[Mania] Nieuwsbrief Week 38
 
Email Header
yd2

The Slow Show instores

Het nieuwe album Dream Darling komt vrijdag 30 september uit en verschijnt o.a. op limited clear vinyl. En we hebben meer goed nieuws voor de fans van The Slow Show want de band komt voor instores naar onze winkels!

vr 30 sep - Plato Utrecht (18:00)
zo 02 okt - Concerto A'dam (14:00)
yd2

Ska-D-Lite - Plays Dynomite
Plato 40 jaar release nu uit!

Afgelopen zondag werd de LP feestelijk gepresenteerd tijdens het Plato 40 jaar feest in Gebr de Nobel in Leiden
Het album van deze ska-band uit Leiden is nu verkrijgbaar als fraaie dubbel-elpee met gatefold cover! 


www.platomania.nl/plato-40-jaar-releases

#POP

yd2
Warpaint - Heads Up 14,99 /
2LP Limited roze/zwart vinyl 26,99 

Het is alweer zes jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met de hypnotiserende gitaarmuziek van Warpaint. Inmiddels zijn Emily Kokal, Theresa Wayman, Stella Mozgawa en Jenny Lee Lindberg graag geziene gasten op festivals en de grote clubpodia, niet in de laatste plaats vanwege hun intense liveshows. Waar de gitaren op het titelloze tweede album al meer naar de achtergrond waren verdrongen ten faveure van elektronica, draait het op nummer drie nog veel meer om hooks en ritmes. Heads Up werd voorafgegaan door het voor Warpaintbegrippen zeer uitbundige New Song, dat leek gemaakt voor de dansvloer. R'n'b en elektro vormen ditmaal zeker zo'n belangrijke inspiratiebron als de post- en artrock van voorheen, maar dat betekent niet dat we op Heads Up een volstrekt andere band horen. (lees verder)
yd2
Tangarine - There And Back 15,99 /
LP+CD Limited clear vinyl 22,99 

De tweelingbroers Arnaut en Sander Brinks waren als Tangarine een jaar lang de huisband van het populaire tv-programma De Wereld Draait Door. Het heeft de naamsbekendheid van het tweetal flink vergroot, maar ook zonder DWDD was Tangarine er wel gekomen. De platen die het duo tot dusver afleverde stonden immers vol met bijzonder goed gemaakte popmuziek, vol lijntjes naar de jaren 70. De vergelijking met de Everly Brothers werd waarschijnlijk het meest gemaakt, maar bij beluistering van de muziek van Tangarine doken veel meer namen op. (lees verder)
yd2

Tangarine live in Concerto

Morgen, vrijdag 23/9, staat Tangarine voor een instore-optreden op het podium van Concerto! Aanvang 17:00 uur

Uiteraard is dan de gelimiteerde versie op transparant vinyl verkrijgbaar! Deze versie bevat tevens het album op cd
yd2
Billy Bragg & Joe Henry - Shine A Light: Field.. 16,99  /
LP 24,99 

Ondanks dat de trein door de meeste Amerikanen al lang niet meer wordt gezien als logische optie voor het bereizen van lange afstanden, behoren liedjes over de spoorwegen eigenlijk tot een geheel eigen genre. Toen de trein nog echt tot de verbeelding sprak, zongen helden als Lead Belly en Jimmie Rodgers, ook wel the Singing Brakeman genoemd, ondertussen beroemde liedjes over dit fenomeen. Voor Shine A Light kozen Billy Bragg en Joe Henry een selectie liedjes die ook op de geboorte van de rock & roll hun stempel drukten. Zo sprongen twee hedendaagse helden in Chicago op de trein voor een vierdaagse trip van 2728 mijl naar Los Angeles, om op een aantal historische stations tijdens de tussenstops steeds één van die liedjes op te nemen.  
​(lees verder)
yd2
Passenger - Young As The Morning, Old As The Sea CD+DVD 19,99  / LP 22,99 / 2LP Limited 32,99 
De Britse singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend onder zijn alias 'Passenger', kreeg na vijf eerdere albums eindelijk erkenning voor zijn muziek dankzij zijn werelwijde hit 'Let Her Go'. Op zijn nieuwe album werkt hij samen met Chris Vallejo (INXS, Jon Spencer Blues Explosion, Empire of the Sun). Het album werd opgenomen in de studio van Neil Finn (Crowded House) in Nieuw-Zeeland. Deze Deluxe Edition van 'Young As The Morning Old As The Sea' bestaat uit een ingebonden boek met cd en dvd en een 28 pagina's tellend boekje. De cd bevat 10 tracks. De dvd bevat de exclusieve 'Making Of' documentaire en een aantal exclusieve live video's, gefilmd en opgenomen in de Roundhead Studios in Auckland. (lees verder)

