[Mania] Nieuwsbrief Week 15
 
Email Header
yd2

RECORD STORE DAY

Aanstaande zaterdag is het al zover! Klik op de link voor alle bands die live in de winkels komen spelen en de exclusieve releases!

www.platomania.eu/record-store-day-2016

yd2

RSD-AFTERPARTY @ SUGAR FACTORY 

Zaterdag 16 april organiseert Concerto samen met de Sugar Factory Amsterdam en Record Store Day een afterparty!
Vanaf 19:00 uur live-optredens van traumahelikopter, the Black Cult en Boogie Beasts!


yd2

RSD-AFTERPARTY @ DE HELLING

In Utrecht is er ism Plato ook een afterparty na afloop van Record Store Day. Je kunt verder feesten in De Helling met optredens van Hydrogen Sea, Amber Arcades, Death Alley, Kelpe en Dollkraut. 

#POP

yd2
Indian Askin - Sea Of Ethanol 14,99 / LP 24,99 
DE NIEUWE NO RISK DISC!

Een slimme zet van Chino Ayala en de zijnen, om de eerste EP van Indian Askin al aan de vooravond van Noorderslag uit te brengen. De vier liedjes hadden vermoedelijk gerust nog even kunnen wachten, maar marketingtechnisch is het gunstig om in Groningen iets te presenteren te hebben. Een paar maanden verder ziet nu ook Sea Of Ethanol het licht. Naast het vooruitgeschoven materiaal is plaats ingeruimd voor acht nieuwe songs die zich prima verhouden ten opzichte van hun voorproefje. Het openingsnummer is een geweldige binnenkomer. (lees verder)
yd2
Sturgill Simpson - A Sailor's Guide To Earth 15,99 /
LP 20,99 

’Is Sturgill Simpson country music’s savior?’ vroeg het Amerikaanse Rolling Stone zich een kleine twee jaar geleden af. Zijn tweede album Metamodern Sounds In Country Music was net uit en gaf het genre nieuw elan met een opvallend psychedelische neo-klassieke inslag. De vraag beantwoorde Simpson overigens met een duidelijk ‘nee’, simpelweg omdat hij geen behoefte voelt zich een keurslijf aan te meten. Dat blijkt wel uit A Sailor’s Guide To Earth, waarop Simpson dit keer de spannende geschiedenis tussen country en southern soul nieuw leven inblaast. (lees verder)
yd2
PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project 17,99 / LP Limited + 7 inch 24,99 
Na het winnen van de Mercury-prijs voor haar laatste album Let England Shake, komt PJ Harvey met dit nieuwe album dat geproduceerd werd door Mark Ellis, beter bekend als Flood, die onder andere werkte met Sigur Ros, Nick Cave en Warpaint. Tussen 2011 en 2015 bracht de Britse veel tijd door in Kosovo, waar de hoofdstad Pristina zorgde voor de inspiratie voor titelnummer The Wheel. Harvey zei over haar in 2011 uitgebrachte Let England Shake dat ze anders muziek is gaan schrijven en wel op een manier waardoor ze de focus op de woorden legt en zich daarnaast bezighoudt met het instrumentale deel.  (lees verder)
yd2
Stephanie Struijk - Stephanie Struijk 14,99 / LP 22,99 
Stephanie Struijk maakte als Stevie Ann een viertal hele knappe singer-songwriterplaten, die niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten aandacht trokken en lof oogstten. Een tijdje geleden maakte Stephanie Struijk samen met Daniël Lohues een roadtrip door de Verenigde Staten. In twee weken tijd trokken de twee van California naar Minnesota en werden alle indrukken en ervaringen vastgelegd in een serie songs. Deze werden uiteindelijk bij Daniël Lohues thuis in het Drentse Erica opgenomen. Het zijn songs vol invloeden uit de Amerikaanse rootsmuziek, maar verrassend genoeg heeft Stephanie Struijk dit keer gekozen voor de Nederlandse taal, wat ook verklaart dat ze deze plaat onder haar eigen naam uit brengt.  (lees verder)
yd2

