[Mania] Nieuwsbrief Week 08
 
Email Header
yd2

DAVID BOWIE RE-ISSUES OP VINYL

Een aantal Bowie klassiekers zijn nu opnieuw verkrijgbaar op vinyl! 180 gram en remastered versies!!! 
o.a. een hele fraaie Bowie at the Beeb 4LPBOX en zes studio-album waaronder Alladin Sane en Ziggy Stardust

OVERZICHT DAVID BOWIE VINYL
www.platomania.eu/david-bowie-vinyl
yd2

DAVID BOWIE

David Bowie
aka Space Oddity

LP; 24,99 
yd2

DAVID BOWIE

The Man Who Sold The World

LP: 24,99 
yd2

DAVID BOWIE

Hunky Dory

LP: 24,99 
yd2

DAVID BOWIE

Ziggy Stardust

LP: 24,99 
yd2

DAVID BOWIE

Alladin Sane

LP: 24,99 
yd2

DAVID BOWIE

Pin-Ups

LP: 24,99 
yd2

AMY WINEHOUSE OP VINYL

Live in London en Rarities zijn nu op vinyl te krijgen!
Daarnaast een dubbel-LP uitvoering van Frank (met extra track)

Overzicht van Amy Winehouse LP's , CD's en DVD's:
www.platomania.eu/amy-winehouse
yd2

AMY WINEHOUSE

I Told You I Was Trouble
Live in London

2LP: 24,99 
yd2

AMY WINEHOUSE

Frank dubbel vinyl
en mt extra tracks

2LP: 24,99 
yd2

AMY WINEHOUSE

Rarities


LP: 14,99 

#POP

yd2
DMA's - Hills End 14,99 / LP 22,99 
Enkele maanden geleden kwam ik pardoes het nummer Laced van DMA’s tegen, afkomstig van hun naamloze eerste EP. Ik refereerde pardoes naar de beginjaren van Oasis en zette het nummer op repeat. De werking was infectieus en bracht een welkom gevoel van nostalgie teweeg. De afstand tussen Groot-Brittannië en Australië is echter behoorlijk. En waar Johnny Took, Matt Mason en Tommy O’Dell de harten van vele inwoners Down Under reeds hebben weten te veroveren, is met hun debuutalbum Hill End nu de rest van de wereld aan de beurt. Lowlands werd in 2015 al overwonnen, net als vele clubs in Nederland in het najaar. (lees verder)
yd2
Soulwax - Belgica O.S.T. 16,99 / 2LP 26,99
Soulwax is een nieuwe muzikale uitdaging aan gegaan. De band verzorgt de soundtrack voor de film Belgica – een nieuwe film van regisseur Felix van Groeningen, die in 2014 genomineerd werd voor een Oscar in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film (‘The Broken Circle Breakdown’). De film vertelt het verhaal van twee broers die een bar (Charlatan) openen in het Belgische Gent in 2000. In een rap tempo worden ze geconsumeerd door het Belgische nachtleven. Soulwax drukt haar stempel op deze film door het schrijven van de composities en arrangementen en het opnemen van alle muziek, die door fictieve artiesten zal worden uitgevoerd in de film. (lees verder)
yd2
Bonnie Raitt - Dig In Deep 16,99 / LP 22,99
