[Mania] Nieuwsbrief Week 07
 
Email Header

CONCERTO INSTORE-AGENDA

Bomvolle agenda weer op het Concerto-podium deze week met optredens van  IXStakabber, Remy van Kesteren en Erik Kriek (boek-presentatie plus optreden) 
 
Volgende week dinsdag The Black Tambourines en donderdag Jeremy Loops.
En verder o.a. Haty Haty (Blaudzun & David Douglas) en Sivert Hoyem (Madrugada) in de planning. LEES HIER DE INSTORES-NIEUWSBRIEF 
yd2

REMY VAN KESTEREN

ZATERDAG 20/2 16:00

yd2

THE BLACK TAMBOURINES

DINSDAG 23/2 16:30
yd2

JEREMY LOOOPS


​DONDERDAG 25/2 17:00

#POP

yd2
Erik Kriek - In The Pines (BOEK/CD) 29,90
MET DE BLUE GRASS BOOGIEMAN!

In the Pines is een verzameling van vijf beeldverhalen die gebaseerd zijn op murder ballads: traditionele songs die reppen over een, al dan niet waargebeurde, dramatische moord. Het zijn rauwe verhalen waarin onbeantwoorde liefdes, crimes passionels, woede, jaloezie en hebzucht een grote rol spelen. De muziek is diep geworteld in de Amerikaanse traditie en nog altijd worden nieuwe murder ballads geschreven door o.a. Dolly Parton, Bob Dylan, Steve Earle en Nick Cave. 

INSTORE/PRESENTATIE IN CONCERTO - 21 FEBRUARI 

Erik Kriek zal zondag zijn boek/cd "In The Pines" presenteren/signeren en daarnaast een aantal nummers spelen!!! Aanvang 16:00 uur, entree = gratis
yd2
Jack Garratt - Phase deluxe 2CD met 7 extra tracks 18,99 / LP limited 24,99 
Singer-songwriter en multi-instrumentalist Jack Garratt had zijn langverwachte debuutalbum Phase niet op een beter moment kunnen uitbrengen. Begin januari werd hij verkozen tot BBC’s Sound Of 2016. Niet zomaar een titel, gezien de roem die het eerdere winnaars bracht. Artiesten als Sam Smith, Haim, Jessie Goulding, Adele en, jawel, 50 Cent gingen de 24-jarige Engelsman reeds voor. In 2005 was Garratt al actief op de muziekmarkt, waarbij hij tussen 2009 en 2013 louter akoestische blues speelde. In 2014 brak een andere fase aan. Met de gedachtegang van Jeff Buckley, het bereik van eerdergenoemde Sam Smith en het talent van James Blake is Jack Garratt the next best thing. (lees verder)
yd2

WIN EEN JACK GARRATT EP!

Onder degenen die het album op vinyl aanschaffen verloten we een flink aantal "Synesthesiac" EP's!!!
Deze actie geldt zowel online als in de winkels...
yd2
Wolfmother - Victorious
LIMITED EDITION MET 2 BONUSTRACKS 18,99
 / LP 24,99

​De heruitgave, vorig jaar, van de eerste plaat van Andrew Stockdale´s Wolfmother, diende kennelijk als opmaat voor de nieuweling Victorious. Vanaf de eerste tonen is duidelijk dat de krullenbol uit Australie en producer Brendan O´Brien terug willen naar dat zo succesvolle startpunt. Net als toen strooit Stockdale, die het gehele instrumentarium voor zijn rekening neemt op de drums na, want daarvoor zijn Josh Freese en Joey Waronker ingehuurd, met voortreffelijke riffs. Deze stutten zijn puntige hardrock songs uiterst solide. Die staan dan ook alle tien als een huis. . (ees verder)
yd2
Animal Collective - Painting With 15,99 / LP 24,99 
Nadat Avey Tare en Panda Bear zich allebei op een solo-avontuur hebben gericht en Geologist voor zijn dochter heeft gezorgd is de band weer samengekomen voor een album. Dat album, Painting With, klinkt aan de ene kant als typisch Animal Collective, maar heeft aan de andere kant weer net een andere focus. De band noemt het zelf hun Ramones-album. Oftewel: korte liedjes en snel to the point. Maar waar de Ramones hun liedjes vaak juist heel kaal en simpel hielden, gooit Animal Collective hun liedjes propvol met extra beats en arrangementen.  (lees verder)
yd2
Marlon Williams - Marlon Williams 16,99 /
LP limited bruin vinyl 24,99 / LP 24,99

