

De godfather van de punk heeft voor zijn nieuwe album een sterren-samenwerking op touw gezet met Josh Homme (Queens of the Stone Age), Matt Helders (Arctic Monkeys) en Dean Fertita (The Dead Weather & QOTSA). Op 18 maart verschijnt het nieuwe album Post Pop Depression.
 
EXCLUSIEF in onze winkels te koop is een speciale vinyl editie. 180 gram vinyl, mooie gatefold hoes, 16 page booklet met exclusieve foto’s / handgeschreven teksten en extra info van alle bandleden (Iggy, Josh Homme)

BESTEL/RESERVEER HIER

180 GRAM VINYL HALF SPEED MASTERS

Zes iconische albums zijn op half speed opnieuw geremastered in de Abbey Road Studios. Deze mastering brengt veel meer diepte en helderheid dan eerdere uitgaves. Het zijn zeer gelimiteerde replica's van de eerste persing, komen in een deluxe hoes met certificaat en ze zijn alleen in onze winkels te koop! BEKIJK HIER EEN OVERZICHT
yd2

Rolling Stones - Exile On Main St.

2LP met 12 originele postcards 49,99
yd2 yd2
yd2 yd2 yd2

#POP

yd2
Basia Bulat - Good Advice 14,99 / LP 19,99 
​De Canadese singer-songwriter Basia Bulat bouwt sinds 2007 aan een mooi oeuvre, dat om de drie jaar een nieuwe plaat oplevert. Met name het in 2013 verschenen en met leden van The Arcade Fire gemaakte Tall Tall Shadow maakte flink wat indruk, maar heel succesvol is Basia Bulat vooralsnog helaas niet. Voor plaat nummer vier verruilde ze haar Canadese thuisbasis voor de studio van My Morning Jacket-voorman Jim James in Louisville, Kentucky, waar de basis werd gelegd voor Basis Bulats breakup-plaat. Jim James heeft Good Advice voorzien van een aards geluid, met een hoofdrol voor authentiek klinkende orgeltjes, mooie gitaarlijnen, een moddervette ritmesectie en opvallend soulvolle vocalen van Basia Bulat. (lees verder)
yd2
El Pino & The Volunteers - El Pino & The Volunteers 15,99 / LP+CD 22,99 
​Happy Camper, TIKA, Daryll-Ann, allemaal redenen waarom we lange tijd niets hoorden van El Pino & The Volunteers. Gelukkig zijn de prioriteiten verlegd en is er eindelijk het derde album, als vanouds op Excelsior. Ook nu geldt weer dat de gehele rock- en popgeschiedenis als invloed heeft gefungeerd, met een lichte voorliefde voor de americanarock van alle tijden, denk aan The Byrds, The Buffalo Springfield en, meer recent, Wilco. Opener Top Of Everything combineert dat weer met The Beatles en fungeert gelijk als aanjager van een album waar de energie vanaf spat. (lees verder)
yd2
Aafke Romeijn - Je Doet Je Best Maar 15,99 /
LP (vanaf 6-5) 20,99

​Aafke Romeijn gaat op haar nieuwe album verder waar ze op CHIN. IND. SPEC. REST. was gebleven. Nederlandstalige popmuziek, met een nu nog elektronischer randje; de piano heeft plaatsgemaakt voor analoge synthesizers. Op Je Doet Je Best Maar wisselt ze luchtige popliedjes af met indringende nummers. Tekstueel put ze zowel uit haar eigen gevoelsleven als uit haar observaties van de wereld, aangevuld met de nodige kwinkslagen. (lees verder

