[Mania] Nieuwsbrief Week 44
 
Email Header
yd2

DE KIEVERS LP -
​CONCERTO RECORDS
THE BEATLES IN HET NEDERLANDS

Speciaal voor Concerto Records verzamelde Vic van de Reijt
alle Nederlandse bands die in 1964 de Beatles coverden. 
Deze LP ligt rond 6 november in de winkel! 

Zaterdag 7 november is de presentatie op het Concert-podium met vele gasten & live-muziek. (entree gratis)

LIMITED 1000 STUKS (GENUMMERD), LP: 19,99 
BESTEL HIER
yd2

NIEUW ALBUM VAN ADELE

Na een stilte van een paar jaar is er een nieuw album van Adele op komst! Vanaf vrijdag 20 november in de winkel op cd en vinyl!

CD: 16,99 | 22,99
BESTEL/RESERVEER HIER

#POP

yd2
Ryan Adams - 1989 16.99 / 2LP 22.99 
TAYLOR SWIFT COVER-ALBUM

Alleen een artiest als Ryan Adams durft het aan om het laatste album van misschien wel de populairste popster ter wereld Taylor Swift integraal te coveren. De goegemeente liep al met een grote boog om de muziek van Taylor Swift heen en zal dat nu opnieuw doen bij Ryan Adams, sterker nog, men zal hem hier ook om veroordelen. Maar daar heeft Ryan Adams natuurlijk lak aan, aan wat de goegemeente hier weer van zal vinden. Het mooie is dat door dit project er een interessante discussie wordt opgestart. Duidelijk is dat Ryan Adams beseft dat 1989 vol staat met stuk voor stuk razend knappe liedjes. Hij zal hiermee misschien een aantal luisteraars van zich vervreemden, maar er zullen ook nieuwe toehoorders bekend raken met de prachtige stem van Ryan Adams. Experiment geslaagd!
yd2
Guy Garvey - Courting The Squall 18.99 / LP 24.99 
GUY GARVEY , DE FRONTMAN VAN ELBOW!

In de loop van de jaren heeft deze frontman van Elbow een rij songs geschreven, die misschien niet zo geschikt zijn voor zijn band. Vandaar, een solo-album. En omdat hij het leuk vond een plaat op te nemen met zijn favoriete muzikanten buiten Elbow, zoals Ben Christophers, Pete Jobson (I Am Kloot) en Jolie Holland. Geen reden voor de Elbow-fans om zich zorgen te gaan maken overigens. (lees verder
yd2
Boy & Bear - Limit Of Love 14.99 / LP 22.99 /
LP Limited Frosted Clear Vinyl 34.99 

Zo’n anderhalf jaar na Harlequin Dream en ruim vijf jaar nadat debuut Moonfire werd uitgebracht, is Limit Of Love de derde langspeler van de Australische heren van Boy & Bear. Na een megatournee, waarbij honderdzeventig shows op drie continenten werden gegeven, werd besloten om met producer Ethan Johns (bekend van onder andere Kings Of Leon en Kaiser Chiefs) te gaan samenwerken. Wat volgde was een hevige periode van schrijven, sessies aan de zuidkust van New South Wales en de primeur om in de studio gezamenlijk nummers te componeren. (lees verder)
yd2
El Vy - Return To The Moon 15.99 / LP 22.99 
O.A. MATT BERNINGER VAN THE NATIONAL