​Popmuziek uit Nieuw Zeeland wordt bijna altijd geassocieerd met Flying Nun; het poplabel dat ons al vanaf de jaren tachtig intelligente gitaarpop brengt. Maar nu ook Marlon Williams, een klassiek geschoolde koorknaap die zijn sporen al in bandjes verdiende en nu op de proppen komt met een heerlijke americanaplaat - uit Nieuw Zeeland, dat wel.  Hoewel hij aftrapt met het lekker galopperende Hello Miss Lonesome stopt Williams niettemin wel flink wat pop in zijn alt.country, zo is te horen in de fraaie liedjes als After All, Strange Things en de tranentrekkende afsluiter Everyone’s Got Something To Say. (lees verder)
yd2
LNZNDRF - LNZNDRF 15,99 / LP 22.99
MET LEDEN THE NATIONAL!

LNZNDRF is een splinternieuwe band, een trio en bestaat uit Ben Lanz, Scott Devendorf en Bryan Devendorf. L(A)NZ(E)ND(O)RF ontstaat in 2011 Auckland, Nieuw-Zeeland. De gebroeders Devendorf zijn bekend als de ritmetandem van The National, Scott op basgitaar en Bryan op drums. Het debuut album is in twee en een halve dag opgenomen in een kerk in Cincinnati. Een zeer uitdagend album, van heerlijk stuwende rock, naar zeer groovy ritmes en meeslepende filmische jams. De nummers werden ook gegrepen uit minstens 30 minuten durende jams van de drie samen. Een zeer boeiend album.
yd2
Monster Truck - Sittin' Heavy 16,99 / LP 26,99
​De Canadese hard rockende “juggernaut” Monster Truck, brengt zijn nieuwe album Sittin’ Heavy uit. Sittin’ Heavy is 11 tracks vol gas met heavy rock die verder gaat waar Furiosity uit 2013 ophield. Nadat hun debuut album 2 jaar geleden uitkwam hebben ze hun zinnen gezet om Hamilton, Ontario op de rock ‘n’ roll kaart te zetten door constant te touren door Europa, de US en Canada, waarbij ze Gun’s n Roses, Slash, Alice in Chains, ZZ Top, Buckcherry, Rival Sons en Vista Chino. Eric Ratz (Billy Talent, Three Days Grace en Cancer Bats ) zat opnieuw achter de knoppen als co-producer en bewijst met deze moddervette productie dat hij een hele grote gaat worden. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 113 (12 februari).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: Field Music, Conrad Keely, The James Hunter Six, DIIV, Lucky Fonz III, Mass Gothic, De Staat, Sunflower Bean, Marlon Williams, Choir Of Young Believers, Simo, Junior Boys en Nevermen, plus een instore van DeWolff.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

do 18 feb 18.00 IX - Concerto
vr 19 feb 16:30 Stakbabber - Concerto
za 20 feb 16.00 Remy van Kesteren - Concerto

zo 21 feb 16:00 Erik Kriek - Concerto
di 23 feb 16.30 The Black Tambourines - Concerto
do 25 feb 17.00 El Pino & The Volunteers - Plato Groningen
vr 26 feb 17.00 Britta Maria/Maurits Fondse - Concerto
za 27 feb 16.00 Eerie Wanda - Concerto
zo 28 feb 15.00 Fernando Lameirinhas - Concerto
yd2

