[Mania] Nieuwsbrief Week 41
 
Email Header

Pink Floyd - The Early Years 1965-1972

10 CD'S, 9 DVD'S, 8 BLURAY'S en 5 7inch singles BOX 499,99
Op 11 november zal Pink Floyd de boxset The Early Years 1965-1972 uitbrengen. De band is in hun enorme muziekarchief gedoken om deze deluxe 27-delige boxset met zeven boek-vorm verpakkingen en niet eerder verschenen materiaal te produceren. 
De boxset bevat TV opnames, BBC sessies, outtakes en demo's. Daarnaast worden er meer dan twintig niet eerder uitgebrachte tracks uitgebracht, inclusief 7 uur aan live audio en meer dan 5 uur aan zeldzame concertbeelden. In totaal bevat de box meer dan 12,5 uur aan audio (bestaande uit 130 tracks) en meer dan 15 uur aan videomateriaal. (lees meer)
Full Image

#POP

yd2
Kings Of Leon - Walls 16,99 / LP 24,99
De familie Followill voegt weer een nieuw hoofdstuk toe aan hun boeiende oeuvre. Begonnen als de zuidelijke broertjes van The Strokes met hun dampende southern boogie, zijn ze met ieder album verder gegroeid en hun New Yorkse tegenpolen al lang voorbij. Doorbraakalbum Only By The Night maakte van de band een stadion act inclusief de dikke hit. De druk nam toe en de band nam een rustpauze om in 2013 terug te keren met Mechanical Bull. Het album bevatte sterke singles in een strakke productie, al leek het tussen de heren onderling niet meer zo te boteren. Toch is er weer nieuw werk waarin meteen de vernieuwingsdrang opvalt. 
(lees verder)
yd2

Every Day is Record Store Day

EXCLUSIEVE 10 INCH VAN KINGS OF LEON!
Waste A Moment 10 Inch Limited wit vinyl 14,99

De 10 inch Waste A Moment van Kings Of Leon is de tweede exclusieve release van 'Every Day Is Record Store Day'. Een initiatief van Stichting Record Store Day om de betrokkenheid van de consument bij de platenzaak te verhogen, ook ná deze internationale feestdag van de platenzaak. In totaal zullen er verspreid over het jaar zo'n zes tot tien zeer exclusieve releases verschijnen, die alleen verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenzaken.
yd2
Nicolas Jaar - Sirens 16,99 /
LP Limited witte latex hoes 26,99

De Chileens/Amerikaanse Nicolas Jaar kennen we van zijn soloplaat Space Is Only Noise en zijn werk met Darkside, het duo dat hij met gitarist Dave Harrington vormt. Jaar heeft zijn sporen verdient in de underground dance scene van New York en leerde daar de fijne kneepjes. Al vroeg wist hij zich daar te onderscheiden, vooral omdat hij een veel lager tempo hanteerde dan bij de meeste DJ’s gebruikelijk was. Jaar weet ambient geluiden in sfeer om te zetten en door subtiel gebruik van elektronische drums maakt hij een uniek geluid dat direct aansloeg. Space Is Only Noise was een succes, het eerste album van Darkside Psychic een nog groter succes en het duo toerde de wereld rond. (lees verder)
yd2
Crying Boys Cafe - Keys Not The People 15,99 /
LP+CD 22,99

Crying Boys Cafe komt uit Rotterdam, een stad waar de invloeden uit alle windrichtingen komen. Zanger Jasper Hupkens haalt zijn inspiratie uit de kerken van het diepe Zuiden, waar gospel, blues en soul hand in hand gaan. Tegelijkertijd zijn hedendaagse artiesten als Grandaddy en Beck niet onopgemerkt gebleven, ook mensen die de geschiedenis kennen en daarmee hun eigen geluid weten te creëren. (lees verder)

Crying Boys Cafe live in de winkels!
vrijdag 14 oktober 17:00 Plato Groningen
vrijdag 28 oktober 17:00 Concerto A'dam 
yd2
Beth Hart - Fire On The Floor 16,99 / LP 24,99 / LP Limited oranje gemarmerd vinyl 24,99
‘’Pretty frickin’good’’, vindt Beth Hart haar nieuwe studioalbum. Ze is veel te bescheiden. Fire On The Floor is namelijk zelfs een steengoede plaat. Al een aantal jaren heeft ze de juiste flow te pakken, ze maakt geen (grote) fouten, musiceert op een hoog niveau, blijft zich hoewel ze toch alweer 44 jaar is, ontwikkelen, loopt aldoor over van de inspiratie en leverde samen met Joe Bonamassa ook veel vakwerk af, zowel op de plaat als op het podium. Met Fire On The Floor, zonder de gitaarheld en dus volledig op eigen piekt ze het meest, gemeten over haar hele toch al indrukwekkende loopbaan. (lees verder)

