[Mania] Nieuwsbrief Week 04
 
Email Header

INSTORE OPTREDENS

Beste mensen
Er staan flink wat instore in de planning! Uiteraard altijd gratis toegankelijk!
Hieronder een selectie van wat er de komende tijd allemaal aankomt
Complete overzicht hier: www.platomania.eu/instores
yd2

EEFJE DE VISSER 


ZATERDAG 30 JANUARI - 16:00
CONCERTO 
yd2

CAUSES
NIEUWE NO RISK DISC!!!

DONDERDAG 4 FEBRUARI 14:00
CONCERTO
yd2

J.W. ROY

ZATERDAG 30 JANUARI - 16:00
PLATO GRONINGEN
yd2

SANDRA VAN NIEUWLAND

ZATERDAG 30 JANUARI - 17:00
PLATO GRONINGEN
yd2

DEWOLFF


DIVERSE INSTORE OPTREDENS
O.A . 7/2 CONCERTO 11/2 ZWOLLE
12/2 PLATO GRONINGEN 
yd2

HARRY MUSKEE
BOEKPRESENTATIE/DJ-SET

VRIJDAG 12 FEBRUARI 16:00
PLATO GRONINGEN
yd2

SJAKO!

VRIJDAG 12 FEBRUARI 17:00
CONCERTO
yd2

BOMBAY

ZATERDAG 13 FEBRUARI 16:00
CONCERTO
yd2

ERIC VAARZON MOREL

ZONDAG 14 FEBRUARI 16:00
CONCERTO
yd2

REMY VAN KESTEREN

ZATERDAG 20 FEBRUARI 16:00
CONCERTO
Full Image

CONCERTO INSTORES NIEUWSBRIEF 

Wekelijks wordt er een nieuwsbrief verstuurd vanuit Concerto met de instore-agenda. 
Die van deze week lezen kan HIER.
SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF

#POP

yd2
Dream Theater - The Astonishing 2CD 18,99 / 4LP 99,99 
Je moet het nodige lef hebben om je nieuwe plaat The Astonishing te noemen. De lengte is in ieder geval indrukwekkend: twee (cd) dan wel vier (vinyl) tot de rand gevulde schijven met in totaal 34 nieuwe nummers. The Astonishing is als conceptalbum de opvolger van Scenes From A Memory, muzikaal ligt het niet recht in het verlengde van zijn legendarische voorganger. De heavy technische hoogstandjes zijn ingeruild voor een meer melodieuze, verhalende verzameling composities. Met een vertrouwd klinkende pompeuze start wordt de luisteraar klaargestoomd voor de rest van de plaat, die steeds verder afdrijft van wat we van Dream Theater gewend waren. (lees verder)
yd2
Sia - This Is Acting 16,99 
De verzameling van deze twaalf nummers is een bijzondere. De Australische Sia Furler schreef deze nummers, afgezien van One Million Bullets, namelijk voor artiesten die ze op hun beurt stuk voor stuk afwezen. Welk nummer voor wie was bedoeld weten we niet precies, wat we wel weten is dat deze tracks niet aan de muzikale smaakpapillen van Adele, Kelly Clarkson en Rihanna voldeden. Met name in het nummer Bird Set Free kan de melodie van haar laatste album 1000 Forms Of Fear gehoord worden .Naar eigen zeggen vindt Sia haar geschreven werk voor popmuziek vreselijk cheesy en commercieel, en dan te bedenken dat het haar werk is dat achter Rihannas daverende succes van Diamonds schuilgaat. (lees verder)
yd2
Bloc Party - Hymns 18,99 / LP 29,99 
Hymns staat symbool voor de hergeboorte van Bloc Party. Onenigheden zorgden lange tijd voor onrust binnen de groep. De band stopte. En begon weer. Gordon Moakes en Matt Tong vertrokken, Justin Harris en Louise Bartle kwamen. Zanger Kele Okereke en gitarist Russell Lissack bleven. Vergeet het geluid van Helicopter, Banquet en Song For Clay. Ja, live komen ze voorbij en nog steeds even fantastisch en aanstekelijk als altijd. Maar Hymns is anders, aftrappend met het opzwepende en elektronische The Love Within. So Real is niet veel later ingetogen fraai, opgevolgd door de soulvolle rock ’n’ roll groove van The Good News, het zweverige Fortress en Massive Attacks Unfinished Sympathy look-a-like Different Drugs. (lees verder)
yd2
SIMO - Let Love Show The Way deluxe + 3 bonustracks 16,99  / LP 24,99 
SIMO… met hoofdletters en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. JD Simo is het centrum van de driemansformatie die met Let Love Show The Way een heerlijke plaat afgeleverd heeft. Simo mag voor deze vrijwel live in de originele Allman Brothers-residentie in Macon, Georgia opgenomen plaat, de originele Les Paul van Duane Allman gebruiken. Dit feit geeft al aan hoe snel de ster rijzende is van deze gitarist. Muzikaal bevindt de band zich in het southern rock/bluesrockidioom waarbij stevig van leer getrokken stukken afgewisseld worden met ingetogen stukken. Als je bedenkt dat de plaat even in elkaar geflanst is aangezien ze ‘er toch waren’ geeft dat al aan dat SIMO een grote toekomst tegemoet zou kunnen gaan. Mooi hoor… 
yd2
Eriksson Delcroix - Heart Out Of It’s Mind 14,99 /
LP (vanaf 5-2) 20,99 

