[Mania] Nieuwsbrief Week 08
 
Email Header

Nieuw op Concerto Records

yd2

Drs. P CD & LP

Heugelijk nieuws voor de Drs. P fans!
De Drs P. elpee uit 1965 wordt opnieuw uitgebracht op Concerto Records. De cd-versie is aangevuld met 9 bonustracks afkomstig van singles uit de periode 1963-1966. 
Bij de vinylversie (met het album uit 1965) zit ook cd (inclusief bonustracks). CD 12,99 | LP+CD 22,99

Deze release verschijnt met Record Store Day (22/04) maar het is nu al mogelijk een exemplaar te reserveren: 
www.platomania.nl/concerto-releases
yd2

Normaal / Bökkers 7inch 

Speciale release op Concerto Records met twee nummers in de serie "The Beatles in het Nederlands". 'Wat Mot ik Doen' (Baby in Black) door Normaal en 'Baat het niet' (Don't pass me by) door de Bökkers. 7-INCH: 8,99

Deze release verschijnt met Record Store Day (22/04) maar het is nu al mogelijk een exemplaar te reserveren:
www.platomania.nl/concerto-releases 

#POP

yd2
Vreemde Kostgangers -
Vreemde Kostgangers 15,99
LP 24,99 (vanaf 21-4)

EXTRA TEKSTBOEKJE BIJ DE CD CADEAU. OP=OP
Supergroepen. Een titel die maar al te vaak wordt gegeven aan een aantal beroemdheden die samen gaan werken in de hoop dat de som van de talenten de genialiteit van de individuele sterren overstijgt en tot een meesterwerk leidt. Op papier werken die combinaties vaak beter dan in de werkelijkheid. Vaak een kwesties van ego’s. Er zijn uiteraard uitzonderingen, waarbij The Traveling Wilbury’s een goed voorbeeld was. Een spontaan idee leidde tot een ongedwongen samenzijn en prachtige muziek. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen Boudewijn de Groot, Hennie Vrienten en George Kooijmans na een gezamenlijk optreden besloten samen de samenwerking voort te zetten. (lees verder)
yd2
David Bowie - No Plan EP 11,99 /
12 inch 14,99 (vanaf 21-4)

No Plan bevat de drie laatste opnames van David Bowie voor het album Blackstar. No Plan, Killing A Little Time en When I Met You staan samen met de single Lazarus op de EP, deze tracks waren ook op de Musical uitvoering van Lazarus uitgebracht. De hoes is ontworpen door Jonathan Barnbrook met wie Bowie vaker samen werkte. 
www.platomania.nl/david-bowie
yd2
Black Marble Selection -
Greener Than The Other Side 15,99
/ LP 19,99

Het debuut van de Tilburgse band scoorde hoge ogen, met zijn opzwepende mix van sixties garage en underground soul. Dat een paar maanden later de grootste troef, zanger Jean-Paul Lilipaly, de band verliet leek dan ook een onverwachte, niet te overkomen klap. Maar niets is minder waar! Zonder een vervanger te zoeken besloten de vijf overgebleven bandleden de vocalen afwisselend voor hun rekening te nemen. Het ruige geluid ging moeiteloos over in een wat meer psychedelische sound, die eerder uit de London Sixties lijkt te komen dan uit de clubs in Memphis anno Stax. (lees verder)
yd2
King Gizzard & The Lizard Wizard -
Flying Microtonal Banana 16,99