ACTIE! Bij aankoop van de cd bij Concerto in de winkel krijg je 2 gratis kaartjes voor het concert 17/2 in de Waalse Kerk A'dam. OP = OP 

yd2
Kula Shaker - K 2.0 17,99 / LP 22,99
​De naam van het vijfde studioalbum van Kula Shaker is een referentie naar het feit dat debuutalbum K, met nummers als Tattva en Hey Dude, dit jaar alweer 20 jaar geleden is uitgebracht. Maar de Engelse band ziet het album ook als de ware opvolger van K, ondanks de drie tussenliggende studioalbums. Terug naar het gevoel van toen, inclusief albumopener en eerste single Infinite Sun dat de band twintig jaar geleden al speelde. Het resultaat bestaat uit 11 popnummers met psychedelische, Indiase invloeden (Oh Mary, Mountain Lifter) en vaak een volwassen thema (Death Of Democracy, Here Come My Demons). (lees verder)
yd2
Motorpsycho - Here Be Monsters 16,99 / LP+CD 32,99 
​Here Be Monsters werd ooit geschreven voor eenmalige uitvoering tijdens het 100-jarig jubileum van het Noorse Techniek Museum in 2014. De muziek verdiende meer, werd verder uitgewerkt en uiteindelijk met behulp van toetsenist Ståle Storløkken opgenomen. Het resultaat laat meest opvallend, de band van een zachtere kant zien. Na een prelude met enkel pianospel, gaat het album met Lacuna/Sunrise over in een atmosferische trip. Een avontuurlijk zestiger jaren gevoel heerst er over het album, als I.M.S. onheilspellend uitmondt in ouderwets stevige psychedelica. (lees verder)
yd2
Eva De Roovere - Chanticleer 17,99 
Eva de Roovere is een Belgische singer-songwriter die de afgelopen jaren indruk maakte met een viertal eigenzinnige Nederlandstalige (of Vlaamstalige) platen. Voor Chanticleer toog ze naar Los Angeles, waar ze samen met producer Peter Case haar eerste Engelstalige plaat opnam. Het levert een wat ander geluid op dan we van haar gewend zijn, maar ook Chanticleer is weer een interessante plaat. Eva de Roovere moet door de Engelstalige teksten wat meer moeite doen om op te vallen, waardoor Chanticleer minder snel indruk maakt dan zijn voorgangers. (lees verder)
yd2
Elvis Costello - Detour - Live At Liverpool Philharonic Hall DVD 19,99 / Bluray 20,99 
Elvis Costello is terug in de plaats waar zich een belangrijk deel van zijn jeugd af heeft gespeeld, terug in Liverpool. De havenstad vanwaaruit zijn grootvader op de White Star Line naar Amerika ging en waar zijn vader uiteindelijk zijn moeder verliet, zoonlief achterliet en terugkeerde naar Londen. Moeder Mary zit in de zaal waar Declan rijkelijk citeert uit zijn carriere, soms staande in het beeld van een reusachtige Lupe-O-Tone televisie met het duo Larkin Poe, twee Amerikaanse meisjes die van wanten weten. Hij vertelt flarden uit zijn zojuist verschenen autobiografie, zingt liedjes als Shipbuilding, Ghost Train en Jimmy Standing In The Rain en verruilt af en toe de gitaar voor de piano. Ook vinden we hier een aantal songs die niet op plaat zijn verschenen, zoals Walkin' My Baby Back Home, Side By Side en het samen met Bob Dylan geschreven Golden Tom – Silver Judas. Een mooie avond in een knusse concertzaal.
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 112 (5 februari).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: DIIV, Spidergawd, Night Beats, Tricky, Boogie Beasts, Turin Brakes, Cian Nugent, Bombay, The Prettiots, Naked Lights, Alex Bleeker And The Freaks, Sivert Hoyem en Circles Around The Sun.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

BOEKPRESENTATIE HARRY MUSKEE

Op 12 februari zal Albert Haar zijn boek  ‘Window of my Eyes, 75 jaar Harry Muskee‘ in Plato Groningen presenteren en gaat zijn favoriete plaatjes draaien.