De deluxe 2LP versie bevat een extra boekwerk en op de bonus-lp 6 akoestische versies van albumtracks 
yd2
How To Dress Well - Care 15,99 /
LP Limited gekleurd vinyl 29,99 

How To Dress Well is de band van Tom Krell en hij brengt zijn vierde album Care uit. Alles is door Krell geschreven en hij kreeg productionele hulp van Jack Antonoff, Dre Skull, CFCF en Kara-Lis Coverdale. In de afgelopen zes jaar is het hard gegaan met How To Dress Well. Na het debuut Love Remains uit 2010 tot het laatste album What Is This Heart? is de ontwikkeling van de band goed te volgen. Van kleine slaapkamerliedjes tot grootste popanthems, Krell heeft het in de vingers. Care is een wat intiemere plaat geworden met de nadruk op de liedjes. Toch vliegt ie regelmatig uit de bocht met vette refreinen en forse gitaarsolo's. Care is daarmee zowel radiovriendelijk als interessant voor de alternatieve popliefhebber. 
yd2
Randy Newman - Songbook Vol. 3 18,99 /
4LP (vol 1-3 + bonustracks) 104,99 

Dit is deel 3 in een serie nieuwe opnames van oude nummers, ditmaal enkel met singer/songwriter Newman zelf achter de piano. Een schot in de roos, want op deze manier komen de liedjes toch het beste uit de verf. Hele volksstammen kennen Randy Newman echter alleen van de muziek voor de Toy Story films en in het bijzonder You’ve Got A Friend In Me. Randy gaf dat nummer uiteindelijk een plaatsje op dit derde deel in de reeks, waar het echter wordt gevolgd door een nummer dat er schril mee contrasteert: Davy The Fat Boy, van Newman’s debuutalbum. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

INSTORES

vr 23 sep 17.00 Tangarine - Concerto
za 24 sep 16.00 Grand East - Plato Deventer
za 24 sep 16.00 iET - Concerto 
zo 25 sep 16:00 Stephen James Smith - Concerto
wo 28 sep 17:00 JMSN - Concerto 
vr 30 sep 18:00 Moddi - Concerto
vr 30 sep 18:00 The Slow Show - Plato Utrecht
za 01 okt 15:00 The Great Communicators - Concerto 
zo 02 okt 14:00 The Slow Show - Concerto 
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 143 (9 september 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van The Parrots, St. Tropez, The White Stripes, Los Bengala, Wilco, Local Natives, The Bo-Keys, Klangstof, Einfach Kurt, Okkervil River, Nick Cave & The Bad Seeds, Thee Oh Sees, plus een exclusieve instore van DeWolff

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

Ghost

Popestar EP
LP: 19,99
yd2

Kensington

Do I Ever
Every Day RSD release
7inch: 9,99
yd2

Warpaint

Heads Up
limited roze/zwart vinyl
vanaf volgende week
2LP: 26,99

Nieuwe aanbiedingen op vinyl!

