[Mania] Nieuwsbrief Week 19
 
Email Header
yd2

Radiohead - A Moon Shaped Pool
limited wit vinyl

Vanaf 17 juni in de winkels: 
De nieuwe Radiohead op cd en op Limited Wit vinyl!

Let op , de bestellingen op de limited vinyl-versie (2LP) gaan rap. Reserveer tijdig als je zeker wil zijn van een exemplaar

www.platomania.eu/radiohead

yd2

Rico  & Sticks - Opgezwolle Tot Nu Toe
limited 15CD boxset

Deze carriere-omvattende boxset bevat 15 CD's met alle officiele releases van Rico en Sticks, zowel solo als in groepsverband, van de afgelopen 15 jaar. Er zit ook een cd bij met bonustracks, b-sides en demo’s. De box verschijnt 24 juni en wordt zeer gelimiteerd uitgebracht. OP=OP

www.platomania.eu/opgezwolle


yd2

Modern Lovers - limited gekleurd vinyl

De klassieker van Modern Lovers uit 1976 wordt door Music on Vinyl uitgebracht op wit 180 gram vinyl. 
Slechts 1000 stuks worden er van deze limited versie gemaakt. 


BESTEL/RESERVEER HIER EEN EXEMPLAAR

yd2

Jungle By Night - nieuw album

Vanaf 20 mei is het nieuwe Jungle by Night album "Traveller" verkrijgbaar! o.a. op limited gekleurd vinyl 

LIVE IN ONZE WINKELS
vr 20 mei 17:00 Plato Groningen
do 26 mei 18:00 Concerto
vr 03 jun 17:00 Plato Deventer/De Hip


www.platomania.eu/jungle-by-night

#POP

yd2
Barry Hay Flying V Formation 15,99 /
LP+CD Limited Roze Vinyl 19,99

De geboorte van de Flying V Formation werd vier jaar geleden al aangekondigd en de band was ook al diverse malen live te aanschouwen, maar het debuutalbum liet lang op zich wachten. Niet dat de muzikanten in de tussentijd stil zaten, want frontman Barry Hay was uiteraard druk met de Golden Earring, gitarist Pablo van de Poel met DeWolff, en ook Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon zaten niet stil. Gelukkig had dit vijftal zoveel plezier in het samen muziek maken, dat er nu dan toch een tien liedjes tellend album is gekomen. (lees verder)
yd2

Barry Hay Flying V Formation
Limited roze vinyl + CD

Limited roze vinyl inclusief de cd met twee bonus live-tracks. 500 stuks zijn er gemaakt en deze versie zal alleen via de Mania-winkels te krijgen zijn.

www.platomania.eu/barry-hay
yd2
Donnerwetter - Pavlov Beauty Saloon 16,99 / LP 20,99 
“Die doe ik nog wel even,” stelde ik de hoofdredacteur van dit fijne blaadje gerust, doelend op de nieuwe Donnerwetter die als een van de laatste releases in het licht van een rap naderende deadline nog op een recensie lag te wachten. Een keuze die ik al snel betreurde. Niet zozeer vanwege de kwaliteit van het album, maar vooral door de kwalificatie “even” die ik aanhaalde. Want “even” een plaatje van Donnerwetter luisteren, dat is een vrij onmogelijke opgave. De Beauty Saloon van Pavlov is er namelijk één vol dubieuze figuren en eigenzinnige karakters die je volledige aandacht opeisen. (lees verder)
yd2
Eagulls - Ullages 16,99 / LP 26,99 
Voor hun tweede album gingen de Engelse Eagulls meer te rade bij andere invloeden. Frontman George Mitchell drukt nog steeds een zwaar stempel, maar de andere leden van de band wilden ook eens kijken hoe hij zich verhield ten opzichte van de rest van de wereld. De band uit Leeds maakte op hun debuut in 2014 een springerige vorm van post-punk en schuiven voor dit album meer op naar The Cure, ten tijde van Disintegration en Pornography, en Echo & The Bunnymen. Opgenomen in een verbouwde kerk in Leeds, werd het album geproduceerd door Craig Silvey, o.a. Depeche Mode en Nine Inch Nails. (lees verder)
yd2
Oscar - Cut And Paste 16,99 / LP 22,99 
Oscar Scheller is een jonge Londenaar die vrij creatief vertaald slaapkamer-laptop-pop creëert. Debuutalbum Cut & Paste van de 25-jarige zogenoemde crooner behelst tien nummers die bol staan van de aanstekelijke Britpop, een aanstekelijk baritonstemgeluid en ontspannen lo-fi en out-of-tune combinaties. Even hoor je Blur (Sometimes), dan weer Morrissey (Fifteen), niet veel later Zach Condon (Only Friend). De muziek is speels, niet al te ingewikkeld en luistert heerlijk weg. Met z’n MacBook onder de arm heeft Oscar menig poppodia weten te betreden, om de doorgaans blitse menigte binnen aanzienlijke tijd aan het dansen te krijgen.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 125 (6 mei).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  Adam Green, Guided By Voices, Charles Bradley, The Posies, Black Mountain, King Gizzard & The Lizard Wizard, The Liminanas, Bombino, Tracy Bryant, Imarhan, The Underground Youth, Woods, Radar Men Of The Moon, Tales Of Murder And Dust, plus een exclusieve instore van Max Meser.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