Vier jaar geleden won Bonnie Raitt haar zoveelste Grammy voor Slipstream, haar zoveelste prachtalbum. Nu ze de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, zou het niet vreemd zijn als ze op haar lauweren zou willen rusten, maar op haar twintigste album is daar niets van te merken. “This period of my life is more exciting and vital than I was expecting, and for that I'm really grateful. At this point, I have a lot less to prove and hey, if you're not going to 'Dig in Deep' now, what's the point?”, zegt ze zelf. Met de band die haar al jaren vergezeld on the road gaat ze inderdaad diep op Dig In Deep, dat naast de nodige ballads, opvallend veel uptempo groovende nummers bevat.
(lees verder)
yd2
Daniel Lohues - Aosem 14,99 / LP (vanaf 25-3) 22,99 
Jarenlang kon je er de klok op gelijkzetten: het voorjaar werd steevast ingeluid met een nieuw album van Daniel Lohues. Ik was dan ook lichtelijk van de leg toen 2015 het zonder album van de Drentse zanger moest doen, de samenwerking met Herman Finkers even niet meetellend. Op 1 januari 2016 werd de nieuwjaarskater onverwacht verlicht door een eerste teken van nieuw solowerk in de vorm van single ‘Waor Gaon We Naortoe’. Spannend, drijvend en ongrijpbaar, zoals we Lohues eigenlijk niet vaak eerder hoorden. Het deed hopen op een wat avontuurlijker pad, dat van de afgelopen albums eigenlijk alleen Ericana uit 2013 even insloeg.  (lees verder)
yd2
The Coral - Distance Inbetween 15,99 / LP 19,99 
In het voorjaar werden fans van The Coral onaangenaam verrast door het nieuws dat de Engelse band er voor onbepaalde tijd mee zou stoppen. Een zevende album was al half af, maar moest even wachten tot de verschillende bandleden zich hadden uitgeleefd met individuele nevenprojecten. In 2014 dook ineens The Curse Of Love op, een album dat de band blijkbaar al rond 2005 opnam met Geoff Barrow van Portishead, maar nooit af was gemaakt. En nu is daar dan eindelijke Distance Inbetween, het eerste echte nieuwe album sinds Butterfly House uit 2010. Van enige onzekerheid, die bij zo’n terugkeer niet vreemd zou zijn, is op geen enkel moment sprake. De mysterieuze, licht psychedelische en tegelijk ook aardse stijl van The Coral heeft aan glans absoluut niets verloren. (lees verder)
yd2
Birth Of Joy - Get Well 16,99 / LP 19,99 
Het zijn mooie tijden voor liefhebbers van psychedelische rock van Nederlandse bodem. We hebben Jacco Gardner, Pauw, DeWolff en Birth Of Joy. Die laatste band maakt al een paar platen lang zompige rock met slechts gitaar, orgel en drums. Get Well moet de opvolger worden van doorbraakplaat Prisoner en dat is meer dan gelukt. Het trio gaat tekeer met intensiteit en urgentie, waarbij de gejaagde zang van Kevin Stunnenberg beurtelings aan Jim Morrison en Robert Plant doet denken. Het tempo ligt behoorlijk hoog; songs als Blisters, Carabiner, You Got Me Howling en Hands Down denderen lekker door, terwijl Midnight Cruise bluesy swingt. Op Numb wordt de spanning langzaam opgebouwd en Meet Me At The Bottom vliegt op het eind heerlijk uit de bocht. (lees verder)
yd2

