[Mania] Nieuwsbrief Week 26
 
Email Header
Full Image

Rico & Sticks - Opgezwolletotnu 15CD Box Ltd.Ed. 64,99

NU VERKRIJGBAAR! OP = OP
Het is vijftien jaar geleden dat Opgezwolle zijn intrede deed in de wereld van de Nederlandstalige hiphop, en dat moet gevierd worden! Daarom doen rappers Rico en Sticks (producer Delic houdt zich er helaas buiten) niet alleen een hele reeks aan nostalgische terugblikshows, ook brengen ze de drie Opgezwolle-albums opnieuw uit op vinyl, én komen ze met een vijftien cd's tellende boxset. Deze boxset vormt een carrière-overzicht van de twee rappers; elk album waar één van de twee rappers een beduidende bijdrage aan heeft geleverd, is opgenomen. Dit resulteert in veertien albums, met als kers op de taart nog een schijfje vol demo's, b-kantjes en andersoortige bonustracks. (lees verder)

www.platomania.eu/opgezwolle
yd2

Concerto-podium op het Amsterdam Woods festival 26 en 27 augustus

Eind augustus vind het Amsterdam Woods festvial plaats met o.a. Eefje de Visser, Ultimate Painting, My Baby en PAUW op het programma. Er komt ook een heus Concerto-podium waar nieuw Nederlands talent te zien zal zijn!!!
Enkele namen die op het " Concerto Spruit Podium" gaan optreden: Jeangu Macrooy, Marle Thomson, La Corneille en Tenfold. Laatstgenoemde staat as vrijdag voor een instore-optreden in Concerto

www.amsterdamwoods.nl
yd2

Beat Bluf en Branie presentatie
zaterdag 9 juli 14:00 in Concerto

Om de release van de eerste twee delen van de Beat, Bluf en Branie serie te vieren is er op zaterdag 9 juli een muzikale presentatie op het podium van Concerto met Hans Vanderburg van Gruppo Sportivo (foto) en Henk Koorn van Hallo Venray. Toegang is gratis.

www.platomania.eu/nederbeat-beat-bluf-en-branie

#POP

yd2
Maxwell - BlackSUMMER'Snight 16,99 / 2LP 22,99 
Ooit gold Maxwell samen met Lauryn Hill en D'Angelo tot de grootste nieuwe soul sensaties van de jaren negentig. Na 2001 nam de man echter een lange pauze om acht jaar later terug te komen met het eerste deel van de trilogy Blacksummers'night. Deel een BLACKsummers'night was een sterke terugkeer naar de soul die hem zo beroemd maakte. Deel drie is naar verluid gevuld met langzame souljams en nu - zeven jaar na deel 1! -  ligt voor ons blackSUMMERS'night, het tweede deel dat zijn roots heeft in de gospel. Niet zo maar gospel natuurlijk, maar met een 'Maxwell-twist'.
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 132 (24 juni 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: The Avalanches, Red Hot Chili Peppers, Margaret Glaspy, Weaves, Mitski, Anthony D'Amato, Psychic Ills, Flamingods, The Temper Trap, Joseph Arthur, Let's Eat Grandma en Walter Trout, plus een exclusieve instore van Gallowstreet.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

vr 01 juli 16:30 Tenfold - Concerto 
za 02 juli 16:00 The Jig - Concerto 
zo 03 juli 16:00 Esther & Mateusz - Concerto 
za 09 juli 14.00 Beat Bluf en Branie presentatie - Concerto
za 09 juli 17.00 Tamarin Desert - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#VINYL

Full Image
yd2 yd2 yd2
yd2

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Everything is Changing
Picture disc
LP; 24,99
yd2

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Live in Europe
LP: 24,99
yd2

ANNEKE VAN GIERSBERGEN

Drive
LP: 22,99

#REISSUES

yd2
Frank Zappa:
Lumpy Money Project/Object 3CD 27,99 
Road Tapes Venue # 1 2CD 18,99 
Road Tapes Venue # 2 2CD 18,99 
Road Tapes Venue # 3 2CD 18,99 

