[Mania] Nieuwsbrief Week 09
 
Email Header

#POP

yd2
Temples - Volcano 16,99 / 2LP Limited neon/oranje vinyl 22,99
De Britse band Temples leverde iets meer dan drie jaar geleden met Sun Structures een zeer memorabel debuut af. Opvolger Volcano heeft lang op zich laten wachten, maar maakt de belofte van het debuut meer dan waar. Temples heeft niet gekozen voor een herhalingsoefening, maar slaat op haar tweede plaat net wat andere wegen in. Ook op Volcano maakt de band muziek die in het hokje psychedelica past, maar waar de band op haar debuut voornamelijk putte uit de archieven van de psychedelica uit de jaren zestig, klinkt de band op Volcano net wat moderner. (lees verder)
yd2
Chef's Special - Amigo 15,99 / LP Limited Turquoise vinyl 24,99 
De Haarlemse formatie Chef’Special is al enkele jaren bezig aan een stevige opmars en gaat daar nu ook een internationaal vervolg aan geven. De band tekende in 2015 bij het vermaarde Atlantic Records, waarmee hun ambities bepaald niet onder stoelen of banken werden geschoven. Ook mocht de band mee als supportact voor het populaire duo Twenty One Pilots tijdens hun Amerikaanse tournee. Hierdoor betraden de Cheffies al menig groot podium, wat te denken van Madison Square Garden... Amigo is voor, tijdens en na deze tour tot stand gekomen. Amigo is een consistente, frisse en krachtige plaat geworden waarmee hoge ogen kan worden gegooid. (lees verder)
yd2

Chef'Special - Amigo Limited Vinyl

Het Limited Turquoise vinyl is EXCLUSIEF te koop bij de Maniawinkels! 24,99
Bestel 'm HIER
yd2
Grandaddy - Last Place 16,99 / LP 22,99
Geluidsknutselaar Jason Lytle blaast Grandaddy nieuw leven in. In 2006 trok hij de stekker er eigenhandig uit omdat er ‘een gebrek aan inkomen was ontstaan en daardoor de noodzaak van de band verdween’. Tja, als geldkwesties je creativiteit verdoven, dan is het einde zoek. Wel volgden er soloalbums en alternatieve collectieven, maar ‘t werd nergens meer zo relevant als voorheen. En toch, en toch… In 2012 was daar het bericht dat Grandaddy weer bij elkaar kwam. Enkele live-shows volgden. Een jaar daarna meldt de geluidskunstenaar zelf dat hij het ‘erg leuk’ zou vinden om een nieuwe Grandaddyplaat te maken. En nu is daar dan toch het vijfde studioalbum van de band: Last Place. (lees verder)
yd2
Daniel Lohues - Moi 14,99 / LP 22,99 
Waar het geluid op voorganger Aosem (2015) soms deed vermoeden dat Lohues stiekem wel weer eens verlangde naar het spelen in een volledige band, heeft hij zich op Moi weer teruggetrokken in zijn eigen huiskamer. De liedjes zijn weer kleiner van opzet, maar zoals we na tien soloalbums inmiddels weten schuilt daarin ook een indrukwekkende kracht. Dat hij daarin nog altijd een even onverbeterlijke romanticus als nuchtere Drent is, laat openingsnummer "Loat Mij Maar Lekker Dit Doen" direct prachtig horen. De titel klinkt in het refrein als een oprechte dank voor zijn muzikale talent, om vervolgens direct weer te relativeren met "... wordt d’r zowat gelukkig van."  (lees verder)
yd2
Blaudzun - Jupiter Part 2 14,99 / LP 14,99
In oktober 2016 bracht Blaudzun het eerste deel van zijn trilogie Jupiter uit. Een voltreffer. Geen drastische koerswijzigingen, wel andere accenten (zoals destijds hier omschreven). Deel 1 telde 9 liedjes. Deel 2 evenzo. Geen 1 tot met 9 ditmaal, maar simpelweg 10 tot en met 18. Met beide delen kan hij een avond vullen. De reden van het drieluik? De vluchtigheid tegenaan. Uit dat vaste stramien ontsnappen van een album creëren en op tournee gaan. En dat trucje herhalen, om de zoveel jaar. Deel II is energiek en herbergt sfeervolle arrangementen met sporen van krautrock, intieme indiepop en een linkje naar Bruce & Bowie in de jaren tachtig. (lees verder)
yd2