We hebben een mooie selectie LP's die nu tijdelijk goedkoper zijn! 
Kill Bill 1 en 2 soundtrack, MGMT, Patti Smith - Horses en diverse LP's van Fleetwood Mac, Bob Dylan, Johnny Cash, Jimi Hendrix en Leonard Cohen

overzicht hier: www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

Bob Dylan

Bringing It All Back Home
LP: 14,99
yd2

Bob Dylan

Nashville Skyline
LP: 14,99
yd2

Bob Dylan

Highway 61 revisited
LP: 14,99

#REISSUES

David Bowie - Who Can I Be Now 

David Bowie - Who Can I Be Now 12CD Box 149,99 / 13LP Box 269,99 
Who Can I Be Now? (1974-1976) is het vervolg op een eerder uitgebrachte boxset, Five Years (1969-1973). De box bevat naast o.a. de klassiekers Young Americans en Station To Station het nooit eerder uitgebrachte album The Gouster. Dat album bevat zes liedjes die in 1974 werden opgenomen net voor het verschijnen van Bowie's soul-album Young Americans. 
Full Image

Golden Years of Dutch Pop Music

yd2 yd2 yd2
yd2
Bruce Springsteen - Chapter And Verse 16,99  /
2LP 22,99 

Gelijktijdig met zijn zeer lezenswaardige autobiografie Born To Run – ook daadwerkelijk door Springsteen zelf geschreven – verschijnt Chapter And Verse. Het is met afstand de merkwaardigste verzamelaar in Springsteens catalogus, niet zozeer door de aanwezigheid van klassieke nummers als Born To Run, Badlands, The River, Born In The U.S.A. en The Rising. Die nummers zijn immers ook op andere compilaties te vinden. My Father’s House van het akoestische Nebraska is een verrassende keuze, maar sluit goed aan de autobiografie. Voor de fan zijn vooral de vijf niet eerder uitgebrachte nummers uit het begin van zijn carrière interessant. (lees verder)
yd2
Fleetwood Mac - Mirage Remastered 12,99 /
2CD Expanded 19,99 / 3CD+DVD+LP Box 74,99 

Wie Fleetwood Mac zegt, zal niet als eerste Mirage er achteraan noemen. Rumours en Tusk liggen dan meer voor de hand. Dat is wel jammer aangezien Mirage een bijzonder product is. Ten tijde van de opname van Mirage in 1981 werden de onderlinge verhoudingen in de band even naar de achtergrond verschoven. Dit gaf ruimte om een plaat te maken die, zoals destijds verkondigd werd, ‘in het verlengde lag van het meesterlijke Rumours’. Tusk had door het experimentele karakter beduidend minder verkocht – bij verschijnen slechts 4.000.000 exemplaren… - en de platenmaatschappij voerde daardoor dit soort aankondigingen op. Stijltechnisch hangt de plaat tussen beide eerder genoemde titels in: net wat minder experimenteel maar zeker ruwer dan Rumours. (lees verder)

#ROOTS

yd2
Joe Bonamassa - Live At The Greek Theatre 2CD 16,99  / DVD 17,99 / Bluray 20,99 / 3LP 32,99 
Zelden ben ik een muzikant tegengekomen die zo’n goed gekozen naam heeft. Immers, Joe brengt een massa cd’s en dvd’s uit, en die zijn allemaal over het algemeen tres bon. En voilà, daar is dus weer een Bonamassa die aan alle voorwaarden voldoet. Een dubbel-cd en dvd, opgenomen in het openluchttheater Greek Theatre in Los Angeles, bestaande uit 22 songs die allen geschreven zijn door de drie koningen van de blues: Albert King, B.B. King en Freddie King. Daarmee is deze release een voortzetting van Bonamassa’s eerbetoon aan overleden bluesgrootheden, zijn vorige liveplaat heette immers Muddy Wolf at Red Rocks. (lees verder)

#WORLD

yd2
Various - Surinam Funk Force 13,99 / 2LP 20,99 
Verzamelaars Antal Heitlager (van platenzaak Rush Hour) en Thomas Gesthuizen stelden een album samen met obscure Surinaamse funk uit de jaren zeventig en tachtig. Het is een verzamelaar geworden vol obscure en zeer zeldzame Surinaamse single's en elpeetracks. De compilatie gaat diep in op de muziek die in die jaren de Surinaamse dansvloer bepaalde.
Het fraaie artwork is van Cosmo Knex. 

