[Mania] Nieuwsbrief Week 48
 
Email Header
Full Image
yd2

Rolling Stones - Blue & Lonesome

Rolling Stones - Blue & Lonesome 17,99 / 
CD Deluxe+boek+prints 39,99 / 2LP 29,99

4226 dagen heeft het geduurd voordat er een nieuwe studioplaat uitkwam van The Rolling Stones. Slechts een paar dagen van die ruim elf jaar waren nodig om Blue & Lonesome op te nemen. De plaat bestaat uit een twaalftal bluescovers, maar was het wachten waard. Blues heeft in de carrière van de band een grote rol gespeeld, zowel tijdens de beginjaren als in latere momenten, maar een complete bluesplaat was er nog nooit opgenomen. Met producer Don Was heeft de band eens even goed in de geschiedenis gekeken en kwam met nummers van o.a. Little Walter (I Gotta Go), Eddie Taylor (Ride ‘Em On Down) en het titelnummer van Memphis Slim terug. (lees verder)
yd2

Rolling Stones - Ride Em On Down

Deze zeer gelimiteerde 10inch op blauw vinyl met het nummer Ride Em On Down hebben we nu dik op voorraad. 

Bestel em HIER
yd2
Last Shadow Puppets - Dream Synopsis EP 9,99 /
12 inch 12,99 

Hun geweldige tweede langspeler Everything You’ve Come To Expect was ook het startsein van een succesvolle tour voor de band rondom Alex Turner en Miles Kane. Tijdens de tour speelden ze diverse covers, die ze op een goede dag ook maar even opnamen voor deze ep. Aangevuld met twee nieuwe versies van The Dream Synopsis en Aviation, beide origineel van bovengenoemd album, en beide in een prima alternatieve versie, zijn het vooral de vier covers die dit mini-album zeer de moeite waard maken. Is This What You Wanted van Leonard Cohen, en opgenomen voor diens dood, behoudt de duistere randjes van het origineel. (lees verder)
yd2
Damien Jurado & Richard Swift - Other People's Songs Vol.1 16,99 / LP 20,99
Het feit dat de uit Seattle komende Jurado nu met dit album komt, zorgt ervoor dat we het universum meer dan dankbaar mogen zijn. Samen met zijn longterm friend Richard Swift zijn er negen tracks die elk een andere artiest eren. De gouden samenwerkingen tussen de twee werd al eerder vastgelegd op de lp Brothers And Sisters Of The Eternal Son die een paar jaar geleden werd uitgebracht waarbij Swift het album produceerde. Tijdens optredens kwamen zij er achter dat de spontane covers een album zouden moeten worden en daarvan is Other People’s Songs het resultaat.  (lees verder)
yd2
John Legend - Darkness And Light CD Deluxe 17,99 
​Voor zijn vijfde plaat maakt John Legend een paar bijzondere keuzes. Hij zocht contact met  producers John Ryan (One Direction, Jason Derulo) en Blake Mills, bekend van Alabama Shakes' Sound & Color. Chance The Rapper, Miguel en Alabama Shakes' Brittany Howard zijn te horen als gast op deze politieke en persoonlijke plaat. Legend was flink onder de indruk van Sound & Color en zocht een ander geluid dat rauwer en aardser was. Mills en Legend hebben beiden een sterke voorkeur voor klassieke soul en zien Marvin Gaye’s What’s Going On als een voorbeeld. Gaye weet het persoonlijke en het politieke te verweven tot genietbare soul en dat is precies wat Legend voor ogen had met Darkness And Light.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Do 01 dec 18:00 Rolling Stones release - Concerto
Do 01 dec 18:00 Rolling Stones release - Plato Groningen
Za 03 dec 15:30 The Rousers presentatie - Concerto
Zo 04 dec 15.00 Nadja Filtzer Songs Piaf - Concerto
Do 08 dec 16.00 Rob Klerkx & The Secret - Concerto
Za 10 dec 13.30 Fuse - Concerto
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 154 (25 november 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van James Leg, Jack Lee, The Pretenders, Black Marble, Trembling Bells & Bonnie "Prince" Billy, La Femme, Dawes, Alex Izenberg, Dungen, Soft Hair, Pink Floyd, Metallica, plus een exclusieve instore van Bettie Serveert.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