Toen in 2008 de albums Lumpy Gravy en We’re Only In It For The Money hun veertig jarig jubileum vierden, hebben de nazaten van Zappa een speciale driedubbele verzameling rondom deze platen gemaakt. Lumpy Money Project/Object bevat unieke en zeldzame versies van tracks van deze platen. Mono mixen, studio outtakes, single versies en stukken interview maken deze collectie samen met het fraaie artwork af. 
The Road Tapes series bevatten volgens de man zelf Guerilla Recordings - vrijwel alle shows werden opgenomen de de beste verschijnen nu in drie delen. Deel een komt uit 1968 en werd in mono opgenomen in Vancouver, B.C. Deel twee komt uit augustus 1973 en is een compilatie van drie shows in Helsinki. Het derde deel bevat twee complete shows uit 1970 opgenomen in Minneapolis in de Flo & Eddie bezetting. 

Op 15 juli verschijnen:
The Crux of the Biscuit 18,99 
Frank Zappa For President 18,99 
yd2
Kate & Anna McGarrigle - Pronto Monto 19,99 
Pronto Monto is het derde album van het Canadese duo Kate & Anna McGarrigle. De titel is de uitspraak van de Franse zin 'prends ton manteau', wat 'pak je jas' betekent. Het album is nu volledig geremasterd. Het was tot nu toe de enige laat van de gezusters die niet op cd was verschenen. Het album verscheen indertijd in 1978 en bevat een wat poppier geluid in een poging commercieel door te breken.
yd2
Roy Orbison - Collected 3CD 15,99 
Stel het onwaarschijnlijke geval dat je nog geen verzamelaar van het werk van Roy Orbison in huis hebt. Dan is er nu de behoorlijk complete verzamelaar Roy Orbison, Collected. Eigenlijk onbegonnen werk, met zo’n oeuvre, maar toch een geslaagde poging van Orbison’s zoon het werk van zijn vader  nog eens op een rijtje te zetten. Van Oh Pretty Woman en Leah tot Handle With Care (Travelling Wilburys), het staat er allemaal op. Gelukkig is er nog een derde cd met wat meer obscuur werk. Drie cd’s voor zestien euro: geen geld!
yd2 yd2 yd2

#ROOTS

yd2
Keb'Mo  - Bluesamericana 16,99 / LP (vanaf 15-7) 24,99 
That Hot Pink Blues Album 2CD 16,99 /
2LP (vanaf 15-7) 44,99 

Vorig jaar al verscheen BluesAmericana al in de VS, het album wordt nu eindelijk ook hier uitgebracht. Met deze plaat gaat Keb'Mo terug naar de blues zonder zichzelf in het genre te beperken. De titel geeft het al aan, het album bevat een Americana editie van de blues en dat jasje past Keb'Mo als gegoten. Van de New Orleans stomp op Old Me Better tot het soulvolle For Better Or Worse dat een sterke Memphis feel heeft, laat Keb'mo alle bluesgenres passeren. Harde Chicago blues, de shuffle blues van Texas, BluesAmericana laat alles horen. Het live album That Hot Pink Blues Album laat een selectie uit de het hele oeuvre van de man horen. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: de Playing For Change Foundation.

#JAZZ

yd2
Jacob Collier - In My Room 16,99 
Het langverwachte debuut album van het 22 jarige multi talent Jacob Collier ligt nu in de winkels. Jacob is al langere tijd een veel besproken artiest in de internationale jazz scene en niemand minder dan Quincy Jones heeft zich over hem ontfermd. Jacob Collier wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende, inventieve en talentvolle muzikanten. Hij combineert elementen van jazz, a-capella, groove, folk, triphop, klassieke muziek, Braziliaanse muziek, gospel, soul en improvisatie. Hij heeft zijn talent wereldkundig gemaakt via zijn YouTube video’s waarin hij te zien is als muzikant en zanger van alle onderdelen van het nummer. 
Op zaterdag 9 juli zal Jacob live te zien zijn op het North Sea Jazz Festival (Darling - 17:00)

#DVD

yd2
Me and Earle and the Dying Girl 12,99 
Regie: Alfonso Gomez-Rejon
Cast:Thomas Mann, Olivia Cooke, Katherine Hughes, Rj Cyler, Nick Offerman