#JAZZ

yd2
John Scofield - Country For Old Men 18,99 
John Scofield goes country! Waarom niet? De gitarist, componist en bandleider laat zich niet leiden door genres en grenzen. Hij fuseert net zo makkelijk moderne bop met R&B, of drum & bass met rock en blues. Het is dus geen verrassing dat nu, na zijn vorige plaat Past Present uit 2015, de country aan de beurt is. Fraaie instrumentale bewerkingen van oude en nieuwe countryklassiekeres die altijd smaakvol bewerkt worden.

#DVD

yd2
Vinyl seizoen 1 4DVD 34,99 / Blu-ray 39,99 /
Collectors edition boxset 89,99
Regie: Martin Scorsese 
Cast: Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella

Martin Scorsese, Mick Jagger en Terence Winter presenteren Vinyl. Deze nieuwe dramaserie van HBO speelt zich in de jaren 70 van de vorige eeuw af. De door seks en drugs geteisterde muziekindustrie in New York vormt het decor voor de serie waarbij de muziekstromen punk, disco en hip-hop nog in de kinderschoenen staan. De kijker volgt de directeur van een succesvol platenlabel, Richie Finestra, gespeeld door acteur Bobby Cannavale. Hij probeert wanhopig te voorkomen dat zijn bedrijf én ziel ten onder gaan zonder hierbij alles en iedereen die zijn pad kruist te vernietigen. Andere vaste rollen in Vinyl worden vertolkt door Olivia Wilde (House M.D.), Ray Romano (Everybody Loves Raymond), Ato Essandoh (Django Unchained), Max Casella (Inside Llewyn Davis), Juno Temple (Maleficent), Jack Quaid (The Hunger Games) en James Jagger (zoon van Mick Jagger).
yd2
Money Monster 15,99 / Bluray 17,99 
Regie: Jodie Foster
Cast: Julia Roberts, George Clooney, Jack O'Connell, Caitriona Balfe, Dominic West

Lee Gates, de zelfverzekerde presentator van het tv-programma Money Monster, wordt tijdens één van zijn uitzendingen gegijzeld door een woedende investeerder (Jack O’Connell) die al zijn geld heeft verloren. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen, is zijn producent Patty (Julia Roberts). In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld
yd2
Truman 12,99 
Regie: Cesc Gay
Cast: Alex Brendemühl, Troilo. Dolores Fonzi, Eduard Fernández, Javier Cámara

Wanneer Julián na acht jaar onverwacht bezoek krijgt van zijn beste vriend Tomás, herleven de twee vrienden - vergezeld door Juliáns trouwe hond Truman - oude tijden. Deze ontmoeting is niet alleen een reünie, maar ook een afscheid tussen beide vrienden omdat Julián heeft besloten zich niet meer te laten behandelen voor zijn terminale kanker. Ondertussen moet Julian afscheid nemen van zijn hond en gaan beide vrienden op zoek naar een nieuw thuis voor Truman. De mannen beleven vier onvergetelijke dagen op diverse steden, waaronder Amsterdam.