STEPHANIE STRUIJK (STEVIE ANN)
VINYL OP CONCERTO-RECORDS

De vinylversie van het album van Stephanie Struijk is uit op Concerto-records!
Tijdens Record Store Day live in Groningen, Zwolle en Deventer en zondag 17 april een optreden in Concerto!


www.platomania.eu/stephanie-struijk
yd2
Graham Nash - This Path Tonight 18,99 / LP 26,99
This Path Tonight is de opvolger van het alweer veertien jaar geleden verschenen Songs For Survivors. In het privéleven van Nash is het een en ander voorgevallen, zoals zijn relatiebreuk en de ruzie met Crosby, en dat lijkt zich te weerspiegelen op deze plaat. Leg uit hoe je het wilt, maar titels als Another Broken Heart en Myself At Last trekken met deze voorkennis wel gelijk de aandacht. Muzikaal is This Path Tonight een typische Nash-plaat, wat meer uptempo nummers worden afgewisseld met ingetogen rustige ‘vertel’-liedjes.  (lees verder)
yd2
Bells Of Youth - Dreamers 15,99 / LP+10 inch 20,99 
Een tweede album. Opnamesessies in de Ardennen. Productie door Tony Platt (AD/DC, Iron Maiden, Motörhead en vele anderen). Het klinkt als een droom, en het is in dit geval een droom waar keihard voor gewerkt is. Na hun debuut in 2014 stonden ze op meer dan veertig festivals waaronder Zwarte Cross en Sziget, en bouwden ze al snel een reputatie op als live-band. 14 april zal de band in Paradiso het nieuwe album Dreamers presenteren, en daarna volgt een clubtour door heel het land. Wat ga je horen op het nieuwe album? Het album is ronduit vernieuwend.  (lees verder)
yd2

BELLS OF YOUTH - LIVE IN CONCERTO

Zaterdag 30 april een instore-optreden van Bells of Youth op het Concerto-podium waar zij het album "Dreamers" zullen presenteren! Aanvang 16:00 uur - entree gratis


yd2
Kevin Morby - Singing Saw 16,99 / LP 24,99 / / LP Limited donkergroen vinyl 24,99 
Talent kan hem niet ontzegd worden. Geboren Texaan (Lubbock, net als Budy Holly) Kevin Morby was eerst bassist in de psychedelische folkband Woods, later gitarist in het duo The Babies en richtte zich vervolgens op een solocarrière. Zijn derde soloplaat, Singing Saw, verschijnt nu op kwaliteitslabel Dead Oceans – en terecht. Singing Saw is een fraaie rockplaat die de sfeer van een goeie Lou Reed-plaat ademt, maar dan zonder diens nasale stemgeluid. Gitaar, drums, bas en zang klinken droog en understated, maar zijn niettemin de sfeer verhogende elementen die Morby’s fraaie liedjes van een fundament voorzien.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 121 (8 april).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  Charles Bradley, White Denim, Damien Jurado, Weezer, Ulrika Spacek, Black Mountain, Town Of Saints, Moderat, Bibio, Yeasayer, Bob Mould, Treetop Flyers en Giant Tiger Hooch, plus een exclusieve instore van Roald van Oosten (ex-Caesar).

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

​vr 15 apr 17:00 The Cool Quest - Concerto
za 16 apr 00:00 Record Store Day - alle winkels
zo 17 apr 16.00 Stephanie Struijk - Concerto
do 21 apr 17:00 Son Little - Concerto 
vr 22 apr 17.00 Lakshmi - Concerto
za 23 apr 16.00 Roos Rebergen Boekpresentatie - Concerto
zo 24 apr 16.00 Esther Apituley - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#REISSUES

yd2
Urban Dance Squad - Persona Non Grata 2CD 12,99
Het tweede album van Urban Dance Squad Life 'n Perspectives of a Genuine Crossover werd niet het succes dat men er van verwachtte. Ruzie met het Amerikaanse label en even later het vertrek van DJ DNA veranderde de toekomst van de band. Door de nieuwe bezetting was de band op Persona Non Grata echter meer aangewezen op standaard rocksongs, maar dit album viel goed. Single Demagogue werd een hit en de band speelde op de Belgische festivals Torhout-Werchter en Pukkelpop, deed vervolgens nog eens Pinkpop aan, en speelde op Dynamo Open Air en het voorprogramma van de Beastie Boys. Op de bonusschijf een concert uit Chicago, opgenomen in 1996.