Heart Out Of Its Mind is de tweede plaat van het Vlaamse duo dat bestaat uit Nathalie Delcroix (Laïs) en Bjorn Eriksson (Zita Swoon, Maxon Blewitt). Net als op het uitstekend ontvangen debuut For Ever verwerkt het tweetal ook op haar tweede plaat invloeden uit de country en de bluegrass, maar toch klinkt de plaat anders dan zijn zo terecht bejubelde voorganger. De stemmen van de Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson kleuren dit keer nog net wat mooier bij elkaar, de instrumentatie en de productie zijn warmer en veelzijdiger, terwijl de songs groei en een meer eigen geluid laten horen.  (lees verder)
yd2
Sivert Hoyem - Lioness 16,99  / LP 19,99 
VAN MADRUGADA

Sivert Hoyem kende al enige internationale belangstelling toen hij nog vocalist was van de band Madrugada, en na een aantal soloalbums probeert hij het met Lioness opnieuw internationaal te maken. In thuisland Noorwegen kan hij ondertussen wel een potje breken, en er is op basis van Lioness geen reden te bedenken waarom dat daarbuiten niet zou lukken. Als een moderne Scott Walker opent hij met Sleepwalking Man, daarna doet zijn stemgeluid vooral denken aan een kruising tussen Nick Cave, Leonard Cohen en Bruce Springsteen, als u zich daarbij iets voor kan stellen. Met die laatste heeft hij sowieso een bijzondere fascinatie, getuige The Boss Bossa Nova, een nummer over de liefde van Springsteen voor de synth-punkband Suicide.
(lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 109 (15 januari).

Concerto Radio, aflevering 110 (8 januari 2016). Radioshow @ PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD.

Ditmaal releases van oa: Bloc Party, De Staat, Josh Ritter, Sjako!, Southside Johnny And The Asbury Jukes, Peter Case, Pete Yorn, Car Seat Headrest, Jamie Woon, Sweet Baboo, Buffalo Brothers en Promise & The Monster,
plus een instore van The Black Marble Selection.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

za 30 jan 16.00 Eefje de Visser - Concerto 
za 30 jan 16.00 J.W. Roy - Plato Groningen
za 30 jan 17:00 Sandra van Nieuwland - Groningen
zo 31 jan 16:00
 American Blues - Concerto 
do 04 feb 14:00 Causes - Concerto 
za 06 feb 14:30 DeWolff - Plato Deventer
za 06 feb 15:30 DeWolff - Plato Apeldoorn 
zo 07 feb 14:30 DeWolff - Concerto 
do 11 feb 18:00 DeWolff - Plato Zwolle
vr 12 feb 16:00 Boekpresentatie Harry Muskee - Groningen

