[Mania] Nieuwsbrief Week 20
 
Email Header
yd2

Outsiders / Q 65 7inch op Concerto Records eindelijk binnen!

the eagle has landed...de Record Store Day 7inch op Concerto Records met Touch van the Outsiders en The Life I live van Q 65
is na enige vertraging eindelijk binnen!

www.platomania.eu/concerto-releases


yd2

Rolling Stones - Totally Stripped 
Win een trip naar de Rolling Stones tentoonstelling ‘EXHIBITIONISM’

Vanaf 3 juni in diverse formats in de winkel. Opgenomen in 1995 met uitgeklede versies van studioversies en een handvol intieme concerten waaronder Paradiso. 

Kopers van Totally Stripped maken kans op een hele bijzondere prijs! Een bezoek met twee personen naar de Stones expositie 'Exhibitionism' in Londen inclusief reis en verblijf. 

MEER INFO & BESTELLEN
www.platomania.eu/rolling-stones-totally-stripped


#POP

yd2
Bob Dylan - Fallen Angels 16,99 / LP 22,99 
‘Fairytales can come true, it can happen to you, if you’re young at heart.’ Het zijn de eerste woorden die we horen op het nieuwe album van Bob Dylan (75), niet bepaald de jongste en eind jaren negentig leek een hartziekte hem zelfs fataal te worden. Maar zie: Dylan maakt nog altijd platen, staat dit najaar zelfs samen met o.a. Stones, The Who en Paul McCartney op het ultieme ouwe lullen festival in de VS, en covert na Shadows In The Night wederom nummers die vooral bekend werden door vertolkingen van Frank Sinatra. Uitgeblust dus? (lees verder)
yd2
Jungle By Night - Traveller 15,99 / LP rood vinyl 19,99 
NIEUWE NO RISK DISC! MANIA VERSCHIJNT 3 JUNI
Volgens het persbericht moeten we de titel van deze plaat letterlijk nemen. De afgelopen jaren heeft dit negental uit Amsterdam de wereld rondgereisd, opgetreden en samengespeeld met coryfeeën als Robert Glasper en Ibrahim Maalouf. Dat heeft hun muziek verdiept en verrijkt. Meer nog dan hun eerste twee platen is The Traveller een bont mengsel van stijlen: jazz, funk, afrobeat, latin en Oosterse invloeden buitelen over elkaar heen. Maar ondertussen hebben de heren hun nummers wel zo in elkaar gezet dat die invloeden elkaar nergens in de weg zitten, integendeel. (lees verder)
yd2

Jungle By Night gekleurd vinyl 
en live in onze winkels

Traveller verschijnt op limited gekleurd vinyl en 
en met poster! Alleen in de Mania-winkels te krijgen

INSTORES
vr 20 mei 17:00 Plato Groningen 
do 26 mei 18:00 Concerto
vr 03 jun 17:00 Plato Deventer/De Hip 


