[Mania] Nieuwsbrief Week 42
 
Email Header

BINNENKORT VERKRIJGBAAR

Over een paar weken in de winkel: een nieuwe Bootleg Series van Bob Dylan , "1" van the Beatles (in diverse formats) en een prachtige compilatie op Ace Records met de titel "Back to the River"
www.platomania.eu/verwachte-releases
yd2

BOB DYLAN


"Bootleg series 12"

2CD: 19,99
3LP+CD: 89,99
BOXSET: 124,99
yd2

THE BEATLES


"1" 

CD+DVD: 24,99
CD+2DVD: 44,99
en meer...
yd2

BACK TO THE RIVER (ACE REC.)

Nieuwe Ace compilatie

3CD: 44,99 

#POP

yd2
Daniel Norgren - The Green Stone 14.99 / LP 22.99 
De Zweedse singer songwriter is bezig aan een sterke opmars in Europa. Zijn vorige album Alabursy werd bijzonder goed ontvangen en betekende een doorbraak buiten Scandinavië. Niet dat dat erg voor de hand lag, want zijn muziek is zeker niet geschoeid op commerciële leest, dan wel gericht op groot publiek. Maar zijn mysterieuze, ongepolijste en donkere songs hebben een spannende en ijzingwekkend mooie onderlaag. En dat is wat Norgren bijzonder maakt. Eenmaal gepakt door zijn muziek ben je voor altijd verslaafd. De toon wordt op The Green Stone onverstoord voort gezet. Zijn stem klinkt breekbaar op het innemende Are We Running Out Of Love en Beyond Words.  (lees verder)
yd2
Sunday Kids - Sweet One 14.99 / LP 19.99 
De Amsterdamse rockband Sunday Kids brengt hun tweede album uit. De band werd opgericht in 2013 en kende al veel voorspoed. Hun muziek werd eruit gepikt voor de reclame van het Grolsch bier Kornuit, ze werden de meest spelende band uit de popronde van 2014, en hun album kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland. Het is ook helemaal terecht. De energieke muziek van het viertal doet soms denken aan bands als Black Keys en getuigt van een voorliefde voor americana en Amerikaanse rock, blues en soul. (lees verder)
yd2

SUNDAY KIDS INSTORES

12 dec Plato Leiden 13.30 u.
12 dec Concerto Amsterdam 16.00 u.
13 dec Plato/De Hip Deventer 14.00 u.
13 dec Plato/Mansion24 Apeldoorn 16.00 u.
yd2
Beach House - Thank You Lucky Stars 16.99 / LP 26.99
DE LP IS VANAF VRIJDAG TE KOOP, DE CD KOMT IN DE LOOP VAN VOLGENDE WEEK!
Slechts twee maanden na de release van Depression Cherry komt Beach House alweer met een nieuwe plaat! De songs op Thank You Lucky Stars werden opgenomen tijdens dezelfde sessies die Depresssion Cherry tot gevolg hadden. Het duo Victoria Legrand en Alex Scally bevonden zich op een creatieve piek en de songs op het nieuwe album werden snel geschreven en vallen op door de wat politieke teksten. Daarmee is het een andere plaat geworden dan we gewend zijn van het stel, maar uiteindelijk blijft de muziek even betoverend. 
yd2
Son Little - Son Little 16.99 / LP 22.99 
De muziek van Son Little is lastig te vangen in een genre. ‘Soul music for the hip hop generation’ omschreef hij het zelf, maar die omschrijving vinden we te beperkt. Son Little is een muzikant die genres overstijgt en vele invloeden in zijn muziek laat doorschemeren. Hij toerde de afgelopen jaren met o.a. Mumford & Sons, Kelis, Curtis Harding en Selah Sue en dat bewijst ten overvloede dat zijn muziek niet in een hokje past. Son Little heet eigenlijk Aaron Livingston, is geboren in Los Angeles waar hij de eerste stappen in de muziek zette. (lees verder)
yd2
Josh Ritter - Sermon On The Rocks 15.99 
Nadat hij twee jaar geleden zijn scheiding verwerkte in het muzikaal kale en tekstueel directe The Beast In Its Tracks, brengt Josh Ritter op zijn achtste album weer zijn karakteristieke verhalende teksten en rijke arrangementen. ‘I wanted to make something grand. I wanted it to swing hard’, laat hij in een begeleidend schrijven weten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: daar is hij op Sermon On The Rocks glorieus in geslaagd. De opgewekte eerste single Getting Ready To Get Down is exemplarisch voor een fijne plaat waar het spelplezier vanaf spat. (lees verder)
yd2
Deerhunter - Fading Frontier 15.99 / LP 22.99 
I'm Living My Life. Er is iets aan de fut- en emotieloze manier waarop Bradford Cox die woorden in het gelijknamige nummer als een mantra blijft herhalen. Het contrast met de venijnige rock 'n’ rollplaat Monomania kon nauwelijks groter. Van extraverte introspectie naar introverte wereldbeschouwing. Fading Frontier laat Deerhunter weliswaar op zijn kalmst en toegankelijkst horen, maar van een werkelijk sereen album is geen sprake. Daarvoor blijft de indierockgroep uit Atlanta nog steeds te cryptisch, grillig en raadselachtig. (lees verder)
yd2
Jean-Michel Jarre - Electronica 1: The Time Machine 19.99 / 2LP 24.99 
Jean-Michel Jarre, de pionier van de toegankelijke elektronische muziek – wie kent zijn krakers Oxygene uit 1976 en Equinoxe uit 1978 niet – maakt nog steeds muziek die tegenwoordig vooral raakvlakken heeft met pure ambient, house en trance. Het beproefde recept voor oudere knakkers om in de smaak te vallen bij de jeugd van nu is om de samenwerking te zoeken met hedendaagse populaire muzikanten, en dat doet Jarre dus ook op Electronica P1: The Time Machine, het eerste deel uit een tweeluik. Zo vind je op dit eerste deel maar liefst zestien tracks waarin de Fransman een duo vormt met o.a. Boys Noize, ex-Depeche Mode Vince Clarke, AIR, Fuck Buttons, Moby, Laurie Anderson, Armin van Buuren, Massive Attack en Lang Lang.
(lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

