[Mania] Nieuwsbrief Week 46
 
Email Header
yd2

Opgezwolle - Eigen Wereld LP

Na Spuugdingen op de Mic en Vloeistof is vanaf deze week ook Eigen Wereld opnieuw op vinyl verkrijgbaar!
De bestellingen gaan hard dus wees er snel bij

www.platomania.nl/opgezwolle
yd2

Robert Ellis live in Concerto! 

Deze Amerikaanse singer-songwriter behoort tot de eredivisie van de alt.country en brak twee jaar geleden definitief door met zijn album 'The Lights From the Chemical Plant'. Dit jaar bracht hij opnieuw een sterk album uit waarvan hij uiteraard nummers van zal gaan spelen. As woensdag 23 november 15u staat Robert Ellis voor een instore op het podium van Concerto! 

#POP

yd2
Metallica - Hardwired… To Selfdestruct 2CD 19,99 / 3CD 24,99 / 2LP 29,99 / 2LP Limited gekleurd vinyl 34,99 / 3LP gekleurd vinyl+CD Deluxe Box 74,99 
Het is al weer acht jaar geleden dat Death Magnetic verscheen en daarmee de langste periode dat we het zonder een nieuwe plaat van Metallica moesten doen. De band begon in 2011 met het schrijven van nieuw werk en zocht productionele hulp bij Rick Rubin. Dat bleek bij Death Magnetic al een goede zet, want hij wist het geluid van de band weer in goede banen te leiden én er was weer ruimte voor gitaarsolo’s van Kirk Hammett. Opvallend aan de nieuwe plaat is dat Hammett niet meeschreef aan het nieuwe werk en het lijkt dus dat Hatfield en Ulrich de touwtjes weer strak in handen hebben. (lees verder)
yd2
Tjing Tjing - Bang Zullen Ze Leven LP+CD 19,99 
PROJECT VAN ROOS REBERGEN & ANDRE MANUEL
Andre Manuel en Roos Rebergen. Twee eigenaardige figuren. Hing al jaren in de lucht. André kent Roos vanaf dat ze kon paardrijden en nu is het zo ver. Soms moet je er even op wachten. André heeft nog nooit met een vrouw gezongen, laat staan geschreven. Ze spraken af in Antwerpen. Gingen naar de bioscoop en schreven in een rap tempo een album. Roos: “er zijn weinig mensen die me kunnen voeden en dat hebben we allebei. Een soort energie, de woorden komen als we samen zijn. Onze hoofden staan dan op aan.” (lees verder)
yd2
Alex Izenberg - Harlequin 15,99 / LP 24,99
Harlequin is het debuut van de uit Los Angeles afkomstige singer songwriter Alex Izenberg. De afgelopen jaren heeft hij - vaak onder een pseudoniem - hard gewerkt aan het materiaal en schreef en produceerde een groot aantal nummers. Samen met producer Ari Balouzian werd een selectie gemaakt en die presenteert hij nu onder de titel Harlequin. Izenbberg beschikt over een breekbare stem en schrijft prachtige melodieën die hij vertolkt op de piano, begeleid door blazers en strijkers. Vergelijkingen kun je trekken met Scott Walker en het vroege werk van Wild Beasts en Grizzly Bear.
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

do 17 nov 19.30 Scott & Young - Plato Zwolle
vr 18 nov 16.30 T-99 - Plato/De Hip Deventer
za 19 nov 15.00 Giant Tiger Hooch - Concerto
zo 20 nov 16.00 Old Time String Band - Concerto
wo 23 nov 15:00 Robert Ellis - Concerto 
do 24 nov 18.00 Echo Movis - Concerto
vr 25 nov 12.00 Tangarine - Plato Zwolle
vr 25 nov 17.00 Mala Vita - Concerto
Za 26 nov 16.00 Jeroen de Groot - Concerto

Zo 27 nov 15.00 Monique Klemann - Concerto
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 152 (11 november 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Durand Jones & The Indications, Canshaker Pi, Jim James, Chris Robinson Brotherhood, Drive-By Truckers, The Parrots, Nouvelle Vague, The Olympians, Lambchop, Paul & The Tall Trees, Wolf People, plus een exclusieve instore van Joseph Arthur.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
Het legendarische album van Ivy Green is opnieuw uitgebracht. Op rood en groen vinyl.
Ook van Pseudonym Records de verzamelaar I Don't Care vol.2 vol met neder-punk.
En vanaf 25 november ligt A Treat of New Beat (1980) van The Rousers in de winkel. Deze re-issue wordt uitgebracht door Concerto Records en bevat ook het album op cd aangevuld met bonustracks.
yd2