Albert Haar wordt geïnterviewd door Inki de Jonge van Dagblad van het Noorden. Aanvang 16.00 u.
yd2

INSTORES

do 11 feb 18:00 DeWolff - Plato Zwolle
vr 12 feb 16:00 Boekpresentatie Harry Muskee - Groningen

vr 12 feb 17:00 DeWolffPlato Groningen
vr 12 feb 17:00 Sjako! - Concerto

za 13 feb 16:00 Bombay - Concerto
zo 14 feb 16:00 Eric Vaarzon Morel - Concerto 
do 18 feb 18.00 IX - Concerto

vr 19 feb 16:30 Stakbabber - Concerto
za 20 feb 16.00 Remy van Kesteren - Concerto

zo 21 feb 16:00 Erik Kriek - Concerto

#RE-ISSUES

yd2
Various - Many Faces Of David Bowie 3CD 13,99
​Deze fraaie compilatie brengt een ode aan het werk van David Bowie. Verspreid over drie schijven horen we nummers waarop Bowie meewerkte, covers van zijn werk en andere tracks die een link met de meester hebben. Vrienden zoals Iggy Pop, Tony Visconti, Ian Hunter, Mick Ronson, Reeves Gabrels, Mike Garson, Angie Bowie, Woody Woodmansey en vele anderen zijn te horen naast tracks van The Spiders of Mars en ook wat originele versies van songs die Bowie coverde op bijv. Pin Ups. 

#VINYL

Full Image
yd2

JETT REBEL

"Truck"
nu uit op LP!
2LP: 24,99

yd2

DEWOLFF

"Roux-Ga-Roux"
laatste op gekleurd vinyl!
2LP: 24,99

yd2

JACK GARRATT

bestel het album en maak kans op een gratis EP!
LP: 22,99

#ROOTS

yd2
Julian Sas - Coming Home 16,99 
De uit het Gelderse Beneden-Leeuwen afkomstige Julian Sas heeft zijn eigen Mississippi in de rivier de Waal. Al jaren maakt Sas bluesrock in de beste traditie van John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon. Hij laat zich inspireren door het werk van Johnny Winter, Jimi Hendrix en vooral Rory Gallagher. Sas heeft zelfs met leden uit diens band een serie optredens als tribute aan de Ier gedaan. . (lees verder)

#WERELD

yd2
Amsterdam Klezmer Band - Oyoyoy 2CD 24,99 / 2LP (vanaf 26-2) 34,99
​Dit jaar bestaat de groep twinig jaar en u zult het niet geloven, maar dit is reeds het veertiende album. Hun eigentijdse interpretatie van klezmer is inmiddels de gehele wereld over geweest, van Oerol tot de Oeral en van het North Sea tot het Hong Kong Jazz Festival. Altijd is er ruimte voor het experiment, voor theatrale elementen en kruisbestuivingen met jazz, ska en hiphop. (lees verder)

ACTIE: De eerste kopers van het album bij Concerto in de winkel krijgen een gratis kaartje voor de releaseparty op 25 februari in Paradiso. OP = OP

#JAZZ

yd2
Snarky Puppy - Family Dinner Vol 2 2CD 24,99 /
3LP 44,99 

​Wie ooit al eens de bijzondere formatie Snarky Puppy liv e heeft mogen bewonderen, zal zonder twijfel honger hebben naar nieuwe producten van de New Yorkse Fusion band. Met 40 koppen sterk, die op het podium voortdurend wisselen van instrument, reist de groep de wereld rond en speelt de concertzalen naar hoge temperaturen met hun opzwepende muziek. Snarky Puppy is zo ‘hot’ dat concerten steevast uitverkocht raken in korte tijd. En ‘hot’ is ook het nieuwe album Family Dinner Volume Two, de opvolger van het in 2013 verschenen en Grammy Award winnende Family Dinner Volume One album. (lees verder)

overzicht Snarky Puppy: www.platomania.eu/snarky-puppy

#DVD

yd2
Game Of Thrones Seizoen 5 39,99 / Bluray 44,99
In dit seizoen proberen de diverse sleutelfiguren uit Westeros en Essos het ontstane machtsvacuüm te vullen. In Castle Black kost het Jon Snow moeite de eisen van de Night’s Watch in lijn te brengen met die van nieuweling Stannis Baratheon, die zichzelf benoemt tot wettige Koning van Westeros. Intussen maken de Tyrells en een religieuze groepering onder leiding van de raadselachtige High Sparrow het Cersei lastig om het gezag over King’s Landing te behouden en vertrekt Jaime op een geheime missie. Voorbij de Narrow Sea is Arya op zoek naar een oude vriend, terwijl de voortvluchtige Tyrion een nieuwe zaak vindt om voor te strijden. Wanneer het gevaar oploopt in Meereen merkt Daenerys Targaryan dat ze in ruil voor haar geringe macht over de stad meedogenloze offers moet maken.