#VINYL

Full Image

O.A. BILLIE HOLIDAY, DINAH WASHINGTON & ARETHA FRANKLIN 180 GRAM VINYL NU VOOR 14,99 P/S

Een aantal fraaie uitgaven op 180 gram vinyl nu tijdelijk goedkoper. 17 verschillende titels
BEKIJK HIER EEN OVERZICHT
yd2

BILLIE HOLIDAY


Songs For Distingue Lovers
180 gram vinyl nu 14,99
yd2

DINAH WASHINGTON

Queen
180 gram vinyl nu 14,99
yd2

ARETHA FRANKLIN

Electryfing Aretha
180 gram vinyl nu 14,99
yd2
Drive Like Maria - Creator EP 12,99
Na een tijd van stilte rondom het Nederlands/Belgische Drive Like Maria wordt de indie bluesy en meer rockachtige ep Creator uitgebracht. De tweede EP, Preserver, verschijnt in september. Ter vervolmaking van het drieluik zal in januari 2017 de cd, Creator, Preserver, Destoyer verschijnen. Het album is tevens een palet van imponerende gasten als Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) die backing en lead vocals voor haar rekening neemt, Remco Kuhne (toetsenist bij o.a. Milow) en Staat-bassist Jop van Summeren. (lees verder)
yd2
Terilekst - Turquise Transparant vinyl 19,99 
Turquoise is het eerste instrumentale volledige soloalbum van producer Terilekst, bekend van het album Terilekst & SpaceKees. Op Turquoise werkt hij samen met live-muzikanten die hij vervolgens zelf gesampled heeft. Het album verschijnt op transparant vinyl.

#ROOTS

yd2
Bluegrass Boogiemen - Grassified 15,99 / LP+CD 22,99
De Blue Grass Boogiemen staan al vijfentwintig jaar voor het beste dat Nederland op rootsgebied te bieden heeft, en worden tot in Austin en Nashville gewaardeerd. Op dit nieuwe album vieren ze dat jubileum met een hele stoet bekende Nederlanders, die door het kwartet is uitgenodigd om een eigen liedje te ‘grassificeren’, ofwel om te vormen tot heuse bluegrass. Dat varieert van oude rotten als Freek de Jonge, wiens oude Neerlands Hoop-lied De Bierkaai nieuw leven krijgt ingeblazen, of Ernst Jansz die samen met de Boogiemen de Doe Maar-hit Belle Hélène onder handen neemt tot Blaudzun, Tangarine, Tim Knol en Danny Vera. (lees verder)
yd2
Small Time Crookes - Broken Glass And Stains From The Past 15,99 / LP 19,99 
De weg vrijgemaakt door Amerikaanse formaties als Old Crow Medicine Show, Pokey Lafarge, Hackensaw Boys en ook Nederlands exponenten als Blue Grass Boogiemen en The Pedro Delgados, is folk en bluegrass op de Hollandse podia alweer enige tijd behoorlijk gangbaar. De Hagenezen van Small Time Crooks houden er hun eigen kijk op na. Geschikt voor kroeg, podium, festival of zelfs bruiloft, is de band op plaat en in verschijning samen te vatten met het woord feest. (lees verder)

#DVD

yd2
Langs De Oevers Van De Yangtze 2DVD 19,99 
China is een van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt of wat hij ambieert of vreest. De Nederlandse fotograaf Ruben Terlou reist, samen met regisseur Maaik Krijgsman, met zijn camera langs de oevers van de Yangtze en spreekt met Chinezen over de impact van de economische vooruitgang. In de zesdelige serie reizen we met hem mee: van Shanghai, het meest verwesterde deel van China, naar Shangri-La, het meest authentieke Chinese deel. Op die manier ontdekken we het echte China, 40 jaar na de dood van Mao. Langs de oevers van de Yangtze is een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.
yd2
Elser 14,99 / Bluray 17,99
Regie: Oliver Hirschbiegel,
Cast: Christian Friedel, Burghart Klaußner, Katarina Schütler, Michael Kranz

