[Mania] Nieuwsbrief Week 22
 
Email Header
yd2

NIEUWE MANIA

Vrijdag ligt Mania 328 in de winkels!
 
NO RISK DISC =  Jungle By Night
 
GRAND CRU =  Daniel Romano
 
LUISTERTRIPS HIER
 
STAPELPLAATJES HIER
 
Lees hier de Mania online:
www.platomania.eu/mania-magazine

#POP

yd2
Rolling Stones - Totally Stripped CD+DVD 22,99 / CD+4DVD Deluxe 49,99 / CD+4Bluray 54,99 /  DVD 18,99 / Bluray 18,99 / 2LP+DVD 39,99 
Het uit 1995 stammende Stripped was destijds een groot succes. Het in kleine clubs en in kleine settings opgenomen album deed het goed in de stroom unplugged albums die destijds de albumcharts domineerden. Gezien de kwaliteit van het gebodene was toen al duidelijk dat de Stones boven veel van hun broeders uitstaken en dat het jammer was dat slechts een klein gedeelte van het opgenomen materiaal het levenslicht zag. Totally Stripped is geen uitgebreide versie, maar een nieuwe loot waarop een aantal van die vergeten nummers terug te vinden is. De hoofdmoot wordt gevormd door drie dvd’s of blu-rays met de complete concerten die destijds opgenomen werden in Brixton, Parijs en voor ons interessant: Paradiso Amsterdam. (lees verder)
yd2

FRAAIE POSTCARDS CADEAU

De eerste kopers krijgen een mooie set van drie exclusieve postcards met foto's gemaakt door Anton Corbijn van de Stones in Paradiso 1995 !!! 
let op: deze actie geldt zolang de voorraad strekt, op=op

www.platomania.eu/rolling-stones-totally-stripped


yd2

WIN EEN TRIP NAAR DE STONES TENTOONSTELLING IN LONDEN

Kopers van Totally Stripped maken kans op een hele bijzondere prijs! Een bezoek met twee personen naar de Stones expositie 'Exhibitionism' in Londen inclusief reis en verblijf.  MEER INFO
yd2
Max Jury - Max Jury 16,99 / LP 22,99
Eens in de paar jaar staat er wel weer een talent op dat openlijk zijn liefde verklaart voor Gram Parsons. De invloed van de grondlegger van de Cosmic American Music laat zich steeds weer opnieuw gelden, en de nieuwste naam in dat rijtje is Max Jury, 22 jaar na Parsons’ overlijden geboren in de heartland van de USA. Jury realiseert zich echter ook wat er in de hitparade staat en weet zijn countryrockfascinatie in een toegankelijke, eigentijdse sound te zetten. Single Numb laat horen dat hij net als zijn grote voorbeeld ook van soul houdt, en dat dit net zo’n onderdeel van americana is als de traditionelere country.  
​(lees verder)
yd2
Robert Ellis - Robert Ellis 15,99 / LP 22,99 
Met zijn album The Lights From The Chemical Plant nam Robert Ellis een verrassende afslag naar rechts; van de traditionele en klassieke singer-songwriter naar een meer pop-benadering, zonder overigens de aandacht voor het echte liedje te verloochenen. Integendeel. Het betekende in 2014 een echte - en verdiende - doorbraak. Logisch is het dat Ellis daarop voortborduurt. De Texaan die zich settelde in Nashville, Tennessee heeft opnieuw hetzelfde team ingeschakeld dat ook het zelfgetitelde Robert Ellis heeft voorzien van een rijk georkestreerd geluid waar zowel twang-gitaar, pedal steel als strijkers een plaats hebben gekregen. (lees verder)
yd2
The Kills - Ash & Ice 15,99 / 2LP 26,99 /
2LP Limited gekleurd vinyl 34,99

