[Mania] Nieuwsbrief Week 32
 
Email Header
yd2

NIEUWE MANIA

NIEUWE MANIA
Vrijdag ligt Mania 329 in de winkels!
 
NO RISK DISC =  Benjamin Francis Leftwich
 
GRAND CRU =  Michael Kiwanuka
 
LUISTERTRIPS HIER
 
STAPELPLAATJES HIER
 
Lees hier de Mania online:
http://www.platomania.eu/mania-magazine
Full Image

THE ROLLING STONES IN MONO

15 CD/16 LP Boxset met alle sixties albums van The Rolling Stones in Mono. Inclusief de nieuwe b-kantjes/rarities collectie Stray Cats!

15CD BOX 159,99 | 16 LP BOX

BESTEL/RESERVEER HIER
yd2

THE BEATLES - LIVE AT THE HOLLYWOOD BOWL

CD 19,99 / LP 29,99
Nu binnenkort de door Ron Howard geregisseerde film Eight Days A Week - The Touring Years gaat draaien, komen eindelijk de tapes van The Hollywood Bowl weer uit het archief. Met vier tracks meer dan de oorspronkelijke elpee en een glasheldere remastering kun je getuige zijn van het pandemonium dat een liveconcert van de band was. In november volgt een vinylversie. (lees verder)

BESTEL/RESERVEER HIER

#POP

yd2
Thee Oh Sees - A Weird Exit 16,99 / 2LP 34,99 
Nog altijd ligt het releasetempo van deze garage/psychband uit San Francisco ongekend hoog, alleen genregenoot Ty Segall kan dit enigszins bijbenen. Sinds het uitbrengen van Mutilator Defeated At Last vorig jaar traden Thee Oh Sees live op met twee drummers. Nu hebben John Dwyer en zijn mannen dat voor het eerst in de studio en op plaat vastgelegd. Nog altijd weet de band vorm te geven aan hun vernieuwingsdrang. Eerste single Plastic Plant is kenmerkend. Bijna zes minuten hypnotiserende psychedelica met gierende gitaren, rustigere passages, twin-drums met de ene na de andere climax. (lees verder)
yd2
Dinosaur Jr. - Give A Glimpse Of What Yer Not 16,99 / LP 24,99
Zo goed als comebackplaat Beyond uit 2007 klonk Dinosaur Jr. de laatste jaren eigenlijk niet meer. De platen die volgden hadden zeker de typerende gierend gruizige gitaarsound, maar het echte vuur leek wat minder fel te branden. Vlammen doet het gelukkig wel weer op volle sterkte op A Glimpse Of What Yer Not. De eenvoudige akkoordenschema’s en J. Mascis’ verveelde stemgeluid blijven daarbij continu meer opleveren dan de som van die afzonderlijke delen. Zijn verpulverende gitaarsolo’s (Goin Down, I Walk For Miles, Knocked Around) zijn daarbij natuurlijk een onmisbaar wapen, maar ook de zoals altijd bescheiden invloed van kompaan Barlow verdient daarbij een eervolle vermelding. (lees verder)
yd2
Pineapple Thief - Your Wilderness 14,99 / LP 29,99 / 2CD+DVD Limited 59,99 
Ik ben al vanaf het eerste album zwaar fan van The Pineapple Thief, maar zijprojecten als Wisdom Of Crowds en soloplaten van bandleider Bruce Soord vind ik niet in de schaduw staan van het bandwerk. Dus ik ben helemaal blij met The Wilderness omdat Soord daarin terugkeert naar het aloude TPT-concept. Opener In Exile is gelijk zo’n typische TPT-song met melancholieke zang en teksten van Soord, bedrieglijk liefelijk over een bij tijd en wijle rustige muzikale achtergrond die dan opeens ontploft. Tweede track No Man's Land is meer een niemendalletje, maar wordt gelukkig flink goed gemaakt door het stevige Tear You Up dat klinkt zoals de titel suggereert.  (lees verder)
yd2
Sunday Sun - Live Out Loud 15,99  / LP 19,99 
Sunday Sun doet niet aan uitrusten. Integendeel. Net als bij debuutplaat We Let Go (2014) leidt de weg naar de wijk Kreuzberg in Berlijn waar het nieuwe album opgenomen wordt. Sunday Sun weet al hoe Live Out Loud moet klinken. Voller. Gelaagder. Die voorkeur is ontstaan uit de steeds grotere optredens die de band geeft. De nieuwe nummers moeten in flinke popzalen en uitgestrekte festivalweides overeind blijven. Dat is op Live Out Loud volledig gelukt, zonder het Sunday Sun DNA te verliezen. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 138 (5 augustus 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van o.a. Chris Robinson Brotherhood, Peter Bjorn & John, Omni, Woods, Whitney, Sonny & The Sunsets, Darlingside, The National, Psychic Ills, Gap Dream, Kris Kristofferson, Thee Oh Sees, plus een exclusieve instore van Bears's Den.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

NEDERBEAT; BEAT, BLUF EN BRANIE DEEL 3

Het derde deel van Beat, Bluf & Branie is binnen! Verkrijgbaar op fraai groen vinyl.

2LP 26,99

www.platomania.eu/nederbeat-beat-bluf-en-branie
yd2

TYPHOON - TUSSEN LICHT EN LUCHT

Het debuutalbum van Typhoon vanaf 9 september op vinyl verkrijgbaar!

