[Mania] Nieuwsbrief Week 13
 
Email Header

#POP

yd2
Last Shadow Puppets - Everything You've Come ...17,99 / LP Limited+7 inch 34,99 
De debuut-lp van The Last Shadow Puppets uit 2008 was te goed, te uitgewerkt om door te gaan voor een kortstondig zijproject van Arctic Monkeys-voorman Alex Turner en, toen nog, Rascal Miles Kane. Maar gezien de successen die beiden vierden leek een hernieuwde samenwerking toch niet van de grond te komen. Tot nu dan, want aangezien de beide mannen weer samen in één stad wonen, Los Angeles, konden ze genoeg tijd vrijmaken om met elkaar de studio in te duiken. En weer valt op dat er bepaald niet richtingloos gejamd is, maar ze de beste songs die ze hadden lijken te bewaren voor dit tweede album. .
(lees verder)

De limited deluxe CD bevat een boekwerk van 40 pagina’s + foto’s. 
yd2

LAST SHADOW PUPPETS LIMITED LP

180 gram vinyl met 32 pagina boek met uitklaphoes, exclusieve foto’s en download card.
Daarnaast een bonus 7-inch geel vinyl Bad Habits/The Bourne Identity (exclusieve track). 

www.platomania.eu/last-shadow-puppets
yd2

WHITE STRIPES PEEL SESSIONS
LIMITED GEKLEURD VINYL

Limited edition 2LP op rood en wit vinyl met fraaie gatefold cover en download-code.
Nooit eerder uitgebracht! 
​2LP: 34,99 - release 15 april

BESTEL/RESERVEER HIER
yd2
Town Of Saints - No Place Like This 15,99 /
LP Limited rood vinyl 24,99 

De Nederlandse Harmen Ridderbos en de Finse Heta Salkolahti ontmoeten elkaar in 2010 in Oostenrijk. Ze besluiten samen muziek te gaan maken en doen dat eerst een tijdje als straatmuzikanten. In 2013 verschijnt het debuut en dan blijkt dat het tweetal rustige luisterpop afwisselt met grootse en meeslepende arrangementen. Invloeden uit jazz, pop en wereldmuziek wisselen elkaar af en het zorgt voor een gevarieerd geluid. Sterk punt is de viool van Heta, die het geheel richting folk trekt. Op weg naar dit tweede album van Town Of Saints, is de band uitgegroeid naar een vijftal. Door meer mogelijkheden klinkt de band volwassener. (lees verder)
yd2

TOWN OF SAINTS ROOD VINYL

Limited rood vinyl van het nieuwe Town of Saints album
Bij aanschaf (op cd of vinyl) krijg je zolang de voorraad strekt gratis de ep No Place Like Home erbij met 4 tracks op cd. 

live in onze winkels:
1 april 17:00 Plato Zwolle - 2 april 12:00 Plato Groningen
yd2
Charles Bradley - Changes 15,99 / LP 19,99 
Wie de documentaire Soul Of America heeft gezien, hoeft niet te worden bijgepraat over de relatie die soulman Charles Bradley met zijn moeder had. Een geschiedenis van verlating en verwaarlozing eindigde met Charles die op zijn vijftigste bij moeder introk, om elkaar beter te leren kennen en omdat hij zelf geen kant meer op kon. Het is dan ook niet verbazend dat de dood van zijn moeder in 2014 een behoorlijke indruk op Bradley heeft achtergelaten, en dat kan de man maar op één manier uiten: door te zingen. Met name het titelnummer, nota bene een Black Sabbath-cover(!) snijdt werkelijk door de ziel. (lees verder)
yd2

GRATIS SOUL OF AMERICA DOCU BIJ NIEUW CHARLES BRADLEY ALBUM

Bij aanschaf van het nieuwe Charles Bradley album “Changes” krijg je de geweldige en bekroonde documentaire “the Soul of America” er gratis helemaal bij. De actie geldt zowel online als in de winkels maar OP = OP. De dvd is ook los te koop voor 6,=

www.platomania.eu/charles-bradley


yd2
Andrew Bird - Are You Serious 2CD Deluxe 18,99 /
LP 22,99  / LP+7inch Deluxe 44,99 

