[Mania] Nieuwsbrief Week 03
 
Email Header

Nieuwe vinyl aanbiedingen

Nu voor 14,99: de eerste twee albums van The xx, debuutplaat van The Ramones,en twee albums van Prince en Led Zeppelin. Bekijk hier een lijst met meer:
www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

The xx

Coexist
LP+CD: 14,99 (OP=OP)
yd2

The xx

XX
​LP: 14,99 (OP=OP)
yd2

Ramones

Ramones
​LP: 14,99 (OP=OP)

#POP

yd2
Navarone - Oscillation 17,99 / LP+CD 29,99
Het derde album Oscillation van Navarone is opgenomen door Joost van den Broek (Epica, Xandria). Het is flinke tijd geleden dat deze band nieuw materiaal de wereld in hielp. Hun laatste album verscheen in 2014 en begin 2015 verscheen een live DVD. Oscillation heeft dus een tijd op zich mogen wachten. Op deze nieuwe plaat komt de kracht van Navarone goed tot zijn recht, de dynamiek voelt evenwichtig en de diepgang wordt goed afgewisseld met diversiteit. Je zou kunnen zeggen dat dit album de band katapulteert naar een hoger niveau in termen van compositie.
yd2

Navarone Live in Concerto!

Zaterdag 4 februari presenteert Navarone het nieuwe album 'Oscillation' op het podium van Concerto
Aanvang 15:00 uur - Toegang is gratis 
yd2
Austra - Future Politics 15,99 /
LP Limited rood vinyl 24,99 

Hoewel ze al een album onder eigen naam had uitgebracht, maakte de wereld pas echt kennis met de Lets-Canadese Katie Austra Stelmanis in 2011, toen het indrukwekkende debuut Feel It Break van haar band Austra uitkwam. Die plaat sloot toen aan bij de donkere elektronica van acts als Cold Cave, Crystal Castles en The Knife, maar op de even sterke opvolger Olympia (2013) verlegde de nu 31-jarige Stelmanis de koers al richting een minder duister geluid. Een derde album van Austra liet even op zich wachten, maar Future Politics is het wachten meer dan waard.  (lees verder)
yd2
Foxygen - Hang 16,99 / LP Limited groen vinyl 24,99 
Wie in de muzikale wereld van Foxygen duikt loopt tegen drie album vol geëxperimenteer aan. Het duo Sam France en Jonathan Rado begint de band in 2005 en komt (pas) in 2012 met het eerste album op de proppen. Take The Kids Off Broadway is verrassend charmant en lo-fi. Een jaar later is het met We Are The 21st Century Ambassadors Peace & Magic alweer raak. Nummers als In The Darkness, No Destruction, San Francisco en Shuggie herinneren ons aan de groten uit de jaren ’60 en ’70. Topplaat. Met …And Star Power uit 2014 is een proefneming ingezet die erg wisselend wordt ontvangen.
(lees verder)
yd2
Frank Carter & The Rattlesnakes - Modern Ruin 16,99 / LP Limited crystal clear vinyl 24,99
In Juli 2011 stopte Frank Carter als zanger bij de Britse punkband Gallows. Vier jaar later verzamelde hij een nieuwe band om zich heen en nam binnen enkele maanden een rauw en stevig debuut op. Nu, nog geen halfjaar later, verschijnt het nieuwe album Modern Ruin en mag de band het voorprogramma voor Biffy Clyro verzorgen. In die korte periode heeft de band zich enorm ontwikkeld. Waar debuutplaat Blossom snoeiharde punk was laat Carter nu ook een ingetogenere kant zien. 
(lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Za 21 jan 14.00 Giles Robson - Concerto
Zo 22 jan 16.00 Deutsche Ashram - Concerto
Vr 27 jan 17.00 T-99 - Plato Leiden
Za 28 jan 15.30 Drive Like Maria - Concerto
Zo 29 jan 15.00 Philip Glass 80 - Concerto
Za 04 feb 15.00 Navarone - Concerto
yd2

