[Mania] Nieuwsbrief Week 06
 
Email Header
yd2

David Bowie - No Plan

Op No Plan staan nummers die zijn opgenomen tijdens de sessies voor ‘Blackstar’. Deze staan ook op de musical Lazarus en verschijnen nu los. CD 24 februari, vinyl 21 april.
Deze week uit: vijf Bowie reissues op vinyl

www.platomania.nl/david-bowie
yd2

The Kik live in onze winkels

za 11 feb 14:30 Concerto A'dam
za 11 feb 17:00 Plato Utrecht 

www.platomania.nl/the-kik

#POP

yd2
Rag 'n' Bone Man - Human CD Deluxe 18,99 / 2LP 24,99 
NIEUWE NO RISK DISC!!

​Op zijn vijftiende begon Rory Graham, beter bekend als Rag 'N' Bone Man, in de Britse hiphopscene en later op aandringen van zijn vader als zanger bij lokale bluesjamsessies. Deze afwisselende invloeden komen goed tot zijn recht in de eerste twee ep’s die hij heeft uitgebracht: zijn krachtige  bluesstem wisselt hij moeiteloos af met de raps van Vince Staples. Het werd tijd voor een volledig album en als voorproefje kwam vorig jaar de hitsingle Human uit. Het nummer opent met een strakke baslijn en bouwt langzaam op tot een explosieve mix van warme soul en klassieke blues.  (lees verder)
yd2
Mysterons - Meandering 15,99 / LP+CD 22,99
The Mysterons, genoemd naar de poppenserie die The Thunderbirds in de jaren zestig van de kijkcijfertroon moest stoten en daar niet in slaagde, debuteerden vorig jaar sterk met hun debuut-ep. Nu volgt het eerste volledige album op Excelsior. Dat de psychedelische kant van de jaren zestig een grote invloed was, was bekend. Al in opener Metamorphosis wordt echter duidelijk dat men zich daarin niet beperkt tot de marihuanawolken van Haight Ashbury, maar ook de van waterpijpdampen voorziene markten van Istanbul met een bezoek vereert. (lees verder)
yd2
Chuck Prophet -
Bobby Fuller Died For Your Sins 15,99
/ LP 26,99

Chuck Prophet heeft sinds de jaren tachtig een imposant oeuvre op zijn naam staan. De eerste successen waren er met Green On Red. Daarna volgden dertien fraaie soloalbums. Tussen het maken van muziek voor HBO-series, het produceren en schrijven van nummers voor muzikanten als Ruthie Foster, Alejandro Escovedo en vele anderen speelt hij sinds jaren met zijn eigen band: The Mission Expres. Nu is Bobby Fuller Died For Your Sins verschenen. Wederom een eigenzinnig rockalbum, waar ook omschrijvingen als indie, alt-country en rock ‘n’ roll bij passen.  (lees verder)
yd2
Blackfield - V CD+Bluray+Mediabook 19,99 /
2LP 34,99 / LP Limited Picture Disc 34,99

​Nadat de bijdrage van Steven Wilson op de laatste twee releases al danig was terug geschroefd, kondigde hij in 2014 zijn vertrek uit Blackfield aan. Groot is dan ook de verrassing dat op album nummer vijf het volwaardige samenwerkingsverband van de eerste twee platen weer in ere hersteld is. Blijkbaar hebben deze twee heren elkaar nodig om het beste boven te halen, want V kan zich meten met hun beste werk. Na een gedragen orkestraal intro volgt een twaalftal nummers, dat zich laat beluisteren als een lange suite.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Za 11 feb 14.30 The Kik - Concerto
Za 11 feb 17:00 The Kik - Plato Utrecht
Zo 12 feb 16.00 Philippe Elan/Thérèse Steinmetz - Concerto
Vr 17 feb 17.00 Moss - Concerto
Za 18 feb 15.30 Amariszi - Concerto
Zo 19 feb 16.00 Tamara Woestenburg - Concerto
Do 23 feb 18:30 Rock Your Business - Concerto
Vr 24 feb 17:00 Ten Fe - Concerto 
Za 25 feb 16:00 Snowapple - Concerto 
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 164 (3 februari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Soul Scratch, Horse Thief, Cairobi, Jacle Bow, Tift Merritt, Japandroids, Manu Delago, John Garcia, The Naked Sweat Drips, Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, plus een exclusieve instore van Bear's Den.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

David Bowie re-issues

Nieuwe worp van vijf Bowie albums die opnieuw op vinyl verschijnen. Naast de drie hieronder ook 'Davd Live' en Live Nassau Colliseum 1976.
Overzicht hier: www.platomania.nl/david-bowie-vinyl
yd2 yd2 yd2