Ook verschenen:
Seizoen 1-5 (25 discs) 109,99 / Bluray 119,99 
yd2
Kijken In De Ziel - Op De Drempel 14,99 
Voor de serie Kijken in de ziel: Op de drempel sprak Coen Verbraak met mensen die van hun arts te horen hebben gekregen dat ze nog maar korte tijd te leven hebben. Acht geïnterviewden vertellen onomwonden over leven in het zicht van de dood. Onder hen filosoof René Gude en journalist Albert de Lange van Het Parool. Maar ook de 21-jarige studente kunstgeschiedenis Laura Maaskant, rechter Karin van Ringen, psychiater Margo de Jonge, televisiemaker en oud-zwemkampioene Hansje Bunschoten, communicatieadviseur Claudia van Deudekom, moeder van een tweeling van drie, en ondernemer Bernard Muller, die nog maar kort geleden een groot bedrijf leidde in de haven van Rotterdam.
yd2
Sicario  19,99 / Bluray 27,99 
Regie: Denis Villeneuve
Cast: Emily Blunt, Josh Brolin & Victor Garber

In het grensgebied tussen de VS en Mexico heerst wetteloosheid. Kate, een jonge en idealistische FBI- agente, wordt gerekruteerd door het hoofd van een speciale eenheid, die strijdt tegen de escalerende drugshandel. Onder leiding van een mysterieuze consultant met een duister verleden begint het team aan een clandestiene missie. Om te overleven, moet Kate noodgedwongen alles waar ze in gelooft in vraag stellen…
yd2
Intern 17,99/ Bluray 19,99 
Regie: Nancy Meyers
Cast: Robert De Niro , Anne Hathaway & Rene Russo

The Intern gaat over Ben Whittaker (Robert De Niro), een zeventigjarige weduwnaar die net een paar jaar met pensioen is. De eerste paar jaar van zijn pensioen weet hij prima te doorstaan, maar na verloop van tijd gaat hij zich vervelen en mist hij zijn werk. Dan krijgt hij de kans om als senior stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion winkel, opgericht door Jules Ostin (Anna Hathaway). Deze bijzondere samenstelling brengt voor beide karakters belangrijke lessen met zich mee.

#KLASSIEK

yd2
Beethoven – Symphonies Nos. 4 & 5
Concentus Musicus Wien, Nikolaus Harnoncourt  19,99 

​‘Zo klopt het noodlot aan de deur.’ Dat zou Beethoven gezegd hebben over het beroemde begin van zijn vijfde symfonie. Apocrief of niet, het werd al snel als een feit aangenomen, en meer en meer kreeg de vijfde symfonie een welhaast programmatisch karakter. Nicolas Harnoncourt, die vorig jaar bekend maakte met dirigeren te stoppen, ziet het anders. Op wat naar eigen zeggen zijn laatste plaatopname zal zijn, beschouwt hij Beethovens vijfde als de verklanking van de opstand van de massa. Of hij daarin gelijk heeft, is eigenlijk niet relevant, wel relevant is deze sprankelende live-opname, met zijn geliefde Concentus Musicis Wien. Ondanks het overbekende repertoire een welkome aanvulling.
yd2
Monteverdi
Magdalena Kožená (mezzo-soprano), La Cetra, Andrea Marcon  14,99 

​Hoewel Magdalena Kozená op Lettere Amorose al de Italiaanse barok verkende en een madrigaal van Monteverdi opnam, richt zij zich op haar nieuwe album vrijwel uitsluitend op Monteverdi. Net als op Lettere Amorose kiest de mezzosopraan voor zeer dramatische vertolkingen, waarbij zij zich nadrukkelijk niet alleen door de muziek maar vooral ook door de tekst laat leiden. Dat resulteert in een zeer intense uitvoeringen van Il Combattimento di Tancredi e Clorinda en Lamento della Ninfa. Zelfs puristen zullen hun bedenkingen overboord gooien na het beluisteren van dit album.
yd2
Handel – Water Music Suites
Akademie für Alte Musik Berlin, Georg Kallweit  19,99 