Het oranje gemarmerde vinyl is exclusief te koop in de popspeciaalzaken!
yd2
Lemon Twigs - Do Hollywood 15,99 / LP 22,99
De Lemon Twigs komen uit Long Island NY en zijn vooral het geesteskind van de gebroeders D’Addario, Brian en Michael. Beiden spelen ze alle instrumenten die nodig zijn voor het maken van dit rijk geïnstrumenteerde album. In een onwaarschijnlijk tempo komen, zelfs soms binnen één song, allerlei invloeden voorbij. Artrock, progrock, musical, vaudeville, de uitersten worden opgezocht in soms complexe, en altijd boeiende songs. I Wanna Prove To You verraad een grote invloed van de avontuurlijke Engelse bands uit de jaren zestig, The Beatles en The Kinks in hun rockoperaperiode.  (lees verder)
yd2
Conor Oberst - Ruminations 18,99 / LP 24,99
New York is een mooie stad, maar kan in alle opzichten ook enorm overweldigend zijn. Dan is het prettig als je je af en toe even terug kunt trekken naar je wat rustigere geboortestreek. In het geval van Conor Oberst is dat Omaha, waar hij de vorige winter doorbracht. Niet per se om een plaat op te nemen, maar zet een muzikant als Oberst in een blokhut met een knapperend haardvuurtje en een piano en er gebeuren vanzelf mooie dingen. Ruminations werd dan ook in maar liefst twee dagen tijd opgenomen, waarbij Oberst alles zelf heeft ingespeeld. Dat doet  inderdaad denken aan een plaat als Nebraska van Bruce Springsteen, al is het eindresultaat wel degelijk anders.  (lees verder)
yd2
Jamie Lidell - Building A Beginning 16,99 /
2LP 26,99 (vanaf 11-11)

Jamie Lidell is gelijk te herkennen aan zijn prachtige soulstem, die ook op dit nieuwe album uiteraard weer een prominente rol speelt. Building A Beginning is zijn zesde album, waarop hij zich van zijn wat rustigere, soulvolle kant laat zien, maat de funk ook niet vergeet. Dat in tegenstelling tot zijn vorige album uit 2013, dat veel meer electro en dansbaar was. Zijn muziek heeft nog steeds elementen van elektronica, maar nu is daar veel meer een live-element aan toegevoegd. En daar is hij op zijn best. De muzikant heeft daar deze keer voor samengewerkt met topmuzikanten en het album is geproduceerd door Justin Stanley, die dat eerder al deed voor Beck en Prince. (lees verder)
yd2
Jagwar Ma - Every Now & Then 16,99 / LP 22,99 
Volgens iTunes hebben we te maken met indierock. Indie is Every Now & Then zeker, maar in een alternatieve beachclub-stijl. Psychdelisch met hier en daar funky uitspattingen. Deze Australische band is goede vriendjes met Tame Impala, The XX en Foals, die in Jagwar Ma een waardige opwarmer zagen en hun het voorprogramma gunden. Inmiddels zijn ze de komende maanden volgeboekt op festivals in Europa en Amerika en hebben ze geen grote broers meer nodig. Every Now & Then is de tweede langspeler en klinkt een stuk genuanceerder dan voorganger Howlin, waarbij de nummers wat in de herhaling vielen. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Instores

do 13 okt 17.00 Pitou - Concerto
za 15 okt 16.00 Bauer - Concerto
zo 16 okt 15.00 Tessa Belinfante - Concerto

do 20 okt 17.00 Krankland - Concerto
vr 21 okt 17.00 Tessa Belinfante - Plato Deventer/De Hip
vr 21 okt 17.00 Sofie Letitre - Concerto
zo 23 okt 16.00 Tessa Belinfante - Plato Leiden
zo 23 okt 16.00 Dandelion - Concerto
yd2

Bauer live in Concerto!