Het was al weer vijf jaar geleden dat het vorige album van The Kills uitkwam, het veel geprezen Blood Pressures. Blikvanger Alison Mosshart is druk geweest met Dead Weather, je weet wel die band waar Jack White achter de drumkit zit. Maar dat het zo lang heeft moeten duren voordat het vijfde Kills-album het levenslicht zag, is te wijten aan de vijf operaties die Jamie Hince aan zijn hand moest ondergaan en, door een permanente beschadiging aan zijn vinger, opnieuw gitaar moest leren spelen. Ash & Fire perfectioneert het typische geluid van de band: bezeten, rusteloos, roekeloos, soms angstaanjagend, vaak sexy en niet zelden met een knipoog.  (lees verder)
yd2
Amber Arcades - Fading Lines 16,99 / LP 22,99 
In Utrechtse kringen was Amber Arcades al enige tijd een bekende naam, maar nu gaat het opeens ook buiten de Domstad hard met zangeres/gitariste Annelotte de Graaf. Zo was daar half mei een optreden in De Wereld Draait Door, zijn er diverse concerten gepland in Engeland, en is er nu ook eindelijk een debuutalbum dat zowaar wordt uitgebracht door het Britse kwaliteitslabel Heavenly Recordings. Fading Lines werd bovendien opgenomen in Brooklyn, waar De Graaf hulp kreeg van muzikale geestverwanten als producer Ben Greenberg (Beach Fossils, The Men), gitarist Shane Butler en bassist Keven Lareau van Quilt, drummer Jackson Pollis van Real Estate en gitarist Meg Duffy uit de band van Kevin Morby.  (lees verder)
yd2
Paul Simon - Stranger To Stranger Deluxe Edition 18,99 / LP 24,99 
Met Stranger To Stranger vervolgt Paul Simon het pad van zijn vorige album So Beautiful Or So What (2011). Dat wil zeggen: niet zozeer de gevoelige liedjes die het werk met Art Garfunkel en zijn jaren zeventig albums kenmerkten, maar wel door (exotische) ritmes gestuwde songs waarin Simon – gelukkig niet zonder humor – de maatschappij en zijn eigen leven onder de loep neemt. En de teksten van Simon zijn nog net zo mooi als weleer. Het album opent met het bijtende The Werewolf, een van de drie samenwerkingen met de Italiaanse danceartiest Clap! Clap!. ‘Life is like a lottery, a lot of people lose’ merkt Simon op. De single Wristband, waarin een artiest zonder polsbandje de toegang tot zijn eigen concert ontzegd wordt is vrolijker van aard. (lees verder)
yd2
Monkees - Good Times16,99 / LP (vanaf 12-8) 20,99
‘Wij waren geen band, maar acteurs die een band speelden’ was het verweer van Mike Nesmith op de kritiek dat The Monkees bijna niet op hun eigen platen musiceerden. En dat deed ook niets af aan de kwaliteit van de meeste nummers van de band. Schrijvers als Neil Diamond, Harry Nilsson en Goffin en King schreven prachtige hits voor de band en ook Nesmith zelf bleek een uitstekende componist. Al deze schrijvers zijn wederom op Good Times! vertegenwoordigd (naast mensen als Andy Partridge van XTC) en het album zou net zo goed vijftig jaar geleden gemaakt kunnen zijn. Good Times is daarmee een feestje voor de liefhebbers van de Monkees-sound. (lees verder)
yd2
Steve Gunn - Eyes On The Lines 16,99 / LP 26,99 
Steve Gunn is een veelgevraagd sessiegitarist, speelde in diverse bands, bracht vorig jaar nog een ep uit met Kurt Vile, maar maakt ook al sinds 2007 soloalbums. Tot nu toe veelal in eigen beheer of bij anderszins kleine maatschappijtjes, met Eyes On The Line is hij eindelijk bij een wat grotere partij beland, namelijk Matador. Gunn klinkt zelfverzekerder dan ooit, en hoewel hij hoorbaar uit de scene rondom Vile en The War On Drugs komt, heeft hij een volledig eigen geluid. Met minimale middelen, eigenlijk niet veel meer dan bas/gitaar/drums, en een album vol ijzersterke composities is zijn sound een soort folkrockversie van de Alabama Shakes, vooral ingegeven door het tegendraadse, scherpe gitaarwerk. (lees verder)
yd2
Minor Victories - Minor Victories 18,99 /
2LP Limited wit vinyl 22,99 
MET LEDEN VAN O.A. MOGWAI & EDITORS!

