[Mania] Nieuwsbrief Week 49
 
Email Header
yd2

Nieuwe Mania!

Vrijdag ligt Mania 333 in de winkels! Met alle jaarlijstjes!!
 
ALBUM VAN HET JAAR =  David Bowie
 
GRAND CRU =  Kate Bush
 
LUISTERTRIPS HIER
 
STAPELPLAATJES HIER
 
Lees hier de Mania online:
www.platomania.eu/mania-magazine
yd2

Leonard Cohen - You Want It Darker

"You Want It Darker is krachtig, breekbaar en bovenal een essentieel werk dat je wilt leren kennen."
Het laatste album van Leonard Cohen is vanaf deze week ook op vinyl verkrijgbaar. De LP bevat ook een download card.  

Reserveer hier een exemplaar:
www.platomania.nl/leonard-cohen
yd2

Nederbeat: Beat, Bluf & Branie 5

Het vijfde en laatste deel van Beat, Bluf & Branie serie vol met bekende en onbekende Nederbeat ligt nu in de winkel!

www.platomania.nl/nederbeat-beat-bluf-en-branie


#POP

yd2
Neil Young - Peace Trail 18,99 / LP 24,99 (vanaf 6-1)
​Beweer ik eerder dit jaar in mijn recensie van Neil Youngs Earth dat ik zo’n fan ben van Young de houthakker die zijn valse gitaar laat scheuren als een cirkelzaag in een groot Canadees bos en zonder aanzien des persoons rustig een nummer van een half uur gaat lopen beuken, krijg ik nu een totaal akoestische Neil Young plaat voor mijn kiezen. Young blijft op zijn oude dag een enorm productief baasje want dit is alweer zijn 38e album, opgenomen met de studiomuzikanten Jim Keltner (drums) en Paul Bushnell (bas). Akoestisch dus, en daar word ik… heel blij van.  (lees verder)
yd2
Emiliana Torrini & The Colorist -
Emiliana Torrini & The Colorist 15,99

​Drie jaar na het fraaie Tookah is dit nog niet het vijfde studioalbum van Emiliana Torrini, maar een bijzondere samenwerking met het Belgische orkest The Colorist, waarvan Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios) de spil zijn. Die laatste twee wilden graag eens samenwerken met de charismatische IJslandse en stuurden haar hun bewerking van heet nummer Animal Games. Torrini was onder de indruk en gaf het duo de vrije hand om nog meer van haar liedjes muzikaal te verbouwen. Dat resulteerde vorig jaar in een serie uiterst lovend besproken optredens in België, waarvan dit geslaagde album een registratie is.  (lees verder)
yd2
Peter Broderick - Grunewald EP 14,99 / 10 inch 19,99 
In één nacht opgenomen in de discrete ruimte van de hemelse Grunewald kerk aan de rand van Berlijn. Een plek die al decennialang vanwege z’n akoestiek een enorme aantrekkingskracht op kunstenaars en muzikanten uitoefent. Aldaar vijf tracks opgenomen met de bekende Peter Broderick allure. Ten behoeve van piano en viool sloot hij een pact met de unieke akoestische ruimte. De grootsheid van de ruimte is alom aanwezig en reflecteert de natuurlijke interactie tussen de instrumenten en hun directe omgeving. Zo abstract als dat klinkt zo overtuigend zijn ‘Goodnight’, ‘Low Light’ en de andere drie tracks.
yd2

Live in de winkels

Do 08 dec 16.00 Rob Klerkx & The Secret - Concerto
Za 10 dec 13.30 Fuse - Concerto
Zo 18 dec 16.00 Celine Cairo - Concerto
Vr 23 dec 16.30 Sleigh Shakers - Concerto
Vr 30 dec 16.30 Hans Hanneman - Plato/Mansion24 Apeldoorn
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 155 (2 december 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van American Wrestlers, Elephant Stone, Preoccupations, A Tribe Called Quest, CRX, Cool Ghouls, James Leg, Carl Broemel, Daan, Howe Gelb, The Growlers, Kings Of Leon, Thee Oh Sees, plus een exclusieve instore van Mecano.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

yd2

Lavinia Meijer

Glass Effect
2LP: 29,99
yd2

Solange

A Seat At The Table
2LP: 24,99
yd2

Sandy Denny

I've Always Kept A Unicorn
2LP: 24,99
Nieuwe titels toegevoegd aan de lijst met aanbiedingen! 
www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

