[Mania] Nieuwsbrief Week 47
 
Email Header
yd2

Rousers LP op Concerto Records 

The Rousers waren èèn van de eerste Nederlandse New Wave bands. Hun debuutelpee A Treat Of New Beat verschijnt in 1980 en zit boordevol frisse gitaren, koortjes en zeer aanstekelijke songs. Het album is nu opnieuw uitgebracht door Concerto Records en ligt vanaf deze week in de winkel. Zaterdag 3 december is er een presentatie 
(inc live-muziek) op het podium van Concerto!

www.platomania.nl/concerto-releases
yd2

Morgen Black Friday! 

Black Friday is het broertje van Record Store Day en ook op deze dag komen er een aantal speciale vinyl-uitgaven uit.

Een selectie van de releases vind je hier:
www.recordstoreday.nl/black-friday

#POP

yd2
A Tribe Called Quest - We Got It From Here Thank You 4 Your Service 16,99 / 2LP 44,99  (vanaf 23-12) 
Begin jaren negentig kreeg de hiphop een andere invalshoek dankzij De La Soul, Jungle Brothers en vooral A Tribe Called Quest. Haaks staande op de in zwang zijnde gangstarap maakte de groep gebruik van jazzsamples en in hun teksten waren ze ongewoon positief. In 1998 kregen de heren ruzie en stopte de band. Phife Dawg werd echter ziek en dat bracht de heren onlangs weer nader tot elkaar. Gedrieën werd nieuw werk opgenomen totdat het noodlot toesloeg en Phife in maart 2016 overleed. We Got It From Here blijkt echter niets minder dan een meesterwerk te zijn. Alle tracks zijn erg sterk en ook de bijdrages van de gasten - vooral Busta Rhymes is veelvuldig aanwezig - maken van dit slotakkoord een heuse hiphop classic die nog wel even zal nadreunen.
yd2
De Staat - O Live 18,99 / 2LP Limited Edition 29,99  
Het kan dit jaar niet op voor De Staat: ze stonden op Pinkpop, Pukkelpop en Lowlands, speelden in het voorprogramma van Muse en wonnen de 3 Voor 12 Album van het Jaar Award. Uiteindelijk niet zo vreemd, als je bedenkt dat ze het jaar openden met het toffe O, toch wel een voorlopig hoogtepunt in hun loopbaan. En ja, met zo’n reputatie als podium-band ligt het voor de hand dat een live-plaat het feestje dat 2016 heet compleet gaat maken. Zoals de titel al zegt, is dit een registratie van een apestrak optreden in Utrecht, tijdens hun uitverkochte clubtoer in februari van dit jaar. O komt uiteraard ruimschoots aan bod, maar ook hoogtepunten als Psycho Disco, Rooster Man, Sweat Shop en uiteraard Witch Doctor ontbreken niet. Hun hoekige rock staat als een huis en De Staat staat er zelfverzekerd bij. Feestje dus!
yd2
Kate Bush - Before The Dawn 3CD 22,99 / 4LP 69,99 
In Maart 2014 kondigde Kate Bush aan dat ze 22 shows zou doen in Londen, haar eerste live shows sinds 1979(!). De shows verkochten in een vloek en een zucht uit en de recensies van de media waren zonder uitzondering vol lof.  Nu komt Kate Bush met haar live album Before The Dawn die het conceptuele hart van de show compleet omvat op beide 3CD en 4LP. De opnames bevatten geen overdubs en dus herbeleef je de show zoals hij toen werd uitgevoerd.  
yd2
Howe Gelb - Future Standards 16,99 / LP 24,99 
Howe Gelb, de buitengewoon productieve frontman van Giant Sand, vond tijdens het veelvuldige toeren toch nog de tijd voor het opnemen van een eigenzinnig jazz-album. Iets wat hij altijd al wilde doen. De laatste jaren greep hij al opvallend vaak naar de piano, maar Future Standards doet zijn jazz-invloeden nu eens goed profileren. In welke setting hij ook platen maakt, zijn typerende nonchalante stijl blijft altijd de boventoon voeren. Snedige strofes en melodieën, zoals op Impossible Thing doen af en toe een denken aan de onlangs overleden Mose Allison. Terribly So, een duet met zangeres Lonna Kelley, is het meest doordachte stuk van deze plaat. (lees verder)
yd2
Elephant Stone - Ship Of Fools 14,99 /
LP 26,99 (vanaf 9-12) 

Vierde album alweer van deze Canadese band rond zanger en allroundmuzikant Rishi Dhir, die ondanks sterke platen als Elephant Stone (2013) en Three Poisons (2014) nog steeds wacht op een wereldwijde doorbraak. Wie weet dat die er binnenkort gaat komen, want album nummer vier, Ship Of Fools, is al net zo goed als zijn voorgangers. De Indiase invloeden die eerder werk kenmerkten zijn hier wat naar de achtergrond gedrongen, maar de psychedelische elementen vieren nog steeds hoogtij. (lees verder)
yd2

Elephant Stone live in Concerto! 
woensdag 30 november 17:00

Elephant Stone combineert de liefde voor klassieke Indiase muziek en instrumenten met het eveneens door India geïnspireerde geluid van The Kinks en The Beatles.
In 2013 stonden ze al een keer op het podium van Concerto en nu komen ze langs om de nieuwe plaat 'Ship of Fools' te presenteren! 
yd2
Carl Broemel - 4th Of July 16,99 / LP 26,99 
VAN MY MORNING JACKET!

