[Mania] Nieuwsbrief Week 35
 
Email Header

Nederbeat: Beat, Bluf & Branie 3 en 4 nu in de winkel! 

Het derde en vierde deel (van totaal 5) van deze Nederbeat-compilaties uitgebracht door Concerto Records (ism Universal) zijn nu verkrijgbaar! Ziet er prachtig uit al zeggen we zelf...

www.platomania.nl/nederbeat-beat-bluf-en-branie
yd2

Beat, Bluf & Branie 3

GEKLEURD VINYL
GATEFOLD COVER
LIMITED EDITION 500 STUKS
2LP: 26,99
yd2

Beat, Bluf & Branie 4

GEKLEURD VINYL
GATEFOLD COVER
LIMITED EDITION 500 STUKS
2LP: 26,99
yd2

Dazzled Sticks - Remixes
Plato 40 jaar uitgave

Dazzled Sticks- Remixes met Sticks van Opgezwolle en Tjeerd Bomhof van Dazzled Kid/Voicst in een Plato 40 jaar uitgave limited 300 stuks ...Nu verkrijgbaar! ​

www.platomania.nl/plato-40-jaar


yd2

Local Natives pre-order actie

Degenen die bij ons het nieuwe Local Natives album "Sunlith Youth" bestellen maken kans op een exclusieve 10inch!!!
We hebben flink wat exemplaren om weg te geven , een aantal daarvan zijn op Lowlands gesigneerd door alle bandleden! release album is vrijdag 9 september 

BESTEL/RESERVEER HIER

#POP

yd2
Warhaus - We Fucked A Flame Into Being 16,99 / LP 22,99 / LP Limited wit vinyl 22,99
ZANGER VAN BALTHAZAR! DE NIEUWE NO RISK DISC!

Maarten Devoldere kennen we als zanger, toetsenist en medeoprichter van de Belgische indieformatie Balthazar, nu solo actief als Warhaus. Zijn soloalbum heet We Fucked A Flame Into Being, bevat tien nummers en combineert zijn warme stemgeluid met onder meer gitaar, xylofoon en accordeon. Met I’m Not Him en The Good Lie kregen we recentelijk twee voorproefjes van het voltallige album voor de kiezen. Het geluid is als de essentie van Balthazar. Ritmisch, poëtisch, af en toe cynisch, telkens puur. Na de sterke, donkere opener I’m Not Him is The Good Lie waarschijnlijk de meest verslavende track van de tien. (lees verder)
yd2
Mozes & The Firstborn - Great Pile Of Nothing 14,99  /
LP 24,99 

Met hun titelloze debuutplaat wist het Eindhovense Mozes & The First Born zich behoorlijk in de belangstelling te spelen. De frisse garagerock van de band bleek ook buiten ons land aan te slaan en de band tekende bij Burger Records. Diverse tournees volgden met als voorlopige kroon de Europese tour met  Together PANGEA. In totaal hebben ze meer dan 500 shows (!) op de meter staan en dat is te horen aan het volgroeide geluid dat de band nu heeft. (lees verder)
yd2
James Vincent McMorrow - We Move 16,99 / LP 19,99 
James Vincent McMorrow is zo’n singer-songwriter waar je niet om heen kan. Debuut Early In The Morning was met If I Had A Boat, Sparrow And The Wolf en We Don’t Eat van grote schoonheid, opgevolgd door het meer R&B-achtige Post Tropical. Het hagelnieuwe We Move is derhalve absoluut zijn meest expansieve, genereuze en ambitieuze werk tot nu toe. Hij pendelde tussen steden als Dublin, Toronto en Londen en werkte samen met onder andere Frank Dukes (bekend van Kanye West), Nineteen85 (Drake) en Two Inch Punch (Sam Smith). (lees verder)
De Limited cd bevat een extra track en is EXCLUSIEF te koop in onze winkels!
yd2

James Vincent McMorrow live in Concerto!