vr 12 feb 17:00 DeWolffPlato Groningen
vr 12 feb 17:00 Sjako! - Concerto

za 13 feb 16:00 Bombay - Concerto
zo 14 feb 16:00 Eric Vaarzon Morel - Concerto 

vr 19 feb 16:30 Stakbabber - Concerto
za 21 feb 16:00 Erik Kriek - Concerto
yd2

JOHAN DERKSEN EN DE PIONIERS VAN DE NEDERPOP - 6 FEBRUARI
NORTH SEA JAZZ CLUB AMSTERDAM

Johan Derksen presenteert 6 februari een avond vol muzikale anekdotes en live optredens van de bovenste plank van de nederpop. Met o.a. leden van The Golden Earrings en  The Shoes Binnenkort staan o.a. Dayna Kurtz en Bettye LaVette op het programma! Bekijk het LIJSTJE VAN JOHAN voor meer namen
yd2

WINACTIE: PIONEIRS VD NEDERPOP
+ 2 KAARTEN NSJ CLUB 6 FEBRUARI

We verloten een exemplaar van de Pioneers van de Nederpop box met 2CDs en 2DVD's  + twee kaarten voor de Pioneers van de Nederpop avond op zaterdag 6 februari in de North Sea Jazz Club.

WINNEN? Stuur voor as dinsdag 2 februari een mail naar acties@platomania.nl ovv "Lijstje van Johan" of LIKE/REAGEER op dit Facebook bericht


#RE-ISSUES

yd2
Townes Van Zandt - Texas Rain 16,99 / 2LP 22,99 
Al in 1990 begon Van Zandt, op dat moment in voor zijn doen opvallend gezonde toestand, met de sessies die zouden leiden tot Texas Rain. Zijn bekende songs nam hij opnieuw op in wat meer robuuste arrangementen, met volle band en orkestraties, en alle voorzien van een duetpartner. Willie Nelson was een graag geziene gast, die hier excelleert in onder andere Marie, ongetwijfeld één van de meest zwartgallige, maar tegelijkertijd tot op het bot ontroerende nummers ooit geschreven. No Place To Fall, ook met Nelson, is de enige bonustrack, als we deze release vergelijken met de originele release uit 2001.
(lees verder)

GOLDEN YEARS OF DUTCH POP MUSIC

yd2 yd2 yd2

#VINYL

Full Image
yd2

DJ MAESTRO

"Nina Simone remixes"
2LP: 24,99 
yd2

BJORK

diverse re-issues
yd2

SWANS

"White Light From.."
2LP: 29,99
yd2

WIN EEN JACK GARRATT EP!!! 

Onder degenen die het album op vinyl aanschaffen verloten we een flink aantal "Synesthesiac" EP's!!! Deze actie geldt zowel online als in de winkels...Reserveer nu een exemplaar en je maakt extra kans om te winnen!
yd2
yd2

2E HANDS VINYL @ PLATO LEIDEN

Er zijn 13.700 LP's ingekocht! 
Ter indicatie: dit zijn de Dylan, Bowie, Pink Floyd en Beatles secties. Snel even een dagje Leiden plannen!