John Mayer

Paradise Valley
LP+CD: 14,99
yd2

Miles Davis

In A Silent Way
LP: 14,99
yd2

Buddy Guy

Rhythm & Blues
LP: 14,99
yd2

Mister & Mississippi

We Only Part To Meet..
LP: 9,99
yd2

Mister & Mississippi

S/T
​LP: 9,99
yd2

#REISSUES

yd2
The Doors - London Fog 1966 CD+10 inch Box 62,99
Dacht iedereen nog dat de festiviteiten rondom vijftig jaar The Doors volgend jaar zouden beginnen, gezien hun debuut uit 1967, kwamen daar opeens opnames van een jaar eerder boven drijven. In mei 1966 werden The Doors de huisband van The London Fog, een kleine club op de Sunset Strip in los Angeles. Een jonge fan was zo slim om een bandrecorder te lenen en een optreden vast te leggen. Na zeven nummers was de tape op, dus zullen we ons gelukkig moeten prijzen met rauwe covers van Little Richards Lucille, Muddy Waters’  Rock Me en I’m Your Hoochie Coochie Man, Wilson Picketts Don’t Fight It en Big Joe Williams’ Baby, Please Don’t Go. (lees verder)

#ROOTS

yd2
Jeff Healey - Holding On 16,99 / 2LP 26,99
​De erven van de in 2008 overleden blinde gitarist Jeff Healey doen hun uiterste best om de nagedachtenis aan de gitaarvirtuoos in leven te houden, en met releases als Holding On lukt dat prima. Vijfenzeventig minuten topblues, bestaande uit outtakes van de sessies (uit de periode 1996-1998) die eerder dit jaar uit de kluizen werden gehaald om daarmee het album Heal My Soul samen te stellen; en een nog niet eerder uitgebracht concert in Oslo uit 1999. Vooral die laatste is zeer welkom want Healey was altijd op zijn best zittend op een stoel op het podium met zijn gitaar op zijn schoot, de een na de andere lick de zaal inslingerend. Als iemands muziek het verdient om voort te leven, dan is het wel van deze gigant.

#WERELD

yd2
Various - Doing It In Lagos; Boogie, Pop & Disco In 1980s Nigeria 19,99 / 3LP+7 inch 34,99
Het einde van een burgeroorlog en de komst van Westerse oliemaatschappijen, wiens bijdragen aan de lokale economie jaren later best viel te betwistten, betekende een opleving bij de jeugd van Nigeria begin jaren tachtig. Zij omarmden dan ook de Westerse muziekinvloeden uit de dan populaire disco- en soulstromingen. Gecombineerd met Afrikaanse pop gaf dat een zeer dansbare smeltkroes, hier door Soundway uitstekend verzameld. 

#DVD

yd2
Thicker Than Water Seizoen 2 3DVD 27,99
Cast: Tanja Lorentzon, Joel Spira, Molly Nutley, Jessica Grabowsky, Aliette Opheim, Björn Bengtsson
Liefde, haat en verraad zijn de rode draad in het volledige tweede seizoen van Thicker Than Water. De wonden van de familie Waldemar raken moeilijk geheeld. Of ieder familielid grote opofferingen kan maken blijkt de grote vraag. De drie erfgenamen hebben nu gelijke rechten verworven over het vakantiehuis dat hun moeder hen naliet. Maar hoe sterk zijn de familiebanden nog wanneer onvoorziene omstandigheden de toekomst van het huis en de familie bedreigen.
yd2
Dog Eat Dog 9,99
Regie: Paul Schrader
Cast: Nicolas Cage, Willem Dafoe, Christopher Matthew Cook

In Dog Eat Dog moeten drie mannen zich aanpassen aan het burgerlijke leven nadat ze worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze krijgen een klus aangeboden van een excentrieke maffiabaas waarvan ze weten dat ze het moeten weigeren, maar de beloning is te hoog om af te slaan; het is genoeg om uit ‘het leventje’ te komen en een nieuwe start te maken. Het enige dat ze hoeven te doen is een baby ontvoeren, het kind van een collega die de maffiabaas afzet. De Three Strikes-wetgeving dreigt, maar dat kan ze niks schelen, ze gaan het doen, en op hun manier. Nog één treffer, nog één jackpot, en dan zijn ze allemaal tevreden.
(lees verder)
yd2
Kill Your Friends 14,99
Regie: Owen Harris
Cast: Craig Roberts, Georgia King, James Corden, Jim Piddock, Nicholas Hoult, Tom Riley

London, 1997; De Britse muziekindustrie is in volle opmars. Britpop bands zoals Blur, Oasis, Supergrass en The Verve beheersen de hitlijsten en ‘Cool Britannia’ is in trek. De 27-jarige Steven Stelfox (Nicholas Hoult) is druk bezig met zijn weg te banen in de muziekbusiness, een wereld waarin ‘niemand van iets afweet’, carrières gemaakt en gebroken worden door pure pech en de willekeur van het grote publiek. Gedreven door hebzucht, ambitie en onmenselijke hoeveelheden drugs, leeft Stelfox het luxeleventje terwijl hij zoekt naar zijn volgende grote plaat. Maar wanneer de stroom van hits opdroogt en de industrie begint te veranderen, neemt Stelfox de term ‘killer tunes’ wel heel letterlijk op in een wanhopige poging om zijn carrière te redden.