Na acht albums zijn we eindelijk gewend geraakt aan de excentrieke Australiërs en ondanks de titel is Nuclear Fusion - de single van Flying Microtonal Banana - een van hun meest radiovriendelijke songs. Met twee drummers en drie gitaristen is KG&TLK een band uit de categorie “mag het ietsje meer zijn?” De band heeft een unieke sound met een goed werkende balans tussen discipline en improvisatie. Invloeden lijken vooral uit de periode rond 1970 te komen, de tijd van grote hippieorkesten als The Grateful Dead en The Allman Brothers Band, terwijl de bandnaam ook bewondering voor The Doors suggereert. (lees verder)
yd2
The Feelies - In Between 15,99 / LP 24,99
Tijd verstrijkt. Aan de tracktitels op het nieuwste plaatwerk af te leiden, is het voorbijgaan een thema dat The Feelies flink bezighoudt. Zie en luister Turn Back Time, Pass the Time en Time Will Tell. En anders wel Flag Days, Gone, Gone, Gone, When to Go en In Between. Het stemt droevig, want soms wil je dat deze sympathieke en volstrekt eigenzinnige Amerikaanse indie-band (1976 bij elkaar, tussen 1992-2008 uit elkaar) nooit meer ophoudt te bestaan. Heerlijke muziek die haar wortels had in The Velvet Underground, raakvlakken kreeg met Talking Heads, langszij R.E.M. kwam te liggen en vandaag de dag een positie inneemt naast – ook al zo'n sympathieke band – Yo La Tengo.  (lees verder)
yd2
Thomas Dybdahl - The Great Plains 15,99 / LP 20,99
Na zijn vorige album What’s Left Is Forever kwam er een radiostilte die vier jaar duurde. Uit deze stilte volgde dit zevende solo album genaamd The Great Plains. Volgens Dybdahl kwam zijn inspiratie voor dit album met name voort uit zelfreflectie; het terugkijken op zijn leven tot nu toe en hieruit volgend het besef dat de man die in de spiegel naar hem terugkeek, niet meer de man was die hij herkende. De cover van The Great Plains spreekt dan ook voor zich en toont de verdiepende diversiteit van Dybdahl. De meerdere gezichten van deze Noor horen we terug in zijn kunnen, zoals op de track Paradise Lost dat de kunst van Dybdahl laat horen waarin een vleugje Bon Iver en Andrew Bird langskomt.  (lees verder)
yd2
Jo Goes Hunting - Come, Future 14,99 / LP 19,99
Come, Future, het debuut van Jo Goes Hunting, belichaamt een nieuwe creatieve fase voor de band rondom multi-instrumentalist, producer en songschrijver Jimmi Jo Hueting. Het is een logische titel om de caleidoscopische pop van Jo Goes Hunting te omschrijven. Vanaf zijn beginjaren als muzikant kijkt bandleider Jimmi Jo Hueting almaar rusteloos vooruit. Terwijl hij met tegenzin op pianoles moest, wilde hij stiekem liever op een drumstel rammen. Eenmaal achter dat drumstel, wilde hij leren hoe DJ Shadow met gesamplede beats tovert. Kortom, Hueting is nooit uitgeleerd. Een jager, een creatieve ziel die het ongrijpbare naspoort.  (lees verder)
yd2
All Them Witches -
Sleeping Through The War 15,99
/ LP 22,99

Dit is alweer het zesde album van All Them Witches, een Amerikaanse band uit Nashville. Het viertal is een psychedelische rockband, die intens meditatieve momenten afwisselt met uitgesproken extraverte. Sinds hun oprichting in 2012 worden ze vergeleken met bands als Black Sabbath, Mountain en Blue Cheer. Daarbij hebben ze dan nog het psychedelische van Pink Floyd en samen is dat een uniek mengsel. De nummers kunnen ingetogen en rustig beginnen, maar ontaarden nogal eens in uitgesponnen jams, die juist weer de hele andere kant opgaan. Bij deze band hoef je je niet te vervelen. (lees verder)
yd2
Dirty Projectors - Dirty Projectors 15,99 /
2LP Limited gekleurd vinyl 34,99

Terug na vijf jaar te zijn weggeweest. Dirty Projectors, de balsturige band uit Brooklyn. De groep rondom muzikaal wonderkind Dave Longstreth kenmerkt zich door complexe arrangementen en harmonieën in combinatie met hoekige en tegendraadse ritmes. Markante indie. Vernieuwend, anders, experimenteel. In 2009 brak de band definitief door met hun spannende overgangsplaat Bitte Orca, opgevolgd door het mooie Swing Lo Magellan waar arrangementen ineens échte liedjes werden. De verwachtingen richting deze titelloze plaat zijn, en terecht, hooggespannen. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Do 23 feb 18:30 Rock Your Business - Concerto
Vr 24 feb 17:00 Ten Fe - Concerto 
Za 25 feb 16:00 Snowapple - Concerto 
Do 02 mrt 17.30 Dayna Kurtz - Concerto 
Vr 03 mrt 17.00 Jeanne Rouwendaal - Concerto
Za 04 mrt 16.00 Iguana Death Cult - Concerto
Zo 05 mrt 14.30 Michiel Borstlap - Concerto
Zo 05 mrt 16.00 Frederic Voorn - Concerto

