[Mania] Nieuwsbrief Week 43
 
Email Header

#POP

yd2
Bettie Serveert - Damaged Good 14,99 /
LP 19,99 (vanaf 4-11) 

Als Neerlands leukste indierockband met een nieuwe plaat komt is dat uiteraard een buitengewoon heuglijk feit. Maar we zijn helemaal apetrots dat die ook nog eens wordt uitgebracht op Concerto Records in samenwerking met PIAS. Dat Damaged Good dan gewoon weer een toffe vintage Bettie-plaat is, maakt het feest helemaal af. Lekker stevig, met spetterend gitaarwerk van Peter Visser. Heerlijk melodieus ook, door die prachtige zanglijnen van Carol van Dyk. Ze openen onstuimig met B-Cuz en nemen dan even wat gas terug met het mooie, korte Brickwall. Brother In Loins en de titelsong klinken krachtig maar ook lekker poppy, als een opgevoerde versie van Blondie. (lees verder)
OP CONCERTO RECORDS i.s.m. PIAS!!
yd2

Bettie Serveert Live in de Winkels!

De Bettie's komen voor instore-optredens naar onze winkels!

Vrij 4 november 18:00
Concerto A'dam
Zat 5 november 16:30 Mansion 24 Apeldoorn

GRATIS LINNENTAS CADEAU BIJ DE LP!

Vrijdag 4 november ligt de vinyl-versie van Damaged Good in de winkel. Voor degenen die de LP aanschaffen (online of in de winkel) hebben we een fraaie linnentas die we erbij weggeven

reserveer hier: www.platomania.nl/bettie-serveert
yd2
Brian Jonestown Massacre -
Third World Pyramid 15,99
/ LP 20,99

Om de gekte van de muziek van Brian Jonestown Massacre uit te leggen, volstaat de bandnaam: een samentrekking van de vroeg overleden gitarist en Rolling Stones-oprichter Brian Jones en de door sekteleider Jim Jones gestichte nederzetting Jonestown, waar zich in 1974 de collectieve zelfmoord van de volgelingen van de Peoples Temple afspeelde. Niet alleen trekt de waanzin een spoor door de muziek – van shoegaze-groep naar een neo-psychedelische rockband met invloeden van folk en bluesrock, raga en elektronica – ook aan de bezetting is geen touw vast te knopen.  (lees verder)
yd2
Iggy Pop - Post Pop Depression  Live At The Royal Albert Hall 2CD+DVD 22,99 / DVD 18,99 / Bluray 22,99
Met Post Pop Depression bracht Iggy Pop eerder dit jaar één van zijn beste studioalbums uit, maar naar eigen zeggen misschien ook het laatste. Er volgde een succesvolle tour met zijn studioband, waarvan de kern bestaat uit Joshua Homme, Dean Fertita (beide Queens Of The Stone Age) en Matt Helders (Arctic Monkeys). Voor de ongelukkigen die daar niet bij waren (zoals ondergetekende) is er nu Post Pop Depression Live, een dubbel-cd plus dvd van het optreden in de Londense Royal Albert Hall van 16 mei 2016. En wat is dit briljant!  (lees verder)
yd2
Gosto - Memory Ivy 14,99 / LP 22,99
Dit wordt er eentje! Of is er al eentje? GOSTO. Wauw. Debuutalbum Memory Ivy vraagt na elke luisterbeurt nadrukkelijk om herhaling. En van Nederlandse bodem, ook dat nog! Roel Vermeer is de naam. Geïnspireerd door grootheden als Flying Lotus, James Blake, Thom Yorke en Jeff Buckley weet GOSTO een veelzijdigheid aan stijlen te verenigen tot een geheel eigen sound. Met warme bassen, rauwe beats, diepe synths en onvervalste soul, elektronica en triphop is het geluid indringend, met als rode draad de donkere, bijna hypnotiserende stem van Vermeer. (lees verder)
yd2
Kensington - Control 17,99 /
LP Limited gekleurd vinyl 22,99

