[Mania] Boeken nieuwsbrief 28 september
 
Email Header
yd2

Nick Cave - Mercy On Me

Reinhard Kleist 24,90
Prachtige getekend biografie over Nick Cave!
Muzikant, dichter, schrijver, acteur: Nick Cave is het allemaal. In Mercy on Me: de getekende biografie vertelt Reinhard Kleist op onnavolgbare wijze over het leven en werk van een van de grootste rocksterren ter wereld. In zijn expressieve, associatieve stijl toont Kleist de ontwikkeling van Nick Cave van zijn vroegste tijd als muzikant, via de Berlijnse punkscene in de jaren 80 tot de megaster die hij tegenwoordig is. Een daverende graphic novel over muziek, liefde, waanzin en punk en wat het betekent om kunstenaar te zijn.
yd2
‘Reinhard Kleist, meesterlijk beeldromancier en schepper van mythes heeft – wederom – de conventies van de graphic novel getart met zijn angstaanjagende samensmelting van Cave-songs, biografische halve waarheden en verrukkelijke hersenspinsels. Daarmee creëerde hij een complexe, indrukwekkende en volstrekt bizarre reis door de wereld van Cave. Dichter bij de waarheid dan elke andere biografie, zoveel is zeker! Maar voor eens en voor altijd: ik heb Elisa Day niet vermoord.’ - Nick Cave. 
yd2

5 oktober presentatie in Concerto 

Op donderdag 5 oktober vanaf 17:00 wordt de getekende biografie 'Mercy on Me' over Nick Cave gepresenteerd op het Concerto Koffie podium!

Jan Vollaard (o.a. NRC) komt een mooi verhaal vertellen over Nick Cave en Reinhart Kleist zal zijn prachtige boek. Kom langs, je kan zo binnenlopen!  meer info

En nu schijnt meneer Cave rond die datum in Amsterdam te zijn, zou hij een bezoekje aan Concerto komen brengen? 
yd2

Dutch Mountains - het ultieme boek over de Nederlands Platenindustrie

Peter Voskuil 89,95
Als product van ruim vijf jaar diepgravende research, is Dutch Mountains het meest complete boek over de Nederlandse populaire muziek. Een unieke blik-van-binnenuit aan de hand van bijna 250 interviews met sleutelfiguren. Directeuren, managers, producers, technici, pluggers, dj's, muziekuitgevers, sessiemuzikanten en artiesten vertellen openhartig over het platenvak.

● Voorafgegaan door een exclusief interview met dj, platenbaas, uitgever en radiopionier Willem van Kooten.

● Met honderden zeldzame foto's en reproducties van originele sheets en memo's uit niet eerder ontsloten (privé)archieven. 

● Inclusief eregalerij der Nederpop: herbeleef baanbrekende studio-opnamen met de hoofdpersonen van toen alsof je er zelf bij bent. 
yd2

7 oktober presentatie in Concerto 

Zaterdag 7 oktober wordt het boek ‘Dutch Mountains’ gepresenteerd op het podium van Concerto! 
Info over de invulling van deze middag volgt nog
yd2

Kyteman Family

Gabriel Eisenmeier 39,99
Het boek komt met een CD met niet eerder uitgebracht werk.
"The Kyteman Family", een fotoboek door documentair fotograaf Gabriel Eisenmeier die Kyteman's Hiphop Orkest sinds 2007 volgt. The Kyteman Family neemt je mee in het leven van muzikant Colin Benders - ook wel bekend als Kyteman - en zijn Orchestra. De afgelopen tien jaar fotografeerde Gabriel Eisenmeier Kyteman en zijn muzikale familie in hun reis langs de grootste Nederlandse festivals en toonaangevende podia, maar ook tijdens hun verschillende tournees in het buitenland. meer info
yd2

De Standaards van Spits II

Frits Spits 39,99
Omvangrijk naslagwerk met vier cd’s.
Frits Spits is een van de bekendste radiomakers van Nederland. Generaties jongeren groeiden op met De Avondspits. Uit bijna 400 Nederlandstalige liedjes – zijn persoonlijke canon – selecteerde Spits er 90 voor De Standaards van Spits, inmiddels een eclatant succes. Nu is er De Standaards van Spits II. Net zo bevlogen als in de eerste Standaards schrijft Spits over muziek, over taal, over inhoud, niet zelden gelardeerd met een miniportret van de betreffende artiest en zijn persoonlijke herinneringen. meer info
yd2