12 MAART BIRTH OF JOY
LIVE IN PLATO DEVENTER

Birth Of Joy doet op 12 maart een INSTORE in Plato Deventer/De Hip! Aanvang 14u. Toegang uiteraard gratis!
Koop je in Deventer de cd of lp én een ticket voor het concert in het Burgerweeshuis (ook op 12 maart), dan krijg je zes euro korting!
yd2
Jeremy Loops - Trading Change 15,99 
In thuisland Zuid-Afrika is Jeremy Loops al flink doorgebroken met zijn onweerstaanbare cocktail van Rock, Folk, Jazz en Hip Hop. Nu is het de beurt aan Europa. Nog voor de release van zijn debuutalbum Trading Change op 26 februari staan er al uitverkochte shows in Londen en Brussel gepland en ook de show op 23 februari in de Melkweg Max was helemaal uitverkocht. 
yd2

JEREMY LOOPS LIVE IN CONCERTO 

VANDAAG (25/2) instore Jeremy Loops in Concerto!!!
Aanvang 17:00 uur - entree is gratis

Het Melkweg concert afgelopen dinsdag was helemaal uitverkocht, een buitenkansje dus om hem om het podium van Concerto bezig te zien. Uiteraard zal Trading Change deze middag, een dag voor de officiële release datum, al verkrijgbaar zijn. 
yd2
Santigold - 99 Cents 16,99 / 2LP 24,99
Een nieuw album van Santigold is altijd een feestje. Dat is deze keer niet anders. De zangeres werkte deze keer samen met onder meer  iLoveMakonnen, Rostam Batmanglij van Vampire Weekend, Hit-Boy en TV on the Radio's Dave Sitek. Dat levert een bonte mix op van dancehall, reggae, tropische ritmes, Carribische sounds, trap, dikke synths en opzwepende drum rolls. Dat allemaal met de kenmerkende stem van Santigold en met als terugkerend thema het commercialisme en kapitalisme. Een album om vrolijk van te worden.
yd2
Various - George Fest: Tribute To George Harrison 2CD+DVD 20,99 / CD+Bluray 22,99 / 3LP 29,99 
George Fest – op verschillende formaten verkrijgbaar- borduurt voort op The Concert for George: een aantal grote namen op een podium die het werk van Harrison onder handen nemen. Conan O’ Brian opent met een verrassend goede Old Brown Shoe. In de volgende 2 uur volgen niet alleen hits maar ook veel minder bekende Harrison- juweeltjes als The Ballad of Sir Frankie Crisp (door Jonathan Bates met Dhani Harrison) en een waardige cover van Be Here Now door Ian Ashbury. Het blijft griezelig om je ogen dicht te doen bij de door Dhani uitgevoerde songs zoals Savoy Truffle en bijna zijn ouweheer te horen.... (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 114 (19 februari).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: Motorpsycho, Night Beats, Birth Of Joy, Nicole Willis & The Soul Investigators, Kristofer Åström, Kula Shaker, Eriksson Delcroix, El Pino And The Volunteers, Basia Bulat, All Them Witches, Anderson .Paak, Blackie & The Oohoos, plus een instore van Bombay.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

do 25 feb 17.00 El Pino & The Volunteers - Plato Groningen
vr 26 feb 17.00 Britta Maria/Maurits Fondse - Concerto
za 27 feb 16.00 Eerie Wanda - Concerto
zo 28 feb 15.00 Fernando Lameirinhas - Concerto
za 05 mrt 16.00 Roald van Oosten - Concerto
zo 06 mrt 15.00 Matthaus Passion - Concerto
di  08 mrt 15.30 Pablo Nouvelle - Concerto
za 12 mrt 14.00 Birth Of Joy - Plato/De Hip Deventer

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

EERIE WANDA - AS ZATERDAG
LIVE OP HET CONCERTO-PODIUM

Eerie Wanda bestaat uit songschrijfster Marina Tadic, Jasper Verhulst (Lola Kite, Moss en Jacco Gardner), gitarist Bram Vervaet (Lola Kite) en drummer Nic Niggebrugge (Jacco Gardner).
Geïnspireerd is de band door o.a. The Velvet Underground, Young Marble Giants, Beat Happening & Daniel Johnston
Ze zijn op tour geweest met the Allah-Las en Jacco Gardner en komen zaterdag hun nieuwe plaat presenteren in Concerto!!

#REISSUES

yd2
Serge Gainsbourg:
- London - Paris 1963-1971 14,99
- D’Autres Nouvelles Des Etoiles 2DVD 27,99 
- Integrale 20CD Box 79,99

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat de cultheld Serge Gainsbourg overleed. Daarvoor heeft hij ruim dertig jaar lang de Franse ether onveilig gemaakt met provocatieve jazz en filmmuziek (voor 40 films), hete singles en hijgerige hits. Gainsbourg was zoon van Joods-Russiche ouders en stond ook bekend als notoire rokkenjager. Hij zocht regelmatig de controverse op. Als componist was hij zeer succesvol en won met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son, uitgevoerd door France Gall in 1965 het songfestival. Daarna had hij vele hits met o.m. Brigitte Bardot en zijn grote liefde Jane Birkin en maakte begin jaren zeventig het conceptalbum Histoire De Melody Nelson. London – Paris bevat diverse singles die hij deels in Londen opnam, waaronder La Javanaise, Initials B.B., Bonnie & Clyde en 69 Annee Erotique. (lees verder)
yd2

SERGE GAINSBOURG BOXSET

PRACHTIGE 20CDBOX 79,99
De box L'Integrale Studio telt maar liefst 20 albums: van zijn eerste 10” plaatjes tot zijn reggae uitstapje. Aparte cd's zijn gevuld met singlet- en filmtracks. Ook de dubbele DVD D'Autres Nouvelles Des Etoiles met alle clips die er toe doen, verscheen eerder in 2005. Beiden zijn nu in een goedkopere editie opnieuw uitgekomen. De puristen van het Franstalige lied willen er vaak niet aan, maar feit is dat Gainsbourg een onuitwisbare indruk heeft gemaakt, legendarisch songs heeft geschreven en velen in de popmuziek heeft beïnvloed.
yd2