Control is alweer het vierde album van deze Utrechtse band. Ontstaan in 2005 uit de resten van de schoolband van het plaatselijke Montessori Lyceum is het hard gegaan met de band. Vanaf de eerste ep kreeg de band goede pers en speelden ze het hele land plat. Tweede plaat Vultures uit 2012 werd goud en opvolger Rivals uit 2014 zelfs twee keer platina. Twee shows in de Ziggo Dome waren in een mum uitverkocht en aan het einde van dit jaar doet de band dat nog eens dunnetjes over. Daar zullen ze het nieuwe album volop presenteren, want het is weer een plaat waar ze trots op mogen zijn.  (lees verder)
yd2
Nico Muhly & Teitur - Confessions 18,99 /
LP 24,99 (vanaf 18-11)

In 2009 logeerde de Amerikaan Nico Muhly een tijdje in Eindhoven, waar hij toen composer-in-residence was, en in opdracht van het plaatselijke Muziekgebouw en het Cross-Linx festival met singer/songwriter Teitur en de Holland Baroque Society werkte aan een project onder de titel Confessions. Publiek werd gevraagd persoonlijke filmpjes in te sturen, waarna Muhly en Teitur er een aantal uitkozen om van een soundtrack te voorzien. Met hetzelfde doel werd ook een aantal (naar eigen zeggen 'boring') filmpjes van YouTube geplukt.  (lees verder)
yd2
Parekh & Singh - Ocean 16,99 / LP 19,99 
​Drummer Jivraj Singh en multi-instrumentalist Nischay Parekh komen uit India en brachten daar in 2013 al dit album uit. Langzamerhand slaat hun opmerkelijke sound over naar de VS en Europa, en terwijl ze inmiddels bijna hun tweede album gaan uitbrengen, kunnen we eerst nog even kennismaken via deze wereldwijde heruitgave. En opmerkelijk is het, want het album opent met I Love You Baby, I Love You Doll, een nummer dat sterk herinnert aan Fred Neils Everybody’s Talking (!), terwijl de twee nummers die volgen meer gemeen hebben met Dylans Nashville Skyline (!) dan met muziek die wij,  (lees verder)
yd2
Olafur Arnalds - Island Songs CD+DVD 19,99 / LP 24,99 
Als je dit album luistert, kun je je haast niet voorstellen dat Olafur Arnalds zijn carrière begon in keiharde hardcore punk- en metalbands. De IJslandse muzikant maakt echter al jaren de mooiste eigentijdse klassieke muziek waarin hij elektronica mengt. Voor Island Songs koos hij voor een bijzonder concept. Arnalds schreef zeven songs in zeven weken op zeven verschillende IJslandse eilanden. Filmmaker Baldvin Z volgde zijn voetsporen en legde het hele proces vast op camera. Arnalds daagde zichzelf uit door veel te improviseren en dat staat haaks op  eerdere projecten waarin hij juist de perfectie nastreefde.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

vr 28 okt 17:00 Crying Boys Cafe - Concerto 
za 29 okt 17:00 Hydrogen Sea - Concerto 
zo 30 okt 14:00 Grunneger Noamiddag - Plato Groningen
zo 30 okt 16:00 Convoy - Concerto 
do 03 nov 18:00 Lavinia Meijer - Concerto 
vr 04 nov 18:00 Bettie Serveert - Concerto 
za 05 nov 16.00 Joseph Arthur - Concerto
za 05 nov 16.30 Bettie Serveert Plato Apeldoorn/Mansion24
zo 06 nov 14.00 Walk In Concerts - Plato Groningen
zo 06 nov 16.00 Edu Ninck plays Chet Baker - Concerto
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 149 (21 oktober 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Kings Of Leon, The Lemon Twigs, Little Man & The Inquires, The Brian Jonestown Massacre, De Kift/Rats On Rafts, WANDS, Conor Oberst, The Grand East, Crying Boys Cafe, Jonny Fritz, Krankland, Dr. John Cooper, Clarke & Hugh Cornwell , Moby & The Void Pacific Choir, plus een exclusieve instore van Bauer.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Waxtime label vinyl-aanbiedingen - 14,99 p/s 

