[Mania] Nieuwsbrief Week 11
 
Email Header
yd2

16 APRIL - RECORD STORE DAY!!!

Beste mensen,

Het programma met live-optredens in Concerto en de Plato's voor deze dag is nu bekend! Daarnaast is naar buiten gekomen welke releases er allemaal uitkomen
LEES HIER MEER  OVER RECORD STORE DAY

#POP

yd2
Iggy Pop - Post Pop Depression 15,99 / LP 24,99 / LP Limited 34,99 
Iggy Pop draait al bijna een halve eeuw mee in de muziekwereld, aanvankelijk met The Stooges, gevolgd door een succesvolle solocarrière. Pops zeventiende album is in samenwerking gemaakt met Josh Homme (Queen Of The Stone Age). Na een telefoongesprek besloot Pop een aantal songteksten naar Homme te sturen, waarna na een paar maanden Homme op zijn beurt teksten naar Iggy stuurde, waarna de heren voor Post Pop Depression de studio in doken en het album in twee weken opnamen met onder meer Artic Monkey- drummer Matt Helders. Opener Break Into Your Heart – bijna croonerachtig gezongen – trekt meteen de aandacht. Het commerciëlere Gardinea zou qua stemming en zang bijna een David Bowie-song kunnen zijn. (lees verder)

De eerste kopers van het album in onze winkels krijgen zolang de voorraad strekt een fraaie print erbij! op=op
yd2

Post Pop Depression Exclusief Vinyl!

EXCLUSIEF in onze winkels te koop is een speciale Vinyl Editie. 180 gram vinyl, mooie gatefold, extra boekwerk met exclusieve foto’s / handgeschreven teksten en extra info van alle bandleden (Iggy, Josh Homme). 34,99