Giles Robson instore in Concerto

Attentie blues-liefhebbers! As zaterdag 21 januari zal Giles Robson bij Concerto in de winkel die een aantal nummers gaat spelen. Zijn album 'For Those Who Need The Blues;  stond in onze roots top10 van afgelopen jaar. Hij is die dag ook live te bewonderen in de North Sea Jazz Club

Aanvang instore 14:00
yd2

Philip Glass - 80 jaar! in Concerto

Zondagmiddag 29 januari presenteert Concerto een aantal optredens ter ere van de 80ste verjaardag van Philip Glass!
15.00 uur - Bo de Mytteneare- piano - Matamorohsis 1-5
16.00 uur - Tom Sanderman - Saxophone – 13 melodies for..
17.00 uur - Wiek Hijmans – Gitaar – hommage

De middag in Concerto wordt georganiseerd samen met Hommage aan Philip Glass - 80 jaar! in De Meerse Hoofddorp. Op zondag 5 februari zullen daar diverse artiesten zijn werk vertolken. 
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 161 (13 januari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van The Mysterons, Chocolat, Hilma Nikolaisen, The Stray Trolleys, MICH, Asteroid, Canshaker Pi, Torii, Jeff Healey, Ebbot Lundberg & The Indigo Children, E, Jimi Tenor, plus een exclusieve instore van Joe Henry.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2 yd2 yd2

Blue Break Beats vol 3

2LP: 22,99

#REISSUES

yd2
Grateful Dead - Grateful Dead Deluxe 2CD 19,99 /
LP 29,99

Het is vijftig jaar geleden dat het debuutalbum van The Grateful Dead verscheen en dat wordt nu gevierd met een fraaie deluxe editie. Het bleek lastig te zijn de verrichtingen die de band op het podium weergaf - met zijn vele improvisaties - op band vast te leggen. Dat lukte pas een paar jaar later nadat er een kleine koerswijziging richting countryrock werd gemaakt, maar hier is het nog volledige psychedelica. Onder invloed van ritalin (!) maakte de band de opnames in een lang weekend en speelde men naast eigen werk ook een paar blues en folk covers. Een groot deel van het album zou tot in lengte van dagen op de setlist blijven staan. (lees verder)

#DANCE

yd2
Run The Jewels - Run The Jewels 3 15,99 / 2LP 34,99
De derde van hiphop-duo Run The Jewels zou eigenlijk pas op 13 januari uitkomen. Maar op Kerstavond hielden Killer Mike en El-P het echt niet meer en gooiden hun gloednieuwe plaat gratis online. Die gretigheid is tekenend voor het nieuwe album, al is urgentie misschien een beter woord. Amerika stevent overduidelijk af op een duistere en onzekere periode en dat vertaalt zich op RTJ3 naar een agressieve energie die de fans al wel langer kennen. De analytische blik wat betreft politiek en sociale ongelijkheid is echter nog veel scherper dan voorheen. Killer Mike rapt met het mes tussen de tanden gerapt en ook ook El-P laat horen zowel vocaal als muzikaal zijn strategie met militaire precisie te hebben uitgedacht. (lees verder)
yd2
Tycho - Epoch 16,99 / LIMITED ROOD VINYL 24,99
Laatste deel van trilogie die in 2011 begon met ‘Dive’ en drie jaar later werd gevolgd door ‘Awake’. De hele periode tot aan ‘Epoch’ markeert de opmerkelijke aankomst van Scott Hansen alias Tycho van solo performer en slaapkamerartiest naar een massieve viermans-band die op de grootste podia ter wereld speelt. De geluidsesthetiek van de vorige albums staat nog overeind. De energie uiterst beweeglijk en de muzikale thema’s pikkedonker. (lees verder)
Vrijdag 17:00 albumrelease in Concerto 