Zo'n 100 jazz, blues & rock & roll titels op LP toegevoegd aan onze actie en nu tijdelijk voor 14,99
OVERZICHT JAZZ LP'S - OVERZICHT BLUES LP'SOVERZICHT ROCK & ROLL LP'S 
yd2

Etta James

At Last
LP: 14,99 
yd2

Elvis Presley

Elvis Presley
LP: 14,99 
yd2

Wanda Jackson

There Is A Party..
LP: 14,99 

#REISSUES

yd2
Bob Dylan - No Direction Home 10th Anniversay 2DVD 19,99 / 2Bluray 29,99 / 2DVD+2Bluray+magazine (vanaf 11-11) 64,99 
Schitterende heruitgave van No Direction Home, de film waarin de beginjaren van Dylan op fascinerende wijze getoond worden. Op de jubileumeditie aangevuld interviews die de film niet haalden en een gesprek met regisseur Martin Scorsese.
De film focust op Dylan’s leven en muziek van 1961 tot 1966. We zien de reis die de artiest heeft gemaakt van zijn thuisstad Hibbing, Minnesota, tot zijn opkomst in de folk-scene van Greenwich Village in New York, zijn controversiële beslissing om ‘electric’ te gaan, zijn internationale faam en culturele impact. 
No Direction Home bevat zeldzame opnames van optredens en interviews met artiesten en muzikanten wiens levens vervlochten zijn met dat van Dylan. Ook hijzelf spreekt open en uitgebreid over deze essentiële periode in zijn carrière in interviews die exclusief voor deze documentaire zijn opgenomen.
yd2
DJ Shadow - Endtroducing 20th Anniversary 3CD 24,99 / 6LP 109,99
1996 bracht ons Endtroducing… DJ Shadow. Volgens velen de ultieme hiphopdj-plaat; volledig opgebouwd uit samples. Hiphop, scratch, films, jazz, klassiek, etc. Niet begrenst door de destijds heersende competitieve ‘battle’ houding, rees Shadow boven de rest uit. Endtroducing… is soulvol en gaf een totaal nieuwe kijk op sampling. De modus operandi van de maker vertelt veel over de opbouw van de nummers. Temidden stapels ongeorganiseerd vinyl wist hij de sublieme fragmenten van obscure tweedehands platen perfect bij elkaar te mixen tot nieuwe multidimensionale stukken. Denk aan klassiekers als Midnight In A Perfect World en Organ Donor, waarbij organ op orgel slaat en dus minder sinister klinkt dan de titel doet vermoeden.  (lees verder)
yd2
Drs.P - Retrouve 2CD 18,99
​Heinz Hermann Polzer alias Drs. P (1919-2015) was Zwitser van geboorte, maar beheerste de Nederlandse taal tot in de finesses. Hij schreef liedjes voor o.a. Gerard Cox, Adèle Bloemendaal en het Kabaret Ivo de Wijs, maar werd beroemd met zijn eigen vertolkingen van De Dodenrit (Troika), Veerpont (Heen En Weer) en Knolraap En Lof, Schorseneren En Prei. Hij publiceerde meer dan honderd boeken, waaronder een flink aantal met ollekebollekes, de door hem uitgevonden dichtvorm. Drs. P Retrouvé bevat 31 opnames uit het radioprogramma Poptater (1972-1973), met twaalf liedjes van de Doctorandus die nooit eerder zijn uitgebracht. 