Bestel 'm HIER
yd2
Cuby + Blizzards - Alles Uit Grolloo 28CD+DVD 74,99 
PRACHTIGE BOX MET ALLE CUBY ALBUMS & ANDERE HARRY MUSKEE RELEASES + DE CLASSIC ALBUMS DOCU
Als eerbetoon aan Harry ‘Cuby’ Muskee, de enige blueslegende die Nederland ooit gekend heeft, verschijnt de box Alles Uit Grolloo. De box bevat alle originele studioalbums van Cuby + Blizzards, de officiële live-albums en alle andere projecten van Muskee. Speciaal voor deze box zijn de eerste albums in hun monoversie gemasterd. Ook albums die al lange tijd niet meer beschikbaar waren, zoals Kid Blue, Old Times Good Times, Forgotton Tapes, Afscheidsconcert en Red, White & Blue ontbreken niet. Naast de 27 albums bevat de box een disc met rarities en is er een dvd toegevoegd met de classic albums documentaire over het legendarische album Groeten Uit Grollo. 
yd2
Liima - II 15,99 / LP 20,99 
Liima houdt de veelbelovende samenwerking tussen het Deense Efterklang en de Finse percussionist Tatu Rönkkö in. Op cd goed en strak, live naar alle waarschijnlijk nog veel beter. Ik stond in de rij tijdens Eurosonic ’16 en miste het – naar wat ik begreep en las – noemenswaardige optreden nét. Liima is als een soort mengeling van Bowie en Apparat, waarbij de originele percussie- en drumstijl van Rönkkö wordt gemengd met de solide brug die Efterklang alsmaar weet te slaan tussen pop, elektro en hedendaagse klassieke muziek.  (lees verder)
yd2
Grant Lee Phillips - The Narrow 14,99 / LP 22,99 
Bijna zeven jaar zit er tussen The Narrows en zijn eerdere debuut voor het Yep Roc, al verscheen er tussendoor in relatieve stilte nog wel een album in eigen beheer. Intussen heeft Grant-Lee Phillips thuisbasis California verruild voor Nashville, daar waar hij in de Easy Eye Studio van Dan Auerbach een dertiental liedjes opnam. De kleine bandbezetting, deels akoestisch en elektrisch, draagt bij aan het zeer organisch klinkend verloop van het album. Met een knipoog naar zijn voorvaderen (Cherokee en Blackfoot) klinkt er behalve historisch besef, evengoed zijn persoonlijk verhaal. De verhuizing naar Nashville betekende onder meer een kalmer bestaan en op het album weerklinkt dan ook een nieuw en fris elan. (lees verder)
yd2
Primal Scream - Chaosmosis 16,99 / LP 22,99 
‘The history of pop music is in our DNA,’ aldus Bobby Gillespie bij het verschijnen van het elfde studioalbum van zijn band Primal Scream. Niet eerder was dat zo duidelijk terug te horen in zijn muziek als op het zeer diverse Chaosmosis. Bijna dertig jaar na het debuutalbum Sonic Flower Groove durft Primal Scream bovendien nog steeds ongebreideld te experimenteren met eigentijdse trends. Maar of het nu gaat om euforische synthpop (in bijvoorbeeld Where The Light Gets In, een sterk duet met Sky Ferreira, en het fijne Carnival Of Fools) of de exotische instrumenten in Golden Rope, het klinkt altijd herkenbaar als Primal Scream. (lees verder)
yd2
Damien Jurado - Visions Of Us On The Land 16,99 / 2LP 26,99 / 3LP Limited + demo lp wit vinyl 37,99 
De uit Seattle komende Jurado komt met dit veertiende album Visions Of Us On The Land. Zeventien nummers die een brede reflectie zijn op het kunnen van deze Amerikaan. Waar voorgaande albums als Saint Bartlett meer melancholische klanken echoden, is dit een tastbare uitkomst in de optelsom van vrijheid, leven en liefde waarin wordt bevestigd dat het geheel meer is dan de som der delen. 
yd2
Will Knox  - The River Ink 15,99 / LP (vanaf 22-4) 22,99 
Will Knox (1986, Hammersmith London) heeft de gave om je binnen een paar seconden mee te nemen in een verhaal. Verhalen over het veranderende leven in de stad, familie, vriendschap en liefde. Het prachtige album The River Ink staat er vol mee. Nummers die je stuk voor stuk bedekken onder een warme deken van melancholie en hoop. Niet voor niets noemt Will Knox zelf Nick Drake en Damien Rice als invloeden. Will Knox haalt zijn inspiratie letterlijk overal vandaan. Zijn muziek en talent brengt de in Londen woonachtige singer-songwriter de hele wereld over. (lees verder)
yd2
Sore Losers - Skydogs  15,99 / LP+CD 20,99
Een Belgische rockband die sinds 2009 bestaat. The Sore Losers zijn toe aan hun derde album. Geproduceerd door Dave Cobb, o.a. The Rival Sons, die de plaat een overstuurd en vet geluid meegaf. Het viertal maakt tijdloze rock, die echo's van de jaren zestig in zich heeft en verwant is aan bands als MC5, Stooges en Yardbirds. Fraai uitgevoerd zijn er invloeden van blues, country en garage. De band neemt de tijd tussen de albums, en vult die tijd op met toeren. Het duurde twee jaar sinds het laatste en tussen het eerste en het tweede zaten vier jaar. Aanrader. 
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 117 (11 maart).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: Desert Mountain Tribe, Nicole Willis & The Soul Investigators, Heron Oblivion, Ray LaMontagne, Nada Surf, Steve Mason, Benji Hughes, Lapsley, Cavern Of Anti-Matter, MONEY, Wall Of Death, BAZOOKA, plus een instore van Jeremy Loops.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

CONCERTO-RECORD-STORE-DAY AFTERPARTY ISM SUGAR FACTORY

De Concerto-Record-Store-Day afterparty op zaterdag 16 april vanaf 19:00 in de Sugar Factory Amsterdam
Op het programma Boogie Beats (BE), the Black en traumahelikopter! 
yd2

INSTORES

do 17 mrt 18.00 Paul de Munnik - Concerto
vr 18 mrt 14.45 Eefje de Visser - Plato Groningen
vr 18 mrt 17.00 a balladeer - Concerto
za 19 mrt 14.30 Roos Blufpand - Plato/De Hip Deventer
za 19 mrt 16.30 Roos Blufpand - Plato/Mansion24 Apeldoorn
za 19 mrt 16.00 77 Bombay Street - Concerto
zo 20 mrt 16.00 Joshua Baumgarten - Concerto
vr 25 mrt 17.00 Kissing Jane - Concerto
za 26 mrt 14.30 a balladeer - Plato/De Hip Deventer
za 26 mrt 16.30 a balladeer - Plato Zwolle
ma 28 mrt 16.00 Ethan Huijs - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#DANCE

