Programma Concerto podium april inc RSD line-up
 
Email Header
Check it out. De Concerto agenda voor april!
Full Image

Tiger Pilots

Donderdag 5 april - 17:30 

Tiger Pilots maakt indie rock. Dansbaar, donker, groots, met catchy melodieën én een enorm gevoel voor poppy hooks. Voor liefhebbers van Interpol, The Boxer Rebellion, Foals, The Smiths, Editors en The National. Verwacht stuwende, dansbare en rockende songs listig vermomd als het ideale popliedje. 
Full Image

Jaap Boots

Vrijdag 6 april - 17:00 

De nieuwe plaat van Jaap Boots  ’Terug Naar Zee‘ is een hoogst persoonlijk album, waarop het Nederlandse lied net als op Jaap‘s eerdere albums (Zal De Hemel en Afkuil) wordt gekoppeld aan het beste wat de Amerikaanse muziektraditie te bieden heeft. Springsteen-bravoure, Ry Cooder-vibes en echo’s van seventies softrock. Voeg daarbij de jazz van New Orleans en de singersongwriter-, country- en rockabilly-tradities die Boots zo lief zijn plus Jaap’s als altijd frappante, poëtische teksten en je krijgt Terug Naar Zee, zijn beste album tot nog toe
Full Image

Expositie foto’s Rudy Leukfeldt van Harry Muskee, Boekpresentatie Gitaargod der Lage Landen, Optreden Leukfeldt & Van Der Leest

Zaterdag 7 april 15:30

Op deze middag wordt de expo met Harry Muskee foto’s gemaakt door Rudy Leukfeldt geopend. Fotograaf Rudy Leukfeldt volgde de groep tientallen jaren en kende Cuby & The Blizzards al voordat ze beroemd werden. Hij was bevriend met Eelco Gelling en Harry Muskee en maakte talloze foto’s van de bandleden voor platen, cd’s, boeken en andere publicitaire doeleinden. Aansluitend wordt op deze middag de biografie over Eelco Gelling ‘de Gitaargod van de Lage Landen’ gepresenteerd. En zal Hans Edink wat vertellen over het boek en wat vragen stellen aan Rudy Leukfeldt over zijn foto’s. Daarnaast is er live-muziek. van blues duo  Leukfeldt & Van Der Leest. Max Leukfeldt is de broer van fotograaf Rudy Leukfeld en speelt al jaren met het duo Leukfeldt en van der Leest de blues.
Full Image

Joëlle Goercharn

Zondag 8 april 14:00

Na een jaar in New York te hebben gewoond, is Joëlle Goercharn teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Met haar eclectische band neemt zij het publiek mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek samen met muzikale invloeden van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.’
Full Image

Concerto’s Blossom Sessions

Zondag 8 april - 15:30 tot 17:45

Kom nieuw talent ontdekken bij je zondagmiddagkoffie! Concerto nodigt voor de 'Blossom Sessions' opkomende en onbekende artiesten uit om te bloesemen op het podium van Concerto. Het bloesemen wordt gehost door niemand minder dan onze eigen Rose. Het programma van de eerste Blossom Session vind je hier
Full Image

Damien Jurado luistersessie

vrijdag 13 april - 16:30

Het nieuwe Damien Jurado album ‘The Horizon Just Laughed’ verschijnt op 4 mei en op vrijdag 13 april kan je het album alvast horen in Concerto! 
Full Image

Feico Deutekom

zaterdag 14 april - 15:00

Pianist  Feico Deutekom is mede-oprichter van het  Attacca Ensemble. Op 14 april zal hij een optreden verzorgen en stukken spelen van zijn nieuwe solo cd 'Feico Solo' met werk van o.a. Philip Glass, Nils Frahm, Max Richter en Ryuichi Sakamoto. Aanrader voor liefhebbers van minimal piano muziek!
Full Image

Raoul Michel 

zondag 15 april - 15:00

Raoul Michel begon ooit als gitarist, maar uiteindelijk nam de drang om eigen liedjes te schrijven de overhand en raakte hij verslaafd aan songwriting. Met voorbeelden als Damien Rice, John Mayer en Jimi Hendrix, heeft Raoul een repertoire opgebouwd, waarin hij zich uitleeft op de gitaar en zingt vanuit z’n hart
Full Image

Nina June

zondag 15 april - 16:30

Het album 'Bon Voyage' van Nina June is het resultaat van een drie jaar durende reis die haar van een homestudio in Amsterdam via een pelgrimstocht te voet door Frankrijk en Spanje naar wereld producer Tim Bran (London Grammar, Paul McCartney) in Londen bracht. De eerste singles For Love, We Watched It All Come Down en When We Fall zijn inmiddels al meer dan 5 miljoen keer beluisterd op Spotify.
Full Image

Julian Müller

woensdag 18 april - 17:00

Julian Müller (San Francisco) reist langs Amsterdam en komt in Concerto zijn mooie, gevoelige liedjes ter gehore brengen. Julian's sferische liedjes komen recht uit het hart en laten je even wegdromen naar een wereld waar er woorden zijn voor een gebroken hart, de inspiratie die whiskey kan zijn, en de vrijheid die we allemaal nodig hebben. Julian woonde voordat hij naar San Francisco vertrok in Dublin en maakt in beide steden een belangrijk onderdeel uit van de singer-songwriter scene. In zijn muziek is een Ierse inspiratie te horen, zoals bijvoorbeeld de invloed van Damien Rice en Glen Hansard, evenals Engelse folk roots. Voorproefje hier
Full Image

Concerto Record Store Day

Zaterdag 21 april 

Met Record Store Day gaat de vinylafdeling om 9:00 open Wees op tijd voor een plek in de rij, wij zorgen voor de koffie! Reserveren is niet mogelijk.
First come, first served. De lijst met speciale releases vind je hier
RSD Facebook event

Record Store Day line-up

yd2 yd2 yd2
yd2 yd2 yd2
Full Image

Record Store Day afterparty @ Sugar Factory

zondag 22 april - 19:00 @ 

De dag wordt feestelijk afgesloten in de Sugar Factory met Iguana Death Cult, St. Tropez, Price, dj's en een labelmarkt! 
Full Image

Signeersessie My Indigo - Sharon den Adel

zondag 22 april - 13:00

My Indigo is het nieuwe solo-project van Sharon den Adel van Within Temptation. Op zondag 22 april zal Sharon LP's en CD's komen signeren in Concerto en haar fans ontmoeten!
Full Image

Bolster

zondag 29 april - 16:00

Bolster maakt stekelige Nederlandstalige indiepop. Met Maria Romijn (zang, gitaar), Laurie Hendrikse (drums, percussie) en Joost Kuijer (bas, backing vocals).
Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier
yd2