#DANCE

yd2
Olympians - Olympians 16,99 / LP 19,99
De Daptone-huisband kent vele gedaantes, de rhythm & blues van de Dap Kings, de diepe soul van The Menahan Street Band, en de afrobeat van The Budos Band. Vaak dezelfde muzikanten, maar altijd met eigen signatuur. Jaren geleden maakten we via twee singles al kennis met de Olympians, onder leiding van Tobias Pazner, toetsenman van bovengenoemde outfits. Met dezelfde crew maakt hij nu een volwaardige lp, met als altijd een stevige ondergrond van soulvolle rhythms, maar dit keer afgetopt met een wel zeer aantrekkelijke jaren zeventig glanslaag, gedrenkt in de betere Italiaanse en Franse b-film soundtracks.  (lees verder)
yd2
Myles Sanko - Just Being Me 16,99 / LP 22,99
Als je koosnaampje The Lovechild Of Soul Music is en je zoveel believers hebt dat je via crowdfunding je debuut (Forever Dreaming) van de grond krijgt, dan spreken wij over Talent met een hoofdletter. Inspiratie haalt Myles Sanko weliswaar uit de klassiekers van James Brown, Al Green, Otis Redding en Bill Withers maar smelt dat om naar zijn eigen idioom in de tijd waarin hij leeft zonder ouderwets te klinken of het moet ouderwets goed zijn. Voorprogramma van Gregory Porter word je echt niet zomaar. Precies dat wat Porter voor de jazz doet, doet Sanko voor hedendaagse soul.  (lees verder)

#ROOTS

yd2
Jenny Berkel - Pale Moon Kid 16,99
Jenny Berkel is een Canadese singer-songwriter die de afgelopen jaren in de band van Daniel Romano speelde. Als tegenprestatie heeft Daniel Romano de tweede plaat van Jenny Berkel voorzien van een werkelijk prachtige productie. Het is slechts een van de vele sterke wapens van Pale Moon Kid. Jenny Berkel beschikt over een mooie heldere stem en beschikt over het vermogen om met haar zang verhalen te vertellen. Het zorgt er voor dat Pale Moon Kid zich gemakkelijk opdringt, waarna de andere schoonheden van de plaat een voor een opduiken. Zo is er de stemmige instrumentatie vol fraaie en bijzondere accenten, zijn er de knap in elkaar stekende songs,  (lees verder)
yd2
Luke Bell - Luke Bell 16,99 / LP 24,99
Rechtstreeks uit de heartlands van de VS, waar cowboy nog een eerzaam beroep is en een paard minimaal zo belangrijk is als een auto, te weten Cody, Wyoming, komt Luke Bell. Zijn derde album alweer wordt bevolkt door hardwerkende mensen, die bepaald niet altijd krijgen wat ze verdienen, en hun hoofd maar amper boven water weten te houden. Zijn muziek is traditioneler dan traditioneel, en zou niet misstaan op een Hank Williams-lp, wat iets zegt over de aard van het materiaal, maar ook zeker over de kwaliteit. Want de twang en de yodels die de diepgravende teksten begeleiden klinken misschien wat grappig voor de gemiddelde Nederlander, (lees verder)
yd2
Giles Robson & The Dirty -
For Those Who Needs The Blues 15,99

Heerlijk, zo’n eerlijke kruising tussen The Fabulous Thunderbirds en het duo Magic Dick & Jay Geils. Dat is de blues van de Brit Giles Robson, die onlangs voor het Nederlandse label V2 zijn eerste soloalbum maakte: For Those Who Need The Blues. Het album bevat negen smerige en zweterige bluestracks, die zeer goed tot hun recht  zullen komen in bluescafés en op bluesfestivals. Robson speelt ruige en vuige, elektrisch versterkte mondharmonica en beheerst het schrijven van catchy bluessongs. Het album is vrijwel live opgenomen in de studio en klinkt zeer fris en energiek.  (lees verder)

#JAZZ

yd2
Einzelganger - Musica Gymnastica 14,99
Einzelganger is een jazz-trio onder leiding van trombonist Louk Boudesteijn bekend van Fullduplexx en New Rotterdam Jazz Orchestra. Als sparringpartners heeft hij gekozen voor de gitaarheld Anton Goudsmit en alleskunner op de saxofoon(s) Nils van Haften. Muzikaal horen we drie verhalen vertellers geinspireerd door de blues, country, jazz, dance en funk een luisterrijk avontuur maken.  

