[Mania] Nieuwsbrief Week 11
 
Email Header
Full Image

#POP

yd2

My Baby - Prehistoric Rhythm 

LTD groen vinyl 24,99 / LP 24,99 / CD 14,99 
DE NIEUWE NO RISK DISC!

Met hun albums Loves Voodoo! en Shamanaid timmerde My Baby behoorlijk aan de weg in zowel binnen- als buitenland. Die zegetocht gaat niet stoppen met derde album Prehistoric Rhythm, want daarop komt My Baby ongekend sterk uit de hoek. Op zoek naar de basis van hun bezwerende ritmes werd er diep in de historie van Afrikaanse en Aziatische rootsmuziek gedoken, om eruit te komen met van tribale invloeden doordrenkte sounds, die perfect blijken te combineren met de voodoo blues waar de band inmiddels hun handelsmerk van heeft gemaakt.
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Spoon - Hot Thoughts  

paars vinyl 22,99 / rood vinyl 22,99 / CD 15,99 
Spoon, welhaast een indiegrandeur. Desalniettemin niet zozeer bekend bij het grote publiek. En dat met acht (!) albums en een behoorlijk aantal singles op zak. De Texanen zijn blijkbaar als goede wijn. Hoe ouder, hoe beter. Bouwjaar 1993, jawel. Wat hun langspelers betreft vonden met name de laatste twee gretig aftrek in de hitlijsten wereldwijd. Transference in 2010 en They Want My Soul in 2014 hadden noemenswaardige posities in zowel thuishaven Amerika als in Canada, Australië, Nederland en België. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Depeche Mode - Spirit 

2LP HQ vinyl 24,99 /
2CD deluxe 19,99 / CD 17,99

Spirit is het veertiende album van Depêche Mode - al opererend sinds 1980 met de vaste kern Dave Gahan, Martin Gore en Andy Fletcher. De weg naar 2017 is bepaald niet makkelijk geweest voor de band die na de grote successen in de jaren tachtig in diepe dalen terecht kwam. Verslavingen werden bedwongen en sindsdien is de band een vaste waarde met regelmatig een nieuwe plaat. Delta Machine verscheen in 2013 en kreeg overwegend goede kritieken. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Lucas Hamming -
Luck Is For Suckers
  

LP+CD 22,99 / CD 14,99 
As zondag 19/3 16:00 live in Concerto!
Stilgezeten heeft hij niet, Lucas Hamming. Na zijn uitstekende debuut speelde hij het hele clubcircuit rond, speelde als huisband in DWDD en vond daarnaast de tijd zijn tweede album op te nemen. Daarop komt het muzikantenbestaan dan ook regelmatig als thema langs, waarbij de heilige drie eenheid, seks, drugs en rock ’n’ roll, zowel als zeer aantrekkelijk, maar ook als behoorlijk risico bezongen worden. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Real Estate - In Mind  

LP Limited blauw/zwart vinyl 26,99 / CD 15,99 
De afgelopen jaren maakte Real Estate indruk met een helder en lente-achtig geluid, ergens tussen Feelies, Byrds en Yo La Tengo in. Dit auditieve fundament is gebleven op In Mind, het vierde wapenfeit van de band. De vorige, het bejubelde Atlas, is zo’n ultieme uitwerking van die dromerige gitaarsound dat je het een ontknoping van hun ontwikkeling kunt noemen. Even vroeg ik mij af: zouden ze ermee ophouden? 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Gonzales & Jarvis Cocker - Room 29  

LP 22,99 / CD 18,99 
Een hele bijzondere samenwerking is deze tussen Pulp zanger Jarvis Cocker en pianist Chilly Gonzales. Cocker mag voor de meeste bekend zijn, Gonzales is een uit Canada afkomstige maar in Duitsland woonachtige pianist, producer en songwriter die ook een aantal elektro albums maakte. MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Nouveau Velo - Reflections  

LP+CD 22,99 / CD 15,99 
Het tweede album van de Brabantse band Nouveau Vélo opent verraderlijk. De muziek lijkt iets te makkelijk en te voor de hand liggend. Maar deze band is zeker in staat tot iets groots. Naarmate je langer luistert openen zich meer deuren en blijkt ook de oude vergelijking met REM, Feelies en Orange Juice hout te snijden. MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Paceshifters - Waiting To Derail  

