[Mania] Nieuwsbrief Week 29
 
Email Header

#POP

yd2
Bear's Den - Red Earth & Pouring Rain 14,99 / LP 24,99 
De Britse band Bear’s Den werd in 2014 stevig gehyped, maar snoerde de critici de mond met een geweldig debuut. Het was een debuut dat dankzij de prominente rol voor de banjo vooral werd vergeleken met de muziek van Mumford & Sons, maar ook deed denken aan de platen van bands als Coldplay, Snow Patrol, Elbow en zeker ook Travis. Na het verrassend sterke Islands ligt de lat hoog voor Bear’s Den, maar de band uit Londen is zeker niet bezweken onder de druk. Red Earth & Pouring Rain is minstens net zo sterk als zijn voorganger, maar is wel een hele andere plaat geworden. (lees verder)
yd2

BEAR'S DEN - INSTORE EN ACTIE NIEUW ALBUM

INSTORE CONCERTO
Op zaterdag 30 juli doet Bear's Den een instore in Concerto. Aanvang 13.00 u. toegang gratis. Kom wel op tijd want het wordt druk, erg druk!
FACEBOOK EVENT
Reserveer nu een exemplaar van 'Red Earth & Pouring Rain' en je krijgt er een exclusieve EP met live-nummers (opgenomen in Amsterdam) er helemaal gratis bij. Daarnaast krijgen de kopers van de vinyl-versie er een gesigneerde poster bij. 
De actie geldt zowel in de winkels als online maar OP=OP

BESTEL/RESERVEER HIER:
www.platomania.eu/bears-den
yd2
Honne - Warm On A Cold Night 19,99 / LP 24,99 
Het langverwachte debuutalbum van het Londense electro-soul duo Honne heet Warm On A Cold Night en is een ode aan romantiek in de 21ste eeuw. Warm On A Cold Night was het eerste nummer wat het duo ooit af heeft gemaakt, en vandaar ook de titel, en titeltrack van dit eerste album. Het album lijkt haast moeiteloos gemaakt te zijn, en met hun onmiskenbare sound klinkt het geheel soepel, relaxt, en zelfverzekerd.
yd2
Lou Rhodes - Theyesandeye 16,99 / LP 29,99 
Theyesandeye is de vierde soloplaat van Lou (Louise) Rhodes en de opvolger van het al weer zes jaar oude One Good Thing. De Britse singer-songwriter verdeelt haar tijd tegenwoordig tussen het heropgerichte Lamb en haar solowerk en laat ook op Theyesandeye weer horen dat dit twee totaal verschillende werelden zijn. Ook op haar nieuw plaat maakt Lou Rhodes weer indruk met intieme en dromerige folksongs. Het zijn songs die zijn voorzien van een zeer fraaie organische instrumentatie met een hoofdrol voor piano en strijkers. Vergeleken met zijn drie voorgangers bevat Theyesandeye wat meer invloeden uit de psychedelica en dat past wel bij de alleen maar mooier wordende stem van Lou Rhodes. (lees verder)
yd2
Bjork - Vulnicura Live 16,99 / 2LP 34,99 
Live versie van Bjork’s bejubelde achtste studioalbum uit begin 2015. Een collectie van veertien songs geselecteerd en gemixt door Björk, Arca en Chris Elms. Met voornamelijk Vulnicura tracks en een paar nieuwe versies van oudere Björk songs, waaronder eentje met Haxan Cloak en eentje met Arca dus. Opgenomen tijdens de uitgebreide wereldwijde Vulnicura tour. Later in 2016 komt er ook nog een Vulnicura Live limited edition luxury box set.
yd2
Look Park - Look Park 16,99 / LP 22,99 
Chris Collingwood wil eigenlijk niet spreken van een soloalbum. Vandaar dat hij de bandnaam Look Park verzon, om aan te geven dat het hier gaat om meer dan een zijproject. De zanger van Fountains of Wayne is gezegend met een onmiskenbaar stemgeluid en ook zonder deze band slaagt hij erin om tien perfecte popliedjes af te leveren. Het album werd opgenomen met bassist Davey Faragher en drummer Michael Urbano, die geen onbekenden van elkaar zijn. Ze speelden samen ooit in Cracker en trokken later naar grote namen als John Hiatt en Elvis Costello. Look Park klinkt dan ook hecht, aangenaam opbeurend en tevens warmhartig melancholisch.
yd2
Michele Stodart - Pieces 16,99 / LP 20,99 
Pieces is het tweede solo-album van Michele Stodart. Ze is bekend als een van de vier leden van The Magic Numbers en speelt in die band met haar oudere broer Romeo. Ze werd geboren in Trinidad, maar verhuisde eerst naar Amerika en daarna naar Londen. Vier jaar geleden maakte ze al een album, maar dit is het eerste serieuze, zegt ze zelf. Mooi, intiem album met folk en country invloeden. 
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 135 (15 juli 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa Sonny & The Sunsets, case/lang/veirs, Tamarin Desert, Breaking Levees, Colder, Afro-Haitian Experimental Orchestra, Car Seat Headrest, The Strokes, The Avalanches, Lucy Dacus, Róisín Murphy, King Mud, plus een exclusieve instore van Sivert Høyem.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

