[Mania] Nieuwsbrief Week 18
 
Email Header
yd2

NIEUWE MANIA

Vrijdag ligt Mania 327 in de winkels!
 
NO RISK DISC =  Ry X 
 
GRAND CRU =  Anohni 
 
LUISTERTRIPS HIER 
 
STAPELPLAATJES HIER 
 
Lees hier de Mania online:
www.platomania.eu/mania-magazine

#POP

yd2
Ry X - Dawn 16,99 / LP 22,99 
NIEUWE NO RISK DISC!

De Australische singer-songwriter Ry X - geboren als Ry Cuming - heeft ons een tijdje laten wachten. Debuutalbum Dawn was er namelijk ontegenzeggelijk eentje om naar uit te kijken. Of het wachten de moeite waard was? Nou en of. Zijn muziek varieert van akoestische, weekhartige ballads naar voortdrijvende tracks vol mysterieuze vocalen en dreigend gitaarspel. Dawn opent met een gelijknamige interlude welke overgaat op Shortline, wat net zo goed een fijnbesnaarde track van Bon Iver had kunnen zijn. (lees verder)
yd2
Anohni - Hopelessness 15,99 / LP+CD 24,99 
= ANTONY HEGARTY VAN ANTONY & THE JOHNSONS!

Met Antony And The Johnsons heeft de als Antony Hegarty geboren Anohni al de nodige barrières weten te doorbreken. Met de in privékringen al langer gebruikte naam Anohni gaat de zangeres het solopad op. Zangeres, want de transgender heeft duidelijk gemaakt alleen nog met vrouwelijke adjectieven te benaderen zijn. Haar stemgeluid had natuurlijk altijd al een androgyne kracht, die in staat was om in volle overtuiging volstrekt universeel te klinken. (lees verder)
yd2
Gregory Porter - Take Me To The Alley CD+DVD Deluxe 20,99 / 2LP 24,99 / 2LP Limited wit vinyl 29,99 
Zijn bijzondere look, het platte petje met daaronder iets dat lijkt op een aangepaste bivakmuts, maakt hem een herkenbare verschijning. Zijn bekendheid dankt hij echter geheel aan zijn grootste talent: een fluweelzachte doch krachtige soulstem die de hele wereld als een warme deken heeft ingepakt. Gregory Porter is dé jazzsensatie van nu. Zijn vorige album, Liquid Spirit, won in 2014 de Grammy-award voor ‘best jazz vocal album’ en is ondertussen het meest gestreamde jazzalbum aller tijden.
(lees verder)
yd2

Gregory Porter Limited Wit Vinyl

Take Me To The Alley verschijnt zeer gelimiteerd op WIT vinyl. Slechts 500 stuks voor Nederland dus OP=OP

www.platomania.eu/gregory-porter
yd2
Beyonce- Lemonade (CD/DVD) 18,99
"Lemonade is misschien wel de beste plaat van Beyoncé"

