[Mania] Nieuwsbrief Week 02
 
Email Header
yd2

PLATOSONIC @PLATO GRONINGEN

Donderdag 12, vrijdag 13 & zaterdag 14 januari
De Oude Ebbingestraat is vanaf vandaag the place to be tijdens Eurosonic / Noorderslag Zoals elk jaar gebruikelijk bij Plato Groningen en de buren van de Coffee-Company
Hier zullen weer een flink aantal bands komen die een showcase verzorgen. Toegang is gratis. Lees HIER de Platosonic Nieuwsbrief met het volledige programma.

Meer info en updates:   www.facebook.com/PlatoGroningen/events 

#POP

yd2
The xx - I See You 15,99 / LP+CD Limited clear vinyl 22,99 / LP+12 inch met 3 bonustracks Box en CD'S 49,99
Het is alweer meer dan zeven jaar geleden dat de Engelse bleekneusjes van The xx met hun titelloze debuutalbum werden binnengehaald als nieuwe vaandeldragers van de dream pop. Waar dat genre helaas alweer een tijdje uit de schijnwerpers is verdwenen, groeide The xx uit tot een van de populairste indieacts van dit decennium. Reikhalzend werd er dan ook uitgekeken naar dit derde album van Jamie Smith, Romy Madley Croft en Oliver Sim, want de vorige, het prachtige Coexist is inmiddels ook alweer zo'n vier en een half jaar oud. (lees verder)
yd2

I See You deluxe LP boxset

De deluxe versie bevat het album op vinyl en een 12-inch met 3 extra tracks. Verder de cd-versie van het album, cd met de extra tracks en drie fraaie prints met foto's van The xx. 

www.platomania.nl/xx
yd2
Bonobo - Migration 16,99 / 2LP 24,99 /
2LP Deluxe 29,99

Bonobo, daar kan ik persoonlijk geen genoeg van krijgen. En wat is er fijner om het jaar te beginnen met een langspeler van de 40-jarige Brighton-boy Simon Green, die inmiddels overigens in Los Angeles woonachtig is? Na vijf luisterrijke parels van albums is zijn nieuwste exemplaar Migration eentje die je opzet tijdens een regenachtige zondag. Waarbij je eindeloos en zonder gedachten naar buiten kunt turen. De twaalf liedjes die voorbijkomen weerspiegelen een lange reis langs diverse continenten. (lees verder)
yd2

Migration deluxe LP versie

Zeer fraaie uitvoering op 180 gram vinyl, met uitklaphoes, geprinte binnenhoezen en downloadcode. Daarnaast is de tekst met gouden letters op de buitenhoes geprint. 
Tijdelijk met een set postcards cadeau. op=op

www.platomania.nl/bonobo
yd2
The Kik - Stad En Land 14,99 /
LP Limited groen vinyl 22,99

Als een spons heeft De Kik in de afgelopen jaren de hele Nederlandse popgeschiedenis tot pakweg 1970 in zich opgezogen. Hun recente theatertour liet een oprechte liefde zien voor de (Nederlandstalige) hits van toen. Het nieuwste album is daar een logisch vervolg op. Het openingsnummer Ik Zie Je In De Stad, compleet met een kek melodietje en dwarsfluitsolo’s uit de tijd van Focus en Golden Earring is een smaakmakertje. (lees verder)
Platosonic albumpresentatie: za 14-1 Aanvang 12.00 u.
yd2

Stad en Land limited groen vinyl

De eerste lading is op groen gekleurd vinyl en met een bedrukte binnenhoes. 

www.platomania.nl/the-kik
yd2
Jett Rebel - New Album 12,99 /
LP Limited roze vinyl 19,99