Kameraden Matt Berninger (The National) en Brent Knopf (Menomena en Ramona Falls) hebben de handen ineengeslagen voor hun muzikale project El VY. De heren liepen al lange tijd met het idee rond om samen te werken, maar drukke tourschema’s hielden dat tegen. Return To The Moon trapt af met de gelijknamige titeltrack. De verwachting dat je ook ditmaal kunt meereizen in de gedachten van de doorgaans ietwat zwaarmoedige Berninger vervliegt al na enkele seconden...Prachtige plaat. (lees verder)
yd2
Jelka Van Houten - Hard Place For A Dreamer 15.99 
Net als haar zus is actrice Jelka Van Houten (bekend van Jeuk, Gouden Bergen en o.m. de film Jackie) vooral ook het liefst gewoon zangeres. Samen met de Amerikaanse singer-songwriter Kim Richey toog ze naar Memphis om daar in de fameuze Sun Studio (overdag museum) een aantal liedjes op te nemen voor haar solodebuut. Jelka heeft altijd een voorliefde gehad voor americana en al sinds haar veertiende zingt ze in bandjes.
(lees verder)
yd2
Maison Du Malhour - Stomping Ground 15.99 /
LP+CD 20.99 

Voorman JP Mesker begon Maison Du Malheur in 2010 aanvankelijk solo, maar binnen vier jaar tijd was zijn ‘project’ een acht man sterk orkest geworden. Honderden vlammende optredens, duizenden verkochte exemplaren van hun albums Waiting For Trouble To Come en Wicked Transmission en een goedbetaalde biercommercial verder is het tijd voor het derde album. Muzikale vrijbuiters als ze zijn, ging de band vier dagen de studio in en nam Stomping Ground in een keer live op. Hierdoor klinkt het alsof de band naast je staat. 
(lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

INSTORES

31 okt 14:00 New Amsterdam Voices - Concerto
31 okt 14:00 Pauw - Plato Deventer/De Hip
31 okt 16:00 Robbing Banks - Plato Apeldoorn/Mansion 24
31 okt 17:00 Pauw - Plato Apeldoorn/Mansion 24
01 nov 14:00 J.W. Roy & Leon Verdonschot - Concerto
01 nov 16:00 Dick Pels - Concerto
01 nov 14:00 Pondertone - Plato Deventer/De Hip
01 nov 16:00 Pondertone - Plato Apeldoorn/Mansion 24
05 nov 16:30 Dusty Stray - Concerto

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES NIEUWSBRIEF
yd2

CONCERTO RADIO

Concerto Radio, aflevering 96 (16 oktober).

Ditmaal  PAUW, Dave Heumann, Deerhunter, Daniel Norgren, Robbing Banks, Lou Doillon, Green Hornet, Eagles Of Death Metal, Lou Barlow, Monster Magnet, Korey Dane, Blitzen Trapper en The Mighty Stef, plus een instore van Lucas Hamming.

LUISTER HIER: www.concerto.nl/concerto-radio

#REISSUES

yd2
Van Morrison
Astral Weeks  Expanded 15.99
/ LP 20.99 
His Band And The Street Choir Expanded 15.99  /
LP 20.99 (vanaf 27-11) 

Hoewel zijn eerste soloalbum Blowin’ Your Mind uit 1967 is, wordt Astral Weeks toch meestal als de start van de solocarrière gezien van Van Morrison. En wat voor een start. Het album kwam relatief snel tot stand – in drie sessies – maar niet geheel vlekkeloos. De jazzmusici hadden nog nooit samen gespeeld en moesten het doen zonder te oefenen en zonder bladmuziek, waardoor ook hier en daar foutjes in het tempo van de band ontstond. Hoewel Astral Weeks minder toegankelijk was dan zijn voorganger en de opvolger, het al eerder in een luxe editie uitgebrachte Moondance, en daarom ook aanvankelijk weinig succes had, wordt het album gezien als de beste van Van Morrison. En terecht want songs als het opzwepende The Way Young Lovers Do en het adembenemende Cyprus Avenue vervelen nooit. Aan het originele album zijn nu vier outtakes toegevoegd. Wat karig in vergelijking met de heruitgave van Moondance, maar niet verbazingwekkend, aangezien de meeste nummers snel op de band stonden. His Band And The Street Choir krijgt dezelfde deluxe behandeling. Essentiële kost.
yd2
Rolling Stones - From The Vaults: Tokyo Dome 1990 2CD+DVD 24.99 / DVD 16.99/
2Bluray 22.99 / 4LP 49.99 