Maandag 12 september doet James Vincent McMorrow een instore optreden in Concerto. Aanvang 17.30 toegang Gratis!
yd2
Danny Vera - Outsider 15,99 / LP+CD 22,99
Danny Vera weet nu al jaren te blijven verrassen met zijn eigentijdse mix van americana, rock ’n’ roll en de betere ballad. Na twee ep’s met covers en experimentjes is het nu tijd voor de volwaardige opvolger van zijn Excelsior-debuut Distant Rumble. Zijn hart ligt natuurlijk nog steeds bij het zuivere gitaarwerk, vol met echo en met drama gebracht. Dat wordt nog eens versterkt door de schitterende orkestrale begeleiding, die bijvoorbeeld opener Ghost alleen maar dreigender maakt. De uitstekende en volle productie geeft sowieso het hele album een tijdloze kwaliteit mee, in de traditie van Elvis anno The Memphis Sessions, Roy Orbison en Bruce Springsteen ten tijde van Born To Run. (lees verder)
yd2
Meindert Talma - Jannes Van Der Wal 15,99 
Nooit gehoord van Jannes van der Wal? Geen nood, want mede-Fries Meindert Talma heeft De Ballade Van Jannes Van Der Wal geschreven. In zo’n twintig minuten leer je dit Speciale Geval, Jannes van der Wal, kennen. Talma gunt je, met zijn onnavolgbaar gortdroge teksten – in verband met het rijm regelmatig voorzien van de verkeerde klemtóón – een kijkje in het leven van Van der Wal. Zijn de 22 minuten en één seconde van de ballade lang? Nee, ze boeien van begin tot eind en ik heb nog nooit zo’n passende en lange (bijna twee minuten!) fade-out gehoord als in dit geval. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

INSTORES

03-09 Boekpresentatie Wien - Concerto 15.00 u.
09-09 Barrelhouse - Concerto 17.00 u.
09-09 Daniel Romano - Plato Groningen 17.00 u.
10-09 Little Brother Eli - Concerto 16.00 u.
11-09 Plato 40 Jaar - Oosterpoort Groningen 15.00 u.
11-09 Plato 40 Jaar - Hedon Zwolle 15.00 u.
11-09 Edu Ninck Plays Chet Baker - Concerto 16.00 u.
12-09 James Vincent McMorrow - Concerto 17.30 u.
18-09 Plato 40 jaar - Gebr, de Nobel Leiden 18.00 u. 
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 141 (26 augustus 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van o.a. Eli "Paperboy" Reed, Japanese Breakfast, Dinosaur Jr., Roosevelt, Cosmonauts, Lydia Loveless, Pill, Ryley Walker, Darlingside, Shit Robot, Exploded View, Sam Coomes, plus een exclusieve instore van Bear's Den.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Pearl Jam vinyl re-issues

Deze week verschijnen Yield en No Code en een vijftal 7-inches van Pearl jam opnieuw!
OVERZICHT PEARL JAM VINYL
yd2

Pearl Jam

No Code
LP: 34,99
yd2

Pearl Jam

Yield
LP: 24,99


yd2

Pearl Jam

Given to Fly / Pilate
7inch: 14,99

#REISSUES

yd2
Lee Moses - Time And Place 20,99 / LP 36,99
In hetzelfde jaar dat de enigmatische soulzanger Lee Moses overleed (1997) leerden wij hem juist net kennen via Dave Godins eerste Deep Soul Treasures (Kent/ Ace) waarop Moses' gruizige How Much Longer (Must I Wait) zelfs nog opvalt tussen de 24 andere, toch ook minimaal hartverscheurende, diepste zielenroerselen aller tijden. Meer gaf Godin helaas niet prijs, ook niet op de magnifieke delen die hierop volgden. Plotsklaps verscheen in 2007, met grote dank aan reissuelabel Castle Communications, dé definitieve Heilige Graal van de soulmuziek op cd én vinyl, uitgebreid met gelijk maar alles wat deze typische unsung hero Moses aan stomende singles opnam, zoals met zijn vurige Disciples Reach Out, I'll Be There/ Day Tripper.
​(lees verder)
yd2
Freddie Mercury - Messenger Of The Gods  The Singles 2CD 18,99 / 13x7 inch 169,99 
Zeventig zou hij dit jaar geworden zijn en ter ere van dat feit worden alle dertien tijdens zijn leven uitgebrachte singles opnieuw gebundeld uitgebracht, zowel op (gekleurd!) vinyl als op een handzame dubbel-cd. De solocarrière van Mercury startte min of meer gelijk met de carrière van Queen met de single I Can Hear Music/Goin’Back uit 1973, waarop Freddie – onder de naam Larry Lurex – ook begeleid word door Queen. Het solohitsucces zou echter pas later volgen met singles als Barcelona (met Montserat Caballe), Living On My Own en The Great Pretender.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Izzy Bizu - A Moment Of Madness 19,99 / 2LP 22,99 
Izzy Bizu is een jonge Britse zangeres die beschikt over een imposant doorleefd soulgeluid. Het is dus niet zo gek dat de Britse muziekpers onmiddellijk denkt een nieuwe Amy Winehouse of een volgende Adele te hebben gevonden. Dat zijn vooralsnog onzinnige vergelijkingen, maar talent heeft deze Izzy Bizu absoluut. Met A Moment Of Madness levert de jonge Britse een sprankelend debuut af met broeierige en aanstekelijke popmuziek vol invloeden uit de soul, neo-soul en R&B. Het debuut van Izzy Bizu is voorzien van mooi verzorgde productie en instrumentatie, maar het is de rauwe soulstrot die de meeste aandacht trekt.  (lees verder)
yd2
The Frightnrs - Nothing More To Say 19,99 / LP 22,99
Je struikelt over bandjes die de een of andere reggaevariant reconstrueren, maar wat The Frightnrs doen gaat vele stappen in de juiste richting verder. Het klinkt alsof ze samen met Smokey Robinson Studio One in de hoogtijdagen van de rocksteady zijn binnengelopen. Alles klinkt tot in de kleinste details perfect, in een kraakheldere mix.
Op de valreep de perfecte zomerplaat!