SERGE GAINSBOURG TRIBUTE 
AS VRIJDAG IN CONCERTO

Zangeres Britta Maria, pianist, zanger Maurits Fondse  een ode aan de meesterlijke Serge Gainsbourg, zijn liedjes en zijn vrouwen. As vrijdag 26/2 om 17:00 op het Concerto-podium
yd2
Fun Lovin' Criminals - Come Find Yourself 3CD 20th Anniversary Expanded Edition 27,99 /  Deluxe Limited Box LP Picture Disc+10 inch+3CD+DVD 117,99
Come Find Yourself - ooit een No Risk Disc in de Mania! - verscheen twintig jaar geleden en dat wordt gevierd met een uitgebreide Anniversary Edition. Allereerst is er de Expanded Ediion met drie cd's. Hierop vind je naast het album met de bekende tracks als King Of New York, The Fun Lovin Criminal en natuurlijk Scooby Snacks vele rarities, live-opnames, alternatieve mixen en niet eerder uitgebrachte instrumentals. De Deluxe Editie heeft naast de drie cd's het album als Picture Disc, een 10 inch met BBC sessies en een DVD met promo video's etc. als extra's.

#DANCE

yd2
Macklemore & Ryan Lewis -
This Unruly Mess I've Made 18,99
 

Na drie en een half jaar brengt het award-winnende Hip Hop duo Macklemore & Ryan Lewis op 26 februari hun nieuwe studioalbum getiteld This Unruly Mess I've Made uit. Het album bevat dertien tracks inclusief de gouden single Downtown featuring Kool Moe Dee, Melle Mel, Grandmaster Caz, Eric Nally en nieuwe nummers als Growing Up featuring Ed Sheeran en Kevin featuring Leon Bridges. Een nieuwe song getiteld White Privilige II wordt de opvolger van het in 2005 uitgebrachte White Privilige.De langverwachte opvolger van de debuutplaat The Heist is in een periode van een jaar grotendeels opgenomen in de wildernis van de Pacific Northwest, VS. (lees verder)