yd2
Eric Clapton - I Still Do 18,99 / 2LP (vanaf 27-5) 29,99  / Super Deluxe met USB Stick  117,99 
Veertig jaar na Slowhand werkt Eric Clapton weer samen met de legendarische producer Glynn Johns. De hoes is ontworpen door een andere legende uit de sixties: Peter Blake (o.a. verantwoordelijk voor Sgt Pepper). Wie zien Clapton in een vintage jeans jasje en ook de muziek die in de hoes steekt is vintage in geluid en songs. Naast een paar covers - Robert Johnson is wederom van de partij met Stones In My Passway - heeft Clapton ook zelf een paar fraaie songs afgeleverd. Er is onder de muzikanten een opvallende naam te vinden: Angelo Mysterioso. Dit pseudoniem werd door George Harrison gebruikt toen hij samen met Clapton de song Badge voor Cream schreef. Clapton laat in het midden wie deze muzikant is, maar wij zetten ons geld op Harrisons zoon Dhani.
yd2
Richard Ashcroft - These People 15,99 / 2LP 29,99 
Het is alweer zes jaar geleden dat we voor het laatst iets nieuws hoorden van Richard Ashcroft. Een onverdeeld succes was dat niet, want het onder de naam RPA & The United Nations Of Sound werd door veel critici met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig neemt de voormalige frontman van The Verve nu revanche met These People, de officiële opvolger van zijn laatste solo-album Keys To The World uit 2006. Hierop werkt hij voor het eerst sinds Alone With Everybody (2000) weer samen met Wil Malone, de man die de strijkersarrangementen verzorgde voor de The Verve klassiekers A Northern Soul en Urban Hymns.
(lees verder)
yd2
Andy Shauf - The Party 17,99 / LP 22,99 
Een van de mooiste platen van 2015 was zonder enige twijfel The Bearer of Bad News van Andy Shauf. Behoorlijk snel na deze release is er al weer nieuw werk van deze Canadese singer/songwriter. The Party lijkt een beetje op een concept album gezien de rode draad in de teksten en personages, Shauf ziet het zelf echter meer als een plaat die je de dag na een goed feest draait. Een plaat om je kater bij te verwerken. The Party is echter meer dan dat, het heeft weer de prachtige melodieën die we van Shauf kennen en de songs zijn ijzersterk. Voeg daarbij de originele en rijke arrangementen waarin Shauf de lades flink opentrekt en je hebt een zeer waardige opvolger. 
yd2
Day Of The Dead; Grateful Dead Tribute 5CD 34,99 
O.A. MUMFORD & SONS, WAR ON DRUGS & THE NATIONAL
De Red Hot Organization is een charitatieve instelling die de bestrijding van HIV en AIDS ten doel heeft. Als experiment lieten ze in 1990 een benenefiet-album maken met liedjes van Cole Porter, Red Hot + Blue. Dat werd zo’n succes dat er meer volgden en Day Of The Dead is alweer het vijfentwintigste deel in de reeks. Uitgangspunt is ditmaal The Grateful Dead, een band die hier nooit zoveel heeft gedaan, maar in Amerika uitgroeide tot een instituut. Van veel hun liedjes zijn daar onderdeel van het cultureel erfgoed en dus ook bekend bij de jongste generatie van bandjes. (lees verder
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 126 (13 mei).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa:  AAnohni, Chris Cohen, Nasty Bits, Whyte Horses, Levitation Room, Dick Diver, Revel In Dimes, Barry Hay's Flying V Formation, Spookyland, A Giant Dog, The Fire Harvest, RY X, Ulrika Spacek en White Lung, plus een exclusieve instore van Tiny Legs Tim.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

do 19 mei 17.30 Jeangu Macrooy - Concerto
vr 20 mei 17.00 Ronald Snijders - Concerto
za 21 mei 16.00 The Tibbs - Concerto
zo 22 mei 16.00 Luminize - Concerto
do 26 mei 18:00 Jungle by Night - Concerto 
za 28 mei 17:15 Marle Thomson - Plato Groningen

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#REISSUES

yd2
Manic Street Preachers - Everything Must Go 20th Anniversary 2CD Deluxe 22,99 / 2CD+2DVD+LP+Boek 109,99 / LP 22,99
Als de Manics voor het eerst op het toneel verschijnen, is vooral het image de blikvanger. Ze presenteren zich als de nieuwe The Clash met dito sterk politieke teksten, terwijl ze zich kleden in glamrock stijl met make up. Tekstschrijver Richey James verdwijnt echter na drie albums op onverklaarbare wijze, hij laat nog wel wat teksten na. Het overgebleven trio gaat ondanks dit verlies aan de slag met een nieuwe plaat die hun uiteindelijke doorbraak zou beteken. Vlaggenschip is natuurlijk single A Design For Life, maar het album levert meerdere hits op. Er verscheen al eerder een 10 jarige jubileum editie en nu een zeer uitgebreide 20th Anniversary Edition. Hierop naast het album een volledige show uit 1997, een Making Of docu en diverse video’s. Daarnaast zijn alle b-kantjes verzameld op de extra schijf. 
yd2

VELVET UNDERGROUND
​5CDBOX NU 18,99

5CD box van deze legendarische band nu in de aanbieding!
Met o.a. demo's , out-take's  en live-versies 
inclusief fraai boekwerk

BESTEL HIER

#DANCE

yd2
The Tibbs - Taking Over 16,99  / LP 19,99 
ZATERDAG 16:00 LIVE OP HET CONCERTO-PODIUM!
Wie de Quincy Jones' soundtrack van de film They Call Me Mr. Tibbs (hoogstwaarschijnlijk naamgever?) kent gelooft niet dat een Nederlandse band deze sound zo authentiek kan benaderen. Gerard Ekdom in elk geval niet, zo liet hij al weten bij de eerste beginselen van The Tibbs via zijn After Dinner Trip op Radio 6 - oude stijl. Takin' Over, The Tibbs' tweede (of derde, de EP meegerekend) zal niet alleen Ekdom weer flink verbazen want progressie binnen een toch retro-moderne stijl (lees: eigen nummers tussen originals) ergens tussen funk, surf, garage en ska is werkelijk een unicum. (lees verder)