2LP 22,99

BESTEL/RESERVEER HIER

#REISSUES

yd2
Various - Electri_City 1 & 2 2CD 22,99 / 2LP 24,99 
In 2014 verscheen Rüdiger Esch' definitieve pil omtrent de ontstaansgeschiedenis en ontwikkeling van de wereldwijd nogal invloedrijke Duitse electronische muziek (Can, Kraftwerk maar ook het Japanse Yellow Magic Orchestra) van begin jaren 70 tot ergens rond 1986, het einde van de analoge fase. Het uitstekende Britse label Soul Jazz Records deed eerder twee stoutmoedige en, vooropgesteld, zeer welgeslaagde pogingen tot het in het kaart brengen hiervan met twee sublieme dubbele cd's inclusief Krautrock maar moe(s)t toch echt haar meerdere erkennen in de succesvolle begeleidende cd van Esch' Bijbel der Electronica. (lees verder)

#DVD

yd2
I Saw The Light 9,99 / Bluray 12,99 
Regie: Marc Abraham
Cast: Maddie Hasson, Wrenn Schmidt, Elizabeth Olsen, Bradley Whitford, Cherry Jones. Tom Hiddleston

I Saw The Light is het verhaal van de legendarische country western zanger Hank Williams (Tom Hiddleston), die in zijn korte leven één van de grootste verzamelingen in de Amerikaanse muziek creëerde. De film volgt zijn snelle reis naar de top en hoe die roem uiteindelijk een tragisch effect had op zijn gezondheid en zijn privéleven. Ook met Elizabeth Olsen, Cherry Jones, Bradley Whitford, Maddie Hasson en Wrenn Schmidt.
yd2
Hello, my name is Doris 9,99 / Bluray 12,99 
Regie: Michael Showalter
Cast: Stephen Root, Max Greenfield, Wendi McLendon-Covey, Beth Behrs, Sally Field, Elizabeth Reaser

Na een leven lang te zijn overgeslagen en genegeerd komt de wereld van Doris (Sally Field) op z'n kop te staan door een knappe collega (Max Greenfield) en een goeroe die haar aanmoedigt de kans op liefde aan te grijpen. Hello, My Name Is Doris is een humoristisch en meeslepend verhaal over hoe de dingen op latere leeftijd toch goed kunnen komen, waardoor je enthousiast wilt roepen: “Alles is mogelijk!”

#KLASSIEK

yd2
Organo Concertante
Leon Doeselaar, Erwin Wiersega, The Northen Consort 14,99
 

In de Martini Kerk in Groningen staat een uit Roermond afkomstig Le Picard orgel. Het voordeel van dit orgel is, dat de speeltafel gelijkvloers staat opgesteld en de toonhoogte gelijk is aan wat gebruikelijk is in de achttiende eeuw. Leon Doeselaar en Erwin Wiersega brengen met de The Northen Consort een prachtig album met orgelconcerten van Carl Philippe Emanuel Bach, die Handel en Mozart inspireerde. Naast een concerto van Bach volgen twee orgelconcerten van Handel, waaronder het Concerto in Bes en een Sonata, dat Mozart schrijft bij zijn afscheid van Salzburg. Het album wordt besloten met twee Sinfonia’s van Johann Sebastiaan Bach, die zijn liefde voor de koning van alle muziekinstrumenten aan zijn zoon overbracht.
yd2
Bach – Goldberg Variations, BWV988
Mahan Esfahani (harpsichord) 17,99
 

De Iraans Amerikaanse klavecinist Mahan Esfahani (1984) is voor het klavecimbel geboren. Met zijn debuutalbum Time Present and Time Past heeft Esfahani laten horen, dat hij een eigen geluid heeft. Esfahani weet wat hij met oude en nieuwe werken wil. Dit tweede album voor DG is gewijd aan Bach. Esfahani vindt dat er teveel met strikte interpretaties van dit meesterwerk wordt gewerkt. In deze opname kiest hij zijn eigen pad. De Goldberg Variaties worden op een prachtig klavecimbel van Huw Saunders uit 1710 (kopie) gespeeld. Het instrument heeft een mooie volle zangerige klank, uitstekend geschikt voor de Goldberg Variaties. Esfahani zal zich verder in dit werk verdiepen. Zijn plan is om in de toekomst de Goldberg Variaties vaker op te nemen.
yd2
Serpent & Fire
Anna Prohaska (sopraan), Il Giardino Armonico, Giovanni Antonini 14,99
 

De Oostenrijkse sopraan Anna Prohaska beschikt over een prachtige stem, die uitstekend geschikt is voor de vertolking van barokopera’s. Samen met Giovanni Antonini en de musici van Il Giardino Armonico, maakt Prohaska weer een prachtig album. Deze keer staan twee Noord-Afrikaanse koninginnen centraal: Dido en Cleopatra. Diverse componisten zoals Purcell, Graupner, Hasse en Handel hebben opera’s aan deze twee koninginnen gewijd. Uiteraard zijn er passages uit Purcell’s enige opera Dido en Aeneas, net zoals prachtige aria’s die Hasse voor Antonio e Cleopatra schreef. Ruim een uur lang kunt u luisteren naar een prachtige stem, die de vele verschillende emoties van twee koninginnen perfect vertolkt. Op 27 september kunt u Anna Prohaska en het orkest in het Concertgebouw beluisteren.