Blaudzun Instore Utrecht

Vrijdag 3 maart Utrecht.
Plato organiseert i.s.m. The Village een uniek liveoptreden van Blauzun die zijn nieuwe album komt presenteren. Aanvang 16.00 u. Toegang gratis maar VOL=VOL
Locatie: The Village
Van Asch Van Wijckskade 29A
Utrecht


yd2
Ed Sheeran - Divide 19,99 / 2LP 29,99
Uiteraard heeft ook het derde album van Ed Sheeran weer een leesteken als titel. Na + (Plus) uit 2011 en X (Multiply) uit 2014 is het nu  ÷ - uitgesproken als Divide. Naar deze plaat van deze 25-jarige zanger uit Suffolk wordt natuurlijk door de vele fans ongeduldig uitgekeken en het moet gezegd worden ÷ is een prima plaat geworden. Singles Castle On The Hill en Shape Of You gingen het album vooraf en lieten al een beetje de richting horen van het nieuwe album. Waar Castle On The Hill opviel door een Springsteen-achtige riff en een tekst die zijn afkomst en familie eert, was Shape Of You een spaarzaam nummer, slechts begeleid door een loop.  (lees verder)
yd2
Methyl Ethel - Everything Is Forgotten 15,99 / LP Limited magenta vinyl 22,99 
Methyl Ethel is afkomstig uit Perth, Australië en bestaat uit zanger/gitarist/songwriter Jake Webb, bassist Thom Stewart, drummer Chris Wright. De naam van de band komt onrechtstreeks van Webbs vader.  Die maakt glasvezel en gebruikt daarbij methyl ethyl ketone peroxide. Webb gebruikte de eerste twee woorden en veranderde ethyl in Ethel als naam van een personage. Jake Webb produceerde Everything is Forgotten samen met niemand minder dan producer James Ford (Arctic Monkeys/Foals). Methyl Ethel speelde, na het verschijnen van hun eerste 4AD release Oh Inhuman Spectacle op 1 mei 2015, onder andere op Metropolis Festival en Into The Great Wide Open.
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Do 02 mrt 17.30 Dayna Kurtz - Concerto 
Vr 03 mrt 16.00 Blaudzun - Plato Utrecht/The Village
Vr 03 mrt 17.00 Jeanne Rouwendaal - Concerto
Za 04 mrt 16.00 Iguana Death Cult - Concerto
Zo 05 mrt 14.30 Michiel Borstlap - Concerto AFGELAST!!
Zo 05 mrt 16.00 Frederic Voorn - Concerto
Vr 10 mrt 17.00 Rivers - Concerto
Za 11 mrt 16.00 Elementary Penguins - Concerto
Zo 12 mrt 15.00 Toondist label - Concerto
meer info Concerto optredens:bit.ly/optredens_feb_mrt
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 167 (24 februari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Ten Fé, The Bats, Iguana Death Cult, The Mysterons, Son Volt, Strand Of Oaks, Sleater-Kinney, Nikki Lane, Paperhead, Molly Burch, Ryan Adams, Communions, Nick Oliveri, plus een exclusieve instore van The Kik.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

Concerto Kids

Klik HIER voor de nieuwsbrief van Concerto Kids!

#VINYL

Full Image
yd2 yd2
De Pioneer PLX-500 is een professionele zware draaitafel met hetzelfde concept als de bekende Pioneer PLX-1000. De PLX-500 beschikt over geweldige hoogwaardige geluidskwaliteit wat deze draaitafel uniek maakt in zijn prijsklasse. Daarnaast is een ingebouwde phono voorversterker.. De draaitafel kan zowel 33 en 45 als 78 toeren spelen. Een belangrijk kenmerk van de Pioneer PLX-500 is dat deze draaitafel over een ingebouwde USB geluidskaart beschikt. Met deze USB geluidskaart is het mogelijk om platen te digitaliseren door middel van de gratis Rekordbox analysesoftware. En bij de PLX-500 wordt een stofkap bijgeleverd. De platenspeler is leverbaar in wit en zwart.
yd2

PIONEER PLATENSPELER: PLX-1000

729,99
De PLX-1000 Direct Drive Analoge Draaitafel is ontworpen voor DJ's die van vinyl houden. Dit model biedt je de gebruiksvriendelijke bediening waar je aan gewend bent, een high-torque directe aandrijving en uitzonderlijke audio-kwaliteit. Combineer de PLX-1000 met een Pioneer professionele DJM mixer en je hebt een ideaal DJ-systeem voor echte vinyl-liefhebbers. 
Meer Info