Als jonge violist begon Andrew zijn loopbaan in de jaren negentig als leider van The Bowl Of Fire en als speciaal erelid van de retro jazz- en swinggroep Squirrel Nut Zippers. De doorbraak komt echter pas met zijn tweede soloalbum The Mysterious Production Of Eggs. Sindsdien heeft hij een abonnement op de studio genomen waardoor iedere keer als je denkt alles wel te hebben er inmiddels al weer iets nieuws blijkt te zijn verschenen.
(lees verder)

De 2CD deluxe is met speciale verpakking en twee bonustracks! 
yd2
Yeasayer - Amen & Goodbye 15,99 / LP 26,99 /
LP limited goud vinyl 26,99 

2007. Brooklyn trio Yeasayer brengt All Hour Cymbals uit en waar zij de wereld ontdekken, ontdekken wij Yeasayer. Middels experimentele neopsychedelische pop en een gesmolten matrix van Oosterse en Afrikaanse geluiden schitteren nummers als 2080, Sunrise en Wait For The Summer. Opvolger Odd Blood is meer indie en glansrijk dankzij onder meer O.N.E. en Madder Red. In 2013 komt Fragrant World uit. Een ietwat dromerige plaat, maar fier overeind blijvend door tracks als Fingers Never Bleed en Henrietta. Is Amen & Goodbye gezien de titel de laatste langspeler? Hopelijk niet. Per album lijkt Yeasayer iets vager en ongeregeld te worden, maar ze komen er telkens mee weg.
(lees verder)
yd2
Weezer - Weezer (The White Album) 18,99 / LP 20,99 
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat Weezer debuteerde met een titelloze plaat die uiterst invloedrijk zou blijken. Toen de band na het al even belangrijke Pinkerton van de radar was verdwenen, luidde een nieuw titelloos album in 2001 een overrompelende comeback in. Die plaat stond direct bekend als Green Album, wat als gevolg had dat het debuut vanwege de blauwe hoes nu Blue Album wordt genoemd. Een paar platen later vond Weezer zichzelf opnieuw uit op Red Album, en dus is het wel toepasselijk dat deze tiende de titel White Album heeft meegekregen. Overigens noemt frontman Rivers Cuomo het zelf een strandplaat en daar zit wel wat in, want tien nummers lang knalt de zomer uit de speakers. (lees verder) 
yd2
The Heavy - Hurt & The Merciless 18,99 / LP+7" 24,99 
Met hun vorige album The Glorious Dead leek The Heavy, altijd al laverend tussen harde garagerock en neo-soul, vooral de weg van die eerste stijl in te slaan. Met Hurt & The Merciless blijkt dat echter van tijdelijke aard, want het zijn juist de rhythm & blues-invloeden die nu de belangrijkste inspiratiebron lijken te zijn. Uiteraard wel voorzien van een stevige sound klinken Mean Ol’ Man en The Apology traditioneler dan alles wat ze ooit gedaan hebben. Flink gerockt wordt er echter ook, en het tempo ligt constant op een hoog niveau. Zanger Kelvin Swabey blijft de belangrijkste publiekstrekker met zijn overstuurde en manische vocalen. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 118 (18 maart).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  Damien Jurado, Bob Mould, Grant-Lee Phillips, Dr. Dog, Cullen Omori, Richmond Fontaine, Arquettes, Ulrika Spacek, Primal Scream, The Mysterons, Vita Bergen en The Sore Losers, plus een exclusieve instore van Sivert Hoyem.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

​vr 1 apr 17.00 Town Of Saints - Plato Zwolle
vr 1 apr 17.00 Ralph de Jongh - Concerto
za 2 apr 12.00 Town of Saints - Plato Groningen
za 2 apr 14.30 Roald van Oosten - Plato/De Hip Deventer
za 2 apr 16.30 Roald van Oosten - Plato Zwolle
za 2 apr 16.00 Lucky Fonz III - Concerto 
zo 3 apr 16.00 Tennessee Studs - Concerto
zo 3 apr 16.00 Colorwave - Plato/Mansion24 Apeldoorn

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

LUCKY FONZ III LIVE IN CONCERTO

​Zaterdag speelt Lucky Fonz III op het Concerto-podium en zal hij zijn net verschenen album "In je Nakie" presenteren! 
Aanvang instore: 16:00 uur 