INSTORES

16 okt 17:00 Canshaker Pi - Concerto
17 okt 16:00 Killing Cult Society - Plato Apeldoorn
17 okt 16:00 Sabrina Starke - Plato Groningen
19 okt 16:00 Hollis Brown - Concerto
23 okt 17:00 Mimile & Katarina Vermeulen - Deventer
24 okt 13:00 Bertolf - Plato Deventer
24 okt 15:00 Bertolf - Plato Apeldoorn
24 okt 16:00 Clean Pete - Concerto
25 okt 14:00 Fridolijn - Concerto
25 okt 16:00 Pauw - Concerto
25 okt 14.00 Bewilder - Plato Deventer
25 okt 16.30 Bewilder - Plato Apeldoorn

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES NIEUWSBRIEF
yd2

CONCERTO RADIO

Concerto Radio, aflevering 95 (9 oktober).

Ditmaal met o.a.  New Order, The Dead Weather, Plainsong, Dave Rawlings, Salad Boys, Shakey Graves, Spooner Oldham, Eagles Of Death Metal, Hazmat Modine en Promised Land Sound, plus een instore van Hannah Lou Clark.

LUISTER HIER: www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

#AUDIO

yd2

URBANEARS ADE - WINACTIE

Deze Urbanears Zinken ADE hoofdtelefoons (99,99) zijn nu verkrijgbaar bij Concerto in de winkel en online te bestellen!
BESTEL HIER

WINACTIE!!!
We mogen een exemplaar verloten van de Urbanears ADE hoofdtelefoon! Stuur voor as dinsdag een bericht naar acties@platomania.nl ovv "Urbanears actie" en je maakt kans!

#JAZZ

yd2
Christian Scott Atunde Adjuah - Stretch Music 15,99
Sinds 2006 verovert deze trompet-held de jazzwereld met een aanstekelijke muzikale mix van New Orleans, Jazz, Funk, Hip Hop en Pop. Stretch Music is z'n laatste album en hiermee slaat hij een nieuwe weg in waarop hij op moderne wijze jazz maakt met originele ritmes (computer en drummer) en sound-scapes. 
Net als Miles Davis eind jaren zestig de jazz vernieuwde met funk en rock komt Christian Scott met een nieuwe benadering van de jazz. De luisteraar wordt verrast op avontuurlijke jazz waarbij hij soms op het verkeerde been wordt gezet door de muzikale visioenen van de trompettist Christian Scott Atunde Adjuah. 