CONCERTO KIDS

Klik HIER voor de Nieuwsbrief van Concerto Kids!
yd2

BLOC PARTY - 2 MAART @ PIAS NITES

Onder degenen die het nieuwe Bloc Party album aanschaffen verloten we 2 kaarten voor het optreden van Bloc Party tijdens de PIAS Nites avond op 2 maart in de
Q-Factory Amsterdam

Meedoen? Stuur je orderbevestiging of foto/scan van je kassabon naar acties@platomania.nl ovv "Bloc Party"

#RE-ISSUES

yd2

Cuby + Blizzards - Alles Uit Grolloo
28CD's + DVD (docu)

28CD+DVD Box 74,99 
Als eerbetoon aan Harry “Cuby” Muskee, de enige blueslegende die Nederland ooit gekend heeft, verschijnt de box Alles Uit Grolloo. De box bevat alle originele studio albums van Cuby + Blizzards, de officiële live albums en alle andere projecten van Muskee. Speciaal voor deze box zijn de eerste albums in hun mono versie gemasterd. Ook albums die al lange tijd niet meer beschikbaar waren, zoals Kid Blue, Old Times Good Times, Forgotton Tapes, Afscheidsconcert en Red, White & Blue ontbreken niet. Naast de 27 albums bevat de box een disc met rarities en is er een DVD toegevoegd met de classic albums documentaire over het legendarische album Groeten Uit Grollo.
RELEASE 18 MAART

BESTEL/RESERVEER HIER

#VINYL

Full Image
yd2

FOO FIGHTERS

"St. Cecilia"
LP: 22,99


yd2

LEE PERRY

"Super Ape Strikes Again"
LP: 19,99
yd2

HORACE ANDY

"In the Light"
LP: 13,99

#ROOTS

yd2
Mavis Staples - Livin' On A High Note 17,99 / LP 22,99 
​In een carrière die inmiddels ruim vijfenzestig jaar omspant blijft Mavis Staples  verwonderen met haar constante output van hoge kwaliteit. Na twee prachtige, door Jeff Tweedy geproduceerde soloalbums (You Are Not Alone en One True Vine) en de uitgestelde, eveneens door de frontman van Wilco gesuperviseerde zwanenzang van vader “Pops” Staples (Don’t Lose This), nam de onvermoeibare diva dit keer M. Ward in de arm als producent. Een vrolijk en opbeurend album moest Livin’ On A High Note worden en het moet gezegd dat de ingehuurde schrijvers, onder wie Valerie June, Benjamin Booker, Ben Harper en Nick Cave, zich met verve van hun taak hebben gekweten. (lees verder)
yd2
Donnie Fritts  - Oh My Goodness 15,99 / LP 24,99 
​Donnie Fritts is vooral bekend als Muscle Shoals sessiemuzikant en als bandlid bij Kris Kristofferson met wie hij al snds de zeventiger jaren samenwerkt. In 1974 maakte hij zijn eerste soloplaat, het prachtige Prone To Learn dat in de loop der jaren een cultstatus kreeg. Erg productief is Donnie niet, want het duurde tot 1997 eer er een opvolger was. Intussen kom je zijn werk tegen op verzamelaars als Country Meets Soul en dan weet je meteen uit welk vaatje hij tapt. 71 is hij nu en met Oh My Goodness maakt hij een van zijn beste platen. Minder funky dan voorganger One Foot In The Groove (2008) en vergelijkbaar met het klassieke werk van The Band. (lees verder)

