[Mania] Nieuwsbrief Week 34
 
Email Header
yd2

PLATO 40 JAAR!

Dit jaar is het precies veertig jaar geleden dat de eerste Plato in Leiden zijn deuren opende en dat moet natuurlijk gevierd worden! In september hebben de Plato's overal feest. 

11 september @ Oosterpoort Groningen
11 september @ Hedon Zwolle 
18 september @ Gebr. De Nobel Leiden


meer info:
www.platomania.nl/plato-40-jaar

#POP

yd2
Jett Rebel - Don't Die On Me Now 12,99 / LP 24,99 
Jelte Tuinstra, de flamboyante zanger van de band Jett Rebel pakt met Don’t Die on me now weer met een onvervalste rockplaat uit. Het is moeilijk om bij de opener Devious Child, een door gitaar en drums gedreven rocker, stil te zitten. Let vooral op het middenstuk waarzowel gitaar als bas excelleren. Het gesproken deel lijkt een echo van Radar Love. Het tempo blijft met de single Lucky Boy, inclusief blazers, en Tracks of your tears onverminderd hoog. Een eerste rustpunt vinden we in het prachtige uitgesponnen Jeff Buckley achtige It’s Real. Op Nothing Turns Me On Like A Good Rock ‘n’ Roll Song en Blonde Like You wordt meer teruggegrepen op de powerpop van begin jaren ’70 a la Big Star.  (lees verder)

yd2

Jett Rebel live in onze winkels!

Jett Rebel komt voor optredens naar onze winkels om zijn nieuwe plaat Don't Die On Me Now te presenteren! 
Toegang uiteraard gratis. Kom op tijd, vol = vol!

zondag 28 augustus 14;00 @ Plato Utrecht
woensdag 31 augustus 14:00 @ Concerto 


yd2
Glass Animals - How To Be A Human Being 15,99/
LIMITED 2LP (ipv 1LP) met extra's 29,99

Ó, wat was Zaba in 2014 een fantastisch debuut van de mannen van Glass Animals. Mysterieuze, elektronische (droom)pop, waarbij nummers als Black Mambo, Gooey en Hazey bij mij eindeloos op repeat gingen. Gooey is op Spotify is ruim 57 miljoen luisterbeurten onderhevig geweest. Juist ja. Een band met een uniek geluid. Met hier en daar verwijzingen naar Yeasayer, Portishead, Alt-J en Massive Attack. How To Be A Human Being bouwt verder op het zwoele stemgeluid van zanger Dave Bayley en de vrijwel continu aanwezige donkere beats, doch kent de nodige aanvullingen die het album omhoogstuwen. (lees verder)
yd2
Veils - Total Depravity 14,99 / LP 29,99 
Het vijfde album van The Veils is een hernieuwde samenwerking met Adam Greenspan, bekend van o.a. Nick Cave en Arcade Fire. Het is ook een album met theatrale kwaliteiten, die soms grenzen aan het angstaanjagende. Er werd gewerkt met lagen en er werd opgenomen op vier verschillende locaties. Het draagt bij aan het bijzondere resultaat. Zanger Finn Andrews, die de band in Nieuw Zeeland oprichtte, klinkt indrukwekkender dan ooit, en de band gaat hard richting duisternis. De titel van het album is zeer goed gekozen, want die dekt de lading volledig. We hebben hier te maken met een indrukwekkend album.
yd2
St. Tropez - St. Tropez 14,99 / LP 19,99 
NIEUW BAND GO BACK TO THE ZOO
St.Tropez bestaat uit leden van het voormalige Go Back To The Zoo. De band vertaalt hun indrukwekkende live-reputatie naar een langverwacht studioalbum, met nummers die uiteenlopen van rauwe en catchy gitaarsongs tot stomende yachtpunk vol adrenaline. St. Tropez neemt je mee op een roadtrip naar een spectaculaire en mythische omgeving, waar jetset en punk samensmelten tot een ideale plek. Eind vorig jaar kreeg St. Tropez al lovende en enthousiaste reacties uit zowel Engeland als Nederland op hun debuut-EP. Dit jaar volgden drie singles, kolkende shows op Noorderslag en The Great Escape en een met festivals gevulde zomer.

yd2
Morgan Delt - Phaze Zero 16,99 /
LP 19,99 rood gekleurd vinyl (loser edition)

PSYCH-TIP!
De schreeuw van klassieke West-Coast psychedelica die klinkt als een zonsopgang die maar doorgaat en doorgaat. Als dat geen zonnige sound is. De muziek van Morgan Delt is als kijken door een vervormde lens die nooit helemaal scherp stelt en ook een beetje duisternis brengt in de uithoeken. ‘Phase Zero’ is anders dan zijn releases tot dusver op Trouble In Mind. De sound is opener en toegankelijker, toch fris en met een overduidelijke Californische visie… somewhat reflects a realist take on the flower power fantasy of 1967. Je hebt een creatieve geest nodig om op deze manier psychedelische rockmuziek te maken: tabla’s, drones en hallucinerende stemeffecten bijvoorbeeld. Dit zou zo maar eens de verrassing van de 2016 nazomer kunnen worden.

yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 140 (19 augustus 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van o.a. Warpaint, Elizabeth Cook, Morgan Delt, Fantastic Negrito, Thee Oh Sees, Alex Cameron, The Tragically Hip, Blind Pilot, Søren Juul, Robert Coyne & Jaki Liebezeit, Horseback, plus een exclusieve instore van Joe Henry.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Pink Floyd re-issues