#DVD

yd2
Prins 9,99 
Regie: Sam de Jong.
Cast: Ayoub Elasri, Freddy Tratlehner, Elsie de Brauw, Sigrid ten Napel, Jorik Scholten

De film volgt hoofdpersoon Ayoub op weg naar volwassenheid en zijn zoektocht naar bevestiging en liefde van het mooiste meisje uit de buurt: Laura. Onderweg raakt hij de weg kwijt en belandt op het criminele pad. Hij komt in contact met de grootste gangster uit de buurt: de Lamborghini-rijdende Kalpa (gespeeld door rapper Freddy Tratlehner, De Jeugd van Tegenwoordig). Ayoub moet een keuze maken die zijn leven voorgoed zal veranderen: kiest hij voor macht of liefde?
yd2

PRESENTATIE PRINS IN CONCERTO

zondag 18 oktober screening "Prins" op het Concerto-podium!
inclusief Q & A met o.a. Olivia Lonsdale. Aanvang 14:30
Voor dit event moet je je even aanmelden, info daarover HIER
yd2
Face Of An Angel 14.99 
Regie: Michael Winterbottom,
Cast: Daniel Brühl, Kate Beckinsale, Cara Delevingne, Rosie Fellner

Regisseur Thomas Lang krijgt de kans het boek te verfilmen over de controversiële rechtszaak van student Jessica Fuller en de moord op haar huisgenoot Elizabeth Pryce. Om de zaak verder te onderzoeken reizen Simone Ford, schrijver van het boek, en Thomas af naar Italië waar de moord heeft plaatsgevonden. Ze komen terecht in een krankzinnig mediacircus, waardoor Thomas ernstig begint te twijfelen aan de motieven van degenen die zich zowel met de film als de rechtszaak bezighouden. Thomas besluit van koers te wijzigen en niet verder mee te gaan in de hype rondom het geweld en de beschuldigingen. Hij zal een film maken ter ere van het slachtoffer om juist haar leven, liefde en vreugde aan de wereld te laten zien
yd2
Outlander Seizoen 1 Deel 1 3DVD 26.99 / 2Bluray 28.99 
Outlander volgt het leven van Claire Randall, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743. Ze komt terecht in een onbekende en levensbedreigende wereld. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser - een moedige en charmante jonge Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

#KLASSIEK

yd2
Ludovico Einaudi – Elements 18,992LP 34,99 
Ludovico Einaudi is een fenomeen. De eerste single van zijn nieuwe album Elements bracht hij tegelijkertijd uit als download, videoclip en bladmuziek – dat is nog eens met het ene been in de traditie staan en het andere in het huidige tijdsgewricht. Er is geen zaal die Einaudi niet uitverkoopt en tegelijkertijd scheert zijn muziek voortdurend rakelings langs nietszeggende liftmuziek. Dat is op Elements niet anders. De fans zullen het allemaal geweldig vinden, en ‘the haters gonna hate’ om Taylor Swift maar aan te halen
yd2
Mozart – Double Concertos (2cd) 18,99
Lucas & Arthur Jussen (piano) Academy of St Martin in the Fields, Neville Marriner 