#VINYL

Full Image
yd2

MASSIVE ATTACK

Ritual Spirit 

EP: 29,99
yd2

JEFF BUCKLEY

You and I 

2LP: 34,99
yd2

PLACEBO

Sleeping With Ghosts

Limited blauw vinyl
LP: 29,99

#ROOTS

yd2
Supersonic Blues Machine - West Of Flushing, South Of Frisco 16,99 / 2LP 26,99
Afgelopen januari reed ik nog door dit gebied, echt waar. Had ik geweten dat daar een geweldige band aan het spelen was, dan was ik wel even gestopt op mijn weg naar Las Vegas. Nu heb ik niet alleen veel van mijn geld verloren maar ben ik ook nog eens de kans misgelopen om een echt onvervalst potje bluesrock met veel nadruk op rock bij te wonen. Man, now I really have the blues! Dus West of Flushing South of Frisco weer opgezet om nogmaals te zwelgen in de kunsten van het driemanschap gitarist/zanger Lance Lopez, bassist Fabrizio Grossi, en drummer Kenny Aronoff.  (lees verder)
yd2
Malcolm Holcombe - Another Black Hole 16,99 
De stem van de Amerikaanse Malcolm Holcombe is er zo een die er met de jaren alleen maar mooier op wordt. Diep en zwaar, maar met zichtbare – nou ja, hoorbare dan – barsten die juist alleen maar bijdragen aan het karakter. Naast die aangename stem is Holcombe ook nog eens gezegend met twee complementaire talenten: een fijne neus voor americana in de breedste zin van het woord én het vermogen om daarbinnen liedjes te schrijven die alle hoeken van dat spectrum verkennen zonder te veel af te dwalen. Zo klinkt openingstrack Sweet Georgia met banjo en dobro als een fraai staaltje bluegrass, maar trekt het relaxte tempo en Holcombes verhalende zang het geheel weer meer naar de folk. (lees verder)
yd2
Various - God Don’t Ever Change: The Songs Of Blind Willie Johnson 16,99 / LP (vanaf 25-3) 22,99 
MET O.A. TOM WAITS, LUCINDA WILLIAMS E.V.A.
Beschouw hem als de grootste vertolker van zelfgeschreven zwarte, religieus geïnspireerde muziek, aldus Arnold Rypens - een soort Belgische Alan Lomax - in onze Bijbel The Originals (vierde hernieuwde en uitgebreide editie) onder het lemma Jesus Make Up My Dyin' Bed, dat Blind Willie Johnson in 1927 als eerste opnam voor Columbia en vele navolgers inspireerde, waaronder Led Zeppelin (1975) die (ook) dit, naar 'goed' groepsgebruik, aan henzelf toeschreven evenals Johnson's original uit 1927 voor Vocalion, Nobody's Fault But Mine, dat Zep in 1976 overigens fantastisch rockend herbewerkte. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Gogo Penguin - Man Made Object 18,99 / 2LP 24,99
Volkskrant recensie (****)
Man Made Object is het derde album van het uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin en zijn eerste dat verschijnt op Blue Note. Mogelijk dat het Britse jazztrio er nu echt mee doorbreekt, want zijn pianojazz is er al jaren toegankelijk genoeg voor. Waar hun Amerikaanse voorbeeld, The Bad Plus, waarmee GoGo Penguin vaak vergeleken wordt, vooral rockmuziek met een jazzaanpak te lijf gaat, legt het Britse trio zijn oor vooral te luisteren bij elektronische muziek. GoGo Penguin neemt hiervan vooral de danceacts die zoeken naar trance met een twist als voorbeeld. Het bewonderen Four Tet en Aphex Twin. (lees verder)

#WERELD

yd2
Rokia Traore - Ne So 18,99 
Het zesde album van wellicht Afrika's meest fijnbesnaarde zangeressen is als een kleurenpalet geworden, of zo je wilt een klankschaal met een overvloed aan tropisch fruit. Haar band bestaat voor dit album uit muzikanten van Afrikaanse origine en uit Europa. John Parrish (o.m. PJ Harvey en Eels) produceerde het album, en John Paul Jones en de Italiaanse gitarist Stefano Pilia leverden hun bijdrage. Rokia ging op reis naar Kenia voor inspiratie en wil graag een moeder zijn voor Afrika en de weg wijzen naar een betere wereld. Mensen moeten moeten zich oprichten en zo nodig in actie komen. Maar de liefde en de hoop staan altijd voorop. De songs hier zijn stuk voor stuk pareltjes. Rokia weet als geen ander hoe je een smakelijke muzikale Afrikaanse maaltijd opdient.  

#DVD

yd2
Girls Seizoen 4 3DVD 27,99
In deze semi- autobiografische reeks van scenariste en hoofdrolspeelster Lena Dunham, werpt Lena een komische blik op de talloze vernederingen en zeldzame overwinningen van een bont gezelschap vrouwelijke twintigers. Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen de geheimen van het leven nog altijd te doorgronden. Intussen wonen ze al een paar jaar in New York City, maar ze weten nog altijd niet wat ze willen - van de jongens, van elkaar, of van zichzelf. En de zaken worden er niet duidelijker op.
yd2
Downton Abbey: De Finale: Christmas 8,50 
We keren terug naar de weelderige omgeving van Downton Abbey voor het zesde en laatste seizoen van deze fenomenale dramaserie. Aan onze tijd met de Crawleys komt langzaam een einde en we zien wat er gebeurt in de familie en de bediendes die voor hen werken. Ze worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en gaan hun eigen weg in de alsmaar veranderende wereld. Geheimen en haarscheurtjes in de relaties bedreigen de eenheid van de familie, terwijl men beneden probeert te navigeren door de sociale veranderingen die hun banen op het spel zetten. Het laatste seizoen van deze met prijzen overladen serie volgt onze favoriete karakters in hun zoektocht naar eeuwig geluk. 
yd2
Tessa Seizoen 1 18,99 
De middelbare school is de moeilijkste tijd van je leven. Vooral als je veertig bent! De stoere, politiek incorrecte lerares Tessa (Thekla Reuten) rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. De leerlingen lopen met haar weg maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen. Tessa is lerares en alleenstaande moeder van drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met collega’s. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet. Maar wie helpt Tessa wanneer zij zelf haar hart wil luchten?