Maar liefst tien lange jaren hebben wij moeten wachten op een nieuw album van Berend Dubbe, bekend van Bettie Serveert. Eyes Fully Open is afgelopen week verschenen, vandaag is de albumpresentatie in de Tolhuistuin en zaterdag om 16uur een instore in Concerto
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 147 (7 oktober 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van  Jimi Hendrix, Teenage Fanclub, Slaves, Ultimate Painting, Allah-Las, Cool Ghouls, Public Access T.V., Pixies, Bob Weir, Drive-By Truckers, Goat, Brant Bjork, plus een exclusieve instore van Tamarin Desert.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

Beth Hart

Fire on The Floor
LTD gekleurd vinyl
​LP: 24,99
yd2

Narcos OST

rood/zwart vinyl
2LP: 36,99
yd2

Narcos OST

wit/zwart vinyl
​2LP: 36,99

Nieuwe vinyl aanbiedingen

Nieuw in de actie o.a. Janis Joplin - Pearl en Patti Smith - Easter
Bekijk hier de hele lijst: www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

Janis Joplin

Pearl
​LP: 14,99
yd2

Patti Smith

Easter
​LP: 14,99
yd2

Them

Angry Young Them
​LP: 14,99

#REISSUES

yd2
Oasis - Be Here Now CD Remastered 14,99 /
3CD Deluxe  24,99 / 2LP 29,99

In 1996 ligt de wereld en vooral het Verenigd Koninkrijk aan de voeten van Oasis. De band regeert de muziekscene en de Gallaghers zijn de ongekroonde koningen van de Britpop. Het verpletterende debuut Definitely Maybe en de opvolger (What’s The Story) Morning Glory dat boordevol dikke hits staat, heeft de band naar een superstatus gekatapulteerd. Iets dat zelfs de beruchte Britse roddelpers niet ontgaat, zij maken gretig misbruik van de gespannen relatie tussen Liam en Noel Gallagher. De plotselinge status gekoppeld aan buitensporig drank- en drugsgebruik maken die relatie uiterst breekbaar. Dat wreekt zich tijdens de opnames van Be Here Now. (lees verder)

#DANCE

yd2
Adrian Younge - Electronique Void:black.. 16,99 
De Amerikaanse componist/arrangeur/producer Adrian Younge begon zijn carrière als bassist en keyboard speler in een band en leerde zichzelf de techniek van het samplen aan. Al snel bleek hij daar enorm handig in en maakte hij muziek voor films als Black Dynamite. Later verschenen echte albums als Something About April waarmee hij definitief zijn naam vestigde in de dance scene van LA en de rest van de wereld. Het nieuwe album graaft terug naar de pioniersdagen van de synthesizer en de eerste elektronische muziek. Younge laat zich inspireren door Dick Hyman en Raymond Scott die al heel vroeg met elektronica experimenteerden.
yd2
The Orb - Cow! / Chill Out World 17,99 / LP 29,99 
De heren Patterson en Fehlman hebben bij het maken van hun veertiende relatief een sprintje getrokken. Voor hun doen dan. Niet meer dan 6 maanden deden ze over de plaat, waarbij ze gebruik maakten van basismateriaal dat ze on the road vergaarden, met als ultiem doel een echt ambientalbum, nadat ze een kwart eeuw geleden met Adventures Beyond The Ultraworld het genre herdefinieerden met hun mix van dub, beats, loops en samples. (lees verder)