meer info Concerto optredens:bit.ly/optredens_feb_mrt
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 166 (17 februari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Diazpora, Strand Of Oaks, Ryan Adams, The Mysterons, The Brian Jonestown Massacre, The Sadies, Dead Horse One, Jesca Hoop, Mark Sultan, Mr. Elevator & The Brain Hotel, Meatbodies, Dead Witches, Clamps, plus een exclusieve instore van Navarone.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Daniel Lohues op vinyl

Goed nieuws voor de Lohues fans die de albums eindelijk eens op vinyl willen draaien.De Allenig serie verschijnt nu op LP . Allen uitgebracht op dubbel-vinyl met gatefold cover. Naast de titels hieronder ook het album Allenig IV en ook als luxe box met alle Allenig albums 

Volgende week verschijnt het nieuwe Lohues album met de titel 'Moi' op CD en LP
www.platomania.nl/daniel-lohues
yd2

Allenig I

2LP: 22,99
yd2

Allenig II

2LP: 22,99
yd2

Allenig III

2LP: 22,99

George Harrison vinyl

De albums van George Harrison verschijnen opnieuw op vinyl. Overzicht HIER
yd2

Vinyl Collection


18LPBOX: 429,99
yd2 yd2

George Harrison


LP: 29,99

#REISSUES

yd2
Buzzcocks - Time's Up! 16,99 / LP 24,99
Geïnspireerd door de Sex Pistols brachten de Buzccocks in 1977 de allereerste independent punk plaat op de markt: Spiral Scratch. Zoals een ware punkband betaamd stapte zanger Howard Devoto een dag later uit de band. Tijdens de opnamesessies voor dit debuut nam de groep voor £45 als demo een volledige live set op. Die volledige opname is nu eindelijk officieel uitgebracht op Time's Up. Rauw, ongepolijst genieten. 

#DANCE

yd2
Thundercat - Drunk 16,99 / 4x10 inch Box 39,99 
Muzikale duizendpoot Stephen Bruner, beter bekend als Thundercat brengt voor het eerst sinds vier jaar weer een volledig album uit. Naast de voor de hand liggende keuze om weer uitgebreid samen te werken met producer Flying Lotus komen ook Kendrick Lamar en Pharell voorbij. De nummers zijn ontzettend laid back, relaxed en heel erg funky. Bij vlagen doet het denken aan een moderne Earth, Wind & Fire. Met veel samples, synthesizers en keyboards krijgt het geheel een lekker 80s geluid, Drunk klinkt echter niet gedateerd. In tegendeel, het is een verfrissend album, een herontdekking van de 80s. 
(lees verder)
yd2
Children Of Alice - Children Of Alice 17,99 / LP 22,99
Children Of Alice is het project van James Cargill, de voormalige voorman van Broadcast. De naam Children Of Alice is een eerbetoon aan zijn in 2011 overleden partner Trish Keenan. De zangeres en medeoprichter van Broadcast noemde de BBC TV film Alice In Wonderland  uit 1966 van regisseur Jonathan Miller en de  soundtrack van Ravi Shankar als haar grootste inspiratiebron. Het debuutalbum op Warp bevat alle eerder uitgebrachte tracks van Children Of Alice, het project waaraan ook Broadcast toetsenist Roj Stevens en Julian House van The Focus Group en het Ghost Box label meewerkten.