Jett Rebel kondigde in januari aan 3 albums binnen een jaar uit te brengen. In 2016 verscheen Truck, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en opnam met een 4-track cassette recorder, en later Don’t Die On Me Now. Nu verschijnt album nummer 3, waarvan de titel nog niet is bekend gemaakt. Op het laatste album in dit drieluik houdt Jett Rebel weer stevig alle touwtjes zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. We horen hem scherper en frisser dan ooit te voren. Single All The Way laat het eerste geluid horen van dit album.
Platosonic albumpresentatie: do 12-1 Aanvang 23.59 u. Deuren open 23.30 u.
yd2
Flaming Lips - Oczy Mlody 16,99 / LP 22,99 / 2LP Limited paars/oranje vinyl 49,99
Het verband tussen George Orwell en Flaming Lips? 1984. Respectievelijk het eind en begin van een carrière waarin de boodschap van troost, kleur, en verzet tegen autoritaire regimes wordt gepredikt. The Flaming Lips spelen nog altijd, jazeker, en op Oczy Mlody staat 33 jaar en 3 Grammy Awards later het geestverruimend experiment opnieuw voorop. Toch klinkt deze 15e langspeler, het eerste volwaardige studio-album met origineel werk sinds The Terror (2013), ook verrassend melodieus. De plaat biedt dan ook een handreiking om terug in te stappen voor liefhebbers van The Soft Bulletin (1999) en Yoshimi Battles The Pink Robots (2002) die het de laatste jaren wat al te vaag werd. (lees verder)
yd2
Sohn - Rennen 15,99 / LP 22,99
Twee jaar na de release van het zeer succesvolle debuut album Tremors kondigt SOHN zijn nieuwe album aan getiteld Rennen. Conrad is de tweede single na Signal, voorafgaand de release van het tweede SOHN album. Rennen is de albumtitel en duidt inderdaad op het Nederlands/Duitse woord rennen. De in Londen geboren artiest, voorheen woonachtig in Wenen, is inmiddels verhuist naar Los Angeles, Californië. De tien nieuwe nummers van SOHN klinken direct en gefocust, het SOHN geluid en zijn hoge stem blijven zeer herkenbaar. SOHN heeft een nieuw geluid omarmt en is duidelijk gegroeid in zijn songwriting en producties.
​(lees verder)
yd2
Orange Skyline - Things That I Hide 14,99 / LP 19,99
Ze doen al enkele jaren mee, maar nu brengt Orange Skyline dan eindelijk hun debuutalbum uit, genaamd Things That I Hide. De indierock band bestaat uit de vier Groningse gasten Niels van der Wielen, Mart Atema, Stefan van der Wielen en Simon Christiaanse, die al veel gedaan hebben om hun plek in de muziekwereld op te eisen. Zo won Orange Skyline de Groningse popprijs, werd de band 3FM Serious Talent
(lees verder)
Platosonic albumpresentatie: vr 13-1 Aanvang 16.10 u.
yd2
Ronde - Rondé 15,99 / LP 22,99
Rondé heeft een voortvarende geschiedenis op haar naam staan. De 5 koppige band werd in januari 2014 geformeerd rondom zangeres Rikki Borgelt naar aanleiding van een schoolopdracht aan de Herman Brood Academie. De formatie bleek een hechte voltreffer en de eerste singel Run werd gelijk een hit. Ook de opvolger We Are One leidde tot veel airplay op onder andere 3FM, waar ze en passant ook de 3FM Serious Talent Award binnenslepen. De band speelde in 2015 op bijna 50 festivals, waaronder Lowlands, Concert At Sea en Mysteryland. . (lees verder)
Platosonic albumpresentatie: za 14-1 Aanvang 16.10 u.
yd2
Molochs - America's Velvet Glory 16,99 / 2LP 26,99
Belangrijkste man van The Molochs is Lucas Fitzsimons, een in Argentinië geboren muzikant, die de Amerikaanse band in 2012 oprichtte. Hij begon op een gevonden gitaar, die belangrijk werd tijdens een reis naar Argentinië. Samen met zijn oude metgezel Ryan Foster, begon hij muziek te maken en een debuut volgde in 2013. Het album deed niet veel, en Fitzsimons wilde meer. Het duurde een kleine drie jaar, maar nu is er toch een nieuw album. En het is opnieuw rafelige en ruwe popmuziek, denk Modern Lovers en Velvet Underground, met sterke wortels in de jaren zestig. Mooi, lekker ongepolijst album. 
yd2
Donnerwetter - Donnerwetter 16,99
Goeie muziek is meer dan alleen sterke liedjes, dat hebben ze bij Donnerwetter wel door. De band schrijft niet alleen wonderbaarlijk geconstrueerde psychedelische rock, maar bouwt daar eigenlijk een compleet eigen wereld omheen. Dat zagen we al rond de release van het vorig jaar verschenen Pavlov Beauty Saloon, maar bijvoorbeeld ook in de fantastische clip voor Dance: het openingsnummer van Donnerwetters debuut dat nu een meer dan terechte heruitgave heeft gekregen. De plaat is voorzien van nieuw artwork en vier extra nummers. Drie bonussongs zijn opgenomen bij het eerste (!) optreden van de echte Donnerwetterline-up en de vierde komt van de Pavlov Beauty Saloon sessies. 
Platosonic albumpresentatie: za 14-1 Aanvang 14.30 u.
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Vr 13 jan 17.00 Marsicans - Concerto
Za 14 jan 16.00 Airtime - Concerto
Za 21 jan 16.00 Giles Robson - Concerto
Zo 22 jan 16.00 Deutsche Ashram - Concerto
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 160 (6 januari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Foxygen, The Stray Trolleys, The Flaming Lips, Tim Cohen, The Molochs, MICH, Wolf People, The Mysterons, ESP Ohio, SOHN, Rebekka Karijord, Courtney Marie Andrews, Cherry Glazerr, plus een exclusieve instore van Elephant Stone.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