#VINYL

Full Image
yd2

IBRAHIM MAALOUF

Kalthoum
2LP: 24,99 
yd2

IBRAHIM MAALOUF

Red& Black Light 
2LP: 24,99
yd2

STEVE REICH


Four Organs/Phase P
LP: 36,99

#JAZZ

yd2
Melanie De Biasio - Blackened Cities 14,99 / LP 19,99 
De Belgische zangeres Melanie de Biasio imponeerde ruim twee jaar geleden met het prachtige No Deal. De plaat laveerde op het snijvlak van jazz, soul, psychedelica en triphop en de fascinerende stem van de zangeres uit Charleroi riep associaties op met grootheden als Beth Gibbons, Shirley Bassey, Nina Simone en Billie Holiday. Op opvolger Blackened Cities kiest Melanie de Biasio zeker niet voor de makkelijkste weg. De plaat bevat slechts één track van maar liefst 25 minuten. Het is een track vol jazzy improvisaties en zoveel verrassende wendingen dat het je soms duizelt. De muzikanten krijgen alle ruimte, maar natuurlijk is er de unieke stem van Melanie de Biasio, die ook dit keer betovert. Een bijzonder gewaagde en intrigerende plaat. 

#WORLD

yd2
Ronald Snijders - The Nelson & Djosa Sessions 15,99  / LP 19,99 
Defenitely some kind of...primal force, aldus hiphop heerser Kees de Koning in de trailer van Easy Man: The Story Of Ronald Snijders. Nee, niet die kolderieke linguïst, maar diens buitengewoon  legendarische Surinaamse, hoofdzakelijk dwarsfluitende naamgenoot die daarnaast overigens óók al de nodige schrijverij publiceerde. Die ongetwijfeld fantastische documentaire handelt naast elementaire Surinaamse muziekgeschiedenis (Snijders zelf is de belichaming hiervan) over de totstandkoming van deze weergaloze sessies onder leiding van het nogal uitzonderlijke Rottersdamse duo geluidsprofessoren Nelson & Djosa (zie Ntjam Rosie, Karsu en vooral Giovanca's Satellite Of Love), (lees verder)
yd2

Ronald Snijders live in Concerto

Ronald Snijders heeft een fraai album gemaakt met o.a. Bassekou Kouyate, Ed Motta en Azymuth als gastartiesten 
en hij komt dit presenteren in Concerto
vrijdag 20 mei - 17:00

#DVD

yd2
Hateful Eight 12,99 / Bluray 14,99 
Regie: Quentin Tarantino
Cast: Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Demián Bichir, Michael Madsen, Bruce Dern, Walton Goggins,Jennifer Jason Leigh

The Hateful Eight vertelt het verhaal van acht gevaarlijke premiejagers ten tijden van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming. Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien…De cast bestaat uit onder anderen Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, Demián Bichir, Michael Madsen, Bruce Dern, Walton Goggins en Jennifer Jason Leigh. De spectaculaire film krijgt naast een reguliere release tevens een 70mm release. Het is de achtste film van Quentin Tarantino, die eerder verantwoordelijk was voor box office successen als Kill Bill, Inglorious Bastards en Django Unchained.
yd2
All Things Must Pass 14,99 
Regie: Colin Hanks

Tower records, opgericht in 1960, was ooit een detailhandelreus met tweehonderd winkels, in dertig landen op vijf continenten. Tower records begon bescheiden in een drogisterij in een kleine stad en groeide uiteindelijk uit tot het hart en de ziel van de muziekwereld, tot een krachtige speler in de muziekindustrie. In 1999 verdiende Tower records één miljard dollar. In 2006 ging het bedrijf failliet. Wat ging er mis? Iedereen denkt te weten wat Tower records de das om deed: het internet. Maar dat is het niet. In de documentairefilm All Things Must Pass  wordt het explosieve traject van dit iconische bedrijf onderzocht, de tragische achteruitgang en wat de rebelse oprichter Russ Solomon heeft nagelaten.
yd2
Arabian Nights 1-3 3DVD 19,99 
Regie: Miguel Gomes
Cast: Crista Alfaiate, Adriano Luz, Américo Silva, Rogério Samora, Carloto Cotta, Fernanda Loureiro