yd2
Kendrick Lamar - Untitled Unmastered 18,99 
Wellicht aangevuurd door zijn Grammy voor beste rapalbum, voor To Pimp A Butterfly (2015), en de lof die hij kreeg voor het dramatische optreden tijdens het bijbehorende prijzengala, heeft de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar afgelopen donderdagnacht zonder aankondiging vooraf een compleet nieuw album uitgebracht. Dat wil zeggen: helemaal nieuw zijn de nummers niet, want zoals blijkt uit hun cryptische titels (untitled 04 08.14.2014) zijn de tracks opgenomen tijdens de sessies voor To Pimp A Butterfly. En zo klinken ze ook, als acht nummers die de eindlijst van To Pimp A Butterfly net niet haalden, maar daar in kwaliteit niet voor onderdoen. (nrc)
yd2
Underworld - Barbara Barbara, We Face A Shining Future 14,99 / LP 22,99 
Waar fans van Underworld eind 2015 hun pulserende harten konden ophalen bij de noemenswaardige re-issue van bazenalbum Second Toughest In The Infants, daar keren Karl Hyde en Rick Smith enkele maanden later terug met nieuw materiaal. Zes jaar na Barking is daar plots Barbara Barbara, We Face A Shining Future. ‘Life is a touch, everything is golden,’ aldus Karl Hyde op de schurende opener I Exhale. Middels negen tracks en zo’n vijftig minuten aan materiaal blijkt dat de oude rotten hun gerenommeerde oeuvre al beukend en golvend op een meeslepende wijze verder gestalte geven. Het ijzersterke If Rah wordt na I Exhale opgevolgd door het donkere Low Burn, waarna het instrumentale, uitheems klinkende Santiago Cuatro de plaat subtiel aan het tweede deel laat beginnen (lees verder)
yd2
Clark - The Last Panther Limited Edition18,99 / LP Limited Edition 24,99
Producers zoals Mica Levi, Mogwai, Jon Hopkins en  Ólafur Arnalds gingen hem al voor. Nu werd ook geluidskunstenaar en electro producer Clark gevraagd  een sountrack te maken. Clark heeft de soundtrack gemaakt bij de nieuwe televisieserie The Last Panthers. Ook hiervoor koos Clark weer voor zijn volstrekt eigen en inmiddels bekende muzikale benadering door natuur- en omgevingsgeluiden te combineren met een klinische en mechanische productie. (lees verder)

#VINYL

Full Image
yd2

P.J HARVEY ALBUM MET GRATIS 7"

Bij aanschaf van het nieuwe P.J. Harvey album krijg je zolang de voorraad strekt er een gratis 7-inch bij met het nummer "The Wheel". Op de b-kant "etched artwork"
De actie geldt zowel als online in de winkel maar op = op. 

reserveer nu een exemplaar
www.platomania.eu/pj-harvey
yd2

TOWN OF SAINTS ALBUM
+ GRATIS 4 TRACK CD! 

Bij aanschaf van het nieuwe album (op cd of vinyl) krijg je zolang de voorraad strekt een gratis ep met 4 tracks (cd)
De plaat verschijnt op limited rood gekleurd vinyl!

www.platomania.eu/town-of-saints
yd2

BEN HARPER ALBUM MET EXTRA 7"

Het nieuwe Ben Harper album gaan we krijgen als exclusieve versie op vinyl plus extra 7-inch met daarop twee non-albums tracks! Daarnaast verloten we een gesigneerde canvas onder degenen die het album bij ons bestellen

