[Mania] Nieuwsbrief Week 45
 
Email Header
yd2

NIEUWE MANIA

Mania 322 ligt vanaf vrijdag in de winkels
 
NO RISK DISC:  Pauw

GRAND CRU: De Jeugd Van Tegenwoordig

LUISTERTRIPS klik HIER
 
STAPELPLAATJES klik HIER
 
Lees de nieuwe Mania online:
www.platomania.eu/mania-magazine

#POP

yd2
Bob Dylan - Cutting Edge; Bootleg Series 12 2CD 19.99 / 6CD Box 124.99 / 3LP/2CD BOX 89.99 
Twee, zes of zelfs achttien cd’s met studio-outtakes van slechts twee jaren? Dat lijkt wat al te veel, zeker als je bedenkt dat Dylan in die jaren alles bij elkaar nog geen maand in de studio doorbracht. Hebben we hier dan te maken met een commerciëler uitgezet deel van de reeks zeer gelimiteerde releases louter bedoeld om de copyrights veilig te stellen (in Europa vervallen die immers na vijftig jaar, tenzij de artiest ze zelf nog even uitbrengt)? Nee. Want in 1965 en 1966 nam Dylan niet zomaar drie albums op, maar platen die de muziekgeschiedenis veranderden en zijn definitieve overgang van folkie naar rockartiest en wereldste markeren. Er zijn maar weinig artiesten die met een vergelijkbaar rijtje als Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited en dubbelaar Blonde On Blonde kunnen komen. (lees verder)

Bob Dylan Bootleg Series overzicht HIER
yd2
The Beatles -CD+DVD 24.99 / CD+2DVD 44.99 / CD+2Bluray 49.99  / CD+Bluray 32.99 / 1 CD 17.99DVD 17.99 / Bluray 24.99 / 2LP (vanaf 4-12) 44.99 
DE LIMITED DELUXE CD+2DVD en de CD+2Bluray
BEVATTEN MAAR LIEFST 23 EXTRA CLIPS!

Na de miljoenenverkoop van het album 1 waarop alle nummer 1 hits verzameld zijn, ontstond al snel het plan de songs te laten vergezellen van een bijbehorende clip. Immers, The Beatles waren echte pioniers op het gebied van de videoclip avant la lettre. Om alle fans over de hele wereld beeld te laten zien, werden van alle hits een filmpje gemaakt. Deze zijn nu allemaal verzameld en flink opgepoetst op deze nieuwe uitgave die in vele formaten leverbaar is. De samenstellers zijn niet over een nacht ijs gegaan, maar hebben er jaren over gedaan de best mogelijke kwaliteit te zoeken van de filmpjes. We zien nu in optimale beeld- en geluidskwaliteit – Giles Martin maakte een remaster van alle nummers – een schat aan materiaal voorbij komen dat zelfs de grootste Beatleskenner zal verrassen. Bekende clips als Strawberry Fields zien er fantastisch uit maar ook minder bekende opnames van bijvoorbeeld Rain (in meerdere versies), Hello Goodbye (in alle drie de versies) en een bijzonder fraaie door The Beatles zelf geregisseerde clip van I Feel Fine (eentje in de sportschool en een onder het genot van fish & chips – hilarisch!). De editie met twee dvd’s bevat 23 extra clips die het geheel vervolmaken.

Lees HIER onze speciale Beatles-nieuwsbrief

Beatles overzicht: www.platomania.eu/beatles
yd2
Leo Blokhuis - Het Grote Top 2000 Kijk En Luisterboek 2CD+2DVD/BOEK 39.95 
INCLUSIEF DE DOCUMENTAIRES!

Waar luisterboeken als Sound Of The South en Sound Of The Westcoast van Leo Blokhuis zich met name op wat onbekender werk richtten, is het bij Het Grote Top 2000 A Gogo Kijk-, Lees- En Luisterboek een groot feest van herkenning. Voor een schappelijke prijs vinden we de verhalen achter hits als bijvoorbeeld We Are Family van de Sisters Sledge en Dark Rose van Brainbox die ook te vinden zijn op de twee cd’s en twee dvd’s. Toch vinden we ook op deze uitgave een aantal wat minder voor de hand liggende titels. Zo wordt niet gekozen voor Denis van Blondie, maar het origineel van Randy & The Rainbows (Denise) en voor de minder bekende versie van Lori Lieberman van Killing Me Softly With His Song. Van tranentrekkers als Pappie Loop Toch Niet Zo Snel tot het mooie Il Est Cinq Heures, Paris s’Eveille stapt Blokhuis door meer dan vijftig jaar popmuziek. 