LP 19,99 / CD 15,99  
Het powerdrietal uit Wijhe en Venray gaat op hun vierde album gewoon verder daar waar ze met hun vorige plaat waren gebleven. Snoeiharde rock, gedomineerd door gitaar en een superstrakke ritmesectie. MEER INFO/BESTELLEN


Data Paceshifters instores onderaan deze mailing
yd2

Conor Oberst - Salutations  

2LP 34,99 / CD 18,99 
De Amerikaanse muzikant Conor Oberst (Bright Eyes, Desaparecidos, Monsters Of Folk) ging door een diep dal toen hij door een fan werd beschuldigd van verkrachting. Het bleek uiteindelijk een compleet verzonnen verhaal, maar de littekens die het heeft achtergelaten bij Conor Oberst zijn diep, zoals was te horen op het vorig jaar verschenen Ruminations. 
MEER INFO/BESTELLEN

#VINYL

Nieuwe vinyl-releases week 11

Voor een overzicht met de verschenen releases van deze week kijk hier 
En voor een lijst met meer nieuwe titels: www.platomania.nl/vinyl-nieuw
yd2

De Parels van de Jordaan

Johnny Jordaan, Tante Leen en noem maar op
LP: 19,99
yd2 yd2
yd2 yd2

Lonesome & Blue

Originelen van de laatste Stones plaat
LP: 14,99

yd2

Vreemde Kostgangers

vrijdag uit op LP. 
Met tekstboekje. op=op
LP 22,99

Nieuwe vinyl-aanbiedingen

Weer een worp titels die nu in prijs verlaagd zijn! Kijk voor de hele lijst hier:  
www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

Portishead

Portishead
2LP: 17,99 OP = OP
yd2

Eminem

Marshall Mathers LP
​2LP: 17,99 OP = OP
yd2

U2

Boy
LP: 14,99 OP = OP

#REISSUES

yd2

The Creation - Action Painting 

2LP 44,99 / 2CD+boek 44,99 
De legende van de Britse band The Creation wordt compleet weergegeven op deze uitmuntende collectie op Numero Records. Alle tracks uit de periode 1965-1967 die werden geproduceerd door Shel Talmy (The Who, Kinks, Easybeats, Cat Stevens) staan erop en worden aangevuld met vier tracks van de pre-Creation band Mark Four. MEER INFO/BESTELLEN

#ROOTS

yd2

Jeb Loy Nichols - Country Hustle 

LP 22,99 / CD 14,99 
Jeb Loy Nichols leeft al jaren afgezonderd in de heuvels van Wales, waar hij het houthakken en onderhouden van de moestuin af en toe aan anderen overlaat om muziek te gaan maken. Na een reggae-uitstapje keert hij nu terug naar zijn oude liefde, de muziek die op de grens van country en soul gemaakt wordt. Dan Penn, Bobby Womack en Joe Simon heten zijn grote voorbeelden en aan die muziek is Country Hustle ook af te meten. MEER INFO/BESTELLEN

#WERELD

yd2

Tamikrest - Kidal  

LP 24,99 / CD 18,99 
Aan de Zuidwesterlijke rand van de Sahara ligt Kidal, een van de grootste culturele centra van de Tuareg. De woestijn van Mali strekt uit tot ver over de horizon, overal stenen en zand. Het is het gebied waarin de band Tamikrest bivakkeert en Kidal is hun vierde plaat. Het is een hommage aan hun stad geworden, hier ontstond de band en wonen trotse mensen die hun afkomst willen eren. En dat doet Tamikrest wederom met verve met pure Tuareg rock ‘n’ roll.

MEER INFO/BESTELLEN

#FILMS & SERIES

yd2

Midnight Sun   

3DVD 29,99 / 3Bluray 29,99 
Cast: Leïla Bekhti, Richard Ulfsäter, Gustaf Hammarsten, Jessica Grabowsky
De Franse politieagente Kahina Zadi reist naar Noord-Zweden om een brutale moord op een Franse burger te onderzoeken. Er vallen meerdere slachtoffers tijdens het onderzoek en een tien jaar oud geheim tussen de inwoners van een stad ligt aan de grondslag van de verschillende moorden. Kahina komt een meedogenloze seriemoordenaar op het spoor met een bijzonder macaber plan. De dag des oordeels lijkt aangebroken...

MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Light Between Oceans   

DVD 14,99
Regie: Derek Cianfrance
Cast: Alicia Vikander, Jack Thompson, Rachel Weisz, Michael Fassbender, Alicia Vikander, 

De ontroerende film The Light Between Oceans neemt ons mee in het leven van vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel. Zij wonen op een eiland, maar helaas komt hun kinderwens niet in vervulling. Totdat er een roeiboot aanspoelt met een verlaten meisje. Ze adopteren haar en zijn zielsgelukkig. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Victoria Seizoen 1   

DVD 24,99
Cast: Jenna Coleman, Daniela Holtz, Margaret Clunie, Catherine Flemming, Adrian Schiller

In deze indrukwekkende tv-serie volgen we het leven van een jonge Queen Victoria, van het moment waarop ze tot koningin wordt gekroond, op de prille leeftijd van achttien, tot haar innige vriendschap met Lord Melbourne die haar mentor is tijdens die belangrijke eerste jaren op de troon. Nu ze de machtigste en rijkste jongedame van Europa is, dingen er vele mannen naar haar hand. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Wild Oats  

DVD 9,99
Regie: Andy Tennant
Cast: Ptolemy Slocum, Shirley MacLaine, Jessica Lange, Demi Moore 

Het leven van de gepensioneerde Eva staat compleet op zijn kop wanneer ze van de Sociale Dienst door een computerfout $ 5.000.000 krijgt uitgekeerd in plaats van $ 50.000. De weduwe blijft niet met al dat geld achter de geraniums zitten, maar besluit om met haar beste vriendin het avontuur op te zoeken! Eva neemt al het geld op en samen reizen ze af naar de zonnige Canarische eilanden. 
MEER INFO/BESTELLEN

#KLASSIEK

yd2

Mozart/Rachmaninov – Piano Concertos  

CD+DVD 24,99 
Grigory Sokolov (piano), Mahler Chamber Orchestra, Trevor Pinnock

De Russische pianist Grigory Sokolov is van de bekendste pianisten. In mei is hij voor de negentiende (!) maal in het Amsterdamse Concertgebouw te bewonderen in de serie Meesterpianisten – als enige pianist is hij ieder seizoen te gast in de serie. Met orkesten speelt hij al geruime tijd niet meer, waardoor dit album met begeleidende dvd zeer welkom is. 
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Brahms – Piano Concerto No. 1/Violin Concerto   

2CD 19,99
Frank Peter Zimmermann, Emanuel Ax, Royal Concertgebouw Orchestra, Bernard Haitink

Op verzoek van zijn vriend Joseph Joachim onderbreekt Johannes Brahms een concertreis om voorgesteld  te worden aan Robert en Clara Schumann. De twintigjarige Brahms maakte zoveel indruk dat de Schumanns noteren: genie en hij lijkt rechtstreeks door God gezonden te zijn. De loopbaan van de volledig onbekende Brahms raakt in een stroomversnelling. MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Bach – St Matthew Passion  

2CD 29,99
English Baroque Soloists, Monteverdi Choir, Trinity Boys Choir, Sir John Eliot Gardiner 

Met een keur aan uitstekende solisten zoals James Gilchrist (Evangelist), Stephan Loges (Jezus), het Monteverdi Choir en de English Baroque Soloists voerde Gardiner vorig jaar de Mattháus Passion met veel succes uit. Tussen maart en september 2016 klonk zestien keer Bachs meest geliefde koorwerk in verschillende landen, waaronder in Amsterdam en in Bachs kerk in Leipzig. Het resultaat is een prachtige ingetogen opname, die getuigt van vakmanschap.
MEER INFO/BESTELLEN

#BOEKEN

yd2

Peter Bruyn -
Velvet Underground & Nico
 

Boek 19,50
De plaat die rock volwassen maakte

Het album The Velvet Underground & Nico is in vijftig jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis en de hoes van Andy Warhol met de banaan, wordt iconisch genoemd. Dit boek van muziekjournalist Peter Bruyn, vertelt het verhaal over deze plaat die bij verschijning in maart 1967 in eerste instantie bijna niemand is opgevallen. Auteur Peter Bruyn laat zien hoe de plaat tot stand kwam door de unieke combinatie van mensen die er aan meewerkten en gaat uitvoerig in op de achtergronden van de zes hoofdrolspelers
MEER INFO/BESTELLEN
yd2

Presentatie Velvet underground boek

Vrijdag 31 maart wordt het boek over vijftig jaar Velvet Underground door auteur Peter Bruyn gepresenteerd op het podium van Concerto!