Magisch realisme, documentaire en politieke satire raken elkaar in deze eigentijdse Duizend-en-een-nacht. Scheherazade vertelt verhalen over het droevige land Portugal en zijn aan de bedelstaf geraakte bewoners. Een geëngageerde en ideeënrijke trilogie van één van Portugals grote creatieve talenten Miguel Gomes. Hij reflecteert op de beroerde toestand van Portugal, dat zwaar lijdt onder de economische crisis en de eisen van de trojka - hier voorgesteld als kooplieden op kamelen. De speelse vorm is ontleend aan het sprookje van Scheherazade, maar de rijk van metaforen voorziene inhoud is gebaseerd op recente Portugese gebeurtenissen.

#KLASSIEK

yd2
Firminus Caron – Twilight of the Middle Ages 
Huelgas Ensemble, Paul van Nevel 19,99

Speurwerk in eeuwenoude manuscripten leidde de Belgische onderzoeker en artistiek directeur Paul van Nevel naar muziek van een beroemdheid uit het Europa van de 15e eeuw: Firminus Caron. Veel uit die periode is niet bekend en dat geldt ook voor deze zanger en componist. In de geschriften van Johannes Tinctoris komt zijn naam regelmatig op als belangrijke figuur. Andere componisten uit die tijd, zoals Busnois of Dufay verwijzen in hun muziek naar hem. Uit zijn wereldlijke en geestelijke werken, worden 9 liederen door het ensemble
yd2
Brahms – Piano Concerto No. 1/Ballades Paul Lewis (piano), Swedish Radio Symphony Orchestra, Daniel Harding 19,99
De eerste uitvoering van Brahms’ pianoconcert – met de componist als solist – werd door de critici in 1859 met de grond gelijk gemaakt. Het zou meer dan twintig jaar duren voordat Brahms zich weer aan een pianoconcert waagde. Paul Lewis laat op deze nieuwe opname horen waarom het eerste pianoconcert ondanks de matige ontvangst al snel onderdeel werd van het standaardrepertoire, maar doet dit minder zoetgevooisd dan menig van zijn collega’s. Integendeel: deze uitvoering is vol Sturm und Drang waarbij orkest en solist in een hevige strijd verwikkeld lijken. De vier ballades die volgens bieden een welkom rustpunt

#BOEKEN

yd2
Mijn achterlijke kat Lola – Sylvia Witteman 15,- 
Katten zijn net vrienden: ze jatten eten van je bord, ze willen aandacht als je geen zin hebt en vice versa, ze liggen te slapen op een krant waar je al anderhalf uur naar zoekt en ten slotte gaan ze dood, met achterlating van een diep en machteloos verdriet. Nooit meer een nieuwe, besluit Witteman, want verdriet is er immers al genoeg. Met veel omtrekkende bewegingen weet Witteman de aanschaf van een kat nog jaren uit te stellen, maar eenmaal beland in een groene buitenwijk van het verre Washington komt het er toch van, zelfs met twee katten tegelijk: de inmiddels legendarisch domme, dikke Lola, en haar schrandere, atletische broertje Ziggy. Dan arriveert het kleine streepjespoesje Siepie, en ontvouwt zich een koningsdrama dat door 100 000 volgers op Twitter gevolgd wordt. Kattenliefde is een klassiek literair thema. Tijd voor een bundeling van Wittemans kattenobservaties, aangevuld met een keur aan dierenverhalen
yd2
De Bijbel voor ongelovigen 5 - Guus Kuijer 19,95 
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur.
Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel het einde van Koningen, Job en de Profeten. Het Noordrijk wordt onder de voet gelopen, Jeruzalem verwoest, de hooggeplaatsten in de Babylonische ballingschap gevoerd. Dit alles omdat het volk God niet trouw blijft. Met Job op de mestvaalt betreden we filosofisch terrein. Een weddenschap tussen God en Satan leidt tot deze oervragen: wat als het kwaad goede mensen straft? Waarom bestaat het lijden? Wat is de rol van God daarin? Bestaat toeval? Vanuit de optiek van Chulda, profetes, lezen we over de andere profeten, onder wie Jesaja, Jeremia en Ezechiël, Amos en de sociale rechtvaardigheid, en Jona en zijn grote vis.