Me and Earl and the Dying Girl is een grappige, maar ontroerende film van Alfonso Gomez-Rejon. Dit unieke verhaal gaat over Greg (Thomas Mann ), een middelbare scholier die zich er voor behoedt om diepgaande relaties uit de weg. Zo probeert hij zijn tienerjaren zonder verdriet en drama door te komen. Greg ziet zijn beste vriend Earl (R.J. Cyler), met wie hij korte parodies maakt op filmklassiekers, zelfs meer als een collega. Maar Greg’s moeder verplicht hem om tijd door te brengen met Rachel (Olivia Cooke), een meisje uit zijn klas bij wie net kanker is geconstateerd. Daardoor ontdekt hij hoe krachtig en belangrijk echte vriendschap is. Me and Earl and the Dying Girl, ook wel bekend als This is not a love story, is een rollercoaster film waarbij al je emoties geraakt worden.
yd2
Knielen op een Bed Violen 14,99  
Regie: Ben Sombogaart
Cast: Marcel Hensema, Barry Atsma, Noortje Herlaar

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt. 

#KLASSIEK

yd2
Horizon 7
Koninklijk Concertgebouworkest 20,99
 

Horizon, het live album met eigentijdse muziek dat het Koninklijk Concertgebouworkest, bevat vier werken. In twee gevallen dirigeert de componist zelf het orkest. In Dream of Songs – gebaseerd op Hebreeuwse teksten – brengt George Benjamin zijn muze Bejun Mehta en een klein vrouwenkoor tot grote hoogten. Speciaal voor het 125 jarig orkestjubileum schrijft Magnus Lindberg een prachtig orkestwerk, dat refereert aan de vierde symfonie van zijn landgenoot Sibelius. Richard Rijnvos schrijft een serie werken over Venetië. In Fuoco e fumo staat hij stil bij de totaalvernietigende brand van La Fenice in 1996. Tan Dun dirigeert zelf het contrabasconcert, dat hij voor Dominic Seldis schreef. In een Mongoolse klanksetting laat hij Seldis als een prachtige wolf op zoek gaan naar een roedel wolven in de Mongoolse steppen.
yd2
A Breath of New Life
Saskia Coolen (blokfluit), Rainer Zipperling (viola da gamba), Patrick Ayrton (klavecimbel) 19,99
 

Rond 1700 was er in Amsterdam een levendig muziekleven, waarbij de welvarende burgerij dure muziekinstrumenten en mooie muziekuitgaven kochten en zich lieten onderrichten door musici als Nozeman, De Fesch en zelfs Locatelli. Bij toeval vindt Saskia Coolen in Brielle een kopstuk van een altblokfluit van Terton. Zij spoort nog vijf andere bespeelbare fluiten op. Daarbij is een sopranino die in een slotgracht in Lisse werd gevonden. Samen met gambist Rainer Zipperling en klavecinist Patrick Ayton bespeelt Coolen de zes blokfluiten in werken van Nederlandse componisten zoals Van Wassenaer, Hacquart, Schenk en Nozeman. Een prachtig album met een uitvoerige beschrijving van de blokfluiten en de uitgevoerde muziek.

#BOEKEN

yd2
Waar je naar moet luisteren in muziek -
​Aaron Copland 19,95
 

Wie naar muziek luistert, moet zich twee dingen afvragen: Hoor ik alles wat er gebeurt? En doet het me werkelijk iets?
De actieve houding tegenover muziek die Aaron Copland de luisteraar wil bijbrengen – oordelend en genietend, objectief en subjectief – lijkt op die van de componist bij het componeren. Ook hij staat zowel binnen als buiten de muziek: hij laat zich meeslepen maar blijft tegelijkertijd koel analyseren.
Waar je naar moet luisteren in muziek leert je bewust luisteren naar de elementen waaruit muziek is opgebouwd – ritme, melodie, harmonie en klankkleur – en brengt muzikale vormprincipes bij die de gedachtegang van de componist verduidelijken. Want muziek is meer dan alleen klank en expressie – het bestaat ook uit tonen en hun manipulatie.
Waar je naar moet luisteren in muziek is een ware klassieker en uitermate geschikt voor zelfstudie en onderwijs.