www.platomania.eu/ben-harper
yd2

ERIC CLAPTON

Live album collection
1970 - 1980 
6LPBOX: 124,99
yd2

PLACEBO

Meds
limited pink vinyl
LP: 29,99
yd2

DAVID BOWIE

A Reality Tour
deluxe 3LP op blauw
180 gram vinyl
 

#ROOTS

yd2
Richmond Fontaine - You Can't Go Back If There's Nothing To Go Back To 16,99 / LP+3 bonustracks 24,99 / LP+7 bonustracks+CD 34,99
Niet alleen hebben we vijf jaar moeten wachten op de nieuwe lp van de alt.countryformatie, maar voorman Willy Vlautin heeft inmiddels ook aangekondigd dat deze het allerlaatste album van de band is. Dat wordt een groot gemis, want ook dit werkje grossiert in tijdloze country, met name door de hoofdrol van de pedal steel van Paul Brainard. De songs van Willy Vlautin, inmiddels een behoorlijk gevierd romanschrijver, zijn sterker dan ooit, bewoond door losers en drifters, getekend door het leven, en altijd op zoek naar de horizon. De sound is, behalve de pedal steel, over het algemeen akoestisch, hoewel er vooral in prijsnummer A Night In The City behoorlijk heftig gemusiceerd wordt. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Jasper van t Hof - No Hard Shoulder 17,99
De muziek die ze spelen is geheel akoestisch, en alle stukken zijn speciaal door Van ’t Hof voor dit ¼-tet gecomponeerd. De composities hebben de typische Jasper-klank. Zeer emotionele, persoonlijke structuren en lyrische lijnen die plotseling uitmonden in uitzinnige pianosolo’s waarin je Jaspers rijke muzikale loopbaan terughoort. Het is deze bijzondere mix, deze ‘very open jazz’ die het album ‘No hard shoulder’ volkomen tijdloos maakt

#DVD

yd2
Norskov 3DVD 27,99 
Detective Tom Noack komt na twintig jaar terug in zijn geboorteplaats om daar orde op zaken te stellen in het drugscircuit. Het lijkt een onmogelijke taak te worden en wanneer blijkt dat de criminaliteit veel dichter bij huis is geworteld, komt Noack in tweestrijd tussen vriendschap en zijn werk.
De regisseurs werkten ook aan bekende series als Borgen, The Legacy en The Killing.
yd2
Lobster 14,99 
Regie: Yorgos Lanthimos
Cast: Colin Farrel, Rachel Weisz, Lea Seydoux, John C Reilly, Ben Wishaw, Olivia Colman

Een zwart-komisch liefdesverhaal. In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze veertig dagen krijgen om een partner te vinden. Single David krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner. Maar dat is tegen de regels.
yd2
The Gift 14,99 
Regie: Joel Edgerton
Cast: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

Simon en Robyn zijn een gelukkig echtpaar met een perfect leven tot ze Gordo, een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf lopen. De onaangekondigde bezoekjes en mysterieuze cadeautjes van Gordo blijken een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat op onderzoek uit en langzaam sijpelt een angstaanjagende geschiedenis tussen Gordo en Simon binnen. Wat als het verleden nog niet klaar met je is? De makers van The Purge, Insidious en Sinister brengen met The Gift een reboot van het suspense-genre. Een psychologische thriller waarvan je haren recht overeind gaan staan.
yd2
Crimson Peak 14,99 
Regie: Guillermo Del Toro
Cast: Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska en Charlie Hunnam

De jonge schrijfster in spe Edith Cushing wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander.Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt en onthoudt… Het spookachtige huis staat bovenop een berg van bloedrode klei. Ze ontdekt al snel dat het huis een mysterieus verleden heeft vol geheimen die haar achtervolgen. Crimson Peak is de nieuwe, duistere en huiveringwekkende film van regisseur Guillermo Del Toro.

#KLASSIEK

yd2
Sibelius/Glazunov – Violin Concertos 18,99 Esther Yoo (viool), Philharmonia Orchestra, Vladimir Ashkenazy 18,99 
Twee hoofdschotels en twee nagerechten: het menu met de vioolconcerten van Glazunov en Sibelius voorgeschoteld door de Amerikaanse violiste Esther Yoo. Als toetje twee korte werken van beide componisten. De uitvoering van het vioolconcert van Glazunov wordt soms aangegeven in drie dan weer in vier delen, maar altijd ononderbroken gespeeld. In 2010 was Yoo de jongste prijswinnares ooit bij de Internationale Jean Sibelius Competitie. Nu klinkt opnieuw het vioolconcert van Sibelius op haar debuut-cd. Ze kan nog geen eigen stempel drukken op de uitvoering.  Wel is duidelijk de passie aanwezig die ze via haar Prins Obolensky Stradivarius laat horen. Ashkenazy zorgt daarbij voor een solide ondersteuning met het orkest.
yd2
Bach – St Matthew Passion, BWV244 
Solisten, Gabrieli Consort, Paul McCreesh (2cd) 12,99 

