[Mania] Boeken nieuwsbrief september 2018
 
Email Header

#Nieuwe boeken:

yd2

Karen Dalton

Op Concerto Books!
Cedric Rassat & Ana Rousse 18,99 

De jonge jaren van een vrije vrouw, van Greenwich Village tot Woodstock. Deze fraaie graphic novel op Concerto Books vertelt in stripvorm de lotgevallen van Karen Dalton – tijdgenote van Bob Dylan, Fred Neil en Tim Hardin maar haast vergeten. Onterecht, want Dalton heeft een paar bijzonder fraaie platen gemaakt. Ze speelde dezelfde clubs in Greewich Village tijdens de folkrevival maar maakte in die periode maar één plaat die pas in 1969 uitgebracht wordt. Dalton schreef zelf geen songs maar coverde op eigen wijze het werk van anderen en wist met haar alles bepalende stem het materiaal toe te eigenen.  meer info
yd2

Fietsmod boekpresentatie in Concerto

Zaterdag 1 september  16:00 - 17:00
Tobias Dahmen presenteert zijn boek Fietsmod op het podium van Concerto.
Hij begeleidt dit met muziek en zal wat filmbeelden vertonen tijdens zijn presentatie. Toegang is gratis, wees welkom! 
meer info


yd2

Presentatie Jazz Vogels & Sun-Mi Hong Quintet live in Concerto

Zondag 23 september 16:00 - 18:00
Op zondag 23 september zal Rudie Kagie, auteur van Jazz Vogels, het boek presenteren op het podium van Concerto. 

Hierbij zal hij aan de hand van een aantal voorbeelden illustreren dat jazzmusicus vroeger een gevaarlijk beroep was. 
Het kwintet van de 28-jarige, van oorsprong Koreaanse drummer Sun-Mi Hong zal de boel muzikaal op te luisteren. De band had veel succes op het afgelopen North Sea en bracht onlangs haar debuutalbum uit. meer info
yd2

Bob Dylan, A Year And A Day

Daniel Kramer 49,99
In 1964 zag een jonge fotograaf met een nieuwe studio een 23-jarige muzikant genaamd Bob Dylan optreden in de tv-show van Steve Allen. Daniel Kramer kende de zanger niet, maar toen hij ’The Lonesome Death of Hattie Carroll‘ hoorde, wist hij dat dit iemand was die hij voor zijn lens móést zien te krijgen. Het kostte hem zes maanden om een afspraak van één uur in Woodstock te regelen – het werden er vijf, plus een uitnodiging om Dylan te vergezellen tijdens zijn komende concert in Philadelphia. Uiteindelijk fotografeerde hij gedurende een jaar en een dag de artiest die voor miljoenen de spreekbuis van zijn generatie zou worden. meer info
yd2

Bredero, De Hartendoder

Rene Van Stipriaan 24,99
Het leven van Gerbrandt Adriaensz. Bredero (1585-1618) was kort maar ongekend vruchtbaar. In nauwelijks acht jaar schreef hij honderden gedichten en liederen die tot de mooiste uit de Nederlandse literatuur behoren, en meer dan tien toneelstukken die nog altijd sprankelen van leven. Zijn kluchten, het blijspel Moortje en vooral de onweerstaanbare Spaanschen Brabander hebben door de eeuwen heen vele duizenden mensen onvergetelijke uren bezorgd.
Wie was Bredero? Het is een van de grote vragen van de Nederlandse literatuur. 
meer info 
yd2

Hippie

Paulo Coelho 19,99
De jonge Paulo wil schrijver worden en laat zijn haar groeien. Nadat hij tijdens de militaire dictatuur in Brazilië gearresteerd wordt op verdenking van terrorisme trekt hij, eenmaal vrijgelaten, de wijde wereld in op zoek naar vrijheid en de ultieme zin van het leven. Hij maakt een rondreis door Zuid-Amerika en gaat dan naar Europa om aan te spoelen in Amsterdam, waar hij in 1970 – de Nederlandse Summer of Love – op de Dam de Nederlandse Karla leert kennen. Met haar besluit hij op de Magic Bus richting Nepal te stappen. De reis is het begin van een onstuimige liefdesgeschiedenis en een periode die hen beiden diepgaand verandert en nieuwe waarden verschaft. 
meer info 
yd2