Na hun albums met muziek van Beethoven, Schubert en de Franse impressionisten is het nu voor Lucas (22) en Arthur (18) tijd voor hun eerste orkestalbum. In de afgelopen tien jaar hebben de broers de dubbele pianoconcerten van Mozart regelmatig uitgevoerd. Deze zomer namen zij deze concerten met het wereldberoemde Academy St Martin in the Fields onder leiding van de legendarische 91-jarige chef-dirigent Sir Neville Marriner op. Zowel Marriner als het orkest zijn onder de indruk van de kwaliteit en het perfecte samenspel. Naast deze twee pianoconcerten bevat dit album Piano Sonata KV381 voor piano vier handen en een cd met bonustracks. Peter Buwalda zorgt voor de tekst, waarin hij een verbinding ligt tussen Mozart en onze tijd
yd2
Igor Levit plays Bach, Beethoven, Rzewski (3cd) 24,99 Igor Levit (piano) 
Met zijn opname van de late pianosonates van Beethoven zorgde Igor Levit voor een schok. Wie was die jonge pianist die het aandurfde om uitgerekend met deze werken zijn visitekaartje af te leveren? Maar zelfs de immer kritische Alex Ross van The New Yorker was overtuigd en vele prijzen volgden, waaronder de prestigieuze BBC Newcomer Award. Zijn nieuwe album is al even ambitieus, met naast Bachs Goldbergvariaties Beethovens Diabelli-variaties en – zeer verrassend – de te weinig gehoorde variaties op The People United Will Never Be Defeated van Frederic Rzewski. Dat laatste werk vraagt het uiterste van de performer, met fluiten, improvisaties en zelf slaan op de piano. Levit doet het allemaal en bewijst de status van nieuwkomer ver achter zich te hebben gelaten
yd2
Lutoslawski – Piano Concerto/ Symphony No. 2 12,99 Krystian Zimerman (piano), Berliner Philharmoniker, Simon Rattle 
Stellen dat Krystian Zimerman een bijzondere band heeft het Litoslawski's pianoconcert is een understatement. De componist droeg het in 1988 aan Zimerman op hij speelde de wereldpremière in Salzburg. Meer dan 25 jaar later volgt nu een indrukwekkende opname onder leiding van Simon Rattle en zijn Berlijnse orkest dat hij binnenkort als chef-dirigent zal verlaten. Het resulteert in een intense opname, gekoppeld aan een al even spannende vertolking van Litoslawski's tweede symfonie. Aanrader.
yd2

WIN TICKETS MARCEL BEEKMAN
IN DE BUIKSLOTERKERK A'DAM

Op 26 november zingt tenor Marcel Beekman o.a. Dichterliebe van Robert Schumann, begeleid door Ernst Munneke op piano. Beekman is een veelgevraagd tenor die het hele jaar door op internationale podia te zien is in diverse (opera)rollen. In november zijn Beekman en Munneke in Amsterdam en grijpen de gelegenheid aan om in eigen stad een concert te geven. Aan de Buiksloterkerk de eer en voor u een grote kans deze grootheden in de internationale muziekwereld in intieme sfeer te bewonderen en te beluisteren.
www.buiksloterkerk.nl


We mogen 2x2 kaarten voor dit optreden. Mail voor as dinsdag 20 oktober naar acties@platomania.nl ovv Marcel Beekman om kans te maken 

#BOEKEN

yd2
Peter Pontiac - Styx 29,50
Peter Pontiac (1951-2015) werkte sinds lange tijd aan een graphic novel over de dood - zijn eigen ernstige ziekte, die zich in 2010 onverwachts openbaarde, inbegrepen. Naast groot tekenaar was Pontiac, zo blijkt in Styx meer dan ooit, ook een begaafd schrijver. Zijn archaïsche, ietwat Reviaanse correspondentie met onder anderen zijn broer Joost Pollmann, een bevriend kunstenaarspaar, vormgever Fake Booij en uitgever Joost Nijsen over de wording van Styx en zijn eigen ziekteverloop, is even geestig als schrijnend. Als aanvulling op de graphic novel stelde Fake Booij in samenwerking met Pontiacs weduwe Ipie uit deze correspondentie en prachtige schetsen een ontroerende bloemlezing samen, als tweede deel van dit schitterend vormgegeven boek. Joost Pollmann schreef bij dit deel een treffende inleiding, tevens in memoriam. Styx is een must voor iedereen die de Nederlandse strip een warm hart toedraagt. En voor wie net als Pontiac onverschrokken is... zelfs in het aangezicht van de man met de zeis.
yd2
De Earrings over de Earring 19,95
De beste Golden Earring interviews + alle columns van Barry Hay. In De Earrings over de Earring wordt de geschiedenis van de band opgetekend aan de hand van klassieke interviews met Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk en Freddie Haayen. Bovendien zijn hier alle columns gebundeld die Barry Hay voor popglossy's Revolver en Lust for Life schreef: bijna vijftig hilarische herinneringen aan een uitermate kleurrijk muzikantenbestaan. De Earrings vertellen over een halve eeuw woeste avonturen on the road, triomfen in de opnamestudio's, werken met collegamuzikanten en ex-bandleden, ruzies met managers en platenbonzen, hoogte- en dieptepunten en, vanzelfsprekend, over seks, drugs en rock & roll. (lees verder)
yd2