David Bowie

Station To Station
LP: 19,99

David Bowie

Young Americans
LP: 19,99

David Bowie

Diamond Dogs
LP: 19,99

#DANCE

yd2
Thievery Corporation -
The Temple Of I & I 16,99
/ 2LP 29,99

De uit Washington DC afkomstige Thievery Corporation laat zich al langer inspireren door de muziek uit Jamaica. Reggae en vooral de dubversie daarvan kun je veelvuldig in hun werk terug horen en de nieuwe plaat The Temple Of I & I werd dan ook op het eiland opgenomen. De titel laat al wat Rastafari slang zien, muzikaal is de reggae vooral een bron van inspiratie. Eric Hilton, Rob Garza en de uit DC afkomstige ritmesectie bivakkeerden geruime tijd in Port Antonio en de aldaar aanwezige Geejam Studio bleek een uiterst creatieve omgeving.  (lees verder)
yd2
Tosca - Going Going Going 15,99 / 2LP+CD 29,99
Grote delen van het jarennegentigbehang zijn ingekleurd door triphop, de muziekstijl waarbij elektronische instrumenten, samples en moderne ritmes traag over elkaar heen buitelen, met een haast bedwelmend effect. Eén van de vaandeldragers van deze stroming is – naast onder andere Massive Attack, Tricky en Lamb - Kruder & Dorfmeister, het toentertijd hippe dj-duo afkomstig uit Wenen, Oostenrijk. Meer, Peter Kruder en Richard Dorfmeister genieten mede door hun remixen voor Roni Size, William Orbit, Madonna en Depeche Mode een uitstekende reputatie. (lees verder)

#ROOTS

yd2
Sadies - Northern Passages 15,99 / LP 26,99
Ze bestaan al sinds 1994. De Canadese band The Sadies maakte al bijna twintig albums. En dan zijn er nog de ontelbare samenwerkingsverbanden met artiesten als Neko Case, Andre Williams en Neil Young. De band rond de broertjes Dallas en Travis Good, beiden gitaar en zang, zijn ware virtuozen en hoewel de basis americana blijft, zijn er invloeden te horen uit punk, country, pop en psychedelica. Net als die andere grote Canadese pioniers, The Band, begint het niveau voor The Sadies constant hoog te worden. Ze namen na hun laatste studioalbum drie jaar de tijd om te werken aan composities en om uitgebreid te toeren. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Greetje Kauffeld - A Song For You 17,99
Zangeres Greetje Kauffeld viert in 2017 dat ze na zestig jaar nog steeds met veel plezier en succes op het podium staat. A Song For You heet de nieuwe cd en we horen een jazzzangeres op avontuur met het trio Dig d'Diz met mooie persoonlijke ingetogen liedjes. Dig d'Diz is een puik trio met Jan Menu op baritonsax, Maarten van der Grinten op gitaar en Jan Voogd op contrabas die de liedjes swingend en subtiel inkleuren. Special Guest Ack van Rooyen geeft met z'n flugelhorn een aantal liedjes extra kleur.
yd2
Vince Mendoza - Homecoming 16,99
In 2014 werd Vince Mendoza gevraagd een concert programma te produceren en deze uiteindelijk ook op te voeren. In 2016 werd hij opnieuw gevraagd om hieraan mee te werken, dit maal als composer tijdens het 2016/2017 seizoen. De eenheid van Vince Mendoza/WDR Big Band is net zo organisch als de composers zelf.

#WERELD

yd2
Tentempies - A Mi Propio Paso 14,99
De Chileens/Amsterdamse band wist elk festival tot een kolkende feestmassa om te toveren, en gebruikte de koude seizoenen om hun nieuwe album op te nemen. Het derde album A Mi Propio Paso is opnieuw een feest, maar is voor de oplettende luisteraar wel degelijk voorzien van vaak politiek geëngageerde teksten. Voorman Maurino Alarcon is een oplettend mens, die sociale ongelijkheid, hetzij in geboorteland Chili, danwel in de rest van de wereld, als inspiratiebron heeft voor de diepgang die vaak node wordt gemist bij genregenoten, waardoor het feest alleen maar een extra intensiteit meekrijgt. (lees verder)
yd2
Tinariwen - Elwan 16,99 / 2LP 26,99
Aangezien de oorlog nog steeds woedt, is Tinariwen nog steeds verplicht om op te nemen waar het kan. Net als hun vorige album werd een gedeelte van Elwan opgenomen in Joshua Tree, Californië, maar keerde men ook zo dichtbij mogelijk bij huis terug, om in M’Hamid El Ghizlane  in Zuid-Marokko een opnametent neer te zetten. In die eerste locatie kwamen diverse mensen langs, Matt Sweeney, Mark Lanegan om maar een paar te noemen, het is echter vooral Tinariwen zelf die met hun drijvende, trance-achtige beat en het prachtige gitaarwerk weer overtuigen.  (lees verder)
yd2
Philippe Elan & Thérèse Steinmetz -
Amsterdam Paris 16,99

Twee jaar geleden hebben de in Amsterdam woonachtige chansonnier Philippe Elan en de in Cannes wonende Nederlandse zangeres Thérèse Steinmetz elkaar ontmoet bij een concert van Sax avec Elan, een concert van het Amstel Kwartet (saxofoonkwartet) en Philippe Elan. Na afloop vatten Thérèse en Philippe het plan op, om samen duetten van o.a. Charles Aznavour, Francis Cabrel, Edith Piaf, Enrico Macias, Michel Legrand, Serge Gainsbourg, maar ook Ramses Shaffy uit te voeren. As zondag 12 februari een optreden van Philippe Elan & Thérèse Steinmetz op het podium van Concerto! Aanvang 16.00 toegang gratis

#KLASSIEK

yd2
Voorn plays Voorn
Frederic Voorn (piano) 16,99

De Nederlandse pianist, dirigent en radiomaker Frederic Voorn nam al eerder een korte eigen compositie op cd op, maar dit is zijn eerste album geheel gevuld met eigen werk. In zijn pianosonate uit 2016 klinken vooral Russiche invloeden door, terwijl in de Pièces simples et naturelles en La forêt perdue laatromantische invloeden de boventoon voeren. Het is muziek die wars is van welke tijdgeest dan ook en meteen vertrouwd in de oren klinkt.
Frederic Voorn presenteert het album op zondag 3 maart in Concerto Amsterdam. Aanvang 16.00 toegang gratis!
yd2
Philip Glass – Piano Works 
Víkingur Ólafsson (piano), Siggi String Quartet 18,99
 

Vorig jaar werd de jonge IJslandse pianist Víkingur Olafsson samen met een aantal andere pianisten door Glass uitgenodigd zijn etudes in Londen te spelen, waarbij Olafsson het meeste indruk maakte. Vlak voor Glass’ tachtigste verjaardag verschijnt nu een cd met daarop een selecties uit deze etudes. Glass schreef deze werken de laatste twintig jaren, vooral ook om zelf een betere pianist te orden. Op zijn eerste album voor Deutsche Grammophon geeft Olafsson indringende vertolkingen met als bonus bewerkingen voor piano en strijkkwartet van de tweede etude en het begin van Glassworks.
yd2
Theo Loevendie – Strides
Ralph van Raat (piano) 17,99
 

Ralph van Raat specialiseert zich in eigentijdse pianomuziek. Na albums met pianomuziek van John Tavener, Arvo Pärt, Hans Otte en Joep Franssens, levert Van Raat nu een prachtig album met pianomuziek van Theo Loevendie (1930) af. De elf werken die Loevendie tussen 1957 (zijnstudietijd) en 2012 schreef, geeft een uniek beeld van zijn ontwikkeling. Aanvankelijk is Loevendie als jazzmusicus actief. Veertig jaar geleden schreef Loevendie Strides. Van Raat ziet dit driedubbel gelaagde werk met talloze intervallen als een hoogtepunt van de Nederlandse pianoliteratuur ziet. 
(lees verder)

#BOEKEN

yd2
Pink Floyd - Hugh Fielder 9,99 
NU GOEDKOOP!

Vanaf het vroege begin in Cambridge tot de onvergetelijke opnamen van Dark Side of the Moon en de uiteindelijke breuk tussen de bandleden: dit is het eerste complete geïllustreerde verhaal van Pink Floyd. Ontdek de geheimen achter de songs, volg de ontwikkeling van de legendarische lichtshows en mega-opblaaspoppen, de bittere geschillen en nog veel meer. Met een volledige discografie en ruim tweehonderd foto’s geeft dit boek de lezers een goed beeld van het leven achter een van de meest revolutionaire bands aller tijden.

Ed van der Elsken special

Ed van der Elsken (1925-1990) is één van de grootste Nederlandse fotografen en documentaire filmers van de 20ste eeuw. Momenteel is er de expositie 'De verliefde camera' in het Stedelijk Museum in Amsterdam. 
yd2 yd2 yd2

Amsterdam


24,95
Volg ons ook via Facebook en Twitter