Tribe Called Quest

We Got It From Here
eindelijk op vinyl!

2LP: 24,99


yd2

Plato & Blip EP

Torri - The Mysterons  
Gallowstreet - Koffie 

7INCH: 8,99
yd2

Indian Askin

Crazy / Drinkin Time
Paradiso singles club

7INCH: 8,99

#JAZZ

yd2
Maarten Hogenhuis - Mimicry 14,99
ALTSAXOFONIST VAN BRUUT!
Twee jaar geleden verraste Maarten Hogenhuis (altsax) de jazz wereld met z´n debuut 4/3 vol jazz in de bop traditie.
De altsaxofonist was daarvoor en is sindsdien lekker druk in de jazz met o.a. Bruut!, Krupa & the Genes, Kim Hoorweg en Reinier Baas.  De opvolger Mimicry laat goed horen dat de composities van Maarten dieper gaan en het eigen geluid sterker wordt. Muzikaal zit Mimicry, met Mark Schilders (drums) en Thomas Rolff (contrabas), nog steeds in de bop traditie maar hier en daar wordt het abstracter en toegankelijker.

#DVD

yd2
Young Pope 4DVD 29,99 / 3Bluray 29,99
Regie: Paolo Sorrentino
Cast: Jude Law. Diane Keaton

De nieuwste Sorrentino is een serie! Na La Grande Bellezza en Youth gooit de Oscarwinnende regisseur Paolo Sorrentino hoge ogen met The Young Pope, een tiendelige tv-serie met Jude Law (The Grand Budapest Hotel) en Diane Keaton (The Godfather) in de hoofdrollen.
Lenny Belardo (Jude Law), alias Pius XIII, wordt de eerste Amerikaanse paus binnen de Katholieke Kerk in de geschiedenis. Belardo is complex en onvoorspelbaar. Hij is aartsconservatief, maar bezit ook een enorme empathie voor de zwakken en de armen. Onbevreesd voor de gevolgen, gebruikt hij zijn macht in een hardnekkige strijd tegen de hovelingen van het Vaticaan.
yd2
Follow The Money Seizoen 2 4DVD 29,99
Cast: Thomas Bo Larsen, Nikolaj Lie Kaas, Kasper Leisner 
Vlakbij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snel groeiend groene-energie imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander. Wanneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia fraude aan het licht brengt binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog waarmee Energreen verder bouwt aan zijn weg naar de top.
yd2
Le Confessioni 12,99
Regie: Daniel Auteuil , Roberto Andò
Cast: Toni Servillo

Tijdens een staatstop in het kader van armoedebestrijding gaat Daniel Roché (Daniel Auteuil), voorzitter van de top, te biecht bij een monnik. De dag na hun ontmoeting wordt Roché dood teruggevonden. Gehouden tot het biechtgeheim, en ondanks de druk van bovenaf, weigert de monnik te onthullen wat Roché hem opbiechtte. Roberto Andò (Viva la Libertà) is terug met een verbluffende cast waaronder, naast Servillo en Auteuil, ook Lambert Wilson, Marie-José Croze, Connie Nielsen en Johan Heldenbergh.
yd2

Cineville actie! 

Met je Cineville-pas kan je voor 19 euro onbeperkt per maand naar meer dan 100 verschillende films per week in de 42 aangesloten filmtheaters door heel Nederland! 
En voor wie het nog niet weet:
Op vertoon van je Cineville-pas krijg je 10% korting op CD's , LP's en DVD's in onze winkels! 

Benieuwd wat er binnenkort allemaal in de bios draait? 
Bekijk HIER de 25 films die je zeker moet zien volgens de Cineville-redactie.  