Overzicht Leo Blokhuis releases HIER 

De Sound of The Westcoast box met 4CD's is vanaf deze week ook weer verkrijgbaar!
yd2

KIEVERS LP OP CONCERTO RECORDS
ZATERDAG 7 NOVEMBER PRESENTATIE

THE BEATLES IN HET NEDERLANDS, LIMITED LP
1000 STUKS, GENUMMERD, OP = OP

Vanaf as zaterdag ligt deze nieuwe release op Concerto Records in de winkels! 
BESTEL/RESERVEER HIER:
www.platomania.eu/concerto-60-jaar-releases

PRESENTATIE IN CONCERTO - ZATERDAG 7 NOVEMBER
Zaterdag wordt de plaat feestelijk gepresenteerd op het podium! Vic v/d Reijt zal het èèn en ander vertellen over de release en daarnaast plaatjes draaien. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Peter Koelewijn.

Aanvang 15:00 uur , entree gratis 
yd2
The Chills - Silver Bullets 16.99  / LP 26.99 
Martin Phillips is de enige constante factor in de Nieuw-Zeelandse band The Chills, een groep die in de jaren tachtig en begin negentig furore maakte met een aantal opmerkelijk goede popalbums. Na negentien jaar (de ep Stand By uitgezonderd) pakt hij de draad weer op met een plaat die in het verlengde ligt van het zeer gewaardeerde Soft Bomb uit 1992. Het milieugevaar voor onze oceaan is opnieuw een van de thema's. Philips trekt zich wat dat betreft het leed van de wereld zeer aan. De pure pop van The Chills is onaangetast gebleven. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

LEEWAYS LIVE IN ONZE WINKELS

Leeways maakt explosief mengsel, dat gebaseerd is op reggae, maar invloeden kent als rock, funk, latin en ska. De band heeft zojuist het album Tales of A Madman uitgebracht. Dit weekend speelt Leeways in onze winkels in Zwolle, Deventer en Apeldoorn. Wanneer en hoe laat staat hieronder in het instore-overzicht. 
yd2

INSTORES

05 nov 16:30 Dusty Stray - Concerto
07 nov 15:00 Kievers presentatie - Concerto
07 nov 16:00 Oldtime String Band - Plato Deventer/De Hip
07 nov 16:00 Leeways - Plato Zwolle
08 nov 14:00 Rondane Kwartet - Concerto
08 nov 14:30 Leeways - Plato Deventer/De Hip
08 nov 16:00 Leeways - Plato Apeldoorn/Mansion 24
08 nov 16:30 Vast Countenance - Concerto

www.platomania.eu/instores

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES NIEUWSBRIEF
yd2

CONCERTO RADIO

Concerto Radio, aflevering 98 (30 oktober).

Ditmaal MILK, Trixie Whitley, Dead Ghosts, Sef, Sunday Kids, Wand, Thunderbitch, De Jeugd Van Tegenwoordig, Metric en Wilco, plus een instore van Pauw.