In het voorjaar van 2002 neemt oude muziek specialist Paul McCreesh een bijzondere Matthäus Passion in het Deense Roskilde op. Dit Meesterwerk van Bach voert hij live met de sopranen Deborah York en Julia Gooding, mezzo-sopranen Magdalena Kozena en Susan Bickley, tenoren Mark Padmore en James Gilchrist, alsmede de bassen Peter Harvey en Stephan Loges uit.  McCreesh volgt met deze één stem per partij de theorie van Joshua Rifkin,die in latere jaren op diverse manieren wordt nagevolgd. Het resultaat is een transparante registratie. Door deze compacte aanpak wordt het dramatische element vergroot. Mark Padmore imponeert als Evangelist, ook maakt het Erbarme dich van Magdalena Kozena veel indruk.  Een verrassende opname die niet in de muziekcollectie mag ontbreken.

#BOEKEN

yd2

Boekenweek 2016

Ook in onze winkels krijg je tijdens de Boekenweek het boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van een bedrag van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. En op zondag 20 maart kun je er weer gratis mee reizen met (hoofdsponsor) NS!
Broer van Esther Gerritsen is het boekenweekgeschenk en ook hier staat, net als in veel van haar andere romans, familie centraal. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.
yd2
BOEKENWEEKESSAY: ZINK - David Van Reybrouck 2,50
Het Boekenweekessay is tijdens de Boekenweek in je boekwinkel verkrijgbaar voor € 2,50. In het essay Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten buurlandje van Nederland, België en Duitsland. Een land dat een eeuw lang bestond en dat hedendaags België, Duitsland en Nederland met elkaar verbond. Het resultaat is een prachtige ode aan een vergeten buitenland.
yd2
Bob Dylan – Jon Bream 19,95
Er zijn maar weinig Amerikaanse muzikanten die zo’n imposant repertoire hebben opgebouwd als Bob Dylan in de afgelopen halve eeuw. Dylan, winnaar van de Presidential Medal of Freedom, elf Grammy’s en een Oscar, en lid van de Rock and Roll Hall of Fame, is een van de meest gerespecteerde muzikanten en heeft meer invloed op de Amerikaanse cultuur gehad dan vrijwel iedere andere singersongwriter. Deze zoon van een verkoper uit Hibbing, Minnesota, heeft altijd zijn eigen pad gevolgd, ongeacht de kritieken – te beginnen met zijn solo-folkplaten en zijn rol als protestzanger in de vroege jaren zestig, gevolgd door zijn controversiële ‘elektrificatie’, zijn werk met The Band, zijn verrassende ‘christelijke’ periode en zijn zoektocht naar zijn artistieke identiteit in de jaren tachtig, tot zijn terugkeer naar lovende kritieken in 1997 en de release van zijn album met Frank Sinatra-covers in 2015. (lees verder)
yd2
Gute Nach Freunde – Buchwald 5,00  
Het lezen van de Boekenweek-brochure Gute Nacht, Freunde duurt iets langer dan de sigaret van Reinhard Mey. Christoph Buchwald geeft een korte en compacte inleiding op vooraanstaande Duitse boeken die op ieders nachtkastje horen. Boeken die een idee geven van de buren, van hun land, geschiedenis, mentaliteit en van de verschillen in onze kijk op de wereld. Een belangrijk criterium is daarbij: het leesplezier. Cossee heeft een Nederlandse en een Duitse uitgever - Eva Cossée en Christoph Buchwald -, dus wordt er automatisch veel naar Duitsland gekeken. Hedendaagse Duitse auteurs evenals klassiekers worden gelezen en getoetst aan de vraag: Waar heeft de Nederlandse lezer iets aan, en wat verandert onze blik op de buren? (lees verder)
yd2
Niederlieder – Friedrich Hlawatsch 14,95
MP3 Download Luisterboek 