De eerste vier Pink Floyd platen waren in juni al opnieuw uitgebracht en deze week verschijnen The Wall en Division Bell in remastered versies op vinyl. 

www.platomania.nl/pink-floyd-vinyl
yd2

Pink Floyd

Division Bell
2LP: 44,99
yd2

Pink Floyd

The Wall
2LP: 34,99

#DANCE

yd2
De La Soul - And The Anonymous Nobody 16,99 /
2LP clear vinyl 24,99 

Na twaalf jaar wachten is hier dan eindelijk het achtste album van het hiphoptrio De La Soul. De plaat die met crowdfunding tot stand is gekomen, heeft als titel: And The Anonymous Nobody. Door deze manier van financiering hadden de rappers vrij spel en dat is te horen. Zo gaan er bij het nummer Drawn vijf minuten voorbij, voordat iemand daadwerkelijk rapt en Genesis doet eerder aan als een godsdienstige preek dan een lied. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Bad Plus - It’s Hard 19,99 
Wat is de overeenkomst tussen Johnny Cash, Ornette Coleman, Kraftwerk en Cyndi Lauper? Dit is geen flauwe mop. Ze worden namelijk allen gecoverd op deze elfde plaat van The Bad Plus. Net zoals The Yeah Yeah Yeahs, Crowded House, Barry Manilow en Peter Gabriel trouwens. Op deze plaat verkent dit trio (piano, bas, drums) dus nadrukkelijk de grenzen tussen rock en jazz, wat ze eigenlijk al hun hele carrière doen. De ruwheid van rock gecombineerd met de vrijheid van jazz, de vrijheid om zachtaardig te zijn incluis. In handen van The Bad Plus blijft Don’t Dream It’s Over dus gevoelig maar wordt sentimentele draak Mandy ineens een subtiele ballad. In I Walk The Line wordt er vrolijk op los gestruikeld en Games Without Frontiers is gewoon weer verontrustend. Zo verfrissend te werk gaan met zulke verschillende nummers is maar weinigen gegeven; The Bad Plus doet het zeer overtuigend.

#DVD

yd2
Night Manager 2DVD 22,99 
Cast: Olivia Colman, Hovik Keuchkerian, Tom Hollander, Elizabeth Debicki, Tom Hiddleston, Hugh Laurie

De spionagethriller The Night Manager (Nederlandse titel: De Ideale Vijand) behoort tot het beste werk van schrijver John le Carré. Deze nieuwe tv-bewerking is al net zo fascinerend als de roman, met tijdloze thema’s als liefde, verlies en wraak, verweven in een complex verhaal over moderne misdaad. Jonathan Pine, een Britse ex-militair, wordt door veiligheidsdienstmedewerkster Angela Burr geronseld om te infiltreren in de kringen rond internationaal zakenman Richard Onslow Roper. Doel van deze operatie is een einde te maken aan de duistere banden die Roper heeft gesmeed tussen de veiligheidsdiensten en de illegale wapenhandel. Pine doet zijn best om door te dringen tot het hart van Ropers wijdvertakte organisatie, maar wordt daarbij flink gehinderd door de constante argwaan van zijn corrupte chef, majoor Corkoran. Ook Corkorans charmante vriendin Jed vormt een afleidende factor. Als Pine zijn missie tegen de misdaad met succes wil afronden, zal hij eerst zelf een misdadiger moeten worden
yd2
Grote Zwaen 14,99  / Bluray 14,99 
Regie: Max Porcelijn
Cast: Peter van de Witte, Ton Kas, Michiel Romeyn, Ruben van der Meer, Anniek Pheifer

Het is de jaren ‘90 en de Amsterdamse schrijver Gerard F. Zwaen zit in een lastig parket, zo vindt hij vooral zelf. Hij ligt in een scheiding, zijn status als schrijver neemt af en hij heeft geld nodig. Maar juist met tegenslagen komen mogelijkheden, legt zijn boekhouder hem uit…Wanneer Zwaen op een bizar tafereel stuit lijkt de schrijver er een mogelijkheid in te zien. Het duurt niet lang voordat hij bezoek krijgt van een reeks kleurrijke figuren. De corrupte FIOD-rechercheur Leon, drugsimporteur Clyde en Rijksrechercheur Willem lijken de schrijver allen ergens van te verdenken. En dan is er ook nog Zwaens nuchtere vriendin Lisa, een kunstenares die langzaam maar zeker bij de problemen van de schrijver betrokken raakt. De gevolgen van Zwaens handelen lijken de schrijver zo ongemerkt van de meer aardse naar de grotere en oudere thema’s te leiden…

#KLASSIEK

yd2
Daniele Gatti;
een Ouverture Voor Een Dirigent DVD 12,99 

regie: Carmen Cobos
In Daniele Gatti – Ouverture voor een Dirigent schetst Carmen Cobos een indringend beeld van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam ontmoeten we Gatti als eigenzinnige dirigent en kunstenaar. De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld..
Full Image

Winactie! 

Daniele Gatti; een Ouverture Voor Een Dirigent is de nieuwe film van Carmen Cobos. 
We verloten een pakket met drie fraaie docu's over klassieke muziek van haar hand met daarin Om de Wereld in 50 Concerten, Imperfect Harmony en Nelson No. 5 


Winnen? Stuur voor as dinsdag een mail naar acties@platomania.nl om kans te maken