Net als bij de vorige delen van de onvolprezen From The Vault-serie is ook Live At The Tokyo Dome in allerlei configuraties verkrijgbaar, waarbij ook deze keer het beeld weer een grote toevoeging is. Het eerder als officiële download verschenen concert is opgenomen tijdens de Steel Wheels-tour, de laatste tour met Bill Wyman in de gelederen. Steel Wheels werd gezien als een comebackplaat en dat zal ook gelijk de reden zijn dat er vijf nummers (Sad Sad Sad, Almost Hear You Sigh, Rock And A Hard Place, Can’t Be Seen en Mixed Emotions) van de nieuweling gespeeld worden, die overigens prima in de setlist passen. Kom daar bij The Stones nu nog maar eens om…  (lees verder)
overzicht hele serie: www.platomania.eu/from-the-vaults
yd2
Velvet Underground - Loaded: Reloaded 45th Anniversary 12.99 / 6CD Box 69.99 
Loaded was het laatste album van The Velvet Underground en verscheen op Ahmet Erteguns Atlantic-label. Ertegun had Lou Reed bezworen seks en drugs in zijn teksten te vermijden en een album te maken ‘loaded of hits’. Aldus gebeurde, want Loaded is het meest ‘normale’ album van de band en bevat klassieker na klassieker. De plaat werd afgemaakt zonder Reeds inbreng, want nog voor release stapte hij uit de band. Resultaat was een vlakke mix en een aantal erg storende edits in de songs. Loaded verscheen in 1997 al eens met een extra schijf waarop je kon horen hoe Reed de songs bedoeld had, met name Sweet Jane is in zijn oorspronkelijke versie vele malen beter. Deze demo’s en alternatieve versies zijn ook allemaal op deze lijvige box te vinden en er is veel meer. (lees verder)
yd2
Otis Redding - Soul Manifesto 1964-1970 12CD’s 59.99 
Tussen zijn debuutalbum en zijn tragische dood zaten slechts drie jaar, maar in die tijd wist Otis Redding zich tot één van de grootste artiesten van de twintigste eeuw te zingen. De verzamelaars met essentieel werk zijn zo langzamerhand niet meer te tellen, en toch is het hoog tijd dat Soul Manifesto wordt uitgebracht. Dit biedt een terugblik op ’s man’s oeuvre zoals hij, en ook kompaan Steve Cropper, dit aan de man wilden brengen. Pain In My Heart was het debuut, gelijk voorzien van een (verloren) rechtszaak omdat de titelsong wel erg veel op Ruler Of My Heart van Irma Thomas leek. (lees verder)
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Roots Manuva - Bleeds 18.99  / LP 19.99 
De rapper Roots Manuva wordt wel de peetvader van de Engelse hiphop genoemd; door het combineren van hiphop en electronica heeft hij invloed gehad op de grime-scene. Op zijn zesde album werkt hij samen met enkele grote electronica-producers van tegenwoordig, zoals Four Tet en het productieteam van Switch (ex-Major Lazer). Deze samenwerking heeft tot een verrassend rustig album geleid. Facety 2:11 en One Thing zouden het weliswaar goed doen in de hiphopclubs maar verder is de sfeersetting erg donker. (lees verder)

#VINYL

Full Image

#ROOTS

yd2
J.W. Roy - Dry Goods & Groceries CD+Boek 27.50 
De geur van de zaterdagse Popscore-bijlage in de Telegraaf, waarin wijlen Jip Golsteijn zijn voorliefde voor Amerikaanse zanger-songschrijvers volop uitte, stijgt meer dan eens op uit dit werkelijk uniek vormgegeven sfeerdocument waarin JW Roy zijn nieuwe album verpakt: het meest luxe inlegvel aller tijden. Met als startpunt een eeuw oude foto, gekregen van popjournalist Geert Hendrickx, ook al zo'n promotor van de rootsmuziek door de jaren heen in de muziektijdschriften OOR en Heaven. Vooral lezers van laatstgenoemd magazine zullen Dry Goods & Groceries op waarde weten te schatten. (lees verder)
yd2