#KLASSIEK

yd2
Rachmaninov – Symphony No. 2
Royal Concertgebouw Orchestra, Mariss Jansons 12,99 

Sergei Rachmaninoff is al op jonge leeftijd een graag geziene gast in de Moskouse muziekkringen. Zo is hij vaste dirigent van het Bolsjoi Theater en heeft hij meerdere werken tegelijkertijd onder handen. In de winter van 1906 vertrekt hij naar Dresden om daar in alle rust te kunnen werken. Daar ontstaat zijn meest geliefde tweede symfonie, die betrekkelijk snel naar de première in Rusland in Nederland werd uitgevoerd. Toch is deze prachtige melodierijke symfony weinig door het Koninklijk Concertgebouworkest uitgevoerd. Mariss Jansons brengt in 2010 dit werk op de lessenaars wat leid tot deze prachtige gebalanceerde registratie. Als geen ander weet Jansons de sfeer van de componist te aan te voelen en te vertolken
yd2
Sørensen/Abrahamsen – Air
Frode Haltli (accordeon) 19,99

De Noorse accordeonist Frode Haltli (1976) speelt vooral eigentijdse werken, die vaak special voor hem worden geschreven. In Scandinavië heeft de accordeon een veel prominentere rol dan in het Westen van Europa. Drie van de vier werken op dit album zijn speciaal voor Haltli geschreven. Door de suggesties van Haltli op een eerder werk van Hans Abrahamsen, schrijft Abrahamsen een nieuw werk. Air fascineert door de mix van eenvoudige klanken, soms onderbroken met complexe elementen in dit dynamische werk. Met It is pain flowing down slowly on a white laat Bent Sørensen Haltli verrassen met ongewone klanken, dat verrassend goed uitkomt met de klank van het strijkensemble, waarin de klanken van de accordeon hun echo vinden
yd2
New York Rhapsody
Lang Lang (piano) 14,99

Na een album over Parijs en Wenen is het voor Lang Lang nu het moment gekomen om een New York album uit te brengen. Samen met Larry Klein stelt Lang Lang een album samen met muziek van de afgelopen eeuw dat in de big apple klonk. Het is niet een cross over album, wel eentje voor jong en oud. Naast geniale muziek van Gershwin (Rhapsody in Blue) klinkt op dit album bewerkingen van werken van Bernstein (Tonight) en een prachtige mix van Bernstein’s Somewhere en Dirty Blvd van Lou Reed. Het album opent met Story of our town van Aaron Copland en sluit met In evenening air, één van de laatste werken van Copland. Een bijzonder New York album met verschillende rollen van de piano, die altijd weer valt te horen

#BOEKEN

yd2
Gerard Ekdom – Hidden Treasures Boek + 4CD 39,99  
Het soundbook Gerard Ekdom’s – Hidden Treasures is een boek met ruim 200 pagina’s inclusief 4 cd’s met daarop 80 tracks. In het boek leer je Gerard kennen vanaf het moment dat hij als klein jochie z’n eerste singletje koopt tot aan de gedreven radiomaker die hij nu is. Daarna neemt hij je bij de hand om je door middel van leuke radio verhalen en grappige anekdotes uit zijn privé leven wegwijs te maken in de wereld van de Hidden Treasures. Voor het Soundbook Hidden Treasures neemt de dj je mee langs tachtig vergeten liedjes, waaronder veel grote hits van bekende namen. Daarnaast staan er een aantal verrassingen op van nummers die tot nu toe alleen op vinyl verkrijgbaar waren en nu dus voor het eerst op cd verschijnen. Bij het beluisteren van de muziek wordt je vaak overvallen door dat bekende “o ja”-gevoel en het werkt bijna verslavend want je verlangt meteen naar de volgende hidden treasure
yd2
Peter Paul de Baar  -
Jacob Olie; Fotograaf van Amterdam 8,95
 

Jacob Olie is beroemd als gedreven fotopionier en portretfotograaf, maar toch vooral als chroniqueur van het Amsterdamse straatbeeld en stadsgezicht. Tussen 1860 en 1905 maakte hij duizenden foto's met zijn zelfgebouwde camera's. Zijn artistieke oog werd geboeid door de klassieke schoonheid van de oude binnenstad en door het steeds wisselende tafereel van mensen, dieren en dingen op straat. Door hun rijkdom en zeggingskracht roepen de foto's van Olie een ongeëvenaard scherp beeld op van de hoofdstad op het breukvlak van twee eeuwen. (lees verder)

.