[Mania] Nieuwsbrief Week 10
 
Email Header
Full Image

16/4 - RECORD STORE DAY - RELEASESLIJST NU BEKEND

Voor wie het nog niet in de agenda had staan..... Zaterdag 16 april is het weer Record Store Day!!! Op deze feestdag voor de platenzaak worden zo'n 450 speciale vinyl-releases uitgebracht en zijn er instore-optredens in de winkels. Komend weekend versturen we een nieuwsbrief met daarin het voorlopige programma van live-optredens in de winkels.

​www.platomania.eu/record-store-day-2016


LIJST MET RECORD STORE DAY RELEASES: 
www.recordstoreday.nl/releases2016
yd2

MANIA 325

Vrijdag ligt de nieuwe Mania in de winkels!
 
NO RISK DISC =  Roald van Oosten
 
GRAND CRU =  Iggy Pop
 
LUISTERTRIPS HIER
 
STAPELPLAATJES  HIER
 
Lees hier de Mania online:
http://www.platomania.eu/mania-magazine 

#POP

yd2
Jeff Buckley - You And I 16,99 / 2LP 34,99 
Het is een kleine twintig jaar geleden dat Jeff Buckley, toen nog maar dertig jaar oud, verdronk in de Mississippi. Het enige album dat hij tot dat punt had uitgebracht was Grace. Gedurende 1993, vier jaar voor zijn tragische dood, werden bij Columbia Records verschillende sessies opgenomen waar You And I een resultaat van is. Intiem, sensitief en intens puur zijn kernwoorden die de collectie van deze nummers zouden kunnen omschrijven. En wel omdat You And I een album is waarop tien nooit eerder uitgebrachte nummers te horen zijn. Deze tracks werden door toeval gevonden in de zoektocht door de archieven van Sony Music om het twintigjarig bestaan van Grace vorm te geven. De nummers bestaan uit zowel door Buckley zelf geschreven werken als ook door hem gezongen covers van onder andere Bob Dylan, Led Zeppelin en The Smiths. (lees verder)
yd2
Haty Haty - High As The Sun 15,99 / LP+CD 19,99 
HATY HATY = BLAUDZUN en DAVID DOUGLAS!

Het lijkt een wat vreemde combinatie, deze samenwerking tussen Blaudzun en David Douglas. De één maakt barokke indierock, de ander maakt ruimtelijke en sfeervolle elektronica. De twee muzikanten zijn echter al jaren bevriend, bovendien heeft David Douglas al eens een videoclip van Blaudzun geregisseerd (Solar). Haty Haty is weliswaar een middenweg tussen de twee, maar vooral ook een heel nieuw project. Zeker met de muziek van Blaudzun is het nauwelijks vergelijkbaar. Waar zijn muziek normaal zeer liedjesgericht is, leunen de nummers op High As the Sun juist heel erg op de grooves. De elektronica van David Douglas zet de lijnen uit terwijl de vocalen van Blaudzun de nummers extra kleur geven. (lees verder)
yd2

HATY HATY LIVE IN CONCERTO!

Zaterdag 12 maart zal HATY HATY (David Douglas en Blaudzun) het nieuwe album "High As The Sun" presenteren op het Concerto-podium!
Aanvang 16:00 , entree is gratis.