#DVD

yd2
Neon Demon 16,99 
Regie: Nicolas Winding Refn
Cast: Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves 

VAN DE MAKER VAN THE DRIVE!
Met The Neon Demon vertelt Nicolas Winding Refn een horrorsprookje waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar verraderlijke cocktail opleveren. Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Haar schoonheid en vitaliteit worden verslonden door de gevestigde modellen, die koste wat het kost willen wat Jesse heeft. Na Drive (waarvoor Refn genomineerd werd voor een Oscar) en Oly God Forgives komt de regisseur opnieuw met een unieke film die genregrenzen opzoekt en nog lang nazindert. In Elle Fanning vindt Refn een nieuwe muze. Naast haar zien we Abbey Lee, Keanu Reeves en Christina Hendricks. Als het om schoonheid gaat is niemand te vertrouwen. Beauty isn’t everything. It’s the only thing.
yd2
Born To Be Blue 12,99
Regie: Robert Budreau
Cast: Kevin Hanchard, Stephen McHattie, Janet-Laine Green, Carmen Ejogo, Ethan Hawke

Een verhaal over doorzettingsvermogen, liefde, en vergiffenis. Born To Be Blue is een hervertelling van het uitzonderlijke leven van jazzlegende Chet Baker tijdens de jaren zestig en zeventig. Na een neerwaartse spiraal in een heroïneverslaving die leidde tot een gevangenschap in een buitenlandse gevangenis en twee mislukte huwelijken, krijgt Chet (bijgenaamd de James Dean van de jazz) een tweede kans om zijn leven op te bouwen door mee te spelen in een film over zichzelf.
yd2
Land Of Mine 14,99
Regie: Martin Zandvliet
Cast: Mikkel Boe Følsgaard, Joel Basma,n Louis Hofmann, Laura Bro, Roland Møller

Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt, wordt een groep jonge Duitse soldaten gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak uit te voeren: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de Deense stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet voorbij is. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis.
yd2
Van Kooten & De Bie: Toen Blijkt Nu 3DVD 26,99  
Tien films van Van Kooten en De Bie die hun schaduwen tientallen jaren vooruit wierpen. Toen Van Kooten en De Bie in 1981 opkomst en ondergang van de Tegenpartij op de VPRO-televisie brachten, konden zij niet vermoeden dat decennia later de politieke denkbeelden van de Haagse Vrije Jongens Jacobse en Van Es als hoogst actueel werden ervaren. De lijn van de Tegenpartij naar het gedachtegoed van Pim Fortuyn en Geert Wilders is moeiteloos te trekken. Ook het satirische werk van het Simplisties Verbond in de late tachtiger jaren blijkt van zo'n voorspellende betekenis. Met onderwerpen als cultuur en de zorgzame samenleving, het hyper-individualisme, privacy, nieuwe spiritualiteit, de gezondheidscultus, baby op bestelling en de botsing tussen het commerciële en het ideële. De tien films in deze box, die werden gemaakt in 1986, 1987 en 1988 en uitgezonden door de VPRO, zijn vandaag de dag nog actueel. (lees verder)
yd2
Kijken in de Ziel - Wetenschappers & Schrijvers  15,99
Deze uitgave bevat twee series uit de succesvolle reeks Kijken in de Ziel van Coen Verbraak: Wetenschappers en Schrijvers. In deze serie praat Coen Verbraak met toonaangevende wetenschappers: natuurkundige Robbert Dijkgraaf, primatoloog/etholoog Frans de Waal, wiskundige Ionica Smeets, hersenonderzoeker Jeroen Geurts, landbouwexpert Louise Fresco, epidemioloog Roel Coutinho, kankeronderzoeker Hans Clevers, voedingsdeskundige Martijn Katan, econome Barbara Baarsma, filosoof/psychiater Damiaan Denys, psycholoog Marcel Zeelenberg en classica Ineke Sluiter. Hoe schrijf je een roman? Wat gebeurt er tijdens het schrijven in je hoofd? En heb je als schrijver het recht om over alles en iedereen in je naaste omgeving te schrijven? Adriaan van Dis, Arnon Grunberg, Kristien Hemmerechts, A.F.Th. van der Heijden, Kees van Kooten, Saskia Noort en Jan Siebelink praten met Coen Verbraak over hun vak en zichzelf.