#ROOTS

yd2
Rhiannon Giddens - Freedom Highway 18,99 / LP 26,99
Dit is Rhiannons tweede soloplaat sinds haar vertrek uit de Carolina Chocolate Drops. Haar eerste plaat, Tomorrow Is My Turn, was een groot succes en wat ons betreft gaat dit album dat succes nog overtreffen. Ditmaal geen covers maar meest eigen nummers, waarin Rhiannon een stem geeft aan hen die het zwijgen werd opgelegd. Ronduit ijzingwekkend is Julie, een dialoog tussen een slaaf en haar eigenares: de liefde die de blanke meesteres voor haar meid uitspreekt is bezoedeld doordat ze Julie’s kinderen aan een andere familie heeft verkocht. De hamerende banjo en bas doen het klinken als een heuse murder ballad. (lees verder)
yd2
Dayna Kurtz - Here Volume 1 18,99 
et haar krachtige, bezwerende stem, haar poëtische teksten en haar virtuoze gitaarspel switcht ze moeiteloos tussen het werk van Johnny Cash, Billie Holiday en bijvoorbeeld Prince, en verraadt zo haar liefde voor de vele verschillende genres die haar eigen muziek zo divers maakt. Voor het eerst sinds vier jaar brengt Dayna Kurtz weer een album uit met nieuw materiaal. Bij het beluisteren gebeurt er eigenlijk iets aparts omdat de ‘classic feel’ van de meeste songs je het gevoel geven dat je ze al eerder hebt gehoord. Op een oude soul plaat, in een nostalgische film of gewoon passend bij een herinnering in je hoofd.
yd2

Dayna Kurtz 2 maart in Concerto
8 maart live in Paradiso 

Naar aanleiding van haar onlangs uitgekomen album Here Vol. 1, speelt Americana zangeres Dayna Kurtz donderdag 2 maart 17:30 in Concerto. Ze zal een kleine set spelen want ze hoopt jullie natuurlijk allemaal terug te zien op woensdag 8 maart in Paradiso. 
yd2
Ralph de Jongh - Trilogy 3CD 34,99
Sommige mensen spelen de blues. Enkelen zijn de blues. Ralph de Jong behoort ontegenzeglijk tot die laatste (buiten)categorie. Zag je hem ooit spelen, dan weet je wat het verschil hiertussen is. De passie is gigantisch, de bezieling onuitputtelijk. Dat blijkt ook wel uit de stormvloed van materiaal die hij de afgelopen twintig jaar uitbracht. Nu is daar Dancing On A Vulcano aan toegevoegd. Drie albums ineens; een trilogie die de veelzeggende bijtitel ‘20 Years Of Burst Out Explosions’ draagt. 
(lees verder)
yd2

Ralph de Jongh Live in de Winkels:

24 maart 17.00 uur Concerto Amsterdam 
25 maart 14.00 uur Plato Zwolle 
25 maart 17.00 uur Plato Groningen 
26 maart 15.00 uur Plato Leiden
yd2
Eric Gales - Middle Of The Road 17,99 / LP 24,99
“That is how you start a riff” bromt Eric Gales tijdens de openingsseconden van zijn nieuwe plaat Middle Of The Road. Het enige wat ik daarop kan zeggen: “That is NOT how you start a record, vriend Eric” want opener Good Time is het enige zwakke nummer op deze hele plaat, een track voor blije eikels en die hebben we helemaal niet in de blues, daar hoort alles misère te zijn, naar wij dachten. Dus snel skippen die hap en laat vanaf track 2 Change In Me niet alleen het bluesrockgeweld over je heen komen, geniet vooral van het magistrale gitaarspel van Gales. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Jose James -
Love In A Time Of Madness 18,99
/LP 22,99

De 39 jarige Amerikaanse soul artiest José James is al jaren een graag geziene gast op ons eigen prestigieuze North Sea Jazz Festival. Zijn muziek, een combinatie van soul, jazz, R&B en Drum’n’Bass, is niet in één hokje te categoriseren. Hij vermengt zijn warme en soepele stem moeiteloos in de instrumentaties en is daarom, naast een begenadigd solo-artiest, ook een graag geziene gastartiest. Sinds zijn debuut in 2008 won hij vele prijzen (waaronder een Edison Award voor For All We Know, beste Vocal Jazz Album in 2010). En in 2015 waagde James zich nog zeer geslaagd aan het Billy Holiday tribute album Yesterday I Had the Blues. Kort gezegd, José James weet waar hij het over heeft.  (lees verder)

#DVD'S

yd2
Hell Or High Water 12,99 / Bluray 14,99
Regie: David Mackenzie
Cast: Jeff Bridges, Chris Pine, Ben Foster, William Sterchi

In Hell or High Water, geschreven door de scenarist van Sicario, jaagt sheriff op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen… met de buit van hun bankovervallen. Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner en Toby hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een doordachte reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus zich in de zaak vastbijt.