Facebook Event 
yd2
Lukas Nelson & Promise Of The Real - Something Real 18,99 / LP 24,99 
De wereld zit vol toevalligheden weet Lukas Nelson, zoon van Willie en broer van Micah. In 2007 loopt Lukas Anthony LoGerfo tegen het lijf bij een concert van Neil Young. Anthony kan drummen en samen richten ze de band Promise Of The Real op. Al snel spelen ze in het voorprogramma van Willie waar overigens Lukas ook bij in de band zit. De contacten tussen pa en Neil Young zijn warm en als die laatste voor Monsanto Years fris bloed zoekt, vindt hij deze in Lukas en zijn band. Dit jaar gaat het gezelschap uitgebreid op tour en van The Promise Of The Real verschijnt nu ook nieuwe plaat. Het in 2010 verschenen titelloze album en opvolger Wasted (2012) kregen hier maar weinig aandacht en dat moet nu met Something Real gaan veranderen. (lees verder)
yd2
A Balladeer - A Wolf At The Door 14,99 / LP 26,99      
De gelijknamige single van het album A Wolf At The Door van A Balladeer, de band rond zanger en liedjesschrijver Marinus de Goederen, is al even uit. Dit lekker in het gehoor liggende nummer belicht echter maar één facet van het album. Ook de opener Incompatible is een prettig uptempo nummer, maar daarnaast vinden we vooral veel ballads op dit album. De pianoballads In Your Arms I Was Somebody en het country-achtige Therefore springen eruit. November is bijna kerstachtig (niet in de laatste plaats door de regels ‘The most wonderful time of the year’). Andere hoogtepunten zijn het mooi geproduceerde Trust Fall en het a capella Every Herd Has It’s Lone Wolf. Met A Wolf At The Door geeft A Balladeer een visitekaartje af aan de liefhebbers van americana en folkrock. 
yd2

A BALLADEER LIVE IN DE WINKELS

Vrijdag 18 maart Concerto 17.00 u. 
Facebook Event 

Zaterdag 26 maart Plato De Hip Deventer 14.30 u. 
Facebook Event 

Zaterdag 26 maart Plato Zwolle 16.30 u. 
yd2
Paul De Munnik - Nieuw 14,99 / 2LP 27,99 rood vinyl 
Het is even vreemd om de stem van Paul de Munnik zonder die van Thomas Acda te horen, niet in de laatste plaats door het openings- en titelstuk Nieuw waarin De Munnik een merkwaardig rollende “r” laat horen, maar al snel blijkt dat het werk van De Munnik genoeg te zeggen heeft. Wat dat betreft kan zijn werk vergeleken worden met het solowerk van Bram Vermeulen en zijn er echo’s naar het Franse chanson (waaronder in de mooie Nederlandstalige cover van Hier Encore van Aznavour). Prachtige luisterliedjes zoals Opeens Overal (Het zijn jouw benen waar ik over val/Ineens zie ik je overal) en Dan Denk Ik Aan Jou . Paul maakt zelfs een uitstapje naar de blues in Geen Lied, De Blues. (lees verder)
yd2

PAUL DE MUNNIK LIVE IN CONCERTO

Op 17 maart Paul de Munnik presenteert zijn solo-album "Nieuw" op het Concerto-podium!
Aanvang 18:00 - entree is gratis

Facebook event 
yd2
John Coffey - A House For Thee EP 8,99 / 12 inch 12,99 
De mannen van punkrockformatie John Coffey staan al bekend om hun ruige sound, maar met de EP A House for Thee doen ze er nog een schepje bovenop. Voor de opname van het album zijn ze afgereisd naar de God City Studio in Salem, Massachusets (USA) om een samenwerking aan te gaan met producer Kurt Ballou (gitarist Converge). Dit omdat de maatschappelijke thematiek van de nummers vroeg om een nog harder en donkerder randje. Met A House For Thee wil John Coffey meen gezicht geven aan het huidige debat over de vluchtelingencrisis. "Deze EP is onze oproep tot menselijkheid " aldus de bandleden. (lees verder)
yd2
Treetop Flyers - Palomino 14,99 / 2LP 34,99 
Treetop Flyers: Westcoast countryrock uit Londen. Niks druilerige, bleekneusjes rock uit Albion. Nee, zongebleekte, harmonieuze countrypop is het metier van de band. In 2013 debuteerde Treetop Flyers – vernoemd naar een song van Stephen Stills – met The Mountain Moves. Palomino is de opvolger die opgebouwd is volgens dezelfde receptuur: mooie samenzang, sterke melodieën en fijn gitaarwerk. Zelfs de hier en daar ingezette analoge synthesizer en de zwevende mellotron dragen bij aan die heerlijke jaren zeventig sfeer, hetgeen blijkt uit voortreffelijke songs als Lady Luck en Dance Through The Night. Liefhebbers van Dawes en Midlake doen er goed aan eens naar Treetop Flyers te luisteren, om dan vervolgens onverwijld het geweldige Palomino aan te schaffen. 
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 116 (4 maart).

