[Concerto Kids] festival in het Tolhuis op 17 mei
 
Full Image

CONCERTO KIDS FESTIVAL @ CONCERTO 60 JAAR FEEST

Concerto Kids kan natuurlijk niet ontbreken op het London Calling loves Concerto feest
Ook al bestaat deze afdeling nog geen 60 jaar, je kan nooit te vroeg beginnen met kinderen te stimuleren om van kunst en cultuur te genieten. Vandaar speciaal voor de kinderen van 3 t/m 12 een speciaal programma op zondag 17 mei tussen 13.00 en 18.00 uur. 
FACEBOOK EVENT 

“De entree voor het Concerto-Kids festival is gratis voor iedereen, alle kinderen zijn welkom om onder begeleiding van hun ouders een leuke middag te beleven in het Tolhuis in Amsterdam-Noord.”  De ingang van het Tolhuis is direct naar de Tolhuistuin 
www.tolhuisamsterdam.nl

PROGRAMMA

13.15 Saartje van Kamp (Spinvis)
14.00 Jenny Bakker
15.00 Babette Jane
16.00 Hicky Helmantel
16.30 Nancy Wiltink
17.00 Hicky Helmantel
yd2

Saartje van Camp (Spinvis) speelt Walla Kristalla

Aanvang 13.15 uur

Saartje van Kamp (zang, cello, zingende zaag) , Nout IngenHousz (drums), Michiel van Dijk (toetsen en blaasinstrumenten), Sanne van Delft (bas) 

We kennen Saartje met name van haar rol als bassiste in de band Spinvis. 
Ze maakt echter ook prachtige cd’s voor kinderen. 
 
De muzikale voorsteling die zij gaat doen is voor iedereen vanaf 4 jaar
De kracht van deze voorstelling zit hem in het muzikale zeker ook het verhalende aspect. Een Russische moeder die een liedje zingt in de hoop dat het via Saartje bij haar kinderen terecht zal komen. Kinderliedjes brengen leed en vreugde in harmonie. Dood, leven, prinsen, kikkers, lieve honden of enge koeien. Ze staan allemaal in dezelfde deuropening. Het kleurt het leven van een kind en de herinnering van de volwassene. Voor beiden is deze compilatie bedoeld. Een ode aan de verbeelding. Gezongen waarachtigheid.” 
 
De  cd is na afloop te koop bij Saartje zelf. 
www.saartjevancamp.info
yd2

Jenny Bakker, illustratrice 

Aanvang 14:00 uur

Zij heeft inmiddels meer dan 50 boeken geîllustreerd, haar boeken verschijnen in binnen- en buitenland. Naast (prenten)boeken, heeft zij haar eigen lijn op de markt gebracht. Kaarten, kussens en sieraden, alles voorzien van haar illustraties.
Tijdens haar workshop gaan we eerst tekeningen maken. Daarvan maken we sieradent. Jongens en meisjes van 4 tot 90 jaar; jullie zijn van harte welkom.

www.jennybakker.nl
yd2

Babette Jane, muzikant

Aanvang 15:00 uur

Een reis naar de Oase: Een muziekvoorstelling voor kinderen tot en met 6 jaar.
Ga mee op een spannende reis  naar een heel bijzondere plek. Een plek waar chocoladeletters en ijsjes aan de bomen groeien en waar alle dieren elke dag feestvieren. Feest mee, spring hoog en kruip laag over de grond, dans snel of beweeg heel langzaam en zing uitbundig met je armen in de lucht; bij dit kinderconcert doen alle kinderen mee! “Een Reis naar de Oase” wordt gespeeld op kinderdagverblijven, basisscholen, bibliotheken, kleine theaters maar ook in uw huiskamer. Voor kinderen tot en met 6 jaar.