J.W. ROY & LEONVERDONSCHOT 
LIVE OP HET CONCERTO-PODIUM

zondag 1 november instore en presentatie "Dry Goods & Groceries" (boek en cd) van J.W. Roy op het Concerto-podium! mmv Leon Verdonschot 

Aanvang: 14:00 uur, entree gratis

#DVD

yd2
Schneider Vs Bax 16.99 
Regie: Alex van Warmerdam
Cast: Alex van Warmerdam, Tom Dewispelaere, Maria Kraakman, Gene Bervoets, Annet Malherbe e.a 

Schneider, een huurmoordenaar, wordt gebeld door Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor Schneider, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat zij vanavond geven. Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. ‘Het gaat om Ramon Bax, een schrijver. Hij woont alleen aan de rand van een afgelegen meer. Het is een makkelijke klus, met een beetje geluk ben je voor de middag weer thuis.’ Met tegenzin gaat Schneider akkoord, maar de makkelijke klus blijkt een gecompliceerde.
Schneider vs. Bax is de nieuwe film van Alex Van Warmerdam (o.a. Borgman, Ober, De Noorderlingen)
yd2
Entourage 17.99 / Bluray 19.99 
Regie: Doug Ellin
Cast: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon

Filmster Vincent Chase is terug, evenals zijn vrienden Eric, Turtle en Johnny! Vincent doet weer zaken met voormalig agent en inmiddels studiobaas Ari Gold. Hun relaties en ambities mogen dan veranderd zijn, hun band blijft ijzersterk in het grillige en vaak genadeloze Hollywood. Schrijver en regisseur van de serie, Doug Ellin, vormt opnieuw een team met de oorspronkelijke cast en brengt de bekroonde, populaire HBO-serie nu eindelijk naar het grote scherm!
 
yd2

HALLOWEEN HORROR SHOW

Dit jaar valt Halloween (31 oktober) precies op een zaterdag: de perfecte dag voor alweer de zevende editie van Mr. Horror’s HALLOWEEN HORROR SHOW: een nachtelijke horrormarathon in het majestueuze Pathé Tuschinski Amsterdam en vele andere steden door het hele land. Liefhebbers van ‘old school’ horror en suspense komen weer volop aan hun trekken met een programma om je vingers bij af te likken. Er staan vier gloednieuwe horrorfilms op het menu waarin zombies, heksen en andere monsters de bezoekers de stuipen op het lijf jagen.De films voor deze editie zijn: 
TALES OF HALLOWEEN (regie: Neil Marshall, Darren Lynn Bousman, Lucky McKee e.a.) 
THE HALLOW (regie: Colin Hardy) 
SCOUTS GUIDE TO THE ZOMBIE APOCALYPSE (regie: Christopher Landon) 
CHERRY TREE (regie: David Keating)
We mogen een paar kaartjes weggeven voor een voorstellling naar keuze. Check het hele programma op  Halloween Horror Show en mail naar acties@platomania.nl welke film je graag zou zien. Winnaars krijgen bericht.

#KLASSIEK

yd2
In Concert
Lavinia Meijer & Carel Kraayenhof  17,99
 
Met weinig bezittingen kwamen de immigranten naar Argentinië. Het kostbaarste wat ze hadden namen ze mee: de Spanjaarden hun gitaar, de Italianen hun mandoline, de Duitsers hun bandoneon en de Ieren hun harp. Zo ontstond in de smeltkroes van culturen nieuwe muziek. De muziek van verlangen naar huis, naar betere tijden, naar onbereikbare liefde. Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof scheppen met hun interpretaties van deze muziek een intieme sfeer rond het kampvuur. Het resultaat is een mooie cd met prachtige muziek van ondermeer Piazolla, Morricone. Ook spelen Kraayenhof en Meijer eigen composities tijdens een concert in Utrecht. De bandoneon en de harp (echo van de gitaren) passen uitstekend bij elkaar.