Als lid van My Morning Jacket, spendeerde Carl Broemel de afgelopen jaren met zijn bandmaten om MMJ te vestigen als één van de beste live Rock bands van nu. Maar toch bleeft er iets in zijn ziel roeren in de tijd tussen albums opnemen en toeren. En zo boekte hij studiosessies in Nashville en in een tijdspanne van vier jaar en nam hij de verreikende collectie songs op die deel uitmaken van '4th Of July'. (lees verder
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Do 24 nov 18.00 Echo Movis - Concerto
Do 24 nov 19:45 Mayin - Plato Leiden 
Vr 25 nov 16.00 Tangarine - Plato Zwolle
Vr 25 nov 17.00 Mala Vita - Concerto
Za 26 nov 16.00 Jeroen de Groot - Concerto

Zo 27 nov 15.00 Monique Klemann - Concerto
Do 01 dec 18:00 Rolling Stones release - Concerto
Do 01 dec 18:00 Rolling Stones release - Plato Groningen
Za 03 dec 15:30 The Rousers presentatie - Concerto
yd2

Rolling Stones releaseparty

Volgende week donderdag 1 december vanaf 18:00 wordt de 'Blue & Lonesome' release gevierd in onze winkels in Amsterdam en Groningen. 

Concerto A'dam “De Bikkels spelen de Stones” 
Plato Groningen met Dj Swoolish 


www.platomania.nl/rolling-stones-blue-and-lonesome
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 152 (11 november 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Lee Fields & The Expressions, Pink Floyd, Jim James, Sneaks, Xander And The Peace Pirates, Silence, Cory Hanson, Imperial State Electric, plus een exclusieve instore van Eton Crop.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Half Speed Masters

Fraaie deluxe uitvoeringen van klassiekers in met een extra goede geluidskwaliteit.
yd2

Amy Winehouse

Back To Black

GATEFOLD COVER
8 BONUS TRACKS
2LP: 29,99
yd2

The Who

Live At Leeds

GATEFOLD COVER
33 TRACKS
3LP: 44,99
yd2

James Brown

Live At The Apollo II

GATEFOLD COVER
23 TRACKS
3LP: 44,99
Twee enorme hiphop-classics van Dr. Dre en Snoop Dogg nu toegevoegd aan onze vinyl-actie!
www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

Dr. Dre

2LP: 14,99
OP=OP
yd2

Snoop Dogg

2LP: 14,99
​OP=OP

#REISSUES

yd2
Bob Dylan - Real Royal Albert Hall 1966 Concert 2CD 19,99  / 2LP 24,99 
Tientallen jaren dacht men dat het concert in Manchester dat Dylan in 1966 gaf, in de Londense Royal Albert Hall was. Manchester was echter de plek van de beruchte ‘Judas’ roep uit het publiek en werd in de Bootleg Series als vierde deel uitgebracht. Het echte The Royal Albert Hall-concert – altijd al bedoeld voor een officiële release -  wordt nu eindelijk echt uitgebracht. www.platomania.nl/bob-dylan
yd2
Prince - 4Ever 2CD 18,99 
Het nieuwe verzamelalbum van Prince is getiteld 4EVER. Op dit dubbel album staan niet alleen de 40 beste Prince tracks zoals When Doves Cry, Let's Go Crazy, Kiss, Little Red Corvette, Purple Rain, Raspberry Beret, Sign O' The Times, Alphabet Street, Batdance, en Cream, maar ook een niet eerder uitgebrachte track uit 1982 'Moonbeam Levels'. Daarnaast bevat het fysieke album een prachtige 12 pagina booklet, met daarin niet eerder uitgebracht Prince fotomateriaal, geschoten door top fotograaf Herb Ritts.
www.platomania.nl/prince
yd2
Tim Buckley - Lady, Give Me Your Key 19,99 / LP 36,99 
De tweede plaat van Tim Buckley Goodbye & Hello geldt als zijn meesterwerk en is de enige plaat die het tot de hitparade schopte in 1967. Geheel in de tijdsgeest maakte Buckley een plaat die weliswaar gefundeerd was in de folk die zijn debuut typeerde, maar nu boordevol psychedelische invloeden toeliet. Het was een forse stap voorwaarts voor Buckley en die zou zich alleen maar verder ontwikkelen. Lady Give Me Your Key bevat dertien demo’s die voorafgaand aan Goodbye & Hello gemaakt werden. (lees verder