#REISSUES

yd2
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Moderat - III 2CD Deluxe  / LP 19,99 / 2LP 24,99 
Sinds 2002 specialiseert Berlijns supertrio Moderat, het project van Sascha Ring en Modeselektor duo Gernot Bronsert en Sebastian Szary, zich in elektronische muziek en catchy experimentele klanken. Hun geluid omschrijft zich het best als geheimzinnig, poëtisch, dromerig, neurotisch, hypnotisch, ontspannend en verontrustend. Met name Finder en Running zijn een goed voorbeeld van een atmosferische muzikale belevenis. Voor een optimale beleving bezoek je één van hun optredens, want live en op festivals zijn ze weergaloos. Maar met III thuis op de luidspeaker heb je ook zeker een prima tijd. Get ready to get lost 

Deluxe 2CD met fraaie verpakking en extra tracks en de 2LP versie met uitklaphoes en download 
yd2
Bibio - A Mineral Of Love 15,99 / 2LP 26,99 
A Mineral Love is het zevende album van Bibio, de Engelse producer (echte naam Stephen Wilkinson) die al jaren zijn platen uitbrengt via het Warp-label. Op dit nieuwe album herkennen we wederom de vele muzikale invloeden die Bibio als geen ander tot zijn eigen zeer herkenbare geluid gemaakt heeft. Voor dit album gebruikte hij geen samples maar nam zelf sounds op en bewerkte die zodanig dat ze als samples van oude opnames klinken. Nieuw opgenomen sounds die herinneringen oproepen van muziek uit de jaren zeventig en tachtig. De nummers zijn niet van oude liedjes nagespeeld maar als een droomwereld opgebouwd uit zijn eigen herinneringen aan wat hij op jonge leeftijd op de radio voorbij hoorde komen

#VINYL

Full Image
yd2

YEASAYER

Amen & Goodbye
goud vinyl 
LP: 26,99
yd2

ANDREW BIRD

Are You Serious
deluxe LP + 7inch
LP+7": 44,99
yd2

MOTOWN 3LP

Motortown revue in Paris
3LP; 44,99

#ROOTS

yd2
Tennesse Studs - See You Around 14,99
AS ZONDAG 16UUR LIVE OP HET CONCERTO-PODIUM!
Een Amsterdamse band, die bestaat uit drie Amsterdammers, een Zweed en een Canadees, dat zijn The Tennessee Studs. De band treedt op sinds 1999 en in 2000 verschijnt hun debuutalbum. Inmiddels zijn ze toe aan hun vierde album. Het is een fraaie mengelmoes van country, bluegrass en rock, soms fraai meerstemmig gezongen. Ze toerden in de Verenigde Staten en Canada en in de Lage Landen. De band beheerst een heel scala van instrumenten, het gaat van gitaar, mandoline en dobro tot zingende zaag, tuba, trompet en contrabas. Als je je ogen sluit, waan je ergens in Amerika. Fraai, integer album

#WORLD

yd2
Bombino - Azel 15,99 / LP (vanaf 15-4) 22,99 
Toen Tuareg-gitarist Bombino drie jaar geleden internationaal bekend werd, had hij al een heel leven achter zich. Voor je leven moeten vluchten, je instrument verboden zien worden omdat het een symbool van opstand zou zijn, het zal je maar overkomen. Die plaat van drie jaar terug was geproduceerd door The Black Keys’ Dan Auerbach, die volgens sommigen te veel Westerse invloeden ingebracht had. Opvolger Azel is geproduceerd door David Longstreth (Dirty Projectors), die Bombino en consorten meer hun eigen gang liet gaan. Het resultaat is een spannende plaat, waarbij allereerst opvalt dat het virtuoze elektrische gitaarwerk van Bombino ruiger en harder is dan voorheen. Bij wijze van contrast zorgen een viertal akoestische nummers voor lucht in de plaat. (lees verder)

#DVD

yd2
Black Mass 19,99 / Bluray 22,99 
Regie: Scott Cooper
Cast: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon, Rory Cochrane, David Harbour, Adam Scott, Peter Sarsgaard 

Whitey Bulger, de broer van een staatssenator en de meest beruchte crimineel in de geschiedenis van Zuid-Boston, wordt een FBI- informant om een maffiafamilie te grazen te nemen. In 1970 overtuigt FBI agent John Connolly de Ierse gangster Jimmie ‘Whitey’ Bulger  samen te werken met de FBI om een gemeenschappelijke vijand te elimineren: de Italiaanse maffia. De film vertelt het verhaal van deze onheilige alliantie, die volledig uit de hand loopt, waardoor Whitey de rechtshandhaving kan ontlopen. Hierdoor kan hij steeds meer macht verwerven en groeit uit tot een van de meest meedogenloze en invloedrijke gangsters in de geschiedenis van Boston. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest meedogenloze criminelen uit de Amerikaanse historie.