Met slechts dertien minuten meer had meubelmaker Georg Elser eigenhandig de wereldgeschiedenis veranderd en miljoenen levens kunnen redden. Met die dertien minuten meer zou de door hem gemaakte bom Adolf Hitler en zijn handlangers hebben gestopt. Maar op 8 november 1939 verliet Hitler de plek van de geplande aanslag eerder dan verwacht, waardoor het plan van Elser catastrofaal mislukte. Wie was deze man die het gevaar van Hitler eerder zag dan vele anderen en actie ondernam juist toen iedereen gedwee orders volgde of zweeg? Wat zag hij dat anderen in zijn omgeving niet zagen of wilden zien? En wat bewoog hem om zelfs in gevangenschap van de Duitsers te blijven strijden in de hoop een wereldoorlog te voorkomen.
yd2
Rams 12,99
Regie: Grímur Hákonarson
Cast: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson

Rams draait rond twee broers uit een afgelegen boerenvallei in IJsland die al veertig jaar lang niet meer met elkaar gesproken hebben. Hun enige vorm van communicatie is via hun schapenkudde, die van generatie op generatie werd doorgegeven en deel uitmaakt van een eeuwenoude bloedlijn. Als de beesten door een levensgevaarlijk virus bedreigd worden, zien ze zich genoodzaakt om hun banden weer te herstellen. Regisseur en documentairemaker Grímur Hákonarson, die kon putten uit eigen ervaringen op het IJslandse platteland, brengt op pakkende wijze en met veel gevoel voor droge humor een diepgewortelde agricultuur in kaart.
yd2
Star Wars Episode VII 22,99 /
Bluray 29,99 / Bluray 3D 39,99 
Regie: George LucasCast: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

Wanneer Kylo Ren en de sinistere First Order uit de as van het Keizerrijk herrijzen, is Luke Skywalker vermist terwijl het sterrenstelsel hem het hardst nodig heeft. Het is aan Rey, een wrakverzamelaar uit de woestijn, en Finn, een voormalig Stormtrooper, om de krachten te bundelen met Han Solo en Chewbacca in een wanhopige zoektocht naar de enige hoop om vrede te brengen in het sterrenstelsel. Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams verenigen hun krachten en nemen je mee terug naar ‘the Galaxy far far away’ wanneer Star Wars terug keert naar het witte doek met Star Wars: The Force Awakens.

#KLASSIEK

yd2

Esther Apituley - 
24 april - Live in Concerto

Zondag 24 april zal Esther Apituley stukken van haar nieuwe album Stirring Stills - Bach For Viola ten gehore brengen op het Concerto-podium! 
Aanvang 16:00 uur - Toegang gratis

FACEBOOK EVENT
yd2
Granados – Goyescas
Joop Celis (piano) 22,99

De prachtige muziek van Enrique Granados kan zeker 100 jaar na zijn tragische overlijden, niet vaak genoeg gespeeld worden. Na een bezoek aan een tentoonstelling van Francisco de Goya in het Prado, is het voor Granados duidelijk, dit is de geniaalste schilder van Spanje. Granados laat zich door deze schilderwerken inspireren tot zijn meest ultieme compositie Goyescas en El Pelele. Ook poëzie inspireert, dat horen we in Escenas Poéticas. In een dag tijd moest Granados een intermezzo schrijven voor zijn opera De La Ópera Goyescas, om de New Yorkse première te redden. Dat levert een prachtig werk op. Op de terugreis komt Granados bij een tornadoaanval in Het Kanaal om. Met dit eerste album voor BIS geeft pianist en pedagoog Joop Celis een uitstekend visitekaartje af.
yd2
Rheinmädcen
Ensemble Pygmalion, Raphaël Pichon 19,99 

Het Ensemble Pygmalion staat niet alleen garant voor uitvoeringen op authentieke instrumenten van bijvoorbeeld Bach en Mozart, maar schuwt evenmin experimentele dansvoorstellingen of een bijzonder programma rondom Wagner zoals op deze cd. Dirigent Raphaël Pichon leerde het vak bij grote musici als Jordi Savall en Gustav Leonhardt, autoriteiten op de authentieke uitvoeringspraktijk. Zij willen de muziek laten klinken als in de tijd dat die ontstond. Het leidt steevast tot sprankelende uitvoeringen. Hier naast bijzondere arrangementen uit Wagners Ring voor vrouwenstemmen en harp, werken van Schubert en Brahms, stuk voor stuk messcherp gezongen.
yd2
Lignes Claires
Julien Libeer (piano) 20,99