Ivy Green

rood en groen vinyl
LP: 24,99
yd2

I Don't Care vol.2

limited roze vinyl
2LP; 26,99
yd2

The Rousers

limited transparant vinyl LP+7inch+CD: 26,99
Klassiekers van Autechre opnieuw uitgebracht!
yd2

Autechre

Tri Repetae
2LP: 26,99
yd2

Autechre

Amber
2LP: 26,99
yd2

Autechre

Incunabula
2LP: 26,99

#REISSUES

yd2
R.E.M. - Out Of Time 25th Anniversary Edition 17,99 / 2CD 24,99 / 4CD 64,99LP 24,99 /  3LP 69,99 
Out Of Time, het zevende album van de band R.E.M. bestaat 25 jaar. Dat album zorgde er begin jaren negentig voor dat de band transformeerde van een cultband met vaste schare fans naar een formatie die ineens meedeed in de hoogste regionen van de internationale muzikale top. Ruim 18 miljoen mensen kochten het album indertijd. Velen deden dat vanwege R.E.M.’s allergrootste hit Losing My Religion. Toch bleek bij aankoop dat er veel meer vernuftige songs op dit album te vinden waren. Wat te denken van het duistere Low? Of Half A World Away? Of Country Feedback, één van de beste nummers die de band ooit schreef?  (lees verder)
yd2
Soundgarden - Badmotorfinger  Limited Deluxe Edition Remastered  8,50 / 2CD 19,99 / 4CD+2DVD+Bluray Limited Box 219,99 / 2LP 44,99
In 1991 verscheen het derde album van Soundgarden, Badmotorfinger - inmiddels legendarisch dankzij de song Rusty Cage. Tijd dus voor een 25th Anniversary Edition die in verschillende formaten te koop is. De plaat is opnieuw geremastered en is op de deluxe versie aangevuld met negen studio outtakes en een selectie van een optreden in The Paramount in Seattle. Meest opvallende track is New Damage met een gastrol van Queen’s Brian May. (lees verder)
yd2
The Who - My Generation Super Deluxe 5CD Box 109,99 / 3LP 49,99 (vanaf 10-2-2017)
Het legendarische debuutalbum The Who Sings My Generation verscheen in 1965 en sloeg in als een bom. Dankzij de single My Generation en de spectaculaire liveshows was de naam van de band voorgoed gevestigd. De plaat bevatte naast een handjevol covers vooral eigen werk, uiteraard geschreven door Pete Townshend. Hij vond in 2015 de originele demo’s terug die hij voor de plaat had gemaakt en dat rechtvaardigt een nieuwe editie. Immers, een Deluxe Editie verscheen al eerder in 2002. Bij die demo’s vond Townshend drie niet gebruikte songs die nu voor het eerst een officiële release krijgen. (lees verder)
yd2
Various - Many Faces Of Bob Dylan 3CD 13,99 
Wederom een nieuw deel in de serie Many Faces Of met deze keer Bob Dylan in de hoofdrol. Drie schijven die de ontluikende carrière van de legende in kaart zet. De eerste schijf is gevuld met classics uit de zestiger jaren met de nadruk op Dylans folk periode. De tweede schijf is gevuld met zeldzaam werk die de invloed van anderen op Dylans eigen werk benadrukt. De derde schijf is tenslotte gevuld met tijdgenoten uit de Greenwich Village periode. Songs van o.a. Joan Baez, Dave van Ronk en Pete Seeger laten horen dat Dylan niet alleen stond, maar zich wel veel verder wist te ontwikkelen.