#ROOTS

yd2
Buddy Miller & Friends - Cayamo Sessions At Sea 15,99 / LP 22,99 
Cayamo is een jaarlijks terugkerend rootsfestival, dat zich afspeelt tijdens een weekdurende cruise door het Caribisch gebied. Het festival is bijzonder populair, de tickets zijn doorgaans snel op. Geen wonder, want behalve de luxe van de cruise en het aangename klimaat krijgen de gasten de crème de la crème van de americana voorgeschoteld. Buddy Miller, die muzikale duizendpoot die met talloze van deze sterren heeft gespeeld, hield tijdens de laatste paar cruises geregeld opnamesessies, waarvan we nu een fraaie bloemlezing krijgen gepresenteerd. (lees verder)
yd2
Sierra Hull - Weighted Mind 16,99 
In bluegrasskringen werd Sierra Hull al op elfjarige leeftijd binnengehaald als een groot talent en mandolinevirtuoos. Inmiddels is ze 25 en toe aan haar derde album, na Secrets (2008) en Daybreak (2011). Weighted Mind nam ze op met de befaamde banjospeler Béla Fleck en diens echtgenote Abigial Washburn (Uncle Earl) verleent samen met Alison Krauss en Rhiannon Giddens (Carolina Chocolate Drops) enige vocale bijstand. Met de aanwezigheid van zoveel talent zal het geen verbazing wekken dat Weighted Mind een bijzonder fraai album is geworden en een aanrader voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Alison Krauss. 

#JAZZ

yd2
Avishai Cohen Into the Silence 19,99 / 2LP 39,99
Volkskrant recensie (****)
De Israëlische trompettist Avishai Cohen was het afgelopen jaar regelmatig op de Nederlandse jazzpodia te bewonderen met steeds een andere band. Met zijn akoestische trio Triveni, met zijn elektrische fusionband Big Vicious, of duellerend met saxofonist Mark Turner.Deze laatste heeft hem mogelijk gekoppeld aan het ECM-label, waarop Cohen nu zelf ook een album uitbrengt. Opgenomen met weer andere muzikanten (alleen drummer Nasheet Waits was te horen op Cohens vorige plaat, Dark Nights) is Into the Silence de eerste belangwekkende, jazzplaat van 2016. (lees verder

#DVD

yd2
Mad Men Seizoen 7 4DVD 28,99 / 4Bluray 38,99 
Het zevende en laatste seizoen van de internationaal bekroonde en populaire serie. Mad Men duikt in de levens, liefdes en ambities van een groep ongenadig competitieve mannen en vrouwen die bij een reclamebureau werken in de jaren zestig. De serie speelt zich af op en rond Madison Avenue, de bakermat van de New Yorkse advertentiebureaus, en tevens verwijzend naar de ‘Mad’ uit de titel. 

 
yd2
True Detective Seizoen 2 3DVD 34,99 / 3Bluray 39,99 
Dezelfde schrijver, maar een nieuwe setting en nieuwe personages; dat is wat het tweede seizoen van hitserie True Detective te bieden heeft. Nic Pizzolatto schreef voor dit seizoen een gloednieuwe verhaallijn en sterren als Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams en Taylor Kitsch geven gestalte aan de detectives en criminelen die de nieuwe Californië-setting bevolken. Acht spannende afleveringen vertellen hun verhaal...
 

#KLASSIEK

yd2
Schubert/Beethoven
Grigory Sokolov (piano) (2cd)  22,99

De recitals van Grigory Sokolov zijn legendarisch en zijn debuutalbum voor Deutsche Grammophon werd vorig jaar met prijzen overladen. Dat zal met deze dubbelaar niet anders zijn. Op twee schijven horen we recitals uit Salzburg en Warschau met werken van Schubert en Beethoven (en in de toegift Rameau). Schuberts Impromptu’s zijn al zeer indrukwekkend, maar in Beetoven Hammerklavier-sonate rijkt Sokolov tot grote hoogten. In het beroemde adagio(ooit door Hans van Maanen tot een prachtig ballet gemaakt) geeft Sokolov de noten alle ruimte om te ademen en de enorme fuga waarmee de sonate besluit is adembenemend. Dit is zonder enige twijfel een van de langste opnames van de Hammerklavier-sonate, maar geen moment heeft de luisteraar het idee dat Sokolov traag speelt, integendeel. Sokolov is een gigant
yd2
Mendelssohn – Symphonies Nos. 3 & 4
Freiburger Barockorchester, Pablo Heras-Casado  19,99 