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: Ray Lamontagne, DMA’s, The Coral, Roald van Oosten, Daniel Lohues, Desert Mountain Tribe, Feels, The Donkeys, Archie And The Bunkers, The Skiffle Players, Quilt, Santigold en Supersonic Blues Machine, plus een instore van Causes.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

CONCERTO-RECORD-STORE-DAY AFTERPARTY ISM SUGAR FACTORY

De Concerto-Record-Store-Day afterparty op zaterdag 16 april vanaf 19:00 in de Sugar Factory Amsterdam
Op het programma Boogie Beats (BE), the Black en traumahelikopter! 
yd2

INSTORES

do 10 mrt 16:00 Dez Mona en Chantal Acda - Zwolle
vr 11 mrt 17:00 De Nachtdienst - Concerto
za 12 mrt 14.00 Birth Of Joy - Plato/De Hip Deventer
za 12 mrt 16.00 Haty Haty - Concerto
zo 13 mrt 16.00 Marlon Thompson - Concerto
di 15 mrt 17.00 Sivert Hoyem - Concerto
wo 16 mrt 17.00 Sivert Hoyem - Plato Groningen
do 17 mrt 18.00 Paul de Munnik - Concerto
vr 18 mrt 14.45 Eefje de Visser - Plato Groningen
vr 18 mrt 17.00 a balladeer - Concerto
za 19 mrt 14.30 Roos Blufpand - Plato/De Hip Deventer
za 19 mrt 16.30 Roos Blufpand - Plato/Mansion24 Apeldoorn

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#VINYL

Full Image
yd2

DE NACHTDIENST


5-track EP; 9,99

as vrijdag 11 maart 17u live in Concerto!
yd2

MARLE THOMSON


LP+CD: 16,99

as zondag 13 maart 16u
live in Concerto!
yd2

LINNENTASSEN NU VOOR 2,=

Om de strijd met het plastic aan te gaan zijn onze nieuwe linnentassen slechts 2,=
Verkrijgbaar in de winkels èn
online te bestellen
yd2 yd2
yd2

DE STAAT LIMITED BLAUW VINYL

We hebben een nieuwe lading van het blauwe vinyl van het laatste album van De Staat binnen!

BESTEL/RESERVEER HIER: 
www.platomania.eu/de-staat
yd2
Mike Evans - Vinyl 19,95
In onze steeds digitalere wereld weten de echte muziekliefhebbers dat de ultieme opnamen op vinyl te vinden zijn. Daarom wordt er nog altijd veel vinyl verkocht. Mike Evans verschaft een schitterende visuele blik op de fascinerende geschiedenis en de triomfantelijke wedergeboorte van dit medium. Van de zware 78 toerenplaten tot de dynamische 45 toerensingles, van buitenissige ep’s tot legendarische lp’s en vooraanstaande labels, alles komt aan bod in dit boek.
Mike Evans schreef en redigeerde sinds eind jaren tachtig meer dan zestig boeken over muziek, film en mode.  (lees verder)

#ROOTS

yd2
Matty Charles & Katie Rose - Catching Arrows 14,99
Writteninmusic recensie

In Brooklyn is er tijdens begin van het nieuwe millennium sprake van een opleving van met folk gerelateerde muziek, enigszins vergelijkbaar de revival die vijftig jaar geleden in Greenwich Village, die andere wijk in New York plats vond. In Pete’s Candy Store, een plaatselijke bar in een wat oudere woonwijk vormt Matty Charles & The Valentines het huisorkest. Met dat countryfolktrio brengt Charles vier werkstukken en een soundtrack uit. Charles duikt ook op in Meanwhile, een film van de onafhankelijke filmmaker en scenarioschrijver Hal Hartley
(lees verder)

#DVD

yd2
Youth 14,99 
Regie: Paolo Sorrentino (La Grande Belezza!)
Cast: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz,