Lemonade, de zesde soloplaat van Beyoncé is net als het in 2013 verschenen 'Beyoncé' een 'visueel album'. Ieder liedje heeft een eigen videoclip. Maar op Lemonade vormen ze samen meer een eenheid en worden de nummers door dichtregels aan elkaar verbonden. Ambitieus, maar het werkt. Lemonade is een film die je vaker wilt zien, al is het maar vanwege de vele details die je de eerste keer ontgaan. (tekst; Gijsbert Kamer - de Volkskrant) 
yd2
Douwe Bob - Fool Bar 17,99 / LP 20,99 
Fool Bar is het nieuwe album van Douwe Bob. Waar de Fool Bar is, daar ben ik, verklaart hij. De Fool Bar is een metafoor voor een plek waar je jezelf kunt zijn. Een toevluchtsoord waar je op adem kunt komen en je hart kunt uitstorten. Waar je je verhaal kwijt kan, ook als alles tegen zit. Er bestaat ook een echte Fool Bar, op de bovenverdieping van zijn huis in Amsterdam. Hier houdt Douwe Bob regelmatig Fool Bar Sessions, waar hij akoestisch optreedt voor fans, vrienden en bevriende artiesten.  
(lees verder)
yd2
The Rides - Pierced Arrow 19,99 / LP 24,99 
Nu het er op lijkt dat Crosby, Stills & Nash (& Young) niet of nooit meer samen zullen spelen gezien de onderlinge ruzies, hebben de leden alle tijd voor hun eigen muzikale hobby’s. Voor Stephen Stills is dat een opvolger voor het zeer goed ontvangen Can’t Get Enough, het debuutalbum van het bluestrio dat hij samen met gitaarheld Kenny Wayne Shepherd en keyboard-veteraan Barry Goldberg vormt. Ze kregen er letterlijk niet genoeg van, zo goed was deze samenwerking bevallen. Vooral Stills lijkt aan een tweede muzikale jeugd bezig, het enthousiasme spat werkelijk uit de groeven.  (lees verder)
yd2
Mary Chapin Carpenter - The Things That We Are Made Of 19,99 / LP 29,99 
Carpenter noemt zichzelf old school, in de zin dat voor haar het beluisteren van een album in zijn geheel moet gebeuren en dat de volgorde van de nummers daarbij heel belangrijk is. Daarom is het geen toeval dat dit album begint met Something Tamed Something Wild, waarin de zangeres een samenvatting geeft van de belangrijke gebeurtenissen in haar leven. In de rest van de nummers gaat ze daar dan dieper op in, met tot de verbeelding sprekende titels als The Middle Ages en What Does It Mean To Travel.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 124 (29 april).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  Quilt, The Brian Jonestown Massacre, Holy Wave, The Jayhawks, Ben Watt, Cullen Omori, Hein Cooper, Girls Names, Mad About Mountains, The Liminanas, Night Moves, Exmagician, Chikitas, plus een exclusieve instore van Boogie Beasts.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

​do 05 mei 17.00 Leah Rosier - Concerto 
vr 06 mei 17.00 Revel In Dimes - Concerto
za 07 mei 16.00 Alice Phoebe Lou - Concerto
vr 13 mei 17.00 Theo Sieben - Concerto
ma 16 mei 16.00 Rita Zipora - Concerto
do 19 mei 17.30 Jeangu Macrooy - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

#REISSUES

yd2
Ryan Adams - Heartbreaker 2CD+DVD 19,99 /
4LP+DVD 74,99 

Als Ryan Adams in 2000 naar Nashville vlucht om daar zijn eerste soloplaat Heartbreaker te maken, is er niemand die nog een cent om zijn carrière geeft. Zijn band Whiskeytown is uit elkaar en de laatste plaat die de band maakt blijft op de plank liggen. Een veelbelovende carrière dreigt uiteen te spatten en Adams zoekt in New York zijn heil in drank en drugs. Totdat Ethan Johns (zoon van Glyn de beroemde producer) en het duo Gillian Welch en Dave Rawlings zich over hem ontfermen en hem overhalen naar Nashville te komen. .(lees verder)
yd2
John Mayall & Bluesbreakers - Live In 1967 Vol. 2 16,99 
Werden we vorig jaar al aangenaam verrast door het eerste deel van John Mayalls Bluesbreakers Live In 1967, nu ligt er zowaar een tweede deel in de winkels. Ook hier bestaat de band naast Mayall uit Peter Green, John McVie en Mick Fleetwood en is dus een voorbode op wat Fleetwood Mac even later zal worden. De opnames zijn gemaakt door fan Tom Huissen die de Londense clubs bezocht gewapend met een bandrecorder. Bijna vijftig jaar werden ze verloren gewaand maar nu zijn ze toch gevonden en flink opgepoetst. Verwacht nog steeds geen hoge geluidskwaliteit, het gaat ook hier vooral om het historische belang en natuurlijk de fantastische band en dito muziek.  
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Kaytranada - 99,90% 15,99 / LP 29,99 
Kaytranada wordt al lange tijd gezien als een groot producerstalent in de hiphop. Toch schurkt hij regelmatig maar net tegen de hiphop aan, zo ook op dit debuutalbum. Hierop laat hij horen al een geheel eigen stijl te hebben ontworpen, met veel nadruk op de ritmesectie en daar atmosferische synthesizers overheen. Ritmisch gezien leunt hij daarbij meer naar de jazz en funk toe; vol spanning en met veel aandacht voor de groove. We komen de hiphop echter wel tegen in de vocalen. Kaytranada trekt namelijk een heel blik aan gastartiesten open, van dat andere opkomende hiphoptalent Anderson .Paak tot aan de terugkerende popster Craig David. (lees verder)
yd2
Leah Rosier & Rise And Shine - Only Irie Vibes 12,99 
Leah Rosier hield altijd al van reggae, maar na een tripje naar Jamaica is dit omgeslagen in een grote passie. Voor haar nieuwe album werkte deze Amsterdamse schone samen met de zeskoppige reggaeband Rise & Shine uit het Franse Besancon, met wie zij al eerder riddims op plaat vastlegde. Op het positieve Only Irie Vibes krijgt ze in twee nummers vocale ondersteuning van het legendarische trio Mighty Diamonds en rijzende ster Jahbar I. Het ijzersterke titelnummer verdient het een hit te worden. Met nummers als High Grade Woman en Herbalist en getuige teksten als ‘Man I just wanna relax’ houdt Leah Rosier ook van de ganja.
yd2