#REISSUES

yd2
Lonesome & Blue - The Originals 8,50 / LP Limited blauw vinyl (vanaf 28-4) 14,99
Lieten The Rolling Stones op hun laatste plaat Blue & Lonesome hun roots horen, nu kun je zelf terug naar de blues die het album inspireerde. Lonesome & Blue bevat de originele versies van Blue & Lonesome en is natuurlijk een geweldige collectie Chicago blues, ook al ontbreken er gek genoeg wel een paar. Little Walter en Howlin’ Wolf zijn genoegzaam bekend, de Stones kozen gelukkig niet voor de meest voor de hand liggende nummers. Het zijn vooral de wat obscuurdere artiesten die op deze collectie uitblinken. (lees verder)
yd2 yd2 yd2

#ROOTS

yd2
Alison Krauss - Windy City 18,99 / Deluxe Edition 22,99 / LP 24,99
Het is alweer dertig jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met de stem en fiddle van Alison Krauss. Veertien was ze toen. Begonnen als pure bluegrassperformer groeide ze in de decennia die volgden uit tot een van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse countrywereld. Haar laatste wapenfeit, Paper Airplane, ligt inmiddels echter alweer zes jaar achter ons, dus het werd hoog tijd dat ze haar status weer eens opnieuw bevestigde. Windy City is Krauss' eerste soloalbum sinds Forget About It uit 1999, maar de meeste leden van haar band Union Station zijn wel terug te vinden op de uitgebreide gastenlijst. (lees verder)
yd2
Holly Macve - Golden Eagle 16,99 / LP 22,99
Holly Macve. Haar naam even interessant als haar stemgeluid. Waar het doet vermoeden dat we te maken hebben met Amerikaans bloed gaat het hier om een Engelse van begin twintig. Het Engelse accent maakt plaats voor the native American sound: country meets blues. Holly Macve komt met country vanuit het hart. Door tracks met titels als No One Has The Answers en Heartbreak Blues wordt de zoektocht naar de soulstamboom van deze Engelse er een die niet lang hoeft te duren. Het wordt snel duidelijk dat Emmylou Harris en Joni Mitchell bovenin staan om zo via Jolie Holland, Samantha Parton en onze Ilse De Lange uit te komen bij Macve.  (lees verder)

#WERELD

yd2
Ibibio Sound Machine - Uyai 16,99 / LP 24,99 
Hoewel geboren in Londen, koestert zangeres Eno Williams haar Nigeriaanse roots. Ibibio is dan ook de taal die haar ouders spraken toen zij nog in hun vaderland woonden. Daar komt hoogstwaarschijnlijk ook de liefde voor de elektronische afro funk van rond 1980 vandaan. Die floreerde vooral in Nigeria en Ghana met artiesten als Kiki Gyan, wiens invloed ook hoorbaar aanwezig is op Uyai. Engelse producers Max Grunhard, Leon Brichard en Benji Bouton verzorgen de beats en muzikale omlijsting, waardoor het gelijk helemaal hedendaags wordt.  (lees verder)

#JAZZ

yd2
Michiel Borstlap - Velvet 14,99
Pianist Michiel Borstlap speelt veel solo de laatste tijd, dus het is geen verrassing dat hij nu opnieuw met een soloalbum voor de dag komt. Velvet is opgenomen in zijn huistheater The Velvet Room, de kleinste concertzaal van Nederland met 18 plaatsen, waarin de pianist eens per maand een concert geeft. De plaat bevat 16 nummers, 16 miniatuurtjes waarin de meesterpianist ons steeds meeneemt op een avontuurlijke reis. Michiel schreef 14 nieuwe composities voor dit album en vulde dit aan met Ode Aan Johan In C, zijn ode aan Johan Cruyff, die hij tijdens het Sportgala van 2016 samen met Frank Rijkaard verzorgde, volgens velen hét hoogtepunt van die avond.  (lees verder)
yd2
Hank Mobley - To One So Sweet - Live In Holland 16,99
Nieuwe release op het Nederlands Jazz Archief!!