vr 13 mei 17.00 Theo Sieben - Concerto
ma 16 mei 16.00 Rita Zipora - Concerto
do 19 mei 17.30 Jeangu Macrooy - Concerto
vr 20 mei 17.00 Ronald Snijders - Concerto
za 21 mei 16.00 The Tibbs - Concerto
zo 22 mei 16.00 Luminize - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

CONCERTO 2E PINKSTERDAG OPEN

Maandag is het 2e pinksterdag en is Concerto OPEN van 
12:00 tot 18:00 uur. Prima dag om even door de cd en vinyl-bakken heen te bladeren. En maandag om 16uur een live-optreden van Rita Zipora te gast die haar nieuwe plaat "Stroom" komt presenteren! 

#REISSUES

yd2
Urban Dance Squad  -  Planet Ultra 2CD 12,99 
Vierde album van Urban Dance Squad dat als dubbel cd is heruitgebracht. Planet Ultra heeft als bonus een concert uit New York in 1997. Het album kent twee opvallende punten: de draaitafels zijn weer terug na de harde rock van Persona Non Grata. DJ DNA is niet van de partij, maar Rudeboy doet op dit album voor het eerst van zicht spreken als echte zanger. 

#DANCE

yd2
Digitalism - Mirage 18,99 / 2LP 26,99 
Mirage is het derde album van dit Hamburgse electroduo. Wat meteen opvalt, is dat het wat meer dansbaar is dan het voorgaande I Love You Dude uit 2011, soms denk je dat je naar Daft Punk luistert. Gelukkig zit er nog wel ‘vieze’ tracks tussen als Power Station en Dynamo, de angel is er dus niet helemaal uit. De BBC maakt al dankbaar gebruik van ze om programma’s mee op te luisteren, wellicht komt dit de toegankelijkheid ten goede en enteren ze de mainstream. 

#VINYL

Full Image

MICHAEL JACKSON

De klassiekers Off the Wall, Thriller en Bad zijn weer opnieuw uitgebracht! 22,99 per stuk
yd2 yd2 yd2

VELVET UNDERGROUND GEKLEURD VINYL

Drie klassiekers van the Velvet Underground nu binnen op 180 gram gekleurd vinyl!
www.platomania.eu/vinyl-reissues
yd2

VELVET UNDERGROUND

Velvet Underground & Nico

gekleurd 180 gram vinyl
LP: 24,99
yd2

VELVET UNDERGROUND

White Light/White Heat

wit 180 gram vinyl
LP: 24,99
yd2

VELVET UNDERGROUND

Velvet Underground

blauw 180 gram vinyl
​LP: 24,99

#ROOTS

yd2
John Doe - Westerner 16,99 / LP 24,99 
De geschiedenis van John Doe laveert altijd tussen punkrock en country, waar The Westerner meer dan ooit naar de laatste neigt. Natuurlijk laat hij zijn verleden in de baanbrekende L.A. punkband X nooit helemaal los, wat altijd een mooie rauwe ondertoon geeft. Opgedragen aan vriend Michael Blake, schrijver van Dances With Wolves en voorvechter van Native American rechten, en opgenomen in de Tucson’s bekende Wavelab studios, waar ook Giant Sand en Calexico regelmatig huizen, is de invloed van de woestijn en de leegte van Arizona constant aanwezig.  (lees verder)
yd2
Kacy & Clayton - Strange Country 14,99 / LP 19,99 
Kacy & Clayton bestaat uit Clayton Linthicum en zijn nichtje Kacy Anderson. De beide Canadezen vonden elkaar in de liefde voor Engelse folk. Anderson werd vergeleken met Sandy Denny en klinkt net zo puur als de folkdiva. Ze spelen samen sinds 2009 en namen hun debuut in 2013 op met de bevriende Ryan Boldt van The Deep Dark Woods. Singer-songwriter Shuyler Jansen helpt mee op dit nieuwe fraaie, ingetogen album. Absolute aanrader. 