#ROOTS

yd2
Barrelhouse - Almost There 15,99 / LP+CD 19,99 
Almost There? Hoezo? ‘If you dont know me by now’ zou beter zijn. Immers: Barrelhouse levert al zó lang constante kwaliteit dat er niemand in het Nederlandse bluesland te vinden is die dat zal kunnen ontkennen. Zes eigen nummers en zes covers laten niks te raden over: what you see is what you get: Barrelhouse. Dat is dus vette drums, slepend en stuwend tegelijk, perfect matchende gitaren, heerlijk rammelende toetsen, solide bas. En natuurlijk de uiterst herkenbare en doorleefde zang van Tineke Schoemaker. Gelukkig staat er dit najaar een tour op stapel en kan de band laten horen hoe goed ze nog steeds is.  
(lees verder)
yd2

Barrelhouse 9/9 instore in Concerto

Vrijdag 9 september presenteert Barrelhouse het nieuwe album "Almost There" op het podium van Concerto! 

De eerste kopers van het album (tijdens de instore) krijgen een gratis ticket voor het optreden van Barrelhouse op 25 november in de North Sea Jazz Clubyd2
Chatham County Line - Autumn 16,99 / LP 24,99 
Opnamestudio Fidelitorium Recordings mag dan handig in hun thuisstaat North Carolina gesitueerd wezen, de keuze was behalve praktisch ook goed passend voor Chatham County Line. De studio mag als voorbeeld worden genoemd voor de affiniteit die North Carolina heeft met de betere popmuziek. R.E.M., Wilco, Pavement en ook lokale helden als Ben Folds Five gingen hen hier voor en wellicht niet de meest bekende naam van dit rijtje, is Chatham County Line eigenlijk wel een uitstekend voorbeeld van zo'n muzikale exponent uit deze streek.
(lees verder)

#JAZZ

yd2
Nils Petter Molvaer - Buoyancy 19,99 
Buoyancy betekent: het vermogen of de eigenschap te drijven op water. En tevens: een vrolijke en optimistische houding of stemming. Het nieuwe album Buoyancy is opgenomen in dezelfde bezetting als Switch en borduurt daar logischerwijze op voort, terwijl het muzikaal ook een stap verder zet. De groep werkt nu nog hechter samen als eenheid en speelt natuurlijker samen in de studio. Een reeks soundscapes, grooves en intens mooie melodieën vloeien uit de trompet van de meester. De intense klanken vormen samen kleurrijke schilderingen in geluid.

#DVD

yd2
Quand On A 17 Ans 8,50 
Regie: André Téchiné
Cast: Jean Corso, Kacey Mottet Klein, Sandrine Kiberlain, Alexis Loret, Corentin Fila

Quand On A 17 Ans vertelt het verhaal van twee jongens die onophoudelijk met elkaar vechten, ook al proberen hun families hen uit elkaar te houden. Zelfs hun school probeert ze te scheiden. De vraag is hoe dit alles zal evolueren en of ze tot het bittere eind vijanden zullen blijven of niet.