Rousers LP op Concerto Records 

The Rousers waren èèn van de eerste Nederlandse New Wave bands. Hun debuutelpee A Treat Of New Beat verschijnt in 1980 en zit boordevol frisse gitaren, koortjes en zeer aanstekelijke songs. Het album is nu opnieuw uitgebracht door Concerto Records en ligt vanaf deze week in de winkel.
Zaterdag 3 december is er een presentatie 
(inc live-muziek) op het podium van Concerto!


www.platomania.nl/concerto-releases
Massive Attack re-issue's van deze week te krijgen:
yd2

Massive Attack

Protection - 2016 reissue

LP: 22,99
yd2

Massive Attack

No Protection dub - 2016 

LP: 22,99


yd2

Massive Attack

Blue Lines - 2016 reissue

LP: 22,99

#REISSUES

yd2
Mother Love Bone - On Earth As It Is: Complete Works 3CD+DVD 44,99 / 3LP 149,99
​On Earth As It Is. Dat is de toepasselijke naam van de dikke heruitgave van de Seattle-rockers uit eind jaren tachtig; Mother Love Bone. De band met Pearl Jam-leden Jeff Ament en Stone Gossard in de gelederen, geldt voor velen als één van dé bands die beschouwd wordt als grondleggers van de grungemuziek. In 1989 bracht de groep onder leiding van de illustere frontman Andrew Wood de EP Shine uit. Enkele maanden voordat hun debuut Apple in 1990 uitkwam, overleed diezelfde Wood echter aan een overdosis heroïne. Dit betekende per direct het einde van de groep. Gossard en Ament formeerden na Mother Love Bone de ‘eerbetoonband’ Temple Of The Dog met Chris Cornell en Matt Cameron van Soundgarden.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Childish Gambino - Awaken My Love 15,99
Childish Gambino – het alter ego van acteur en schrijver Donald Glover – maakte jarenlang beats in zijn vrije tijd. Toen hij iemand vond om over zijn beats te rappen, begon het project een compleet eigen leven te leiden en was een nieuwe act geboren. Multi-talent Glover verscheen als hoofdrolspeler in films als The Martian, Magic Mike XXL en I Am Tiger Woods. Als recording artist werd hij vooral bekend dankzij goudbekroonde hitsingles 3005 (2013) en Heartbeat (2012). Ook scoorde hij Grammys voor Best Rap Performance (3005) en voor Best Rap Album (Because The Internet). Awaken, My Love! is het derde studio album van Childish Gambino. 

#ROOTS

yd2
Paal Flaata - Come Tomorrow; Songs Of Townes Van Zandt 15,99 / LP 19,99
Paal Flaata is geen bekende naam, maar toch heeft de Noor zijn muzikale sporen verdiend als zanger in The Midnight Choir. Flaata is al ruim tien jaar op het solopad, maar is geen begenadigd songschrijver. Met het opnemen van het werk van anderen maakt hij van de nood een deugd; na een plaat met het werk van Chip Taylor (2012) en van Mickey Newbury (2014) is het nu de beurt aan Townes Van Zandt. Als je even vergeet dat het alle covers zijn is Come Tomorrow een prachtig album, met Flaata’s geweldige stem tegen een achtergrond van bas, drums, elektrische gitaar, orgel en pedal steel. (lees verder)
yd2
Robben Ford & Ron Thal & Paul Personne - Lost In Paris Blues Band 16,99
Geinig concept zit er achter dit plaatje. Frankrijks bekendste bluesman, gitarist Paul Personne, weet dat een drietal bekende gitaristen op dezelfde tijd in Parijs zal zijn en haalt hen over om in een drie dagen durende sessie een aantal bekende bluesnummers op de plaat te slingeren. En die twee zijn niet de minste: een van mijn favoriete bluesgitaristen en -zangers Robben Ford; de ook niet misselijke, van Guns N’ Roses en solo bekende Ron ‘Bumblefoot’ Thal; en de minst bekende van het stel, John Jorgensen die wel even met Chris Hillman heeft gespeeld.  (lees verder)

#DVD

yd2
Red Turtle 2DVD 17,99
Regie: Michael Dudok de Wit
The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van The Red Turtle nam 2,5 jaar in beslag en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya). In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.
yd2
De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) 19,99
Regie: Steven Spielberg
Cast: Bill Hader, Penelope Wilton, Mark Rylance, Ruby Barnhill, Jemaine Clement, Rebecca Hall

De GVR, de Grote Vriendelijke Reus, het wereldberoemde karakter van Roald Dahl, komt opnieuw tot leven. Het eenzame weesmeisje Sofie wordt ’s nachts plots uit haar bed gehaald. Voordat ze het weet zweeft ze aan de armen van de Grote Vriendelijke Reus. Sofie komt terecht in een magische reuzenwereld met een lieve reus, met een ietwat vreemd woordgebruik.
yd2
Jason Bourne 19,99
Regie: Paul Greengrass
Cast: Alicia Vikander, Julia Stiles, Matt Damon, Riz Ahmed, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel

Jason Bourne (Matt Damon), de voormalig meest dodelijke agent van de CIA, keert terug vanuit de anonimiteit. Zijn voormalige opdrachtgevers ontwikkelen een nieuw programma met het doel hem op te kunnen sporen. Met de CIA op de hielen, gaat Bourne op zoek om de waarheid achter de dood van zijn vader te onthullen.

#KLASSIEK

yd2
Gesualdo – O Dolce Mio Tesoro
Collegium Vocale Gent, Philippe Herreweghe 14,99 

Twee jaar voor zijn dood verscheen in 1611 van Carlo Gesualdo O dolce mio tesoro: het zesde Madrigalenboek voor vijf stemmen, dat in tegenstelling tot zijn tijdgenoten door Gesualdo van een andere techniek wordt voorzien. Dat maakt dit boek van de Prins van Venosa tot een excentriek, hyperpersoonlijk, ambivalent, virtuoos en technisch perfecte componist. De madrigalen uit dit boek zijn tussen 1596 en 1611 tot stand gekomen. Eigenlijk waren toen de meerstemmige madrigalen al uit de mode, omdat moderne componisten uit die tijd voor monodie kozen. 
(lees verder)
yd2
Philippe Verdelot – Madrigali Diminuiti
Doulce Memoire, Denis Raisin Dadre 14,99

​De in 1492 in Venetië geboren Sylvestro Ganassi was een gepassioneerd gambist en fluitist. In 1535 schreef hij het boek met technieken voor de fluit: Opera intitulata Fontegara. Later volgt een zelfde soort boek voor de viola da gamba. Musicoloog en blokfluitist Denis Raisin Dadre combineert deze technieken van Ganassi met de madrigalen van Philippe Verdelot, waarover Ganassi veelvuldig sprak. Het resultaat is een prachtig album, waarbij we een sprankelende fluit horen, die niet alleen Clara Coutouly begeleid maar ook zelf de solist mag zijn. 
(lees verder)

#BOEKEN

yd2
Loek Dekker - Livin’ Blues; Blues Met Internationale Allure 17,99 
Livin' Blues was naast Cuby + Blizzards de bekendste Nederlandse bluesband in de jaren zestig en zeventig. Maar eveneens genoot de formatie internationale bekendheid. Door de stevige sound werd de groep ook populair bij de rockliefhebbers. Het grote publiek bereikten ze door hun hits 'Wang Dang Doodle', 'L.B. Boogie' en 'Boogie Woogie Woman'. Als zoveel Nederlandse bands had Livin' Blues te lijden van talloze groepswisselingen. Met name een drummer met zitvlees bleek moeilijk te vinden. Zo wisselde de band wel tien keer van slagwerker, waarvan Cesar Zuiderwijk de bekendste is. Slechts één constant groepslid telde Livin' Blues: meestergitarist Ted Oberg. (lees verder)
Volg ons ook via Facebook en Twitter