Het Nederlands Jazz Archief is al ruim dertig jaar bezig met het documenteren van en publiceren over jazz in Nederland. Zo verzorgen ze de prachtige reeks jazzportretten op NPS Cultura, waarin het verhaal van de Nederlandse jazz wordt verteld. Tien jaar geleden startten ze tevens met het cd-project Jazz At The Concertgebouw, met nooit eerder uitgebrachte opnamen van de legendarische Amsterdamse nachtconcerten uit de jaren vijftig en zestig, waarop de opnamen van de toenmalige Amerikaanse jazz te horen zijn. In 2015 kwam daar de reeks Treasures Of Dutch Jazz bij, met niet eerder uitgebrachte muziek van belangrijke Nederlandse jazzmusici of internationale grootheden die door Nederlanders begeleid worden. (lees verder)
Nederlands Jazz Archief

#DVD'S

yd2
Toni Erdmann 14,99
Regie: Maren Ade
Cast: Ingrid Bisu, Trystan Pütter, Peter Simonischek, Michael Wittenborn

Zakenvrouw Ines werkt bij een groot Duits bedrijf gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde en is er eigenlijk geen ruimte voor spontane gebeurtenissen. Als haar vader tijdens zijn verblijf vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en blijkt dat het begin van een grote omwenteling. 
yd2
Frantz 14,99
Regie: François Ozon
Cast: Pierre Niney, Paula Beer

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren. De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwachts effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar biedt ze ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.
yd2
I Daniel Blake 16,99 / 2DVD Deluxe 17,99 / Bluray 17,99
Regie: Ken Loach
Cast: Dylan McKiernan, Briana Shann, Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug... Zoals we gewend zijn van Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in het hedendaagse Engeland. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film.

#KLASSIEK

yd2
Say – 4 Cities
Nicolas Altstaedt (cello), Fazil Say (piano) 19,99

Fazil Say is niet alleen een uitstekende pianist die zowel de westerse als oosterse muziekliteratuur beheerst, maar hij is ook een begenadigd componist. Dat kun je goed horen in het werk 4 Cities dat hij voor het City of London Festival 2012 schreef. In deze eerste opname van 4 Cities speelt Fazil Say zelf de piano. Say geeft de cello van Nicolas Altstaedt soms ongewone rollen als percussie-instrument en fluit. 4 Cities is een eigentijdse dynamische impressie van Sivas, Hopa, Ankara en Bodum, waarin de jonge Say zijn herinneringen aan deze verschillende steden memoreert. (lees verder)

#BOEKEN

yd2
Stad in Oorlog – Amsterdam 1940-45 - Rene Kok  29,99 
Een bijzonder fotoboek over Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, Stad in oorlog, Amsterdam 1940-1945. De zorgvuldig geselecteerde beelden – samengesteld door René Kok en Erik Somers – geven een indringend beeld van Amsterdammers in de jaren van oorlog en bezetting. Hiervoor werden niet eerder gepubliceerde beelden gevonden bij het NIOD, het Stadsarchief Amsterdam en bij verschillende binnen- en buitenlandse archieven. Op Historiek een aantal foto’s uit het boek die laten zien hoe het alledaagse leven – en zelfs cabaret – tijdens de oorlog soms toch door ging.
yd2
Peachez - Ilja Leonard Pfeijffer  18,99
Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoophaalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat niet in wezen voor alle liefdesrelaties?
Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.
yd2
De Liefdesparadox - Wim de Muijnck 19,95
Liefde is ongetwijfeld een van onze krachtigste drijfveren en misschien wel onze belangrijkste bron van zingeving. Liefde gaat bovendien gepaard met talloze vragen en paradoxen waarmee iedereen zich zo nu en dan bezighoudt, en is om die reden een prachtig onderwerp voor filosofische reflectie. Want waarom houden we van iemand, zijn daar eigenlijk redenen voor? Is er altijd sprake van echte liefde, en wat moet je doen als je twijfelt aan die van jouzelf of de ander? Kan liefde ambigu zijn? Is liefde een kwestie van identificatie of juist de erkenning van een anders autonomie? Kan liefde verdiend worden? En is liefde monogaam of zijn meerdere liefdes mogelijk? De essays in dit boek laten zien hoe Nederlandse en Vlaamse filosofen vandaag de dag met het themabezig zijn. Onder redactie van Wim de Muijnck en met bijdragen van Jan Bransen, Frank Hindriks, Charles Hupperts, Giel Hutschemaekers, Wim de Muijnck, Frank Rebel, Katrien Schaubroeck en Annemarie van Stee.
Volg ons ook via Facebook en Twitter