#KLASSIEK

yd2
Dear World
Iris Hond (piano en zang) 16,99
 

Iris Hond (1987) kiest op jonge leeftijd voor de piano. Op haar veertiende gaat zij naar het Conservatorium, waar ze in 2011 cum laude afstudeert. Een jaar later verschijnt bij Decca haar soloalbum Iris met werken van Chopin, Janacek, Rachmaninov, Scriabin en Yann Tiersen. Als huispianiste bij de Tiende van Tijl verwerft ze landelijke bekendheid. Na vele concerten besluit Iris Hond om een eigen weg in te slaan. Samen met de legendarische componist en producer Patrick Leonard (bekend van Madonna en Leonard Cohen) werkt Iris aan eigen composities. (lees verder)
yd2
Falla/Lorca – Encuentro
Estrella Morente (zang), Javier Perianes (piano) 19,99
 

Manuel de Falla en Federico García werkten, ondanks het leeftijdsverschil van 22 jaar, intensief met elkaar samen. Beide Spaanse componisten hebben gezorgd voor een standaard om traditionele liederen uit te voeren. Javier Perianes neemt samen met Estrella Morente negentien liederen van De Falla en Garcia op. Dit betekent prachtige melodieuze muziek met veel ritme en passie. Tussen Siete Canciones populares espanolas van De Falla en Canciones espanolas antiguas van Lorca staat El Amor Brujo geprogrammeerd. Het werk werd ooit voor een flamencozanger en danser gespreven. Met dit zeer Spaans getinte album geven Morente en Perianes een prachtig beeld van traditionele Spaanse liederen die je veel te weinig hoort.
yd2
Love Story – Piano Themes From Cinema’s Golden Age Valentina Lisitsa (piano), BBC Concert Orchestra, Christopher Warren-Green 18,99 
Valentina Lisitsa (1973) weet door het filmen van klassieke pianowerken via YouTube uit te groeien tot een waar fenomeen met miljoenen bewonderaars over de hele wereld. Voor Decca heeft zij diverse albums gemaakt met klassieke en hedendaagse thema’s. Dit album bevat als het ware vijftien kleine pianoconcerten, die beroemde films als Murder on the Orient Express begeleiden. Al snel blijkt dat een pakkende melodie de populariteit van de film enorm ondersteunt. (lees verder)

#BOEKEN

yd2

Boekpresentatie in Concerto:
Wien, Een Dame In Chique Zaken

PHIL VAN TONGEREN & TYPEX
Zaterdag 3 september 15.00 op het podium van Concerto

Schrijver Phil van Tongeren en illustrator Typex ontvangen u met drank, knabbels en divertissement. Het boek zelf (bij verschijnen al een collector’s item!) is ter plekke te koop voor het zachte prijsje van €15,-. Wees er op tijd bij!

Wien is een fictieve maar waarachtige biografie van warenhuisonderneemster Liduine Weerdenburg-Smit.

Bij Concerto Koffie is een expositie van de illustraties gemaakt door Typex voor Wien.
yd2
Hay – Sander Donkers  19,99 
Barry Hay, leadzanger van de grootste rockband van Nederland: The Golden Earring. Zevenenzestig jaar, maar aan star quality nog geen gebrek. Superfit, karakteristieke kop met zonnebril, tatoeages, pikzwart haar en een stem die al vijftig jaar mensenmassa's over de hele wereld in beweging brengt.
In Hay vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra, en uiteraard zijn rise to stardom vol seks, drugs en rock 'n roll.
yd2
Het leven van Jan Six – Geert Mak 24,99 
Dit is het verhaal van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt – uniek – nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen. (lees verder)
yd2
Frans de Waard - 
This Is Supposed To Be A Record Label 20,=

Frans de Waard (Kapotte Muziek, Beequeen, Vital Weekly, Korm Plastics) begon in 1992 te werken voor Staalplaat, op dat moment een van de grootste onafhankelijke platenlabels voor experimentele en electronische muziek en thuisbasis voor Muslimgauze, :zoviet*france:, Rapoon, O Yuki Conjugate maar ook Jaap Blonk, Normally Invisible en Kingdom Scum. In de tien jaren die volgden bleef de productie hoog, met gemiddeld drie CDs per maand. De Waard, oorspronkelijk ingehuurd voor de in- en verkoop van muziek en het opzetten van een database, kreeg steeds meer de rol van bedrijfsleider en werd door velen beschouwd als de baas. In 2003 nam hij ontslag. (lees verder