#JAZZ

yd2

MICHIEL BORSTLAP

"Arena"
CD/DVD: 14,99


yd2

TORD GUSTAVSEN
SIMIAN TANDER

"What Was Said"
CD: 19,99
yd2

ED MOTTA


"Perpetual Gateway"
CD: 16,99

GRAMMY SNARKY PUPPY & METROPOLE ORKEST 

De jazz-fusion formatie Snarky Puppy en het Metropole Orkest hebben voor het album "Sylva" dat vorig jaar verscheen een grammy gewonnen! Net uit van Snarky Puppy is het album Family Dinner vol.2 met diverse gastartiesten die de vocalen verzorgen. Alle andere albums van de band zijn ook bij ons verkrijgbaar.
Overzicht hier: www.platomania.eu/snarky-puppy
yd2

SNARKY PUPPY

"Sylva"
CD/DVD: 19,99
2LP: 24,99


yd2

SNARKY PUPPY

"Family Dinner vol.2"
CD/DVD: 22,99
3LP: 44,99
yd2

SNARKY PUPPY

"We Like It Here"
CD/DVD: 19,99

#DVD

yd2
Irrational Man 12,99
Regie: Woody Allen
Cast:  Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey

Professor in de filosofie, Abe Lucas (Joaquin Phoenix), is een emotioneel verwoeste man die alle vreugde in zijn leven heeft verloren. Kort na zijn komst aan de universiteit van een kleine stad, begint hij een relatie met één van zijn collega’s, Rita Richards (Parker Posey) om zijn rampzalig huwelijk te vergeten. Zijn beste studente, Jill Pollard (Emma Stone) is gefascineerd door Abe’s exotische verleden en zijn getormenteerde ziel. Terwijl ze hem meermaals de liefde verklaart, blijft hij haar avances afwijzen. Wanneer ze toevallig het gesprek van een vreemde opvangen, kunnen Jill en Abe de zaak niet loslaten. Abe besluit een cruciale en existentiële beslissing te nemen die ervoor zorgt dat hij weer van zijn leven kan genieten. Zijn keuze zet echter ook een enkele gebeurtenissen in gang die onomkeerbaar blijken te zijn.
yd2
J. Kessels 14,99
Regie: Erik de Bruyn
Cast: Frank Lammers, Fedja van Huêt, Ruben van der Meer en Romi van Renterghem

​J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?
yd2
Marco Polo 3DVD 32,99 
​Marco Polo groeit op bij zijn moeder, omdat zijn vader, Niccolò Polo, als handelaar de wereld rondtrekt. Op een dag neemt Niccolò zijn zoon mee op een meerjarige reis door Azië, waar ze gevangen worden genomen door Koeblai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan, die in de 13e eeuw over Mongolië heerst. Om zelf vrijgelaten te worden, laat Niccolò zijn zoon als onderpand achter aan het hof. Aan het hof voorziet de jonge Marco Koeblai Khan van zijn zienswijzen op de wereld, terwijl die laatste bezig is om zijn imperium naar China uit te breiden.
yd2
Walk 12,99 / Bluray 14,99 
Regie: Robert Zemeckis
Cast: Joseph Gordon, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, Clément Sibony

Joseph Gordon-Levitt vertolkt in THE WALK de Franse koordloper Philippe Petit. Philippe Petit legde in 1974 op een koord de afstand tussen de twee Twin Towers af en dit op een hoogte van 400m. Zonder enige bescherming en 45 minuten lang riskeerde hij zijn leven terwijl duizenden mensen bang toekeken en de politie hem stond op te wachten om hem te arresteren.

#KLASSIEK

yd2
Bach – Johannes Passion
Solisten, Chor Bayerischen Rundfunk, Concerto Köln, Peter Dijkstra (3cd) 19,99