22-07 17:00 Flamimgods - Concerto
23-07 16:00 No Man’s Valley - Concerto
30-07 13.00 Bear’s Den - Concerto


LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

Mansion24 Apeldoorn wint Dutch Retail Experience Award 

Beleveniswinkel Mansion24 waar ook een Plato in is gevestigd, wint de prestigieuze vakjury prijs van de Dutch Retail Award Nederland in categorie ‘most innovative store’. Eigenaar Robin Batens nam de vakjuryprijs in ontvangst op de Modefabriek in Amsterdam, dé toonaangevende fashionbeurs voor retailers. 
yd2

Sum 41 vervult wensen op Lowlands  

Het nieuwe album van Sum 41, 13 Voices, komt op 7 oktober uit. Voordat het zover is komt de band eerst nog naar Lowlands waar de band 13 wensen van hun fans in vervulling zal laten gaan. Alles wat al ooit zou willen doen met Deryck, Cone, Tom, Dave of Frank, daar krijg je nu de kans voor. Een tattoo krijgen van Deryck, jammen met Dave, met pindakaas ingesmeerd worden door Cone? Het kan allemaal! 
Meedoen is eenvoudig, pre-order het Sum 41 album HIER
en volg de rest van de stappen die daar staan.

#VINYL

Full Image

PLATO 40 JAAR EXCLUSIEVE RELEASES

yd2

Ska-D-Lite

Plays Dynomite 19,99
2LP Gatefold
Release 18 september


yd2

Gotcha

Words & Music From Da Lowlands 26,99
2LP Gatefold
Goud/oranje vinyl
Met bonustrack New Song (Demo Recording)
Release 10 september
yd2

Dazzled Sticks

Remixen 12 inch EP 14,99
Limited genummerd vinyl
Release 1 september
Full Image

Stir It Up Turntable

Teken nu in voor de nieuwe Stir It Up Turntable en ontvang GRATIS een Legend LP van Bob Marley & The Wailers.
Leverdatum: vanaf 15 september
Ingebouwde voorversterker
Audio Technica element
3,5 mm Hoofdtelefoonaansluiting aan de voorkant
RCA uitgang/USB>PC Uitgang
Duurzame materialen: Bamboe, Rewind stof, Regrind siliconen rubber, recyclebaar aluminium
Prijs: 249,99
Bestellen kan HIER


#REISSUES

yd2
Various - Many Faces Of Prince 3CD 13,99
The Many Faces Of Prince is een tribute aan wijlen Prince. De verzamelaar toont zijn werk en de minder bekende facetten van zijn carrière. Luister naar Funk Group 94 East feat, Prince op CD1, Prince-nummers vertolkt door The Art Of Noise, Ice T, Gary Numan, Dead Or Alive en Sheila E. op CD2 en The Many Faces of Prince neemt je eveneens mee langs Prince zijn invloeden, waaronder Clyde Stubbefield, Lee Dorsey en The Chi-lites op CD3.
yd2
Livin' Blues - One Night Blues - Complete Album Collection 12CD Box 44,99 
Na de overzichtsbox Alles Uit Grollo van Cuby is nu Livin’ Blues aan de beurt voor een zelfde recept. Centrale namen in de band zijn Ted Oberg, Nicko Christiansen en John Lagrand die al dan niet gezamenlijk in de band actief zijn geweest. Overigens duiken ook een heleboel andere namen op waarvan Cesar Zuiderwijk misschien wel de voornaamste is. De ontwikkeling van de band loopt van blues(rock), getuige Hell’s Session en Wang Dang Doodle naar een meer rockidioom (Bamboozle, Ram Jam Josey) en langzaam weer terug te keren naar de oude bluesrock. (lees verder)

#DVD

yd2
Krigen 14,99 
Regie: Tobias Lindholm
Cast: Søren Malling, Tuva Novotny, Sidse Babett, Knudsen Dar, Salim Alex, Høgh Andersen