​Tijdens zijn verblijf in Londen wordt Händel regelmatig gevraagd om muziek te schrijven voor gelegenheden, waaronder de koninklijke rivierfeestjes zoals in 1715 en 1717. Händel heeft daarover niets vastgelegd, maar uit een ooggetuigenverslag van de Pruisische Ambassadeur weten we dat Händel het in 1717 groots aanpakte. Het orkest bestaat uit 50 musici, waaronder veel houtblazers en koper. Händel heeft speciaal voor deze gelegenheid muziek in de Franse stijl gecomponeerd.
Wat er precies werd gespeeld weten we niet. Vermoedelijk zijn het de drie suites van de Watermuziek die Akademie für Alte Musik Berlin hier prachtig op authentieke instrumenten spelen. In latere werken citeert Händel regelmatig uit deze prettig in het gehoor klinkende muziek, dat in Händels tijd zeer populair is.

#BOEKEN

yd2
Van Andriessen tot Zappa – Erik Voermans 19,99
​In meer dan 100 hoofdstukken interviewt Erik Voermans de belangrijkste hedendaagse componisten of bespreekt hij hun muziek. Van Andriessen tot Zappa, van Boulez tot Xenakis en van Einaudi tot JacobTV. Ter sprake komen de dilemma's, raadsels en problemen waarvoor de componisten worden gesteld en hoe ze ieder tot een eigen oplossing komen. Het boek laat ook een veranderend tijdsbeeld zien: hoe de rol van het publiek belangrijker werd en de esthetiek zich ontwikkelde van diepgravend intellectualisme tot directe belevings-ervaring. Een weerslag van 25 jaar muziekjournalistiek, met toegankelijke, spitse formuleringen en frappante observaties. Een geschiedenis van een generatie lang luisteren. Dit boek breekt een lans voor een kwetsbaar genre: dat van de hedendaagse gecomponeerde muziek.
yd2
Avonturen in de mens – Gavin Francis 19,95
​Aan de hand van zijn ervaringen als arts en wereldreiziger neemt Gavin Francis je mee op een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Wat richt een toeval aan in het brein? Wat heeft het ingenieuze mechanisme van de voet voor de mensheid betekend? Avonturen in de mens is een ontroerend, informatief en prachtig geschreven boek. Het bespreekt de geneeskunde met verwijzingen naar filosofie, literatuur, kunst en geschiedenis. Achter elke ziekte en genezing, elk leven en sterven zit een verhaal.
yd2
Herman Brood- Gerard Wessel 24,95
Vernieuwde heruitgave van het fotoboek uit 1990 met niet eerder gepubliceerde foto's. 

​‘This is a book of friendship, respect, energy, obsession (both model & photographer) alertness! Fun, work(sic). A book of candy kisses on the victory lap wavin the web & do the wilder step. A book like a solid hook to break y’r neck & leaves you like cleenex under the bed.’
tekst Herman Brood
yd2
Adele, haar leven en succes – Chas Newsky-Burden 9,99
​Vijf jaar na haar tweede album is de Britse zangeres Adele terug met het album 25, en hoe! Binnen drie dagen verkocht ze ruim 2,3 miljoen exemplaren. Het mag duidelijk zijn: Adele is een topartiest!Ze heeft alle records verbroken, prijzen gewonnen en miljoenen bewonderaars, maar wie is Adele? Wat zijn de turbulente verhalen achter haar hartverscheurende melodieën? In deze unieke biografie wordt haar privéleven – dat ze buiten de spotlights probeert te houden – ontrafelt. Van haar dieptepunten en onzekerheden, tot haar gezinsleven en mega successen. Het levert een ontroerend portret op van een van de grootste fenomenen van onze tijd. 
yd2