#ROOTS

yd2
Various - Feel Like Going Home;
The Songs Of Charlie Rich 16,99

Veel mensen kennen Charlie Rich van die seventies hit The Most Beautiful Girl In The World. Een grijze man met een prachtige donkere stem in een overdadige productie van Billy Sherrill – Nashvilles gladste. Er was echter een tijd dat Rich als opvolger gold van Elvis Presley die net Sun Records had verlaten. Rich heeft nog twee andere kwaliteiten: hij speelt piano als Jerry Lee Lewis én schrijft zijn eigen songs. Hoog tijd dus voor een tribute met o.a. Jim Lauderdale, die de klassieker Lonely Weekends onder handen neemt, Shooter Jennings, Will Kimbrough en Charlie Rich Jr. Hoogtepunt is de door Kevin Connolly gezongen titelsong van deze tribute. 
yd2
Jonny Fritz - Sweet Creep 16,99 / LP 22,99
De Amerikaanse Nashville-based countryartiest Jonny Fritz bracht eerder drie albums uit. Twee onder de naam Jonny Corndawg en Sweet Creep is het tweede album onder eigen naam. Alhoewel goed ontvangen, onder andere door het gerenommeerde blad Rolling Stone, is Fritz tot op heden niet echt doorgebroken bij een groot publiek. In Europa is dat met country ook niet bepaald eenvoudig. Wellicht biedt Sweet Creep een nieuwe ronde en daarmee nieuwe kansen. Hij deed inspiratie op tijdens een tournee in India en nam het album op in Los Angeles met producer Jim James. Het album heeft een onmiskenbaar hoog countrygehalte maar stapt zeker ook over die grens heen. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Takuya Kuroda - Zigzagger 18,99
Geboren in Kobe, Japan is de trompettist Takuya Kuroda een unieke muzikant met een eigenzinnige visie. Zijn avontuurlijke stijl waarin bop samenkomt met soul maakt hem een van de grote vernieuwers in de jazz. Het in 2014 verschenen album Rising Son maakte een diepe indruk en belandde hoog in onze jaarlijstjes. Deze door Jose James geproduceerde plaat op Blue Note liet ook hiphopinvloeden toe en die lijn zet Zigzagger door. De souljazz die Kuroda hier presenteert swingt altijd en roept herinneringen op aan Lee Morgans classic The Sidewinder. Morgan is dan ook een grote invloed en Kuroda brengt zijn geluid vijftig jaar later naar het heden. (lees verder)
yd2
Donny McCaslin - Beyond Now 16,99 
Een naam die je misschien niet direct wat zegt, maar wie een blik heeft geworpen op de liner notes van David Bowies laatste album Black Star, ziet daar de naam van Donny McCaslin. Hij was de muzikale rechterhand van Bowie in diens laatste jaren en met Beyond Now heeft McClaslin een passende tribute aan die periode gemaakt. Samen met Jason Lindner, Mark Guiliana en Tim Lefebvre – allen te horen op Black Star – laat hij zich diep inspireren door de meester en speelt hier naast eigen werk ook twee songs van Bowie. Twee covers van Deadmau5 en Mutemath complementeren het geheel en maken van Beyond Now een bijzondere plaat. (lees verder)
yd2
Aziza - Aziza 15,99 / 2LP 32,99 (vanaf 28-10)
Dave Holland/Chris Potter/Lionel Loueke/Eric Harland
Anders dan bij all-star jazzgroep Fourplay (de vier gelijkgestemde geesten van Bob James, Harvey Mason, Sr., Nathan East, Larry Carlton/ Lee Ritenour/ Chuck Loeb) is bij deze nieuwe supergroep Aziza bassist Dave Holland (volgens Downbeat behorend tot de 10 belangrijkste levende meesters van de jazz) de verbindende, haast vaderlijke factor. De overige drie leden zijn beduidend jonger maar wel al middelbaar. Fakkeldragend saxofonist Chris Potter speelde in diens gelijkgenaamde, befaamde quartet. Berklee en Monk Institute klant Lionel Loueke.. (lees verder)

#DVD

yd2
Remember 14,99
Regie: Atom Egoyan
Cast: Christopher Plummer, Dean Norris, Genry Czerny, Martin Landau

Elke keer als Zev (Oscarwinnaar Christopher Plummer) wakker wordt, roept hij de naam van zijn vrouw, om vervolgens eraan herinnerd te worden dat ze onlangs is overleden. Zev lijdt aan geheugenverlies. Daarom heeft zijn vriend Max (Oscarwinnaar Martin Landau) uitgebreide instructies opgeschreven voor de reis die Zev gaat maken. Een reis die hem langs meerdere plekken in Canada en Amerika leidt, op zoek naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie in het concentratiekamp van Auschwitz.

#KLASSIEK

yd2
Tchaikovsky/Sibelius – Violin Concertos
Lisa Batiashvili (viool) Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim 12,99
 

Direct nadat Daniel Barenboim – in een uitzending van de Finse Omroep – Lisa Batiashvili het vioolconcert van Sibelius hoorde spelen, belde hij haar op. Het gevolg is een gloedvolle samenwerking. De Georgische violiste voerde dit jaar het vioolconcert van Sibelius tijdens een groot openluchtconcert in Berlijn met veel succes uit. In 2015 speelde Batiashvili met Daniel Barenboim en de Staatskapelle Berin met veel enthousiasme en precisie het vioolconcert van Tchaikovsky. Twee bijzondere vioolconcerten waarin veel passie en energie zit. Dat weet Lisa Batiashvili als geen ander erin in te brengen. Bijzondere overeenkomst is dat beide werken een mislukte première hadden, maar uiteindelijk mede door goede violisten enorm succesvol werden.
yd2
Dedications – French Music for Violin & Piano
Rosanne Philippens (viool) & Julien Quentin (piano) 19,99
 