#KLASSIEK

yd2
Britten – Cello Suites
Quirine Viersen (cello) 14,99
 

Benjamin Britten beloofde zijn vriend de cellist Mstislav Rostropovich, zes cellosuites te schrijven. Tussen 1964 en 1971 schrijft de Britse componist – die wist dat hij kort te leven had – drie cellosuites, die door Rostropovich voor het eerst werden uitgevoerd. Aanvankelijk leek de muziek van Britten niet haar muziek te zijn, maar op advies van de producer verdiept Viersen zich opnieuw in de muziek en het leven van de componist. Deze keer wordt Viersen totaal door de muziek gegrepen. een prachtige transparante en doorleefde opname. In de derde suite – met elementen van Russische volksliederen en Kontakon, de Ortohoxe hymne voor de doden  – weet Viersen tot de laatste toon te imponeren.
yd2
Ola Gjeilo – Voices Piano Strings
Voces8, Tenebrae, Nigel Short, Ola Gjeilo (piano) 18,99

De Noorse componist Ola Gjeilo (1978) volgt in Noorwegen een studie klassiek en jazz piano, daarna gaat hij naar Londen en New York om compositie te studeren. Dit album met twee van de beste moderne koren van dit moment – Voces8 en Tenebrae – geeft een goede indruk van het werk van Gjeilo. Naast muziek voor piano en orkest, heeft Gjeilo passie voor het koor. Aan de hand van spirituele en liturgische teksten maakt Gjeilo prachtige muziek met hier en daar een filmisch karakter. Gjeilo vindt bij de stem met name een strijkkwartet en een gitaar goed passen.
Dat komt uitstekend uit de verf, zoals in Tundra, die de Noorse achtergrond van Gjeilo verraden.
yd2
Satie – Piano Music (complete)
Jean-Yves Thibaudet (piano) 6cd 27,99
 

17 mei 2016 is het 150 jaar geleden, dat pianist en componist Eric Satie, één van de meest kleurrijk en excentrieke persoonlijkheden van zijn tijd, werd geboren. Tijdens zijn leven heeft hij invloed op  Claude Debussy, Maurice Ravel, Darius Milhaud, Edgard Varèse en Francis Poulenc. Na zijn dood raken zijn piano- en toneelwerken snel in de vergetelheid. John Cage herontdekt Satie door te wijzen op de moderniteit van Satie’s werk. Hierna is het werk van Satie door ambassadeurs als Reinbert de Leeuw verder onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Dit album bevat zes cd’s met 7,5 uur prachtige intrigerende muziek, die getuigen van de genialiteit van Satie, uitstekend uitgevoerd door Jean-Yves Thibaudet.

#BOEKEN

yd2
Handig Literatuurboek. – Willem Wilmink 34,95 
Wilmink schreef over middeleeuwse literatuur, over liederen, over kinderliteratuur, over cabaret, sprookjes en vooral over dichters, uit alle tijden en van alle rangen en standen, die hij moeiteloos met elkaar in verband bracht. Als je al die stukken in een literair-historische volgorde achter elkaar zet, heb je al bijna een echte literatuurgeschiedenis. En dat is precies wat Guus Middag nu heeft gedaan: alle stukken van Wilmink in de volgorde van de literatuurgeschiedenis achter elkaar zetten en er een scherpe keuze uit maken. Zo ontstond een in alle opzichten Handig Literatuurboek, dat Wilmink vermoedelijk zelf wel had willen maken als hij er de tijd voor had gehad. De titel is ontleend aan een boekwerkje van Wilmink zelf, aangetroffen in de nalatenschap: een ‘Handig Taalboek’, gemaakt voor eigen gebruik, bedoeld ‘voor mensen met meer verstand dan opleiding’. (lees verder)
yd2