#KLASSIEK

yd2
Simeon ten Holt – Meandres
Rondane Kwartet 24,99
 

Toen Simeon ten Holt in 1979 Canto Ostinato voltooide, zal hij niet hebben durven vermoeden dat ruim 35 jaar later deze compositie voor meerdere toetsinstrumenten het meest gespeelde eigentijdse werk van deze tijd zou worden. Na Canto Ostinato schreef hij nog vier avondvullende
werken: Lemniscaat (1983), Horizon (1985), Incatatie IV (1990) en Meandres (1998). Het Rondane Kwartet is de jongste generatie pianisten, die zich specifiek richt op het werk van Simeon ten Holt. Afgelopen maart werd Meandres op vier Fazioli vleugels uitgevoerd. Meandres wordt getypeerd door lange uitgespoonen lijnen, die als rivieren meanderen door een landschap. Het stuk mondt uit in een verstild klankveld, waarin de melodie steeds ijler wordt en eindigd in stilte. Simon ten Holt noemde Meandres zijn zwanenzang.
yd2
Mozart – Mass in C minor, K427 'Great'
Carolyn Sampson (sopraan), Bach Collegium Japan Chorus & Orchestra, Masaaki Suzuki 14,99
 

Tijdens zijn tienerjaren schreef Mozart voor de bisschop van Salzburg vele missen. Een aantal jaren later schrijft Mozart (29) nog een mis. Het is niet duidelijk waarom hij deze mis in c mineur in een voor die tijd afwijkende grote bezetting schreef. Mogelijk is het vanwege zijn huwelijk met Constanze. De (deels voltooide) mis wordt tijdens een bezoek aan Salzburg door Mozart uitgevoerd, waarbij Constanze als soliste schittert. Masaaki Suzuki (die onlangs Mozarts laatste mis, het Requiem succesvol opnam) neemt deze mis in een geweldige bezetting op. Niet alleen schittert Carolyn Sampson in deze mis en in het Exsultate, jubilate, maar ook Olivia Vermeulen in een geweldige vertolking van het Laudamus te. Een door de internationale pers bejubeld album, dat u beslist moet beluisteren.
yd2
Tchaikovsky – String Quartets Nos. 1 & 3
Heath Quartet 19,99
 

Heath Quartet maakt haar debuut met Tsjaikovski’s eerste (beroemd om zijn klagend Andante cantabile) en stormachtige derde strijkkwartet (gewijd aan de nagedachtenis van de Tsjechische violist en componist Ferdinand Laub). Zij zorgen voor een zeer aangename verrassing. Hun spel is superlatief met individuele solobeurten die soepel en meesterlijk overgaan in dat zo herkenbare volle kwartetgeluid. In tegenstelling tot veel strijkkwartetten is de intonatie ook meer dan perfect. Tchaikovsky is het meest bekend om zijn orkestrale grootschaligheid en veel minder om zijn kleinschaliger werk. Onbegrijpelijk eigenlijk als je luistert naar beide kwartetten, magische werken vol met melodische inspiratie en briljante instrumentatie. Wat het luisteren naar dit album naar een nog hoger niveau tilt is de prachtige geluidskwaliteit. Aanrader!

#BOEKEN

yd2
We Want More! - Popcultuur in Groningen -
Peter van der Heide 25,-
 

De popcultuur in stad en provincie Groningen is zeer divers. Muziekjournalist Peter van der Heide (in samenwerking met Harry Romijn en Gert Plas) geeft ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Poparchief Groningen een bijzondere inkijk in de collectie en daarmee in de Groningse popcultuur.

Boekpresentatie vrijdag 13 januari @ Plato Groningen
Aanvang 16.00. Er is tevens gelegenheid tot signeren.


yd2
Kurt Broersma - Somebody Will Know Someday 19,95
Auteur Koert Broersma, bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo en webredacteur van het Cuby & The Blizzards Museum in Grolloo, interviewde de afgelopen jaren enkele tientallen ex-bandleden, collega's en fans over hun herinneringen aan deze legendarische bluesgroep. De bundel Somebody Will Know Someday bevat onder andere gesprekken met Boudewijn de Groot, Erwin Java, Eelco Gelling, Jan Venhuizen, Jan Akkerman en Douwina Oosterhof. Veel van het unieke fotomateriaal uit het boek komt uit het privéarchieven van Rudy Leukfeldt en de sologitarist van de band: Eelco Gelling. Tekst en beeld geven tezamen een bijzondere kijk in de wereld van Cuby & the Blizzards.
Volg ons ook via Facebook en Twitter