Vorig jaar stond Rachel Goswell op het Best Kept Secret festival in het kader van de reünietour van haar oude band, Slowdive. Deze zomer staat ze er weer, maar dan met Minor Victories. Dat is niet zomaar een band, maar een soort van indiesupergroep. Naast zangeres Goswell zijn daar de gitaristen Stuart Braithwaite (Mogwai) en Justin Lockey (Editors), en bassist en broer van laatstgenoemde, James Lockey. En daar blijft het niet bij, want gastbijdragen zijn er van Mark Kozelek (Sun Kil Moon) en James Graham (Twilight Sad). De titelloze plaat werd geproduceerd door Tony Doogan, die vooral bekend is van zijn werk voor Mogwai en Belle & Sebastian.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 128 (27 mei).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: The War On Drugs, Lera Lynn, The Love Language, Hard Working Americans, FEWS, Methyl Ethel, Ultimate Painting, Kacy & Clayton, Psychic Temple, Marissa Nadler, Andy Shauf, Electric Citizen, plus een exclusieve instore van Roald van Oosten.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

vr 3 juni 17:00 Jungle by Night - Plato De Hip Deventer 
za 11 juni 16.00 Jick Munroe - Concerto
zo 12 juni 16:00 Culture In Memoriam - Concerto

za 18 juni 16.00 Apneu - Concerto
zo 19 juni 15:00 Sigmund presentatie - Concerto
za 26 juni 16.00 De Avonden - Concerto
za 02 juli 16:00 The Jig - Concerto 


#REISSUES

yd2 yd2 yd2

#VINYL

Full Image
yd2 yd2 yd2
yd2
The Strokes - Future Present Past EP Limited 14,99
Zomaar nieuw materiaal van The Strokes!
​Er wordt gewerkt aan een nieuw album, voorlopig moeten we het met deze 12 inch doen.

1. Drag Queen 
2. OBLIVIUS
3. Threat of Joy
4. OBLIVIUS (Moretti Remix)
yd2
Various - Fury LP 14,99
Zestien vette punknummers van O.D. Kids, The Ex, The Real Danger, Antillectual, The Shining, ManLiftingBanner, Vitamin X, Need, E.T. Explore Me, The Anomalys, Fake-O's, Paranoid State, Karel Anker & de Joden, Citizens Patrol, The Local Spastics en PANIC. Nu te beluisteren op de 3VOOR12 luisterpaal

#ROOTS

yd2
William Bell - This Is Where I Live 18,99 / LP 24,99 
In 1967 maakte William Bell voor het legendarische label Stax het album The Soul Of A Bell. Begeleid door Booker T & The MG's is het een van de onverwoestbare classics uit de sixties soul en bevat het door Bell zelf geschreven You Don't Miss Your Water, een veel gecoverde soulklassieker. Bell heeft er meer op zijn naam staan, zo is Born Under A Bad Sign – bekend van Albert King en later Cream – ook van zijn hand. Bell verdween in de zeventiger jaren in de obscuriteit en verwoede pogingen tot een comeback leidden steeds tot niks. Toch trad hij ook na de eeuwwisseling nog met regelmaat op en verscheen er op kleine labels mondjesmaat nieuw materiaal.  (lees verder)

#JAZZ

yd2
Brad Mehldau Trio - Blues & Ballads 18,99 / LP 24,99 
Pianist Brad Mehldau maakte sinds de jaren ’90 vooral naam met een serie trio-opnames onder de veelzeggende titel The Art Of The Trio. Geen pianist sinds de legendarische Bill Evans is in staat geweest dit genre zo vooruit te stuwen als Mehldau. De enige wijziging in de samenstelling vond 10 jaar geleden plaats, toen drummer Jorge Rossy werd vervangen door Jeff Ballard, wat de muziek van het trio fysieker en energieker maakte. Naast Ballard treffen we op dit nieuwe album nog altijd oudgediende Larry Grenadier op de bas aan. (lees verder)

#DVD

yd2
Danish Girl 15,99 / Bluray 19,99
Regie: Tom Hooper
Cast: Alicia Vikander, Eddie Redmaybe, Matthias Schoenaerts

Kopenhagen, 1926. De Deense artiest Gerda Wegener schildert haar eigen man, Einar Wegener als een vrouw. Zodra het schilderij populair begint worden begint Einar zichzelf steeds vaker als een vrouw te kleden, en noemt zichzelf voortaan Lili Elbe. Met zijn passie voor feminisme en de steun van Gerda begint Einar - of Elbe - aan zijn reis om zichzelf door middel van operaties helemaal te veranderen in een vrouw, een beslissing die een grote impact heeft op hun leven. Een kindervriend van Einar, kunsthandelaar Hans Axgil verschijnt en begint een complexe liefdesrelatie met de koppel.
yd2
Tiger Orange 12,99
Regie: Wade Gasque
Cast: Mark Strano, Frankie Valenti