www.babettejane.com
yd2

Hicky Helmantel, illustratrice

Aanvang 16:00 uur
Aanvang 17:00 uur


Voor Uitgeverij Clavis heeft zij boeken geïllustreerd die vertaald zijn naar diverse landen. De workshop ‘Druk met piraten’ die zij geeft is naar aanleiding van haar piratenboek ‘Kwakbollen en kuitenbijters”..
Rondom dit thema heeft zij stempels gemaakt waarmee kinderen  heel fantasievol hun eigen piratenverhaal kunnen stempelen. (met b.v. één plank kunnen ze een piratenboot stempelen of een piratenhuis, maar ook stempels om zee, bomen etc. mee te maken)
Een stoere workshop stempelen voor 3 jaar en ouder.

www.hikyhelmantel.nl
yd2

Nancy Wiltink, schrijfster en verhalenvertelster

Aanvang 16:30 uur

Nancy heeft vandaag een programma wat in het teken staat van Amsterdam Noord en haar boek De Buiksloterbreedbekkikker. Achttien schrijvers en illustratoren stopten al hun liefde voor verhalen én voor Amsterdam-Noord in dit unieke verhalenboek voor kinderen. En ook de niet-noorderling zal na het  lezen ervan nooit meer gewoon langs het Tolhuis kunnen lopen, of door het Vliegenbos of zelfs voorbij het droomachtige ‘wonderland’ van de Van der Pekstraat... 
 
Worstjes bakken, brood maken, verhalen vertellen bij het vuur
En… een dapperheidsproef in de grote boom in de Tolhuistuin.
 
Het boek is bij Nancy te koop
www.tuinaanzee.nl
yd2

Mirjam Ravenhors, zeefdrukster

Mirjam komt met haar mobiele zeefdrukkerij. Wie zelf een t-shirt wil zeefdrukken, grijp deze kans. Zij is de hele dag aanwezig.

www.detextiel-fabriek.nl
yd2

Webshop Stippekip

Verkoop kinderspullen door Stippekip. Een onderscheidend (kinderkamer) assortiment met een nostalgische touch maar op de toekomst gericht met duurzame producten in een hoogwaardige kwaliteit. Stippekip heeft de voorkeur voor een sfeervolle en ingetogen stijl in harmonieuze kleuren maar gaat graag de uitdaging aan dit eens te combineren met kleur en mode details. Voor ons label “Studio Stippekip” ontwerpen we in eigen huis trendy producten welke via geselecteerde winkels worden verkocht. De producten bij Stippekip zijn nieuw, maar vaak gebruikt, oud en zelfs antiek. Deze vondsten, soms hersteld en gerestaureerd, dragen met trots het label “Stippekip Vintage” omdat ze het verdienen om met liefde te worden gebruikt ... de ogen te strelen of ... heerlijke en vergeten momenten in het ouderlijk huis of dat van opa en oma doen herleven.
 
www.mijnwebwinkel.nl/winkel/
stippekip
yd2

Plaatjes draaien bij Concerto Kids

Er is een grote bak singeltjes en een heuse pickup waar je zelf plaatjes op mag draaien!
 
Verkoop boeken, muziek en films van Concertokids.
Concerto Kids brengt een fijne selectie kinderboeken, Kinderdvd’s en muziek mee.
De leukste en nieuwste kinderuitgaves kun je allemaal bij ons vinden.
 
www.concerto.nl
www.platomania.eu/concerto-kids
yd2

CONCERTO 60 JAAR FEEST
16+17 MEI TOLHUISTUIN

Dit jaar bestaat de winkel 60 jaar en dat wordt groots gevierd op zaterdag 16 en zondag 17 mei in de Tolhuistuin in Amsterdam! In samenwerking met Paradiso staat onder de noemer London Calling Outdoors x Concerto 60 een uitgebreid programma in de planning. Verwacht een waar muzikaal feest dat zich overal afspeelt in de Tolhuistuin, zowel binnen en buiten. Naast heel veel bands is er ook een programma met klassiek en jazz, een filmprogramma, een mobiele platenzaak en heerlijk eten en drinken.

FACEBOOK EVENT

festivalsite: 
www.londoncallinglovesconcerto.nl
yd2