#ROOTS

yd2
Courtney Marie Andrews - Honest Life 14,99 / LP 26,99 
Courtney Marie Andrews is een momenteel vanuit Seattle opererende singer-songwriter die al een aantal jaren platen maakt. Dit deed de Amerikaanse tot vorig jaar met niet al teveel succes, maar het vorig jaar al in de Verenigde Staten uitgebrachte Honest Life werd daar zeer warm onthaald en wist het zelfs tot een aantal countryjaarlijstjes te schoppen. Honest Life is nu ook in Europa uitgebracht en verdient ook hier absoluut aandacht. Courtney Marie Andrews laat op haar nieuwe plaat immers horen dat ze een geweldige zangeres is. Haar expressieve en emotievolle stem herinnert aan de groten uit de folk en de country en ook de songs van de Amerikaanse singer-songwriter zijn van een opvallend hoog niveau.  (lees verder)
yd2
Ronnie Baker Brooks - Times Have Changed 16,99 / LP 24,99
Ronnie  Baker Brooks is de zoon van de legendarische bluesman Lonnie en heeft zijn roots dus stevig in de Chicago blues staan. Hij beschikt over een soepele soulstem en is een uitstekend gitarist vol passie en techniek. Times Have Changed is zijn eerste plaat in tien jaar en hij kreeg daarvoor hulp van bepaald niet de minsten uit de scene. We horen o.a. vader Lonnie, "Big Head" Todd Mohr, Bobby ‘Blue’ Bland, Steve Cropper en Angie Stone uitblinken op een album dat geproduceerd werd door Steve Jordan. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Fay Claassen - Luck Child 19,99
Fay Claassen is één van de bekendste jazzzangeressen van Nederland en wordt internationaal geroemd om haar vocale techniek en timing. Luck Child  heet haar nieuwe album en is een ode aan de jeugd en vooral voor haar dochter. Het is een verzameling popsongs, jazzstandards en eigen composities waar Fay Claassen een eigen draai aan heeft gegeven. Mooie ingetogen jazzy bewerkingen waarin de soepele klank en sterke vocale persoonlijkheid van Fay Claassen de hoofdrol spelen. Hoogtepunt is het speciaal voor Fay Claassen geschreven compositie Fay van de jazztrompettist Kenny Wheeler. 

#WORLD

yd2
Aurelio - Darandi 15,99
Na het overlijden van Andy Palacio is Aurelio Martinez de belangrijkste man van de Garifuna muziek, de muziek van de erfgenamen van zwarte slaven uit Belize. Om zijn 30-jarig muzikanten jubileum te vieren dook hij de Real World studio’s in om samen met zijn band een aantal oude songs live op te nemen. Darandi is daarmee een geslaagde combinatie van Live LP en Best Of compilatie.

