Concerto x Cineville nieuwsbrief
 
yd2

10% korting met je Cinevillepas!

Met onbeperkt keuze uit meer dan 100 verschillende films per week in de 42 aangesloten bioscopen en filmtheaters door heel Nederland, ben je in Cineville eigenlijk nooit uitgekeken. Ook leuk om iemand cadeau te doen.  Daarnaast biedt de Cinevillepas óók nog een heleboel extra's zoals toegang tot voorpremières en klassiekers, en tal van filmfestivals. En dat allemaal voor maar € 19,95 per maand.

Daarnaast krijg je op vertoon van je pas 10% in onze winkels!
 

Ook op alle dvd's die je bij ons aanschaft, inclusief de 2e hands!
In deze nieuwsbrief tippen Cineville en Concerto een aantal films die net op dvd zijn verschenen en nu in de bioscoop draaien! 

Drie dvd-tips van de Cinevilleredactie:

yd2

Moonlight

DVD 12,99 / BLU-RAY 14,99 /
Soundtrack CD: 15,99


Regie: Barry Jenkins

2016 was het jaar van #oscarssowhite, 2017 gelukkig alweer een stuk minder. En daar hoefde The Academy niet eens geforceerd voor te doen: Moonlight - dat 8 nominaties in de wacht sleepte - ís ook gewoon een van de beste films van het jaar. We hadden een topzware klaagzang over gemarginaliseerde homoseksuelen verwacht, maar kregen een gevoelig drieluik over jongetje/puber/jongeman Chiron, die goed en kwaad doet, maar nooit zichzelf kan zijn. Regisseur Barry Jenkins groeide net als Chiron op in de buitenwijken van Miami en weet dat er daar meer is dan alleen maar zwart of wit. De moeder van Chiron is hevig verslaafd, maar heeft ook gewoon een baan; de drugsdealer die het jongetje onder zijn hoede neemt geeft geen schietoefeningen, maar zwemles. Meestal wint de film met de meeste Oscarnominaties ook de prijs voor Beste Film (dit jaar: La La Land), maar als iemand dat cliché kan killen dan is het Jenkins. (de Cinevilleredactie) 
yd2

Nocturnal Animals 

yd2

Paterson

DVD: 13,99

Regie: Jim Jarmusch


Die mindfulness-app kun je weggooien, want Paterson maakt je zo zen dat je de rest van het jaar geen haast meer voelt. In het leven van de dichtende buschauffeur Paterson (Adam Driver, van Girls en Star Wars) ziet elke dag er hetzelfde uit. Hij wordt op tijd wakker, kust zijn vriendin, rijdt zijn rondjes op de bus, laat de hond uit en dringt een biertje in zijn stamkroeg. Ondertussen observeert hij en schrijft hij poëzie. Meer ingrediënten heeft Jim Jarmusch niet nodig voor een tedere grinnikkomedie om verliefd op te worden. (Erik Schumacher/Cineville)

Tip van Menno - Concerto

yd2

Poesía sin fin

DVD 15,99

Regie: Alejandro Jodorowsky


Poesía sin fin (Poëzie zonder einde) is een beetje een love-it or hate-it film.
Het verhaal gaat over de jonge jaren van de Chileense kunstenaar Alejandro Jodorowsky. Absurdistisch, bombastisch, kleurrijk en zwarte humor zijn een paar steekwoorden. 

"Alsof je aan de LSD een bordeel vol kunstenaars, clowns en nazi’s binnenstapt" schreef Cineville.
Nou zoiets inderdaad, kijken die film!
(Menno Borst - Concerto)


meer info

Tip van Dirk D. - Concerto

yd2

The Founder

DVD 14,99

Regie: John Lee Hancock


Het schofterige verhaal van de man die McDonalds van twee broers 'stal' en het groot maakte. Briljant vertolkt door Michael Keaton die sinds Birdman een welverdiende herwaardering geniet.
(Dirk Derks, Concerto)


meer info

Tip van Alex - Concerto

yd2

The Wailing

DVD 13,99

Regie: Hong-Jin Na


Na de komst van een vreemdeling in een klein Zuid-Koreaans dorpje gebeuren er tal van geheimzinnige gebeurtenissen. Een sullige en luie chef van de politie moet het mysterie snel oplossen alvorens zijn eigen dochter ook slachtoffer wordt.
(Alex Koster, Concerto)

meer info
Full Image

Drie bios-tips van Cinevilleredactie

Kijk voor meer info over films die nu draaien hier:  www.cineville.nl/films
Full Image

The Fury of a Patient Man

'Een vette wraakfilm.
Uit angst voor spoiler-represailles willen we er verder niet te veel over kwijt.' 

José kaart wat met vrienden en flirt met barvrouw Ana, maar wat heeft deze binnenvetter allemaal te verbergen? En wat heeft het te maken met de mislukte roofoverval die we zien aan het begin van de film? Het eerste deel van The Fury of a Patient Man heeft iets weg van Red Road (Andrea Arnold); naar het einde toe gaat 'ie steeds meer op Kill Bill lijken. lees verder
Full Image

Broers

'Hoe ga je om met die gast of chick die altijd je thunder steelt?
Je loopt eromheen en gaat naar Broers.'


De broers Lukas en Alexander zijn tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan. lees verder
Full Image

La región salvaje

'Intergalactische seksoctopus, wat doet u nu?' 

Een gevaarlijk wezen in een hutje in het bos brengt twee vrouwen en een man het hoofd op hol. La región salvaje is een mysterieuze mix van erotiek, sociaal drama en sciencefiction. lees verder
yd2