yd2
Brahms – Ein Deutsches Requiem
Solisten, Koninklijke Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor, Mariss Janssons 19,99
 

In het midden van de negentiende eeuw selecteert Johannes Brahms zestien korte bijbelteksten om daarmee zijn belangrijkste werk, Ein deutsches Requiem, te componeren. Het bijzondere van dit (niet traditionele) Requiem is dat het werk is bedoeld voor de levenden. Na Dvorak en Mozart is dit het derde Requiem dat Mariss Janssons met het Koninklijk Concertgebouworkest opneemt. Een indrukwekkende live-opname met een gepassioneerde Mariss Janssons en uitstekende solisten: sopraan Genia Kühmeir en bariton Gerald Finley. Uiteraard met het Koninklijke Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor.
yd2
Taverner – Missa Corona Spinea 19,99
The Tallis Scholars, Peter Phillips

Ruim veertig jaar lang verzorgen The Tallis Scholars optredens en opnamen met muziek uit de Renaissance. In 1980 maakte hun eerste opname met het Miserere van Allegri voor Gimell Records enorm veel indruk. Net als in dit Miserere wordt de Missa Corona spinea van John Taverner gedomineerd door hoge sopraansolisten. Taverner's werkgever Cardinal Wolsey wilde met zijn koor en deze compositie, indruk maken op Henri VIII. Dat was teveel voor de jaloerse Koning, die de oprichter van het Oxfordse Cardinal College spoedig ten val bracht. In deze drie kwartier durende mis gebruikt Taverner een ongewone samenstelling door één van de twee alten in te wisselen voor een extra bas. Dit geeft een imponerend en mystiek klankbeeld in deze mooie opname
yd2
Shostakovich symphonie 5 DVD
Andris Nelsons – Koninklijk Concertgebouworkest 9,99
 

De Letse dirigent en oud-leerling van Mariss Jansons, Andris Nelsons werkt met het Koninklijk Concertgebouworkest aan de integrale uitvoering van de symfonieën van Sjostakovitsj, die op DVD zullen worden uitgebracht. In deze documentaire volgt Carmen Cobos Andris Nelsons vanaf zijn aankomst op Schiphol vanuit de Verenigde Staten, waar hij chef dirigent is van het Boston Symphony Orchestra. Nelsons zal met het Koninklijk Concertgebouworkest drie keer de vijfde symfonie van Sjostakovits uitvoeren. In deze boeiende documentaire toont Carmen Cobos een bevlogen Nelsons, die zijn Letse Sovjetervaringen in deze vijfde Symfonie perfect weet toe te passen. Ook geeft de documentaire een goed beeld van het leven – toen en nu – van een moderne dirigent die tussen de concertpodia reist en soms een dag bij zijn gezin in Riga kan zijn

#BOEKEN

yd2
Eddy de Clercq - Laat de Nacht Nooit Eindigen 24,99
Eddy De Clercq, deejay, muziekpionier en medeoprichter van club RoXY, vertelt in Laat de nacht nooit eindigen openhartig over zijn muzikale leven en zijn fascinatie voor het extravagante nachtleven. Bij alle muziekstijlen die hij omarmt en bij een groot publiek bekendmaakt, zoals Belgian popcorn, disco, new beat, house en techno, creëert hij steeds een eigen wereld die een speciale mix aan bezoekers trekt met een verlangen naar die eindeloze nacht. Die feestgangers moeten aanvankelijk wennen aan de nieuwe, onbekende muziek die De Clercq introduceert, maar als een muzikale zendeling leert hij Nederland dansen – ook op house.Zo verwierf hij bijnamen als ‘godfather van de Nederlandse dance’ en ‘Professor Party’, maar uit dit levensverhaal blijkt dat hij veel meer is dan dat. (lees verder)
yd2