Het aanstormende Belgische pianotalent Julien Libeer (1987) heeft diverse spraakmakende concerten gegeven, zoals afgelopen zomer met zijn lerares Maria João Pires in het Concertgebouw. Tijdens het gemeenschappelijk concert met de pianodichteres, speelde Libeer Le Tombeau de Couperin, hier fenomenaal gespeeld. Dit debuutalbum bevat meer werken van Maurice Ravel, zoals Valses nobles et sentimentales en Sonatine. Libeer ziet overeenkomsten tussen Ravel en de jong overleden Roemeense componist/pianist Dinu Lipatti, waarvan hij Nocturne en Sonatine pour la main gauche speelt. De heldere composities met een prachtige melodie en meesterlijke polyfonie inspireren Julien Libeer tot dit prachtige spel. Hij is waarlijk de complete musicus, die de stukken aanvoelt, ze optimaal benadert en met een onfeilbaar instinct speelt. (compliment van Maria João Pires).

#BOEKEN

yd2
Roos Rebergen - Ik ben al 11 jaar geen 16 meer 17,50
Als twaalfjarige stond Roos Rebergen op de planken van de Koeioneur, het jaarlijkse muziekfestival dat haar vader organiseerde op het erf van zijn boerderij in Duiven. En sindsdien is Roos blijven zingen, aanvankelijk in het Engels, maar na het oprichten van haar band Roosbeef in het Nederlands. De taal waarin zij haar bijzondere, vaak bizarre en altijd boeiende gedachten het beste kwijt kan. ik wil een dokter die zich dik voelt en drinkt die een zwaar hoofd heeft en zichzelf dood wenst en als ik het toch voor het zeggen heb het liefst met een soa ik wil ook weleens lachen. (lees verder)


yd2

ROOS REBERGEN -BOEKPRESENTATIE

Zaterdag 23 april presenteert Roos Rebergen haar boek 'Ik ben al 11 jaar geen 16 meer' op het Concerto-podium!
Vic van de Reijt zal Roos een aantal vragen zal stellen en daarnaast zal Roos een aantal gedichten voordragen.

Aanvang 16:00 uur - entree gratisyd2
Adam White - Motown 45,=
het geluid van jong Amerika.Van 'Let's get it on' tot 'Dancing on the sealing'. Het gevierde label Motown ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan allen een platenmaatschappij: het werd een sound. Dit boek laat zien hoe grootheden ontstonden uit de kweekvijver uit Detroit: van The Miracles en The Supremes tot Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Jackson 5. Adam White weet het intrigerende verhaal van een platenmaatschappij met een bewogen geschiedenis maar met een zeer rijk artiestenbestand boeiend te vertellen. Dit rijk geïllustreerde boek bevat foto's van artiesten on stage én backstage. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound. (lees verder)
yd2
Ingebord de Roode - 
Wonen in de Amsterdamse school 32,50
 

Het Stedelijk Museum Amsterdam toont van 9 april tm 28 augustus 2016 in een groot overzicht meubelen en andere ontwerpen van de Amsterdamse School. Na de Beroemde architectuur staan nu voor het eerst de interieurontwerpen van deze invloedrijke stroming centraal. Met werk van onder meer Laurens en Willem Bogtman, Joseph Crouwel, De Nieuwe Honsel, Jaap Gidding, Dick Greiner, Michel de Klerk, Piet Kramer, Hildo Krop, Joan Melchior van der Mey, Gustaaf Adolf Roobol en H.Th. Wijdeveld. De Amsterdamse School (1910-1930) is een expressieve stroming in de vormgeving, met een rijkdom aan vormen die uniek was in Nederland en die niet alleen de bekende architectuur betrof, (lees verder)
yd2
Paulien Cornelisse - De verwarde Cavia 14,99 
Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega's kennen. Stella van Human Resources. Ruud het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Een cavia die in een kantoortuin tussen de mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega's heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.
yd2