#DANCE

yd2
Solange - A Seat At The Table 16,99 /
2LP 24,99 (vanaf 9-12) 

Twee albums maakte ‘de zus van’ reeds, maar met haar derde plaat A Seat At The Table weet Solange diepe indruk te maken. Vier jaar heeft ze aan dit album gewerkt en het vormt samen met het bijgevoegde boekje met foto’s en teksten een uniek document van de zwarte geschiedenis op muziek gezet. Instrumentaal is de plaat zeer avontuurlijk en vernieuwend wat op zich al een prestatie is, maar gekoppeld aan de strijdbare teksten over de pijn en kracht van de zwarte gemeenschap en die van de vrouwen in het bijzonder, kreeg niet eerder zo’n bijzondere vorm. (lees verder)
yd2
Moderat - Live 16,99    
Dit is het eerste live album dat Moderat uitbrengt. Het bestaat uit opnames die gemaakt werden in de Velodrom in Berlijn in juni afgelopen jaar. Deze show was voor een uitverkochte zaal in hun thuisstad en een doorslaand succes. De groep maakt veelvuldig gebruik van spectaculaire visuals bij hun shows en die moet je er nu even bij bedenken. Blijft over een zeer geslaagde fusie van elektronische muziek die ook zonder die beelden uitstekend blijkt te werken.
yd2
Justice - Woman 16,99 / LP 32,99
Na vijf jaar stilte is het tijd voor een nieuw album. Justice zal hun derde studioalbum, Woman, releasen op 18 november. Het album bevat tien gloednieuwe tracks, waaronder de nieuwste single Randy. Randy, een unisex naam, slaat terug op de veelzijdige kanten van de liedjes van Xavier de Rosnay en Gaspard Augé op het album Woman. Uitersten komen elkaar op deze single tegen: van de sterke elektronische klanken tot Morgan Phalen haar zachte popstem, die leidt tot een orkestrale climax. Op het album Woman is door Xavier en Gaspard secuur gekeken naar passende samenwerkingen om zo een unieke sound en atmosfeer te creėren. (lees verder)

#JAZZ

yd2
Gregory Porter - Live In Berlin 2CD+DVD 22,99 /
DVD 16,99 / Bluray 24,99

Sinds in 2010 Water verscheen is Gregory Porter een van de belangrijkste zangers die jazz weet te vermengen met gospel, soul en blues. Met zijn opvallende hoofddeksel speelde hij de wereld rond en maakte met Liquid Spirit en het onlangs verschenen Take Me To The Alley platen die een steeds groter publiek aanspreekt. Dit concert werd op 18 mei gefilmd in Berlijn en laat een selectie uit alle albums horen. De band is in topvorm en Porter wind het publiek om zijn vingers. In de bonus vind je nog een interview met Porter en zijn band over hun invloeden en werkwijze.
yd2
Ibrahim Maalouf - Live Tracks CD+DVD 24,99 / 7DVD Deluxe Box 89,99 / LP 22,99 (vanaf 9-12) / LP Limited rood vinyl 22,99 (vanaf 9-12)
Tien jaar na zijn podiumdebuut en duizenden concerten later viert Ibrahim Maalouf deze mijlpaal met een selectie livetracks die hij in de loop der jaren heeft verzameld. De plaat bevat ruim tien stukken die nooit eerder op een album zijn beland maar die al wel met regelmaat op de setlist terecht kwamen. De spontaniteit druipt er van af en een van de hoogtepunten is dan ook het moment dat Julette Greco de band komt versterken in het nummer La Javanaise.

#DVD

yd2
The Beatles - Eight Days A Week 2DVD Special Edition 17,99 / 2Bluray 22,99
De première van deze nieuwe Beatles documentaire werd in Londen voorafgegaan door een groots opgezet live event. En met de grootse verwachtingen vooraf is Eight Days A Week ook een boeiende inkijk geworden in de enerverende en chaotische Beatles tournees. Na het zien van de film vraag je je af hoe het mogelijk is geweest dat ze de onverantwoorde taferelen überhaupt hebben overleefd. Maar ook vraag je je af hoe het is gelukt om het beeld- en geluidsmateriaal zo ongelooflijk mooi op te poetsen. Zelfs de meest verstokte Beatlesfan zal de vingers aflikken bij de prachtig ingekleurde beelden van het Washington Coliseum concert en de spatzuivere beelden en geluiden van de Beatles in de ABC Cinema in Manchester, 1963. (lees verder)
yd2
Dicte Seizoen 3 3DVD 27,99 
Cast: Lærke Winther Andersen, Dar Salim, Lars Ranthe, Lars Brygmann, Iben Hjejle, Emilie Kruse
In dit derde seizoen zwicht de charmante Dicte eindelijk voor de liefde. Ze is getrouwd met Bo en heeft haar baan als misdaadjournaliste opgezegd om zich volledig te focussen op het schrijven van een boek. Wanneer Bo tijdens een fotoreportage in Libanon wordt gegijzeld, is haar enige prioriteit haar echtgenoot levend terug naar huis te brengen. Noodgedwongen gaat ze opnieuw aan de slag als journaliste en gaat ze ook de confrontatie aan met haar biologische vader. Dicte raakt al snel weer verwikkeld in zaken als euthanasie, gokverslaving, jaloezie en stalking.
yd2
Better Call Saul Seizoen 2 3DVD 29,99
Cast: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Jonathan Banks
Voor wie het eerste seizoen niet gezien heeft en Saul Goodman alleen kent van Breaking Bad: Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad en draait dus volledig om het leven van Saul Goodman en dan wel het leven dat hij had vóór hij in contact kwam met Jesse Pinkman en Walter White. In Breaking Bad is Saul Goodman de louche advocaat, maar hoe is hij zo geworden? In het eerste seizoen van Better Call Saul zie je hem langzaam de transformatie maken naar de onbetrouwbare advocaat. In vergelijking met Breaking Bad valt het in seizoen één van Better Call Saul allemaal wel mee wat Jimmy uitspookt. (lees verder)