Aanvang 17:00 uur - Toegang is gratis

#OOK VERSCHENEN LP's & CD's

yd2 yd2 yd2

Zappa CD's nu goedkoop!

yd2

Meat Light.
​Uncle Meat P.

3CD: 8,99
yd2

Chicago 78

2CD: 8,99
yd2

Little Dots

CD: 8,99

#LIVE IN DE WINKELS

yd2

Anna Rune

za 18/3 16:00 Concerto
yd2

Lucas Hamming

zo 19/3 16:00 Concerto
yd2

Paceshifters

do 23/3 18:00 Concerto
vr 24/3 17:00 Plato Zwolle
za 25/3 15:00 Plato Leiden 
zo 26/3 16:15 Plato Apeldoorn
yd2

Ralph de Jong

vr 24/3 17:00 Concerto 
za 25/3 14:00 Plato Zwolle
za 25/3 17:00 Plato Groningen 
zo 26/3 15:00 Plato Leiden 
yd2

Rhiannon Giddens


za 25/3 14:00 Concerto

yd2

Ben van Gelder
& Reinier Baas

za 25/3 16:00 Concerto
yd2

Handed

zo 26/3 16:00 Concerto 

yd2

The Dutch

zo 2/4 14:30 Plato Deventer
zo 2/4 17:00 Plato Apeldoorn

#CONCERTO TIPS

Full Image

Concerto Radio 10 maart 

Concerto Radio, aflevering 169 (10 maart 2017).
Wekelijkse radioshow @ PinguinRadio.com, met de fijnste topreleases uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Met ditmaal: een interview met Temples! Verder: Summer Moon, Drive-By Truckers, Elementary Penguins, The Pigeon Detectives, Methyl Ethel, Nadia Reid, Scott H. Biram, Gabriella Cohen, Holly Macve, Mountain Witch, plus een exclusieve instore van Dayna Kurtz.

Luister hier: www.concerto.nl/concerto-radio
Full Image

Joost Swarte expo in Concerto

Nu aan de muren van Concerto Koffie: prachtige prints van Joost Swarte
Joost Swarte is èèn van de beste en bekendste striptekenaars uit ons land. 
Hij maakte o.a. de album-cover die hierboven te zien is van The Rousers - A Treat Of New Beat die laatst op Concerto records opnieuw is uitgebracht. 

De prints zijn te koop in Concerto. Allemaal voorzien van een handtekening van Joost en inclusief lijst. Prijzen vanaf 69,=

Foto's van de expo hier: bit.ly/joost-swarte-expo

#AUDIO

Full Image

Cambridge draadloze speakers

Met de Cambridge Audio Yoyo M luister je naar een realistische stereo weergave. Deze set bestaat uit 2 speakers die het linker- en rechterkanaal los van elkaar produceren. Elke speaker beschikt over een full range driver en een subwoofer. Hierdoor klinkt de muziek stevig en helder. De luidsprekers zijn ook los van elkaar te gebruiken. Op deze manier heb je 2 losse mono speakers.
De ingebouwde accu gaat maximaal 24 uur mee. Je luistert probleemloos de hele dag naar muziek zonder dat je de speakers op moet laden. U kunt tevens gebruik maken van de USB ingang om uw telefoon op te laden.

Via bewegingsbediening neem je de controle over alle functies. Veeg met je hand over het paneel op de bovenkant om een ander nummer te kiezen of de muziek te pauzeren.

De luidsprekers zijn prachtig bekleed met Engelse stof dat geproduceerd wordt in wereldberoemde weverij van Marton Mills.
De Yoyo M is leverbaar in lichtgrijs, donkergrijs en blauw.

Prijs per paar: 349,=
Volg ons ook via Facebook en Twitter