Om de vraag gelijk maar weg te nemen: ja, een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Frankie Valenti, beter bekend als porno-acteur Johnny Hazard. En ja, in tegenstelling tot veel andere pogingen van pornosterren om die overstap te maken blijkt de man te beschikken over acteertalent. De broers Chet en Todd zijn allebei homo, maar verschillen enorm. Terwijl Chet nog steeds in het dorp van zijn vader woont, diens doe-het-zelf zaak voortzet en verder krampachtig probeert zo weinig mogelijk op te vallen, is Todd naar de grote stad vertrokken en heeft daar een wild leven. Maar bij het overlijden van hun vader keert hij terug, en de spanningen tussen de broers lopen op als een oude vlam opduikt. Bovendien is Todd niet van plan om te verstoppen wie hij is, en dat dwingt zijn broer tot keuzes in zijn verhouding met de dorpsbevolking.

#KLASSIEK

yd2
Berio – Music for Violin
Joseph Puglia (viool) 17,99
 

Tien jaar geleden maakt Puglia kennis met het werk van Luciano Berio, wat voor hem de toegangspoort tot de twintigste-eeuwse muziek is. Puglia – hij treedt vaak als concertmeester met het ASKO|Schoenberg Ensemble op – is een warm pleitbezorger van de hedendaagse muziek. Dit album geeft een mooi beeld van het werk van Berio. Het album opent met Duetti per due violini, waarbij Puglia de 34 duetten met verschillende violisten van 7 tot 69 jaar (Vera Beths) speelt. Na de twee stukken voor piano en viool, speelt Puglia op imponerende wijze de hondsmoeilijke Sequenza VIII. Het album wordt afgesloten met Corale Su Sequenza VIII, waarbij het orkest op darmsnaren speelt. Een bijzondere ervaring bij een boeiend album.

#BOEKEN

yd2
Over Eensteen en de diefstal van de kleur - Tekst: Kitty Peetoom, illustraties: Jenny Bakker 18,95
Een uitgave van Concerto Books!

Over Eensteen en de diefstal van de kleur is een prentenboek, geschreven in opdracht van Van Wijhe Verf Zwolle. Een sprookje, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf en de benoeming tot Koninklijke Van Wijhe Verf. Het boek werd geschreven op basis van research, bezoek van het laboratorium en de fabriek en en diepte-interviews met (oud-)medewerkers, verkopers en leden van netwerkorganisaties.
Sinds jaar en dag is Eensteen de verfmeester van Verffabriek ‘De Gouden Steeg’, een bijna honderdjarige fabriek, waar in de hoek een geheimzinnig, oeroud vat met verf staat. Op een dag krijgt Eensteen de mooiste, en tegelijk meest onmogelijke, opdracht van zijn leven. Koning Kei wil voor zijn honderdste verjaardag het paleis laten schilderen in de kleur van de ogen van zijn vrouw. 
yd2
Van der Laan – Kemal Rijken 21,99 
De biografie van Eberhard van der Laan gaat over zijn politieke Werdegang en is ongeautoriseerd. Desondanks heeft Rijken vooralsnog medewerking gekregen van nagenoeg alle betrokkenen uit het leven van de burgemeester. Momenteel bevindt Rijkens onderzoek en verhaal zich in een ver gevorderd stadium. Als burgervader van de hoofdstad is Eberhard van der Laan bekend en geliefd in heel Nederland. In tegenstelling tot de partijgenoten die hem voorgingen heeft hij echter niet het imago van een typische PvdA-burgemeester. Hij stelt zich vooral op als een pragmatisch bestuurder, met een focus op ‘law & order’, maar kent ook zijn sociale rol, onder meer als ceremoniële burgemeester.
yd2
Abandoned Places – Henk van Rensbergen 45,- 
Fotograaf en Urban Explorer-pionier Henk Van Rensbergen bundelt de meest fascinerende beelden van de verlaten gebouwen die hij wereldwijd ontdekte in één gloednieuw verzamelboek. Met zijn allereerste boek veroverde Van Rensbergen stormenderhand de fotografiewereld. Zijn prachtige beelden van mysterieuze vervallen kastelen, fabrieken en ziekenhuizen konden op heel wat bijval rekenen. In de twee volgende boeken ontdekte Van Rensbergen een hele nieuwe schare aan abandoned places over de hele wereld. Deze photographer's choice toont het beste van Van Rensbergen.