#KLASSIEK

yd2
Sol Gabetta Live
Sol Gabetta (cello), Berliner Philharmoniker 19,99

Dit jaar nam de Argentijnse celliste Sol Gabetta het openingsconcert van The Proms voor haar rekening. Bijna vanzelfsprekend speelde zij het celloconcert van Elgar. Niet alleen vanzelfsprekend omdat Elgar een van de meest uitgevoerde componisten tijdens The Proms is, maar bovenal omdat zij het werk al meer dan honderd maal live heeft gespeeld en het al vastlegde op een unaniem lovend ontvangen album. Daar voegt zij nu deze nieuwe live-opname aan toe, ditmaal met de Berliner Philharmoniker onder leiding van Simon Rattle. 
(lees verder)
yd2
In War & Peace
Joyce DiDonato (mezzo sopraan), Il Pomo d'Oro, Maxim Emelyanychev 19,99
 

‘In the midst of chaos, how do you find peace?’ Dit vraagt Joyce DiDonato ons. Op 19 november 2016 zingt de Amerikaanse mezzosopraan in het Concertgebouw in Amsterdam. Daar brengt ze de meeste nummers van haar nieuwe cd ten gehore. Een thema dat dichtbij haar staat, want ze uit zich als tegenstandster van wapenbezit. Daarbij liggen tolerantie en gelijkheid haar na aan het hart. Ze schittert in aria’s uit barokopera’s en oratoria van o.a. Händel, Purcell en Jommelli.  
(lees verder)

#BOEKEN

yd2
Armand En Nou Ik  - Marcel Groenewegen 19,99  
Armand (1946 -2016) werd in 1967 beroemd dankzij zijn hit ‘Ben ik te min’ en groeide uit tot Nederlands bekendste hippie, protestzanger en cannabisambassadeur. Maar wie was de mens die schuilging achter dit roodharige sixties-icoon? Ondanks een jeugd waarin het niet meezat kende Armand in de jaren zestig vele successen. De muziek, in de stijl van zijn grote voorbeelden Bob Dylan, Pete Seeger en Woody Guthrie, in combinatie met de scherpe, observerende, poëtische en maatschappijkritische teksten in zijn moerstaal, maakte van hem een unieke en authentieke artiest. Hij speelde overal in Nederland en België, verzorgde het voorprogramma van The Rolling Stones en tourde met The Troggs. Maar de invloed van geld, roem en drugs betekende destijds ook bijna zijn ondergang. Vanaf de jaren zeventig verdween hij voor het grote publiek uit beeld. Toch bleef hij nummers schrijven en optreden, ook toen cocaïne en onzekerheden zijn leven domineerden. (lees verder)
yd2
Bowie - Rob Sheffield 12,50 
David Bowie was een ster met talloze facetten. Op deskundige en liefdevolle wijze voert bestsellerauteur en Bowie-fan pur sang Rob Sheffield de lezer mee door het leven van dit icoon. Van Bowies creatieve nalatenschap tot de hechte band met zijn fans. En natuurlijk de aangrijpende reacties van fans over de hele wereld.
Laat je meevoeren door het turbulente leven van een icoon die de wereld voorgoed veranderde in deze aangrijpende biografie.
yd2 yd2
Volg ons ook via Facebook en Twitter