#KLASSIEK

yd2
Monteverdi – Madrigali Volume 3: Venezia Les Arts Florissants, Paul Agnew 19,99 
Paul Agnew heeft voor zijn reeks met uitvoeringen van de madrigalen van Monteverdi een selectie gemaakt uit de madrigalenboeken 7 en 8. Zijn Les Arts Florissants schittert in deze vertolking van de meerstemmige vocale composities uit de laatste periode van Monteverdi in Venetië. Hij ontwikkelt zijn stijl. In zijn 8e boek voegt Monterverdi, naast de stile molle en de stile temperato een nieuwe toe: de stile concitato. Met deze stijl worden door de tremolo en pizzicato de hartstocht en vechtlust extra onderstreept.
(lees verder)

#BOEKEN

yd2
Rich Cohen De zon en de maan en The Rolling Stones 25,=
Rich Cohen ging in de jaren negentig als jonge verslaggever voor muziekblad Rolling Stone mee op tournee met The Rolling Stones. Hij viel als een blok voor hun humor en camaraderie, het onderlinge geplaag, het harde leven. En dat is zo gebleven. Voor Cohen zijn The Rolling Stones de grootste rock-'n-roll band aller tijden. Het verhaal begint bij het prille begin, als Mick en Keith elkaar in 1962 ontmoeten op een perron, en volgt de band langs de vele hoogte- en dieptepunten. Cohen staat stil bij de momenten die niet alleen aantonen dat The Stones getalenteerde muzikanten en de meest innovatieve songwriters van hun generatie zijn, maar ook de iconen van onze moderne cultuur. Want uiteindelijk, na de drugs, de vriendinnen, de ruzies en de eindeloze reünies, is er de muziek. (lees verder)
yd2
Robert Haagsma -
Black Sabbath; Oerknal Van De Metal 18,99
  

Begin 2017 valt definitief het doek voor Black Sabbath. Een goed moment om de balans op te maken. Weinig bands kunnen claimen dat ze de popmuziek werkelijk veranderd hebben. Black Sabbath heeft zelfs een compleet nieuwe genre gecreëerd: metal. Sinds de vroege jaren zeventig is het de favoriete muziek van wereldwijd miljoenen headbangers. Het is voor velen zelfs een manier van leven. De band uit de Britse industriestad Birmingham inspireerde bovendien talloze bands om een gitaar om te hangen en de volumeknop ver open te draaien. De biografie is gebaseerd op de vele interviews die muziekjournalist Robert Haagsma de afgelopen 25 jaar had met de leden van de legendarische bezetting. (lees verder)
yd2
De Onvoltooiden - Paul Witteman 14,99 Met CD!  
Aan de hand van beroemde werken als het Requiem van Mozart, Mahlers 10de, Puccini’s Turandot en de Kunst der Fuge van Bach, maar ook aan de hand van talloze minder bekende voorbeelden, vertelt Paul Witteman het even fascinerende als aangrijpende verhaal van onvoltooide composities.
Architecten lieten onvoltooide gebouwen achter, schilders onvoltooide doeken, schrijvers onvoltooide boeken. Maar nergens anders dan in de muziek zijn voorbeelden te vinden van onvoltooide werken die zo wereldberoemd werden. Tot op de dag van vandaag worden ze gespeeld: in obscure gelegenheden, maar ook in grote concertzalen en operahuizen, door wereldvermaarde orkesten onder leiding van topdirigenten. (lees verder)
yd2
Paul Verhoeven;
Een filmersleven - Rob van Scheers 19,99
 

Met twee Golden Globes voor Elle staat Paul Verhoeven internationaal op het toppunt van zijn roem. Biograaf Rob van Scheers volgt de Nederlandse cineast al vijfentwintig jaar op de voet en sprak met ruim honderd betrokkenen, waaronder Carice van Houten, Isabelle Huppert, Rutger Hauer, Sharon Stone en Michael Douglas.
Deze geheel herziene, sterk vermeerderde editie bevat niet alleen nieuwe hoofdstukken over het succes van Elle, maar ook nieuw fotomateriaal en een voorwoord van Martin Koolhoven. Paul Verhoeven. Een filmersleven is de meeslepende biografie van de grootste Nederlandse filmregisseur aller tijden.
Volg ons ook via Facebook en Twitter