LEAH ROSIER LIVE IN CONCERTO
& PLATO GRONINGEN

Donderdag 5 mei 17:00 Concerto
Zondag 8 mei 15:00 Plato Groningen


#VINYL

Full Image
yd2

JUNGLE BY NIGHT
LIMITED GEKLEURD VINYL

Traveller van Jungle by Night verschijnt in een limited editie op gekleurd vinyl en inclusief poster. Deze versie zal alleen via de Mania-winkels verkrijgbaar zijn. Reserveer nu een exemplaar! 
Donderdag 26 mei presenteert Jungle By Night het album op het Concerto-podium en 3 juni bij Plato Deventer in de winkel

www.platomania.eu/jungle-by-night
yd2

PRO-JECT DRAAITAFEL
"LIMITED CONCERTO EDITIE"

Speciaal voor Concerto heeft Project een platenspeler gemaakt. Met ortofon 5e element, aluminium tone-arm en uitgevoerd in hoogglans zwart.
Inclusief het mooie Concerto logo.


prijs: 279,= (inc platenbon van 20,=) , op = op 


www.platomania.eu/pro-ject

#ROOTS

yd2
Alice Phoebe Lou - Orbit 18,99 / LP 19,99 
De singer-songwriter Alice Phoebe Lou is nog maar begin twintig, maar is al de halve wereld over gereisd. Ze groeide op in Zuid-Afrika en kwam via Parijs en Amsterdam in Berlijn terecht. Daar ging Alice muziek maken en besloot ze met haar eerste EP Momentum wederom de wereld rond te trekken. Ze speelde haar verhalende, geëngageerde folkliedjes op straat, in barretjes en kleine zaaltjes van Palestina tot New York. Haar eerste volwaardige album Orbit ligt nu in de winkels.
yd2

ALICE PHOEBE LOU IN CONCERTO

Zaterdag 7 mei speelt een optreden van singer-songwriter Alice Phoebe Lou op het Concerto-podium waar zij haar album "Orbit" zal presenteren!
Aanvang 16:00 uur - Toegang gratis

FACEBOOK EVENT 

#DVD

yd2
Follow The Money 4DVD 29,99 / 3Bluray 29,99 
Cast: Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas, Kasper Leisner, Nikolaj Lie Kaas
Follow The Money is een financieel misdaaddrama van de Deense publieke omroep DR, de makers van The Killing, Borgen en The Legacy. Een tiendelige serie die ons meeneemt naar de wereld van financiële crime, waar hebzucht en machtswellust overheersen. Vlakbij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snel groeiend groene-energie imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander. Wanneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia fraude aan het licht brengt binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog waarmee Energreen verder bouwt aan zijn weg naar de top.
yd2
Mr. Robot 3DVD 37,99 / 2Bluray 44,99
Cast: Christian Slater, Carly Chaikin, Martin Wallström, Rami Malek, Portia Doubleday
Het intrigerende Mr. Robot gaat over programmeur Elliot Alderson (Rami Malek - The Pacific). Overdag werkt hij bij een internetbeveiligingsbedrijf en ’s nachts gebruikt hij zijn hackkunsten om zijn vrienden te beschermen. Op een dag wordt Elliot gerekruteerd door de mysterieuze leider (Christian Slater – Winnaar Golden Globe 'Beste bijrol in een tv-serie') van een hackersteam om het bedrijf te vernietigen waar hij de beveiliging voor doet. Elliot worstelt met zijn geweten, moet hij deze kans nemen om een einde te maken aan de CEO’s van de multinationals die volgens hem de wereld regeren (en ruïneren)?