#DVD

yd2
Ma Vie de Courgette 16,99 
Regie: Claude Barras
Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.
Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.
yd2
Hinterland Seizoen 2 3DVD 26,99
Cast: Richard Harrington
We zijn weken verder sinds de gebeurtenissen in het eerste seizoen van deze indrukwekkende misdaadserie. Hoofdinspecteur Tom Mathias keert terug naar Aberystwyth om onderzoek te doen naar een brandstichting op een boerderij die een moeder en haar zoon bijna fataal is geworden. Het mooie maar ruige achterland van Wales blijkt doortrokken van de fijn gewoven web van familievetes en geheimen. In dit broeinest van onverdraagzaamheid hebben Mathias en zijn team de grootste moeite om de waarheid boven water te krijgen. Intussen krijgt Mathias het op persoonlijk vlak ook flink te verduren. Interne zaken is een onderzoek naar hem gestart, en tot overmaat van ramp duikt zijn vrouw Meg op in Aberystwyth. In het kleine plaatsje lukt het hem niet lang om haar te ontlopen…
yd2
Rivals Forever: Sneaker Battle 2DVD 18,99
Cast: Ted Otis, Dirk Borchardt, Alina Levshin, Christian Friedel, Rafael Gareisen, Hanno Koffler
In een klein dorp in Duitsland lanceerden twee broers in de jaren '20 sportschoenen die een naamsbekendheid opbouwde tot op internationaal niveau. Maar in de loop der tijd kregen Adi en Rudi Dassler twee verschillende visies. De een was een introverte uitvinder, ambachtsman en atleet terwijl de ander een visionair verkoopwonder was en een impulsieve rokkenjager. Met de komst van het Naziregime leidde de verschillen tot het creëren van twee toekomstige multinationals: ADIDAS en PUMA. Een legendarische vijandigheid die het leven van Adi en Rudi vormgaf tot het eind. Deze boeiende miniserie laat ons kennismaken met het waargebeurde verhaal achter de wereldberoemde sportmerken. Tegerlijketijd is Rivals Forever een pakkend familie-epos, vol liefde, vriendschap, wantrouwen en intriges.
yd2
Jewel In The Crown 4DVD 12,99
Deze prachtige, epische serie weet op sublieme wijze het einde van het koloniale tijdperk te verwoorden en schijnt een boeiend licht op de haat-liefdeverhouding tussen Groot-Brittannië en India gedurende de jaren '40. De serie werd gebaseerd op Paul Schott’s roman The Raj Quarter en focust zich op de menselijke en culturele verwikkelingen van een samenleving die worstelt met de drastische verandering tijdens het einde van het koloniale regime. Van Gandhi’s oproep aan de Britten om India te verlaten tot de geboorte van een onafhankelijke natie, deze prachtige 14-delige serie wordt tot leven gebracht door meeslepende verhaallijnen en een cast van de crème de la crème van de Britse toneelwereld.
yd2
Sausage Party 15,99 / Bluray 17,99
Cast: Michael Cera, James Franco, Jonah Hill, Salma Hayek
In deze CG-animatiefilm leidt één worstje een groep supermarktproducten op een zoektocht naar de waarheid over hun bestaan en om te ontdekken wat er werkelijk gebeurt als ze gekozen worden om de supermarkt te verlaten. In de film schitteren de vocale talenten van de beste comedysterren van dit moment: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz, Edward Norton en Salma Hayek.
yd2 yd2 yd2

#KLASSIEK

yd2
Mendelssohn – Violin Concerto & Octet
Liza Ferschtman (viool), Het Gelders Orkest, Kees Bakels 22,99
 

Violiste Liza Ferschtman speelt al vanaf haar vijftiende met veel plezier het Vioolconcert van Mendelssohn. Tot voor kort zag zij er geen reden om dit prachtige concert zelf op te nemen. Zovelen hebben dat al gedaan. Maar naarmate ze meer en meer kennis maakt met de muziek van Mendelsshon groeide de wens om dit concert op haar eigen manier op te nemen. In Kees Bakels vindt zij de idealie partner om samen met Het Gelders Orkest dit werk op te nemen. Het resultaat mag er wezen. Tijdens het Delft Chamber Music Festival 2016 speelt Liza Ferschtman met zeven bevriende musici het String Octet van dat de zestienjarige Mendelssohn schreef.  
(lees verder)
yd2
Heartfelt – Romantic Works for Horn
Rob van de Laar (hoon), Thomas Beijer (piano) 22,99

Begin 2017 ontving hoornist Rob van de Laar (1987) de Nederlandse Muziekprijs. Dit is de hoogste onderscheiding voor jonge getalenteerde musici die door het Fons Podiumkunsten namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt uitgereikt. Met het budget van deze prijs financiert Rob van de Laar zijn eerste album. Dit album opent met het beroemde Hoorntrio van Brahms, dat Brahms na het overlijden van zijn moeder schrijft. Weinigen weten dat zijn moeder vooral genoot als de jonge Brahms de hoorn speelde. 
(lees verder)
Volg ons ook via Facebook en Twitter