LUISTER HIER: www.concerto.nl/concerto-radio

#REISSUES

yd2
Frank Zappa -  Roxy The Movies (CD/DVD digipack) 22,99 /  Blu-Ray 22,99 
Ruim veertig jaar hebben de Zappa-fans moeten wachten maar hier is dan eindelijk de film van de legendarische vier concerten van  Zappa en zijn volgens velen beste band ooit, eind 1973 in de Roxy. Deze optredens resulteerde in 1974 al in het voortreffelijke live-album Roxy And Elsewhere. Maar de film bleef uit. Naar nu blijkt doordat Zappa en na zijn dood ook zijn vrouw Gail, kort geleden helaas op 70-jarige leeftijd overleden, er alsmaar niet in slaagden een technisch probleem op te lossen: de destijds gebruikte opnameapparatuur functioneerde niet optimaal waardoor beeld en geluid niet waren te synchroniseren. Technicus John Albarian heeft deze klus nu wel geklaard. Hij schrijft er beeldend over in de liner notes.  (lees verder)
yd2
Jimi Hendrix - Electric Church DVD 18.99 / Bluray 20.99 
Kort geleden verscheen al de dubbel cd van het concert dat de Jimi Hendrix Experience op het Atlant Popfestival in 1970 speelde. Electric Church is hetzelfde concert maar nu met de beelden. In de oorspronkelijke volgorde en met een nieuwe documentaire toegevoegd is de film prachtig gerestaureerd. We zien Hendrix voor 500.000 man (het grootste publiek uit zijn carrière) excelleren met drummer Mitch Mitchell en Noel Redding’s vervanger Billly Cox op bas. Twee nummers zijn op deze versie voor het eerst te zien en te horen.
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Angie Stone - Dream 19,99 
Angie Stone maakt zo’n vijftien jaar muziek, wat inmiddels zeven platen heeft opgeleverd. Op deze platen opereert Angie Stone op het snijvlak van vintage soul, neo-soul en r&b en weet ze tot dusver een hoog en opvallend consistent niveau vast te houden. Desondanks heeft de zangeres uit Columbia, South Carolina, nog niet dezelfde status al veel van haar tijdgenoten. Ook Dream is weer een heerlijke soulplaat die zowel authentiek als eigentijds klinkt. Ook Dream is weer geen plaat die nieuwe wegen inslaat of dingen doet die niet eerder zijn gedaan, (lees verder)
yd2
Jamie Woon - Making Time 18,99 / LP 24,99 
In 2011 debuteerde Jamie Woon met zijn eerste soloalbum Mirrorwriting. In de jaren daarvoor had hij zijn naam al gevestigd in de Britse dancescene middels een paar geweldige singles en remixen én een track op Gilles Peterson Brownswood Bubblers-compilatie. Het was dit nummer dat zijn doorbraak betekende en na Mirrorwiting was Woon tevens een veelgevraagde producer/mixer van tracks van o.a, Portico Quartet en Disclosure. Zijn nieuwe plaat Making Time werd in samenwerking met producer Lexx gemaakt en heeft een paar gastoptredens met o.a. Robin Hannibal en Willy Mason. (lees verder)

#VINYL

Full Image

ELVIS COSTELLO RE-ISSUES

Diverse Elvis Costello albums zijn opnieuw uitgebracht. Nu verkrijgbaar of binnenkort uit.
180 gram vinyl inclusief download. Overzicht HIER  

Elvis Costello - Get Happy (2LP) 29,99
Elvis Costello - This Years Model 22,99 
Elvis Costello - Trust 22,99
yd2 yd2 yd2
yd2 yd2 yd2

#DVD

yd2
La Tete Haute 14,99 
Regie: Emmanuelle Bercot,
Cast: Catherine Deneuve, Benoit Magimel

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Wanneer Malony om deze reden naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij Tess. Zij leert hem om niet op te geven en altijd de hoop op een beter leven te blijven behouden.
yd2
Seks & Cinema Box 5DVD 19,99 
Vijf intelligente arthouseproducties waarin seks een wezenlijk onderdeel speelt maar waarvoor niemand zich bij de kassa hoeft te schamen omdat het een smaakvolle verzameling is met top acteurs en van topregisseurs. En voor een verleidelijke prijs...
De box bevat:
Sleeping Beauty
Nymphomaniac part I
Nymphomaniac part II
28 Hotel Rooms
Elles
Ook verschenen:
Minions 19,99  / Bluray 24,99 
Twin Peaks 10 Blurays 49,99 

10 Blurays met de legendarische serie uit de negentiger jaren van de vorige eeuw. Binnenkort keert de serie terug en gelukkig onder regie van David Lynch en Kyle MacLachlan in de hoofdrol. Damn good coffee

#KLASSIEK

yd2

Brahms – Bartok 1
Janine Jansen (viool), LSO & Orchestra dell'Accademia, Antonio Pappano (2CD) 18,99