#KLASSIEK

yd2
Studio
Fuse 17,99
 

Fuse is een zeskoppige strijkersformatie met een bijzondere samenstelling: twee violen, altviool, cello, contrabas en percussie. In de afgelopen jaren heeft Fuse als huisband van Podium Witteman en bij optredens bij Radio 4 en DWDD een grote bekendheid verworven. Met hun debuutalbum Studio legt Fuse voor het eerst vast wat hun de afgelopen jaren heeft bewogen. Muziek die lang of kort geleden werd geschreven en bewerkt, die de leden van Fuse verwondert en vormt. Het album is het resultaat van experiment, avontuur en vriendschap waarbij nieuwsgierigheid de boventoon voert. 
(lees verder)
yd2

Fuse Live in Concerto!

Zaterdag 10 december een (gratis) live-optreden van Fuse op het podium van Concerto waar het album 'Studio' zal worden gepresenteerd! Aanvang: 13:30 

Facebook event 
yd2
Schubert – Piano Trios
Andreas Staier (fortepiano), Daniel Sepec (viool) & Roel Dieltiens (cello) (2cd) 14,99
 

​De twee pianotrio’s van Schubert behoren tot de langere in de kamermuziekcanon. Over het eerste – dat pas in 1836, bijna tien jaar na zijn dood, werd gepubliceerd – schreef Schumann ‘Een blik op Schuberts trio en de wereld schijnt in een nieuwe glans.’ Een nieuwe glans biedt zeker deze nieuwe opname van Harmonia Mundi. Andreas Staier, Daniel Sepec en Roel Dientiens spelen op (nagebouwde) authentieke instrumenten, en op deze zeer heldere opname zijn de drie musici in perfecte balans. Geen detail gaat verloren en met name het tweede trio klonk niet eerder zo vol levenslust. 
yd2
Wagner – Die Walküre
Solisten, Hong Kong Philharmonic Orchestra, Jaap van Zweden (4cd) 24,99
 

Dat Jaap van Zweden een groot Wagner-dirigent is, bewees hij meerdere malen tijdens de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw. De toekomstige chef-dirigent van het New York Philhamonic  laat dit nu andermaal horen met het Hong Kong Philharmonic Orchestra (waarmee hij zijn contract tot
2022 heeft verlengd). Nadat vorig jaar al het eerste deel van Wagners Ring verscheen, volgt nu Die Walküre en wederom is het prijs. 
(lees verder)
yd2

Soundscapes actie

Titels van o.a. Max Richter, Daniel Hope, Olafur Arnalds, Ludovico Einaudi, Janine Jansen en de broertjes Jussen nu tijdelijk in de aanbieding voor 14,99 per stuk.

www.platomania.nl/soundscapes-actie
yd2

Daniil Trifono

2CD: 14,99
yd2

Murray Perahia

2CD: 14,99
yd2

Max Richter

CD: 14,99

#BOEKEN

yd2
Testimony - Robbie Robertson 21,95
Na Across The Great Divide van Barney Hoskyns en This Wheel’s On Fire van Band drummer Levon Helm, zijn we vooral nieuwsgierig naar wat de belangrijkste man van The Band te melden heeft. Immers, Robertson schreef vrijwel alle songs en blijkt daarnaast ook nog eens vrijgevig te zijn met het verdelen van de royalty’s. Waar Helm’s boek weliswaar een prachtige beschrijving geeft van de geschiedenis van The Band, blijft er vooral een zuur toontje naar Robertson over. Feit is echter dat hij de laatste jaren als enige nog de focus heeft waar de rest van The Band (minus Garth Hudson uiteraard) vooral belangstelling heeft voor drank, drugs en roem. Verhelderend en vooral vergevend schrijft Robertson het werkelijke verhaal en doet daarbij ook een poging om met Helm op zijn sterfbed in het reine te komen. Waar Helms boek las als een trein en een groot avontuur, ligt het boek van Robertson dichter bij de waarheid. 
Full Image

Bob Dylan tribute in de Melkweg - 10 december 

As zaterdag een feestelijke avond in de Max, waarin een keur van Nederlandse artiesten een aubade brengt aan de grootste singer-songwriter van deze tijd. Naast de originele uitvoeringen ook de schitterende vertalingen van Bindervoet & Henkes. Concerto zal op deze avond aanwezig zijn met een selectie Dylan boeken, CD's en LP's. Meer info: www.melkweg.nl  

WIN TICKETS! We mogen een paar kaarten verloten. Mail voor as vrijdag 15:00 naar acties@platomania.nl ovv "Bob Dylan actie" om in aanmerking te komen. 
Volg ons ook via Facebook en Twitter