Rosanne Philippens, één van de nieuwe talenten van Nederlandse bodem, werd geraakt door Poème élégiaque van Eugène Ysaÿe. Met haar Barrere Stradivarius uit 1727 (het instrument waarop voorheen Janine Jansen speelde) weet Rosanne Philippens een prachtige diepe klank in het werk te brengen. Dit werk droeg Ysaÿe aan Gabriel Fauré op. En zo ontstaat een prachtig album met muziek van componisten die aan elkaar werken opdragen. Uiteraard speelt Philippens haar lievelingssonate van Ysaÿe (nummer 4) en werken van Frits Kreisler, Camille Saint-Saëns en Ernest Chausson: In een nederlandsetalige tekst vertelt Rosanne Philippens wat de connectie tussen de werken is. Eigenlijk is er maar één advies, geniet van dit prachtige vioolspel. De subliem spelende Rosanne Philippens wordt uitstekend begeleid door de Franse pianist Julien Quentin.
yd2
Bach/Telemann – Sacred Cantatas
Philippe Jaroussky (countertenor), Freiburger Barockorchester (cd+dvd) 19,99
 

Het moest er een keer van komen, dat de Franse countertenor Philippe Jaroussky, Duitstalige werken met een Duits orkest voor een Duits publiek uitvoert. In het afgelopen seizoen heeft Jaroussky met het jubilierende Freiburger Barockorchester (dertig jaar) werken van Bach en Telemann uitgevoerd. Bach heeft maar een stuk of twaalf cantates voor één solist gecomponeerd. Jaroussky koos voor Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlus' en Ich habe genug, wat door zijn engelachtige stem, prachtige opnamen zijn geworden. Met het oog op het 250tigste sterfjaar van Telemann in 2017 zingt Jaroussky ook twee werken van Bach’s goede vriend Telemann: Der am Ölberg zagende Jesus en Jesus liegt in letzten Zuegen. Ook hier weet Jaroussky in al zijn passie en toewijding twee indrukwekkende opnamen af te leveren.

#BOEKEN

yd2
Golden Years Of Dutch Pop Music - Robert Haagsma 24,99
Warme terugblik op de gouden jaren van de Nederlandse popmuziek. Met bands als Cuby + Blizzards, Earth & Fire en The Blue Diamonds waren de jaren "60 en "70 de gouden jaren van de Nederlandse popmuziek. Dit boek biedt een overzicht van alle belangrijke bands, onmisbare one-hit-wonders en machtige muzikanten. Ook wordt er beschreven hoe de muziekindustrie destijds in Nederland was geregeld. In samenwerking met Universal Music, die de hits op cd erbij levert, resulteert dit in een geweldig, weemoedig makend overzicht - met een voorwoord door Dave von Raven, zanger van The Kik. Robert Haagsma is redacteur en muziekjournalist. Hij publiceerde de afgelopen twintig jaar onder andere in Algemeen Dagblad, Aardschok, Ugly Things en Record Collector. Daarnaast is hij auteur van boeken over Pink Floyd, André Hazes, Rob de Nijs, Golden Earring en het verschijnsel vinylverzamelaars.
yd2
Lou Reed - Howard Sounes 22,50
Lou Reed is het schokkende en donkere portret van een van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de geschiedenis van de popmuziek. In een directe stijl, doorspekt met filmische anekdotes, lezen we Reeds aangrijpende levensverhaal. Over elektroshocks, drugs, alcohol, gitaren, New York, vechtpartijen, seks, hits, flops, conflicten, de popbusiness van de laat twintigste eeuw, jaloezie, zelfhaat en liefde. Over zijn relaties met Andy Warhol, David Bowie, Nico, John Cale en vele anderen. Over The Velvet Underground, over de dood... En, last but not least, over muziek. Het nog nooit eerder zo zorgvuldig gereconstrueerde levensverhaal van Lou Reed verbaast, verwart en maakt je deelgenoot van ups, maar vooral downs, van een onberekenbaar rock-'n-roll animal. Het mysterie rondom Lou Reed blijft bestaan, maar dít boek is volgens kenners de definitieve biografie.
yd2
Mijn Verhaal - Johan Cruijff 24,99
Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.
Full Image
yd2
Het laatste weekend van de kinderboekenweek is aangebroken. Concerto heeft een uitgebreide selectie nieuwe kinderboeken, maar je kunt ze uiteraard ook online bestellen.

​Lees HIER de laatste Concerto Kids nieuwsbrief met een overzicht van de nieuwste titels

Bij besteding van ten minste 10 euro krijg je gratis het 
kinderboekenweekgeschenk van
Dolf Verroen – Oorlog en Vriendschap.

En het prentenboek van
Floor Rieder – Waar is Ludwig
kost tijdens de kinderboekenweek slechts 7.95!