#KLASSIEK

Full Image
yd2
Arvo Pärt – The Deer’s Cry
Vox Clamantis, Jaan-Eik Tulve 14,99

​Na het veelgeprezen album Adam’s Lament, is The Deer’s Cry het tweede album dat Vox Clamantis (deze keer onder leiding van Jaan-Eik Tulve) voor ECM produceert. Ook nu is de Arvo Pärt op de opnamelocatie in Tallinn aanwezig. Dit album bevat overwegend a capella werken zoals The Deer’s Cry, Summa en het indrukwekkende Most Holy Mother of God. Het album bevat nieuwe werken zoals Drei Hirtenkinder aus Fátima en Habitare Fratres. Daarnaast staan op dit album zelden opgenomen werken zoals Von Angesicht zu Angesicht, Sei gelobt, du Baum en Veni Creator. De vaak meditatieve composities van Arvo Pärt zijn niet alleen geliefd bij het ‘klassieke publiek’, maar worden ook veel gebruikt door filmmakers. Prachtig album!
yd2
Telemann – Fantasias (12) for solo violin Fabio Biondi (viool) 14,99
Fabio Biondi heeft met Europa Galante diverse opera-albums voor Glossa geproduceerd. Deze keer horen we Fabio Biondi solo op een Ferdinando Gagliano viool uit de achttiende eeuw met de twaalf Fantasias van Georg Philipp Telemann. In tegenstelling tot zijn tijdgenoot en collega Johann Sebastiaan Bach is Telemann bij het grote publiek niet echt bekend om zijn solocomposities. Toch schreef Telemann (vermoedelijk de meest productiefste componist aller tijden) prachtige solowerken voor viool, fluit en viola da gamba. Het verschil met Bach (werken voor viool en cello) is dat Telemann voor een breed publiek schreef en Bach zijn werken schreef voor de beste instrumentalisten. Deze Fantasias voor viool worden prachtig gespeeld en zijn voor de liefhebbers zeker een genot voor het oor.
yd2
Morales – The Seven Lamentations
Utopia 13,99
 

Sopraan Griet de Geyter, countertenor Bart Uvyn, tenor Adriaan de Koster, bariton Lieven Termont en bas Bart Vandewege vormen samen de Vlaamse zanggroep Utopia, genoemd naar het beroemde boek van Thomas More dat hij in Antwerpen schreef. Zij hebben zich ten doel gesteld om polyfone muziek uit de 16e eeuw ten gehore te brengen. Voor hun eerste album kozen zij zeven lamentaties van de Spaanse componist Cristóbal de Morales (ca. 1500 – 1553) die nog niet eerder op één album verschenen. In de mooie en heldere opname komen hun stemmen prachtig samen met vele kleuren.

#BOEKEN

yd2
Ik ben Brian Wilson - Brian Wilson 19,99 
Voor het eerst kijkt Brian Wilson, het legendarische muzikale genie van The Beach Boys, in zijn eigen woorden terug op zijn onstuimige leven, zijn wonderbaarlijke comeback op het podium en zijn hervonden creativiteit. Ik ben Brian Wilson is het verhaal van Brian Wilsons leven, verteld door Brian Wilson. Maar hij is niet dezelfde als de man die in 1962 een zenuwinzinking in een vliegtuig had, of de man die in de jaren zeventig niet uit bed kwam en op een gegeven moment 130 kilo woog. Deze Brian Wilson is ouder en kalmer, kijkt met meer compassie terug op zijn ongelooflijke prestaties en vergeeft de mensen die die prestaties hebbenbemoeilijkt. Hij vertelt zijn verhaal met een emotionele eerlijkheid: ‘Mijn verhaal eerlijk vertellen betekent dat ik me zaken moet herinneren die ik liever vergeet. Ik wil dat mensen weten wat ik heb doorgemaakt en ik hoop dat mijn verhaal hun kracht geeft.’
Volg ons ook via Facebook en Twitter