Nieuwsbrief GLOEI december 2014
 
Email Header

Nieuwsbrief GLOEI coöperatie UA d.d. 18 december 2014

Postbus 7101, 5980 AC Panningen  •  info@gloeipeelenmaas.nl  •  Henriette Stroucken 06 3023 0029

Afvalloze regio

GLOEI werkt aan het project 'Afvalloze regio', onderdeel van het landelijke programma DuurzaamDoor. DuurzaamDoor is een landelijk kennisprogramma dat de ontwikkeling naar een groene, duurzame economie wil versnellen.  We zoeken voor het project Afvalloze regio partners en initiatiefnemers met ideeën over ‘van afval tot grondstof’.  
Zijn ze realistisch, dan kan GLOEI mogelijk een rol spelen in de procesondersteuning.
Alle ideeën zijn welkom: klein, groot, idealistisch, praktisch, creatief en innoverend. Ideeën kunnen komen van burgers, scholen en onderzoeks- en maatschappelijke instellingen, mkb en de agrarische sector. Heeft u een goed idee? Geef het door en / of kom a.s. maandagochtend 22 december naar de aftrapbijeenkomst in de SIF-factory.
Om op de hoogte te blijven/voor verdere info en/of aanmelden: klik op de link onder de foto.
yd2
yd2

Film voor DuurzaamDoor

DuurzaamDoor is een van de partijen die GLOEI ondersteunt. Voorwaarde voor deze steun is dat wij onze kennis en ervaring delen met andere initiatieven in het land. GLOEI heeft gekozen om dit te doen in de vorm van een korte film. Daarin laten we zien welke hobbels wij zoal tegengekomen zijn en welke oplossingen wel en niet werken. Er wordt vooral gefocust op het SIF-project.
DuurzaamDoor gaat de film gebruiken bij andere burgerinitiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hij wordt een combinatie van animatie en interviewfragmenten en wordt gemaakt door GLOEI-leden Sander Selen, Jelle Brummans en Frank Wijnen. De film moet rond 1 februari af zijn.

Eervolle vermelding SIF

Op donderdag 11 december heeft SIF een 'eervolle vermelding' gekregen bij de uitreiking van de LEEG-award in Den Bosch. Deze prijs is voor bedrijven en instellingen die spraakmakend, innovatief en sociaal verantwoord omgaan met tijdelijk leegstaande panden. De award komt o.m. van Property NL, een gerenommerde onderzoeksorganisatie op het gebied van commercieel vastgoed.
De participanten van SIF zijn met Dubic (Huub Hanssen, Ves Reijnders) overeen gekomen om samen verder te gaan met de ontwikkeling van SIF. Beide partijen hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en delen dezelfde visie op de toekomst van SIF als duurzaamheidscentrum. Huub Hanssen zal ook deel gaan uitmaken van het bestuur. Dubic kwam enkele jaren geleden als eerste met een plan voor behoud van SIF.
yd2
yd2

Peel Energie naar SIF

Duurzame energiemaatschappij Peel Energie gaat zich per 1 februari vestigen in SIF. Het servicecentrum wordt de komende weken ingericht.
De eerste grote agrarische klant is inmiddels binnengehaald: Neessen aardbei- en aspergeplanten uit Grashoek. De aanmelding van andere nieuwe kanten komt ook goed op gang.
In januari organiseert Peel Energie een informatiebijeenkomst met alle buitensportverenigingen van Peel en Maas. Doel is om te bezien welke mogelijkheden zij hebben voor duurzame energieopwekking.

Full Image

Hospice en dorpshuis Panningen

Zoals bekend zijn er plannen voor een hospice in Panningen (vml. basisschool Panningen-Zuid) en een gemeenschapshuis voor Panningen (Vorkmeer-gebouw aan de Kerkstraat). GLOEI-lid Peter Janssen is betrokken bij beide initiatieven. De initiatiefgroep wil straks GLOEI betrekken bij het duurzaam herinrichten van beide gebouwen en bij een duurzame energievoorziening.
In het plan voor een gemeenschapshuis krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke plaats. Ook hiervoor zien de initiatiefnemers een belangrijke rol voor GLOEI.
Meer informatie: Peter Janssen (06-38081238) p.janssen@koerseigen.nl

Themabijeenkomst ‘Verhalen vertellen'

Komende maandag  22 december organiseert de gemeente voor GLOEI-leden en andere geïnteresseerden de themabijeenkomst ‘Verhalen Vertellen’. De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar uit te wisselen wat we het afgelopen jaar samen hebben bereikt, en om elkaar te inspireren met nieuwe duurzaamheidsideeën. Hij vindt plaats in het SIF en kent enkele verrassende onderdelen. Aanvang 17.00 uur, einde programma rond 21.30 uur.

yd2



Leestip bibliotheek:
Innoveren kun je leren

Door Daniël Doorman en Paul Tuinenburg
"Innoveren kun je leren" geeft een inleidend overzicht in diverse innovatietheorieën. Verschillende perspectieven op innovatie worden begrijpelijk en overzichtelijk uitgelegd. Het is geschreven door de masterstudenten innovatie Daniël Doorman en Paul Tuinenburg. Voor  iedereen doe geïnteresseerd is in innovatie.

“Innoveren is te leren” is te leen bij de bibliotheken in Peel en Maas.

GLOEI kantoor

GLOEI is bezig haar onlangs betrokken kantoor in het SIF meer te laten ‘gloeien’. Dennis Vredeveldt, lid van GLOEI heeft gezorgd dat onze thuisbasis van binnen én vanuit de fabriekshal goed herkenbaar is. Een en ander natuurlijk geheel in de huisstijl.
yd2

6 maart:
jaarvergadering GLOEI 

Het lijkt nog ver weg, maar noteer het vast in jullie agenda: op vrijdagmiddag 6 maart vindt de jaarvergadering van GLOEI plaats. De definitieve uitnodiging met programma volgt te zijner tijd. We vragen alle leden minimaal twee introducees mee te nemen. Dit kunnen zakenrelaties zijn, maar ook familieleden (ook kinderen).

Nieuwjaarsreceptie
gemeente Peel en Maas

Op maandag 5 januari organiseert de gemeente haar traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst, bestemd voor alle inwoners, verenigingen, bedrijven en instellingen van Peel en Maas. GLOEI - partner van de gemeente in diverse trajecten – zal daar natuurlijk niet ontbreken. Het bestuur roept alle leden op om óók te komen zodat GLOEI goed vertegenwoordigd is. De bijeenkomst is in DOK6 en duurt van 19.00 - 20.30 uur.

​GLOEI houdt zelf geen geen nieuwjaarsreceptie. Daarom wensen wij iedereen nu alvast een gelukkig Nieuwjaar!

Full Image
Full Image

Abonneren op de Nieuwsbrief

Leden van GLOEI krijgen deze Nieuwsbrief automatisch per mail toegestuurd. Andere geïnteresseerden kunnen zich abonneren. Opgave kan door op onderstaande link te klikken.