#KLASSIEK

yd2
Schubert – String Quintet/Lieder 14,99
Quatuor Ebène, Gautier Capuçon, Matthias Goerne Quatuor Ebène is een zeer avontuurlijk kwartet. Zo maakten ze al twee albums met Franse liederen met countertenor Philippe Jaroussky en een Braziliaans getint album vlak voor het WK voetbal. Daarnaast schittert het kwartet ook in meer regulier werk van Fauré, Brahms en bovenal Schubert. Al eerder nam Quatuor Ebène samen met pianist Menahem Pressler het befaamde forellenkwintet op, nu volgt een indrukwekkende opname van Schuberts laatste kwintet, waarbij de tweede cello gespeeld wordt door Gautier Capuçon. Als meer dan verrassende aanvullingen volgen dan nog vijf liederen bewerkt voor strijkkwartet en contrabas in plaats van piano. Ze worden zeer overtuigend gezongen door bariton Matthias Goerne en werpen een nieuw licht op geliefd repertoire.
yd2
Scarlatti – 18 Sonatas 14,99
De Russische Pianist Yevgeny Sudbin (Sint Petersburg 1980) nam tien jaar geleden muziek van Domenico Scarlatti voor BIS op, dat door luisteraars en critici met veel enthousiasme werd ontvangen. Sudbin wordt geroemd om zijn sublieme interpretaties van enkele van de 555 sonates op de moderne piano. Scarlatti schreef de werken voor Maria Magdalena Barbara, de latere Spaanse koningin, voor klavecimbel, orgel en de eerste pianoforte. Sudbin kiest tien jaar later opnieuw achttien sonates uit, die hij met grote passie uitvoert. In een uitvoerige toelichting vertelt Yevgeny Sudbin over zijn fascinatie voor deze prachtige miniatuurtjes, die door zoveel verschillende karakters worden gekenmerkt. Het is gewoonweg genieten van het prachtige spel. Luister maar eens naar de kerkklokken, trompetten of gewoon het zonnige Mediterrane landschap
yd2
Scarlatti – Chopin – Liszt – Ravel 19,99
Lucas Debargue (piano)

De Franse pianist Lucas Debargue (1990) behaalt in 2015 de vierde plek bij het prestigieuze Tchaikosky Competitie. Toch werd hij gezien als de echte winnaar. Hij krijgt de prijs van de muziekrecensenten en Valery Gergiev laat hem tijdens het winnaarsgala spelen. Niet alleen het pianospel van Debargue is bijzonder, vooral zijn weg naar het podium is opmerkelijk. Als elfjarige begint Debargue met pianospelen, om op zijn zeventiende over te gaan op de basgitaar. Drie jaar later gaat hij op uitnodiging van een festival weer pianospelen. Door Rena Shereshevskaya wordt hij zozeer geïnspireerd dat hij alsnog voor een loopbaan als pianist kiest. Dit live-album is een weergave van Debargues eerste concert na de Tchaikosky Competition. Debargue imponeert met zijn interpretatie van Ravels Gaspard de la Nuit.
yd2
Mendelssohn – Elijah, Op. 70 (2cd) 22,99
RIAS Kammerchor & Akademie für Alte Musik Berlin, Hans‐Christoph Rademann

Felix Mendelssohn is een bewonderaar van het oratoriawerk van zowel Bach als Händel. Na zijn oratorium Paulus duurt het tien jaar voordat Mendelssohn Elias voltooid. Dit werk wordt voor het eerst in Engeland door ongeveer 400 uitvoerenden onder leiding van Mendelssohn uitgevoerd. Elias is een imponerend werk voor koor en solisten, met krachtige muziekmomenten. Mendelssohn weet met name de natuur prachtig te verklanken. Hans‐Christoph Rademann gaf bij zijn aantreden in 2007 als chef dirigent zijn visitekaartje met een succesvolle uitvoering van Elias af. In 2015 neemt hij afscheid met wederom een uitvoering van Elias, in een sublieme live-uitvoering met medewerking van Marlis Petersen,sopraan Lionb Braun, mezzo-sopraan Maximilian Schmitt,tenor Thomas Oliemans,bas als Elias, en het RIAS Kammerchor en Akademie für Alte Musik Berlin
yd2