Veel klassieke muziekliefhebbers hebben uitgekeken naar het nieuwste project van Janine Jansen. En hoe terecht dit wel is bewijst de hemels mooie uitvoering van het gepassioneerde en lyrische Brahms-concert. Alsof het voor Janine is geschreven! Smullen! Misschien ook wel typisch Janine om het Brahms concert te combineren met het relatief onbekende en zelden uitgevoerde eerste vioolconcert van Bartok. Net als in het Brahms-concert gaat zij de confrontatie aan met de muziek, maar ook met zichzelf! Met zijn voortreffelijke directie krijgt Janine hierin van Maestro Sir Antonio Pappano de volledige ruimte. De bonus-cd met het 'Beste van Janine Jansen' benadrukt alleen maar dat alles wat deze violiste doet uitzonderlijk is.
yd2
Berg – Lyric Suite
Renée Fleming (sopraan), Emerson String Quartet 18,99
 

Stersopraan Renée Flemming associeer je niet meteen met het werk van Alban Berg, maar zij schittert in een indrukwekkende en intieme opname van de lyrische suite, in de oorspronkelijke versie voor strijkkwartet.
Bovendien horen we niet alleen de bekende versie, maar ook de variant met het laatste deel mét gezongen tekst. Maar meer nog dan Flemming eist het Emerson Quartet de hoofdrol voor zich op door het soms wat te zoetgevooisde stemgeluid van Flemming van contrast te voorzien. Voeg daarbij de minder bekende werken van Erich Zeisl en Egon Wellesz (net als Berg een leerling van Schoenberg) en het resultaat is indrukwekkend
yd2
L'héritage de Petrus Alamire
Huelgas Ensemble, Paul van Nevel) 20,99

Petrus Imhoff (pseudoniem Alamire, circa 1470-1536) trekt in 1496 vanuit zijn geboortestad Neurenberg naar de Lage Landen. De alleskunner profileert zich direct als bezorger van manuscripten. Vrij snel levert hij partituren aan hoven, kerken en bemiddelde particulieren. Petrus Alamire verzamelt meer dan 600 polyfone werken, waaronder 180 missen.
Paul van Nevel selecteert uit dit omvangrijke bestand (met werken van 1490 tot 1535) zes missen, die onderling verschillen en een goed beeld geven van de muziek uit de vroege zestiende eeuw. Dit album bevat het Sancties en Benedictus van deze missen, die Paul van Nevel met het Huelgas Ensemble live uitvoert. Het is alsof de hemel zich opent, zo prachtig klinkt polyfonische muziek
yd2

RONDANE KWARTET IN CONCERTO

Leden van het Rondane Kwartet zullen stukken uitvoeren van de nieuwe cd Incantatie IV van Simeon ten Holt. Er zullen een aantal korte fragmenten gespeeld worden op het Concerto-podium van Incantatie IV. 
As zondag 14:00 op het Concerto-podium

#BOEKEN

yd2
Wouter Bessels - De Som Der Delen 17,95
De geschiedenis van Pink Floyd beslaat een vijftigjarige ontdekkingstocht. Met avontuurlijke conceptalbums, concerten met quadrafonisch geluid en opvallend artwork zet de Engelse groep zich in de jaren zeventig stevig op de kaart. De grote doorbraak beleeft Pink Floyd in 1973 met The Dark Side of the Moon, onlangs nog door lezers van Lust For Life magazine uitgeroepen tot het beste album aller tijden. Journalist en online redacteur Wouter Bessels (1977) maakt de balans op van een halve eeuw Pink Floyd. Het verhaal van een groep die de rock een ander aangezicht gaf. Het maakt dit boek tot de eerste die de complete historie van de groep én haar bandleden in de Nederlandse taal beschrijft.
yd2

29 NOV - PRESENTATIE IN CONCERTO

Zondag 29 november zal Wouter Wessels het boek over Pink Floyd presenteren op het Concerto-podium! entree = gratis
Wessels is de auteur van "Pink Floyd - De Som der Delen" waarin hij de complete historie van de band beschrijft.

aanvang 15:00 uur, entree is gratis
yd2