Adolf Hitler, Zijn Leven, Zijn Redevoeringen

Thomas Weber 19,99
In 1923 werd het Adolf Hitler duidelijk dat hij politiek meer "zichtbaar' moest worden. Buiten eigen besloten kring wist men niet wie Adolf Hitler werkelijk was, wat zijn denkbeelden waren en hoe hij eruit zag. Hij besloot toen een autobiografische schets te maken vergezeld van enkele redevoeringen. In deze schets presenteert hij zich als de architect van de kathedraal Duitsland en als de redder van Duitsland met een vergelijkbare status als Jezus. Het boek wordt de "nieuwe bijbel van vandaag' genoemd. 
meer info 
yd2

Steinz Gids Voor De Wereldliteratuur 

Jet & Pieter Steinz Reissue 24,99 
Wat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, aan de hand van: · 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor boeken in een vergelijkbare stijl of over hetzelfde onderwerp · 52 boekwebben, literaire schemas rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen.  meer info
yd2

Een Dame In Kislovodsk 

Pieter Waterdrinker 19,99
Behalve auteur van grote, panoramische romans is Pieter Waterdrinker een begenadigd schrijver van korte verhalen. Een dame in Kislovodsk is een selectie uit de bundels Kaviaar en ander leed, Montagne Russe en De correspondent, die Waterdrinker de afgelopen jaren schreef. Tevens zijn er verhalen opgenomen die niet eerder werden gebundeld. Waterdrinker verhaalt onder andere over de hilarische pogingen van de KGB om hem te werven op het eiland Rhodos, beschrijft hoe zijn homoseksuele buurman in Moskou tevergeefs de liefde zoekt, laat bijna het leven bij een overtocht in een veerbootje op de Zwarte Zee, en schetst een onvergetelijk portret van Dick Advocaat, in de tijd dat hij als trainer werkte in Sint-Petersburg. 
meer info 
yd2

Poubelle

Pieter Waterdrinker 17,99
Poubelle is een panoramische, hermansiaanse roman die de dilemma's van deze tijd blootlegt. In zijn veelgeprezen lyrisch-scherpe stijl schildert Waterdrinker een meeslepend portret van het zwalkende en verwende Europa en de hedendaagse condition humaine. 
De 35-jarige Wessel Stols verkoopt zijn reclamebusiness om zich te wijden aan zijn oude ambitie: het schrijverschap. Maar het schrijven lukt niet. Om inspiratie op te doen reist Wessel naar Rusland. Hij raakt verzeild in een zeer schimmige handel in Sovjetkunst. Een spannend bestaan, maar niet erg houdbaar. 
meer info 
yd2

Straks Komt Het

K.Schippers 20,-
De bevrijding door de ogen van de negenjarige K. Schippers – I got rhythm, het kaalscheren van meisjes, het schieten op de Dam. In de bioscoop is hij zo kapot van George Gershwin dat hij hem gaat zoeken in New York, je hoort het vluchten, in elke song. Later volgt hij Kurt Schwitters, op de vlucht voor de nazi's in Noorwegen, je ziet het aan ieder werk.
De reizen vervlecht hij met zijn jeugdherinneringen aan de oorlog en flarden familiegeschiedenis. De routes van zijn jeugd en de routes van zijn idolen, begeleid door de crooners van het American Songbook. 
meer info 
yd2

In Aanwezigheid Van Schopenhauer 

Michael Houellebecq 15,-
Het oeuvre van Michel Houellebecq is doordrenkt van het gedachtegoed van Schopenhauer: "Geen romancier, geen moralist, geen dichter heeft me zozeer beïnvloed als Arthur Schopenhauer.' Geïnspireerd door de Duitse brompotfilosoof laat hij geen moment onbenut om te laten zien hoe erbarmelijk het lot van de diersoort homo sapiens is. De romancier vindt in de denkwereld van Schopenhauer een bevestiging van zijn basisintuïtie: begeerte is lijden. Globaal gezien vormt de wereld volgens Schopenhauer voor Houellebecq het meest indringende beeld van wat ons leven voorstelt en wat ons nog te wachten staat. In deze tekst, die lang ongepubliceerd bleef, licht hij een sluier op van een levenslange filosofische fascinatie. 
meer info 
yd2

Concerto Kids

Lees HIER de nieuwe editie van de Concerto Kids nieuwsbrief!

#Verwacht:

yd2

Het Oog Van De School

Wat We Kunnen Leren Van Vissen- Helen Scales 25,99 11-09
yd2

Goede Mannen


Arnon Grunberg 22,50 04-09 
yd2

Verzamelde Gedichten

J. Slauerhoff 34,99 04-09
yd2

Slauerhoff Biografie

Wim Hazeu 39,99 04-09
yd2 yd2
yd2