Over de Johannes Passion – Bach’s eerste Passiewerk in Leipzig – valt veel te vertellen. Er is bijvoorbeeld geen definitieve partituur. Een jaar later, in 1725, voert Bach diverse wijzigingen door, zoals het schrappen het allesomvattende Herr, unser Herrscher (op deze opname prachtig gedragen en transparant uitgevoerd). Er is zelfs sprake van een verboden uitvoering (1739). Dit album bevat veel informatie over het ontstaan van de Johannes Passion, met een boeiende informatieve luister-cd met voorbeelden. De opname zelf is gebalanceerd. Peter Dijkstra zorgt voor een vlotte uitvoering van het verhaal, dat je niet meer loslaat. Een fascinerend hoorspelverhaal, met aria’s en koorgezangen, vol betekenisvolle muziek, dat door uitstekende solisten, koor en orkest live wordt uitgevoerd.
yd2
My Tribute to Yehudi Menuhin
Daniel Hope (viool), Kammerorchester Basel  18,99 

Daniel Hope ontmoet Yehudi Menuhin op een bijzondere wijze, hij is de werkgever van zijn moeder. Als klein jongetje komt Daniel Hope vaak in het huis van de Amerikaans/Britse violist met joodse wortels. Daniel Hope begint op zijn vierde met vioolspelen en wordt uiteraard begeleid door Yehudi Menuhin. Het programma staat uit enkele Duo’s van Bartók en het concerto voor twee violen van Vivaldi, die Menuhin vaak met zijn leerlingen speelde. Voorts het vioolconcert van Mendelssohn, dat door Menuhin werd ontdekt. Ook bevat het programma muziek van Reich, Tavener, Henze, Elgar en de Kaddisch van Ravel. Uitstekend uitgevoerde muziek; een prachtige eerbetoon aan Yehudi Menuhin die 22 april 100 jaar geleden werd geboren.
yd2
Wagner – Das Rheingold
Hong Kong Philharmonic Orchestra, Jaap van Zweden 15,99

​Jaap van Zweden maakte zijn debuut als operadirigent bij de Nederlandse Reisopera, en met dat gezelschap zou hij ook de Ring des Nibelungen van Wagner uitvoeren. Dat liep uiteindelijk anders en in Ed Spanjaard werd een zeer ervaren vervanger gevonden. Van Zweden groeide ondertussen uit tot een veelgevraagd dirigent, met eigen orkesten in Dallas, Hong Kong en vanaf 2017 in New York. Tijdens de Zaterdag Matinee dirigeerde hij al met veel bijval Wagner-opera's, nu is het eindelijk tijd voor de Ring, concertant vanuit Hong Kong. Das Rheingold, het eerste deel, is zojuist verschenen op Naxos, en meteen valt op hoe Van Zweden de bombast die ten onrechte vaak met Wagner wordt geassocieerd vermijdt. (lees verder)

#BOEKEN

yd2
Roel Bentz van den Berg –
Het naderen van een brug 24,99

Twee geliefden lijken voorgoed onbereikbaar voor elkaar te zijn geworden - de een verstrikt in een nabestaan waar de doden dakloos zijn, de ander gevangen binnen de muren van een huis dat zich tegen haar heeft gekeerd. Er is één plek waar hun wegen elkaar nog kunnen kruisen - de tocht daarheen is adembenemend. Het naderen van een brug is een literaire tour de force over liefde, rouw, het leven na het leven, en de spankracht van de menselijke ziel.
yd2
Pim Kops – Amsterdam 37,50 
FOTOBOEK
Pim Kops (1957) houdt zich van jongs af aan intensief bezig met muziek, tekenen en fotograferen. In de zeventiger jaren begon hij zelf zijn foto’s af te drukken op de middelbare school in Amsterdam en in de doka van fotograaf Cas Oorthuys. Sinds begin jaren tachtig maakt Kops deel uit van de band De Dijk, waarmee hij nu al meer dan dertig jaar platen opneemt en langs de concertpodia toert. In 2009 schafte hij een kleine digitale Leica-camera aan, die hij altijd op zak heeft. Sindsdien maakt hij dagelijks foto’s van zijn geliefde stad Amsterdam, zoals Olie, Breitner en Eilers dat meer dan een eeuw geleden ook al deden.
yd2