De Deense commandant Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) en zijn mannen vechten in Afghanistan voor hun leven, waarbij ze proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zich te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van elf Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots is hij verwikkeld in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.
yd2
Brothers Grimsby  12,99 / Bluray 14,99 
Regie: Louis Leterrier
Cast: Isla Fisher, Mark Strong, Rebel Wilson, Sacha Baron Cohen

Nobby (Sacha Baron Cohen), een aardige, maar simpele Engelse voetbalhooligan, heeft alles wat een man uit het arme vissersdorpje Grimsby maar kan wensen, inclusief negen kinderen en de knapste vriendin uit het noordoosten van Engeland (Rebel Wilson). Hij mist maar één ding: zijn jongere broer Sebastian (Mark Strong), naar wie Nobby al 28 jaar op zoek is, sinds zij als kinderen van elkaar werden gescheiden. Nobby gaat op pad om Sebastian te ontmoeten, maar is zich er niet van bewust dat zijn broer niet alleen de dodelijkste huurmoordenaar van MI6 is, maar ook dat hij net op het spoor is gekomen van een op handen zijnde globale terroristische aanslag. Sebastian, op de vlucht en ten onrechte beschuldigd, beseft dat als hij de mensheid wil redden, hij de hulp nodig heeft van 's werelds grootste idioot.
yd2
Concussion 14,99 / Bluray 17,99
Regie: Peter Landesman
Cast: Alec Baldwin, David Morse, Gugu Mbatha-Raw, Will Smith, Luke Wilson, Albert Brooks

Will Smith speelt de hoofdrol in Concussion, een dramatische thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse immigrant dr. Bennet Omalu, de geniale forensische neuropatholoog die als eerste CTE, een football-gerelateerd hersentrauma, ontdekte bij een NFL-speler en ervoor vocht dat de waarheid aan het licht kwam. Door Omalu’s emotionele strijd komt hij op gespannen voet te staan met één van de machtigste – en geliefdste – instellingen ter wereld. Met boeiende acteerprestaties van Alec Baldwin en Academy Award-genomineerde Albert Brooks (1987 Beste Bijrol, Broadcast News).
yd2
Zoolander 2 14,99 / Bluray 15,99 
Regie: Ben Stiller
Cast: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz

In Zoolander 2 keert Derek Zoolander (Ben Stiller), 's werelds knapste model aller tijden, terug. Nu, dik tien jaar later, is hij aardig aan lager wal geraakt. Net als zijn voormalige concurrent Hansel (Owen Wilson) overigens, met wie hij zich nu bespottelijk laat maken in goedkope tv-shows. Hun kansen keren als interpol een beroep op ze doet: Zoolander en Hansel moeten andermaal modegod en superschurk Mugatu (Will Ferrell) zien in te rekenen.
yd2
Witch 14,99 / Bluray 15,99
Regie: Robert Eggers
Cast: Bathsheba Garnett, Ralph Ineson, Kate Dickie, Anya Taylor-Joy

In het New England van 1630 leven William en Katherine met hun vijf kinderen een leven toegewijd aan het christendom. Ze wonen aan de rand van een oneindig lijkende wildernis. Wanneer hun pasgeboren zoon echter op mysterieuze wijze verdwijnt en hun gewassen ook niet uitkomen, keert het gezin zich tegen elkaar. The Witch is een angstaanjagend portret over een gezin dat ten onder gaat aan hun eigen angsten en hen een makkelijke prooi maakt voor een nog groter kwaad.

#BOEKEN

yd2
Wim van Oevelen/Wil Notten - Doe Maar Op De Achterbank 17,95 
Uitgeverij Verbun die ons in het recente verleden verblijdde met de serie rockklassiekers, gooit het voor hun nieuwste boek over een andere boeg. Doe Maar Op De Achterbank is het relaas van Wim van Oevelen, hippie, drugsdealer, tourmanager van Doe Maar en ook even Dire Straits en daarna van Ibiza naar de Bhagwan, kortom een leven dat een boek waard is. In makkelijk taalgebruik racen we langs zijn jeugd en de hasj jaren in Eindhoven. Het grootste deel van het boek handelt over de jaren met Doe Maar en bevat de nodige pikante onthullingen. De band is dan ook niet echt blij met dit boek, als is Van Oevelen nooit negatief. Het hoge ouwe jongens krentenbrood gehalte moet je maar voor lief nemen, het boek is een bijzonder leuk tijdsbeeld geworden.