#KLASSIEK

yd2
Georg Anton Benda – Sinfonias
Prague Sinfonia Orchestra, Christian Benda 19,99
  

Georg Anton Benda (1722-1795) speelt met zijn broers en Johann Benda in het orkest van Frederik de Grote in Potsdam. Georg Anton Benda is onder de indruk van de nieuwe tijd en de tolerante sfeer aan het Hof. Muzikaal blijf Frederik de Grote behoudend. Na diverse omzwervingen waaronder een bezoek aan Italië, gaat Benda in Gotha werken. Benda zit op het kruispunt van de Barok en de Klassieke periode, waarbij hij jonge tijdgenoten, zoals Mozart weet te inspireren (Zaide en Introitus Requiem). De Sinfonia’s van Benda zijn vrolijk en fris van toon. Het orkest krijgt al de vormen van het huidige symfonieorkest. Benda maakt gebruik van strijkers en houtblazers, doch hij laat de trompetten, klarinetten en pauken achterwege. Het klavecimbel wordt gebruikt voor het tempo. Prachtig album!
yd2
The Italians Origins of the Violincello
Lucia Swarts (cello) 19,99
 

Met dit album vol interessante informatie legt celliste en docente Lucia Swarts (leerling van Anner Bijlsma) de geboorte van de huidige cello toe. In het strijkkwartet bestaat de violoncello (grote viool) die werd gebruikt voor de basso continuo partij. Rond 1660 ontstaat in Noord Italië de huidige cello, die kleiner en voorzien van niet darmsnaren, beter bespeelbaar is en anders klinkt. Aan de hand van werken van Giuseppe Maria Jacchini en Domenico Gabrielli uit Bologna laat Swarts horen wat voor werken er voor dit nieuwe instrument in het begin werden. Ook werken van Giovanni Lorenzo Lulier (cantate voor sopraan, cello en klavecimbel), Allessandro Scarlatti en Giovanni Bononcini worden prachtig en met veel enthousiasme met Siebe Henstra (klavecimbel) Richte van der Meer (cello) en Johannette Zomer (sopraan) uitgevoerd.

#BOEKEN

yd2
Philip Norman - Paul McCartney 24,90 
Dat Philip Norman de auteur is van de zoveelste – maar dit keer wel de definitieve – biografie over Paul McCartney, verbaast hemzelf nog het meest. Immers, eerder werk over The Beatles – Shout! de eerste biografie over The Beatles die de vuile was buiten hing (en bron is van vele misverstanden) – was bepaald niet positief over McCartney en zette hem weg als de grote manipulator. Normans biografie over John Lennon was aanmerkelijk milder en ook latere artikelen van zijn hand deden McCartney besluiten zijn volledige medewerking te geven. Hij liet toe dat Norman met alle naasten kon spreken en reageert zelf op een paar hardnekkige onwaarheden. Norman weet ook controversiële zaken zo te behandelen dat een oordeel vaker in het voordeel van McCartney uitvalt dan menigeen zou verwachten. En waar eerdere boeken de laatste decennia haast buiten schot lieten, weet Norman ook op deze periode helder licht te schijnen. 
yd2
World War Two Today -  Roger Cremers 35,- 
Jongere generaties zoeken overal in Europa naar nieuwe manieren om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Daarbij vervaagt de grens tussen herdenking en belevenis, tussen herinnering en vermaak. De Nederlandse fotograaf Roger Cremers merkte deze ontwikkelingen op en begon ze vast te leggen. Zijn foto’s maakten veel los, ook internationaal. Het boek bevat een essay van Arnon Grunberg. 
yd2