#KLASSIEK

yd2

6 MAART - BOEKPRESENTATIE MATTHAUS PASSION IN CONCERTO

Mischa Spel-Floris Don - Matthäus Passion BOEK 19,99

Zondag 6 maart van 15:00 tot 17:00 een presentatie van het Matthäus Passion boek van Mischa Spel en Floris Don op het Concerto-podium

Het "eerste exemplaar" van het boek zal worden uitgereikt aan Reinbert de Leeuw!!! 
​Countertenor Maarten Engeltjes zal gaan zingen.

Entree voor deze presentatie is gratis
yd2
Kaleidoscope
Khatia Buniatishvili (piano)  19,99

Na albums met muziek van Liszt, Chopin en een album met muziek van Bach tot Pärt, brengt de uit Georgië afkomstige Khatia Buniatishvili (1987) drie iconische werken, die we vooral van de orkestversie kennen. De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky voert Buniatishvili op een eigen manier uit, waarbij de donkere kanten van het werk extra accent krijgen. Een mooie krachtige interpretatie dat door een andere benadering een eigen dynamiek krijgt. La Valse van Ravel lijkt net iets anders te klinken, waarbij Buniatishvili zeer expressieve accenten geeft. Dit album wordt afgesloten met een speelse versie van Stravinsky’s Petruschka, dat een geheel ander karakter kent. Khatia Buniatishvili staat borg voor eigenzinnige interpretatie, die de fijnproevers weet te verrassen.
yd2
Giacomo Sellito – Stabat Mater
Abchordis Ensemble, Andrea Buccarella  14,99
 

Aan het begin van de achttiende eeuw componeren Bach en Händel werken in hun eigen stijl. In het Italië van die tijd, zoals in Napels, ligt de focus meer op de opera. Ook worden op het geestelijke vlak prachtige werken gecomponeerd, die gewoon niet opvallen. Dit album bevat drie pareltjes, die door het jonge Abchordis Ensemble met verve worden uitgevoerd. Van Gennaro Manna een lezing uit de liturgie voor de overledenen, waarbij Marie Lys veel indruk maakt door haar heldere stem. Na de Sinfonia van Aniello Santangelo, volgt het indrukwekkende Stabat Mater van Giacomo Sellito voor vier stemmen. Dit werk, dat aan Pergolesi’s meesterwerk doet denken, wordt prachtig uitgevoerd en toont aan dat naast de opera veel moois uit die tijd onopgemerkt is gebleven.

#BOEKEN

yd2
Fernando Lameirinhas - Een fado voor mijn Vader 19,99
Fernando Lameirinhas moet als kind zijn thuisland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Salazar. De familie Lameirinhas komt via België in Nederland terecht. De muziek trekt: Fernando wordt al snel beroemd en treedt overal ter wereld op. Maar het succes is niet altijd met hem en hij raakt aan lager wal. Als hij vervolgens in zijn muziek op zoek gaat naar zijn Portugese wortels, komen alle elementen van zijn creativiteit samen en breekt er een nieuwe bloeiperiode aan. Fernando's vader kon vanwege het Portugese regime nooit terugkeren naar zijn geliefde thuisland. Pas na diens overlijden, en nadat Portugal een democratie werd, was Fernando in staat om een fado voor zijn vader te schrijven. Een fado voor mijn vader heeft dezelfde poëtische stijl als de melancholieke liedjes van Fernando Lameirinhas, en liefhebbers van zijn muziek zullen onherroepelijk geraakt worden door dit indrukwekkende en ontroerende verhaal.
yd2

AS ZONDAG BOEKPRESENTATIE OP HET CONCERTO-PODIUM

As zondag zal het boek "Een fado voor mijn Vader" over Fernando Lameirinhas gepresenteerd worden in Concerto!

Presentatie is in handen van Abel de Lange en trompettist Eric Vloeimans komt het boek officieel aan Fernando overhandigen!
Tot slot zal Fernando Lameirinhas een aantal nummers live ten gehore brengen.

Aanvang 15:00 uur, entree = gratis
yd2