#DANCE

yd2
Weeknd - Starboy 17,99 
Starboy, het nieuwe album van Weeknd, werd al vooruitgegaan door de zeer aanstekelijke single met dezelfde titel. Dit nummer dat The Weeknd samen met Daft Punk maakte. Dat nummer sloeg behoorlijk aan en werd genomineerd als Beste Video bij de  MTV Europe Music Awards. Op het album vinden we meer bekenden terug, zo horen we Lana del Rey, Future en Kendrick Lamar voorbij komen. De Canadees die eigenlijk Abél Makkonen Tesfaye heet, laat zich op de nieuwe plaat inspireren door Prince, The Smith, Talking Heads en Bad Brains. Een behoorlijke dosis tachtiger jaren saus dus, maar het eindresultaat is zonder enige twijfel van nu. 

#ROOTS

yd2
Gillian Welch -
Boots No.1: The Official Revival Bootleg 2CD 22,99 

Gillian Welch debuteerde precies twintig jaar geleden met het prachtige Revival. In de eerste zeven jaar van haar carrière leverde ze vier platen af, maar sindsdien laat haar productiviteit flink te wensen over (al dan niet veroorzaakt door een writer’s block). Boots No. 1 is haar eerste plaat sinds het in 2011 verschenen The Harrow & The Harvest en ondanks het feit dat het gaat om restmateriaal is het een plaat die er toe doet. (lees verder

#JAZZ

yd2
Sun Ra - Singles; The Definitve 45s Collection 1952-1991 3CD 24,99 / 3LP Volume 1 34,99 
Sun Ra bracht niet alleen veel LP’s maar ook een zeer groot aantal singletjes uit, met de talrijke formaties die hij gedurende zijn carrière leidde. Omdat deze plaatjes vaak maar in beperkte oplages geproduceerd werden, zijn de toegewijde verzamelaars er al jaren naarstig naar op zoek. Het is dan ook geen geringe prestatie van Strut Records, deze definitieve collectie van die zeldzame singles. Verspreid over drie cd’s krijgen we een goed beeld van de veelzijdigheid van deze illustere bandleider

#DVD

yd2
The Fall Seizoen 3 3DVD 19,99 
Scenario: Allan Cubitt
Cast: Gilligan Anderson, Jamie Doran, Bronagh Waugh, John Lynch, Aisling Franciosi

Het kat-en-muis-spel tussen hoofdrechercheur Stella Gibson en seriemoordenaar Paul Spectre bereikt zijn angstaanjagende finale. In de emotionele nasleep van de schietpartij waarbij Spectre ernstig werd verwond, begint Gibsons gevecht om de familie van de slachtoffers recht te doen met een bloederig gevecht om de moordenaar in leven te houden.

#KLASSIEK

yd2

Jeroen de Groot live in Concerto

As zaterdag 26 november een optreden van violist
Jeroen de Groot op het podium van Concerto!

Aanvang 16:00 - Toegang gratis 

www.jeroendegroot.info

Nieuwe dubbel cd en dvd met live-concert registratie in 7 talen uitgegeven boek. Deze opname van de gehele cyclus van de beroemde Bach-Solosonates en Partita"s zijn op hoge resolutie, DSD, opgenomen. meer info
yd2
The Mirror of Claudio Monteverdi
Huelgas Ensemble, Paul van Nevel  19,99
 

In 1610 werd in Venetië twee boeken met werken van Claudio Monteverdi gepubliceerd. Het ene boek bevat de kleurrijke en voor die tijd zeer innovatieve Maria Vespers. Het andere boek is een zes-stemmige mis gebaseerd op Nicolas Gombert’s motet In illo tempore loquente Jesu. Dit werk ik geschreven in een (voor die tijd ouderwetse) polyfonische stijl. Paul van Nevel laat het twaalfkoppige ensemble de sterren van de hemel zingen. (lees verder
yd2
Wagner – Die Walküre
Solisten, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Jaap van Zweden (4cd) 24,99
 

Dat Jaap van Zweden een groot Wagner-dirigent is, bewees hij meerdere malen tijdens de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw. De toekomstige chef-dirigent van het New York Philhamonic  laat dit nu andermaal horen met het Hong Kong Philharmonic Orchestra (waarmee hij zijn contract tot 2022 heeft verlengd). Nadat vorig jaar al het eerste deel van Wagners Ring verscheen, volgt nu Die Walküre en wederom is het prijs. (lees verder

#BOEKEN

yd2

Bob Dylan

Liedteksten 1962 - 1973
29,99
yd2

Bob Dylan

Liedteksten 1974 - 2001
29,99
yd2

Bob Dylan

Bob Dylan Compleet
49,95
Volg ons ook via Facebook en Twitter