Oer-Nederlandse liederen in het Duits vertalen, kan dat? Jazeker! In het luisterboek Die Niederlieder heeft de Amsterdammer Friedrich Hlawatsch elf klassiekers in een behaaglijke Duitse jas gegoten, met een perfecte pasvorm.De nieuwe teksten volgen de melodie alsof ze er oorspronkelijk voor geschreven zijn. Na één keer spelen zing je ze al mee, zoals de Tea-Room Tango van Wim Sonneveld: Dus hast mich beleidigt / du hast mich beschissen / du warst damals so gewissenlos gerissen. De Twee motten van Dorus wentelen zich nu in de warmte van zijn hoed, want dat rijmde beter: Es leben zwei Motten in meinem alten Hut / un den zwei Motten gefällt es dort gut. Ze heten dan ook Charlotte en Knut. (lees verder)
yd2
Leidraad voor een nobel leven – Ethan Hawke 15,00 
Leidraad voor een nobel leven is een inspirerende roman in de sfeer van De kleine prins en De alchemist. Het boek speelt zich af in de Middeleeuwen in Cornwall, waar sir Thomas aan de vooravond van een grote veldslag staat. Omdat hij voorvoelt dat hij de slag niet zal overleven, schrijft hij een brief aan zijn kinderen over twintig deugden die samen een kompas vormen voor hun reis door het leven: een kleine gids over datgene wat het leven zinvol maakt. Ethan Hawke baseerde deze brief met deugden als vergeving, moed, trots en geduld op oude wijsheden uit de Oosterse en Westerse filosofie en de grote spirituele en politieke teksten van nu. Leidraad voor een nobel leven is voorzien van illustraties: elke deugd wordt gesymboliseerd door een vogel, getekend door Ryan Hawke.
yd2
Ondersteboven. Jouw Nederland in de jaren zestig – Petra Boers/Rebecca Wilson/Suzanne Hertogs 19,95
Ondersteboven vertelt het verhaal van het decennium dat de Nederlandse samenleving volledig overhoop haalde. Dit boek bij de gelijknamige NTR/VPRO tv-serie haalt tal van herkenbare herinneringen op. Met pil-propagandisten, opwaarts mobiele arbeiderskinderen, blitskikkers, seksende priesters, Spaanse gastarbeiders en feministische Margriet-redactrices. Doe zelf een sixties-idealen-APK. Herbeleef dat knusse dia-avondje. Organiseer een ouderwets ludieke anti-autoritaire sit-in (of dito partnerruil-avond). Inderdaad, Ondersteboven is geen gewoon geschiedenisboek. Het is een hallucinant, geheugenstimulerend, nostalgie-opwekkend, kleur-zing-dans-herbeleef-aksie-boek voor elke babyboomer die Welterusten Mijnheer De President nog feilloos kan meezingen. En voor zijn (klein)kinderen.Het boek wordt ingeleid en toegejuicht door de enige echte oudere jongere: Kees van Kooten, die ook de tv-serie presenteert.  (lees verder)
yd2
Tijd – Rudiger Safranski 21,99
Met onze moderne communicatiemiddelen lijken we de tijd naar onze hand te kunnen zetten: we kunnen van elk moment nú maken. Maar daarmee offeren we ook iets op, iets wezenlijks: het hóórt tijd te kosten om een ervaring te verwerken en als die tijd er niet is, wordt de ervaring steeds minder waard. Rüdiger Safranski houdt in Tijd een filosofisch pleidooi voor aandacht en bezinning. Hoewel de tijdbeleving van de religie – die tot in de eeuwigheid doorgaat – voor veel mensen niet meer is weggelegd, hoeven we de tijd niet door onze vingers te laten glippen. Virtuoos en met grote kennis van filosofie en literatuur laat Rüdiger Safranski zien dat dit tijdloze thema met de dag relevanter wordt.
yd2
De Grootste denker van Nederland over het mooiste land ter wereld – Jeroen van Merwijk 24,99 
Al zijn hele leven lang denkt Jeroen van Merwijk na. Hij denkt na over het leven, hij denkt na over de dood, de liefde, over de natuur in al haar boeiende facetten, over zijn medemensen en hij denkt na over het heerlijke land waarin hij nu al zestig jaar mag wonen en werken. Al dat denken vond zijn neerslag in een kleine duizend columns, driehonderd sketches voor radio en tv en enige honderden liederen. In dit boek bundelt hij zijn beste liedteksten, sketches en columns. Aan de hand van twaalf departementen vormt de grootste denker zijn eigen zakenkabinet, en schetst hij een ernstig, eerlijk en hilarisch beeld van Nederland, dat hij zag veranderen van een sociaaldemocratie tot een maatschappij waarin de marktwerking en het individu centraal staan. Het mooiste land ter wereld. 
yd2