De derde en vierde symfonie van Mendelssohn zijn beter bekend als respectievelijk de Schotse en Italiaanse symfonie, geïnspireerd door reizen die Mendelssohn in de jaren 1829-1832 door deze landen maakte.
Beide zijn in goede handen bij Pablo Heras-Casado en het befaamde Freiburger Barockorchester dat als vanouds op authentieke instrumenten speelt. Vooral de Italiaanse symfonie sprankelt, met een indrukwekkende finale.
 
yd2
Mozart – Keyboard Music Volumes 8 & 9
Kristian Bezuidenhout (fortepiano) (2cd)  29,99
 

99 Met dit achtste en negende deel besluit de Zuid-Afrikaanse fortepianist zijn reeks met opnames van Mozarts werken voor piano solo. Ditmaal bespeelt hij een kopie van een fortepiano uit 1805 en naast bekende pianowerken als de zestiende sonate ook minder bekende variaties en korte fragmenten die slechts zelden zijn te horen in de concertzaal. Net als op de eerdere delen weet Bezuidenhout de fortepiano een warm en opvallend vol geluid mee te geven, waardoor ook deze laatste delen weer zonder reservering aanbevolen kunnen worden.

#BOEKEN

yd2
Rutger Vahl - Xandra Brood, Rock n Roll Widow 19,99
Xandra Jansen weet dat haar huwelijk met 's-Neerlands grootste rocker niet 'gewoon' zal worden. Maar ze heeft geen idee welk leven haar te wachten staat als ze Herman Brood in 1985 haar jawoord geeft. Nu vertelt ze voor het eerst haar eigen verhaal. Van Brabants meisje tot vrouw van de meest legendarische popartiest, schilder, junk en levenskunstenaar van ons land. Xandra Brood. Rock-'n-Roll Widowschetst een ontroerend en eerlijk portret van Herman Brood als vader en echtgenoot, maar laat ook zien wie de vrouw is die achter hem staat en die zijn gezin, door alle stormen heen, op koers houdt. (lees verder)
yd2
Nathalie Lans - Hans Dulfer, My life 49,90
Tenorsaxofonist Hans Dulfer zet vanaf 1955 de toon met zijn muziek. Een jazzmuzikant pur sang die niet alleen met verschillende generaties Nederlandse musici optrad en optreedt, maar ook speelde met grote namen uit de Amerikaanse jazzscene. Naast saxofonist werd hij bandleider, componist, vader van Candy, concertorganisator, radiomaker, autoverkoper, lijstduwer, platenbaas, columnist, beroepsanarchist, mede-oprichter van het Bimhuis, mede-programmeur van het North Sea Jazz Festival en directeur van poptempel Paradiso. Hij ontving platina en goud voor zijn cd's, de Wessel Ilckenprijs, de Bird Award, de Andreaspenning en is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. (lees verder)
yd2
Ian Bostridge - Schuberts Winterreise 24,99
Winterreise, de liedcyclus die Schubert in de laatste maanden van zijn leven voltooide is een van de indringendste en toch raadselachtigste meesterwerken van de westerse kunst. Ian Bostridge, een van de beste vertolkers van het werk, beschrijft de context en de weerklank van een muziekstuk dat ongeëvenaard is in de geschiedenis van het lied, mede aan de hand van zijn persoonlijke relatie met het werk. Gaandeweg ontrafelt hij de literaire, historische en psychologische thema's die als een rode draad door de vierentwintig liederen lopen. Het werk, dat ongeveer zeventig minuten duurt, heeft een unieke emotionele diepgang en intensiteit. (lees verder)
yd2
Ronald Giphart – Mismatch 22,50
Onze supermarkten puilen uit van calorierijk voedsel vol suikers en vet. Onze smaakvoorkeur naar vet en zoet stamt uit ons biologische verleden, toen het vergaren van calorieën een overlevingsmechanisme was voor slechte tijden. Tegenwoordig zijn er geen slechte tijden meer, en daarom is obesitas inmiddels gezondheidsvijand nummer één.' Onze hersenen zijn voor een belangrijk deel nog net zo geprogrammeerd als die van onze prehistorische voorouders. Toch ziet de moderne omgeving er heel anders uit. Het gevolg is 'mismatch'. