As zaterdag Concerto Serveert + agenda oktober
 
Full Image

Concerto Serveert festival 

Zaterdag 6 oktober 11:00 - 20:00

Op zaterdag 6 oktober zetten we Concerto Koffie en haar podium in het zonnetje. Met optredens van Jono McCleery, The Dawn Brothers, Umeme, Goodnight Moonlight en The Mighty Breaks belooft Concerto Serveert een prachtige dag te worden. Daarnaast serveren we huisgemaakt gebak, koffies van Amsterdam‘s eerste coffee roaster De Espressofabriek, tosti‘s van De Tweede Jeugd en (virgin) cocktails in samenwerking met Fritz Kola. Laatste updates volgen via het Facebook-event

Gratis Concerto Serveert tote-bag

Voor het festival hebben we speciale linnentassen laten maken en de eerste bezoekers krijgen er eentje + een verrassing erin! op = op 
Full Image

Line-up 

Full Image

Jono McCleery

aanvang 12:00

De Britse  Jono McCleery werd doof geboren en kon pas vanaf zijn vijfde horen. Geïnspireerd door pianosessies met zijn vader begon hij met het schrijven van nummers. Met zijn subtiele luisterliedjes trok Jono McCleery al gauw de aandacht van het platenlabel Ninja Tune. Zijn muziek is continu in verandering en de zanger haalt zijn inspiratie uit de meest diverse geluiden. Sta dus niet gek te kijken als Jono op zes oktober opeens een prachtige cover van Beyonce‘s Halo eruit knalt.
Full Image

The Mighty Breaks

aanvang 13:30 

Deze zes vrienden uit Voorschoten maken garage rock vol fuzzy gitaren en heerlijke zanglijnen. Met hun gelijknamige EP deden ze vorig jaar veel stof doen opwaaien in de muziekscene. Kun je nagaan wat er staat te gebeuren als hun album later dit jaar klaar is om gereleased te worden...  The Mighty Breaks is zo‘n band waarvan je over een jaar zegt: 'Weet je nog dat ze in Concerto stonden?' Luister naar ’ Faking Chasing‘ en ’ Quitting for a Smoke‘ en schuif aan op 6 oktober.
Full Image

Dawn Brothers

aanvang 15:00

Zet een nummer op van  Dawn Brothers en je hebt het idee in een oude roadtrip movie te zijn beland. Voor liefhebbers van roots, americana en soul. Een week voor de release van het nieuwe album 'Classic' hoor je tijdens Concerto Serveert alvast wat nieuwe nummers én.. is de LP exclusief bij ons te koop!!! En wel op GOUD vinyl. Luister alvast naar ' Summer Jam 2017' en geniet van deze band, die soulvolle rock ’n roll als geen ander in een nieuw jasje weet te steken.
Full Image

Goodnight Moonlight 

aanvang 16:15

Fan van DIIV, Real Estate en Beach Fossils? Kom dan zeker kijken bij de melancholische dreampop van het Rotterdamse  Goodnight Moonlight. Droom weg bij de galmende zang, fijne gitaarlijntjes en lekker tikkende drumpartijen. De laatste single ’ Cherry Blossom‘ brengt ons in hogere sferen en maakt ons erg nieuwsgierig naar de EP 'Letters to Japan', die op 28 september verschijnt
Full Image

Umeme

aanvang 18:00

De elektronische live band  UMEME presteert haast het onmogelijke: ze maken een hybride mix van acid, house & techno in combinatie met Afrikaanse ritmes. Tijdens hun opzwepende optredens hoor je hoe de ritmes en lagen zich opstapelen tot één geheel. Beleef samen met ons de dampende vuurdoop van de nieuwe drummer Robin van Rhijnen dans de avond van Concerto Serveert tegemoet. Voorproefje hier

programma oktober

Kijk voor de laatste updates op www.concerto.nl of onze FB-pagina
Full Image

EUT

Donderdag 4 oktober 20:00

Op vrijdag 5 oktober verschijnt het langverwachte debuutalbum Fool For The Vibes. Om dit te vieren organiseren de band en platenmaatschappij een pre-release event in Concerto! Het is vrijwel onmogelijk om de zegetocht van EUT de afgelopen maanden gemist te hebben. Nadat ze met de eerste single Supplies vorig jaar werden uitgeroepen tot 3FMTalent was EUT een van de meest geboekte bands tijdens het rondreizend festival Popronde Nederland. Het optreden tijdens Eurosonic/Noorderslag werd door 3VOOR12 en het toonaangevende muziekblog The Line Of Best Fit tot hoogtepunt van het festival benoemd en de band werd door 3FM opgenomen in de top 3 van hun Live List, waarin de meest belovende live acts van 2018 benoemd worden. 
Full Image

Yorick van Norden

Zondag 7 oktober 17:00

Het tweede soloalbum van Yorick van Norden  The Forest of The Mind wordt heel goed ontvangen en stond afgelopen week op nummer 1 in de lijst met best verkochte LP's (Vinyl 33). Zondag komt hij - met band - naar Concerto om nummers van de plaat te spelen en albums te signeren! Luister alvast naar de single Train in the Station
Full Image

Emma Peel 

Vrijdag 12 oktober 16:30

Emma Peel is een Amsterdamse band die in 1994 werd opgericht (genoemd naar de gelijknamige heldin uit de Britse televisieserie The Avengers) en bestaat uit Bibian Harmsen, basgitaar en zang en Klaas ten Holt, gitaar en zang. Emma Peel maakte vier albums in een wisselende bezetting waarbij Harmsen en Ten Holt de constante factor vormden en samen alle liedjes componeerden. Het nieuwe album Ponderosa komt uit op ons eigen Concerto Records! 
Full Image

Electric Company

Zaterdag 13 oktober 16:00

Waar popmuziek door de kunstelite nog vaak als iets van plastic wordt gezien, daar is elk lied van  Electric Company geen wegwerppop maar een heus bewaarnummer. Daar zorgt bandleider Zac Chapman als kwaliteitsbewaker hoogstpersoonlijk voor. Ontelbare genres vallen onder die noemer ‘popmuziek’. Maar laten we eens het woordje ‘pop’ uit die samenstelling nader analyseren. Popliedjes zijn kort, simpel, melodieus, meezingbaar en vaak ook dansbaar. We staan open voor elke andere definitie, maar gaan even van de bovenstaande uit. Electric Company is er in ieder geval mee omschreven. 
Full Image

Dusty Stray 

Zondag 14 oktober 14:00

Op 12 oktober komt Texaans-Amsterdame folkunderdog  Dusty Stray uit met een nieuwe album van rustgevende indie-folk-noir met licht psychedelische onderstroom. " Estranged", produceerd door Kramer (Ween, Low, Galaxie 500), delft in universele thema‘s als onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid en dood, maar (bijna) altijd met een dosis hoop en verlossing. Optreden met full band!
Full Image

Scram C Baby 

Zondag 14 oktober 16:00

Scram C Baby komt optreden in Concerto om de nieuwe plaat ' Give Us A Kiss' te presenteren! Give Us A Kiss is een plaat waarop alle kwaliteiten van de band meer dan ooit volledig tot hun recht komen. Wisten de Scram C-babies op voorgaande platen nog wel ’ns te verhullen hoe goed ze daadwerkelijk zijn. Omdat er iets te veel ideeën op stonden, of omdat het bij vlagen net te rauw of raar was. Deze keer zal zelfs de slechte verstaander moeten erkennen dat we hier met een van de beste bands van de Benelux van doen hebben. Het zit er allemaal in: songs, sound en soul.
Luister alvast naar het nummer ' Elephant'
Full Image

Inge van Calkar

Vrijdag 19 oktober 17:00

Het creatieve proces is een wonderlijk ding. Je schrijft liedjes, neemt ze op, en ineens zie en hoor je alles anders. Dat overkwam  Inge van Calkar , die we nog kennen van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Gaandeweg is haar smaak, stijl en aanpak veranderd. Dan kun je wel stug door blijven gaan op de oude voet, maar de verlokkingen van een nieuwe richting zijn veel interessanter. Die innerlijke stem moest ze gewoon volgen voor haar komende tweede album RESET. De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische, terwijl de liedjes een elektronica injectie meekregen, die ze veel meer suspense geeft.
Full Image

Bintangs

Zaterdag 20 oktober 16:00

Een gloednieuw  Bintangs album! Meer dan 50 jaar in het vak, maar nog steeds speelt Frank Kraaijeveld met passie. Dat is te horen op de eerste drie gloednieuwe nummers van het nieuwe album " It's A Nightmare". Bintangs maakte dit jaar een nieuwe frisse start, back to rhythm and blues. Openend met de title track "It's A Nightmare", gevolgd door het gevoelige "Outskirts of Town" en "Kick Kick Kick" als derde nieuwe nummer. Verder bevat het album niet eerder uitgebracht materiaal van de Bintangs door de jaren heen en dus in hun diverse bezettingen.
Full Image

BlueBirds

Zondag 21 oktober 16:00

Nederland is een nieuw trio rijker. Zangeressen Elske DeWall , 
Krystl en Rachel Louise vormen samen BlueBirds en brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. De drie powervrouwen besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten. En voilà, de nieuwe formatie The BlueBirds was geboren. Geïnspireerd door de hitserie ’Nashville‘ en het album ’Trio‘ van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes. Voorproefje hier

Full Image

The Bad

Vrijdag 26 oktober - 17:00

De Zwitserse band The Bad, zelfverklaarde pioniers van Adventure Rock, brengen hun langverwachte debuut album Simply The Bad uit op 26 oktober 2018 in Concerto. Twee stuwende lead gitaren, krachtige drums en een pakkende backing track met pittige retro synthesizers en hammondorgels vormen de aanstekelijke sound van The Bad. The Bad is op een continue missie om de grenzen van rock, grunge en punkrock te doorbreken.  
Full Image

Spijkers

Zaterdag 27 oktober 15:00

Theatermaker Joost Spijkers, een van de Ashton Brothers, heeft met zijn eigen muzikale theaterprogramma Spijkers II de Poelifinario in de categorie kleinkunst gewonnen. Hij maakt muziek over over vriendschap, vriendinnen, liefde, hartstocht, drank, en alledaagse dwaasheid en komt in Concerto zijn net verschenen album presenteren! 
Full Image

StarkLinnemann Quartet

Zondag 28 oktober 15:00

De formatie StarkLinnemann heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen. In het najaar van 2018 komt het vierde album Pictures at an Exhibition uit op het UCM label. De release wordt gevierd met een concert in de koorzaal van het Concertgebouw te Amsterdam op zaterdag 17 november. Het genre van StarkLinnemann is het beste te omschrijven als: Universal – Crossover – Music.

yd2