Michael Caine en Harvey Keitel spelen de hoofdrollen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor onze om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren. (lees verder)
yd2
Virgin Mountain 14,99 
Regie: Dagur Kári
Cast: Sigurjón Kjartansson, Gunnar Jónsson, Arnar Jónsson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Ilmur Kristjánsdóttir, Franziska Una Dagsdóttir

De 43-jarige Fúsi woont nog steeds thuis bij zijn moeder. Hij slaapwandelt door het leven van alledag waarbij routine het sleutelwoord is. Wanneer hij op een dag de levendige Sjöfn ontmoet, wordt zijn vrijgezellenbestaan volledig overhoop gegooid. Eindelijk lijkt hij klaar te zijn om de volwassen wereld te betreden, zich kwetsbaar op te stellen en vol goede moed aan het echte leven te beginnen.
yd2
Bloodline Seizoen 1 4DVD 29,99 / 4Bluray 32,99 
Bloodline, van de makers van Damages, vertelt het intrigerende verhaal van de familie Rayburn die eigenaar is van een resort in Key West en de meest duistere geheimen van het eiland bewaakt. Als de verloren zoon en het zwarte schaap (Ben Mendelsohn) terugkeert voor een familiereünie dreigt hij de kwetsbare façade van de familie te verwoesten en een leven vol wandaden aan het licht te brengen. Zijn twee broers en zus zijn nu genoodzaakt hun geschillen bij te leggen om hun familie samen te houden en te beslissen wat ze het beste kunnen doen. In dit veelgeprezen en verslavende eerste seizoen spelen vele sterren, waaronder Kyle Chandler, Oscarwinnaar Sissy Spacek en de voor een Oscargenomineerde Sam Shepard en houdt je tot het schokkende einde op het puntje van je stoel.
yd2
Phantom Boy 8,50 
Regie: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli 
De elfjarige Leo uit New York is een phantom boy: hij kan onzichtbaar worden en door muren vliegen. Hij raakt bevriend met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit. Alex werd gewond door een mysterieuze bandiet die de stad bedreigt met een gevaarlijk computervirus. Samen vormen ze een buitengewoon superduo, met Leo in de lucht en Alex op de grond. Ze ontfermen zich over Marie, een moedige journaliste die op zoek gaat naar de schurk en waar Alex een oogje op heeft. Wanneer Marie in de handen van de gangster valt, moet het duo al hun krachten bovenhalen om haar terug te vinden en New York van de ondergang te redden.

#KLASSIEK

yd2
Bach – St John Passion, BWV245
Akademie fur Alte Musik Berlin, RIAS Kammerchor, René Jacobs (2cd+dvd) 29,99

Na veel archeologisch graafwerk levert René Jacobs een zo getrouw mogelijke Johannes Passion af. Vier uitstekende solisten vormen samen met zestien zangers het koor. Jacobs maakt gebruik van de instrumenten uit Bach’s tijd zoals de luit en de viola d’amore. Het resultaat is een indrukwekkende Johannes Passion met hier en daar verrassende accenten. Jacobs besteed veel aandacht aan de uitspraak en het uitdrukken van de diverse emoties. Werner Güra vervult een uitstekende rol als verteller. Een prachtig luisterdocument, met de delen die Bach gebruikte voor de versie van 1725. Een album dat zeker de ervaren luisteraars in de details zal verrassen! Aanrader.
yd2
Steffani – Stabat Mater
Cecilia Bartoli, I Barocchisti & Coro della Radiotelevisione Svizzera, Diego Fasolis 9,99
 

Ceclilia Bartoli is gedreven in het vinden oude werken die wij beslist moeten horen. Dit album is geheel gewijd aan de geestelijke werken van componist en priester Agostino Steffani (1654-1728), die vooral bekend is om zijn seculiere werken. Naast het Stabat Mater, bevat het album zes werken, die nog nooit eerder zijn opgenomen. Kort voor zijn dood voltooide Steffani dit krachtige persoonlijke Stabat Mater voor solisten, koor en orkest, zondermeer zijn meesterwerk. Naast Bartoli maken de solisten zoals countertenor Franco Fagioli en bas Salvo Vitale veel indruk. 
yd2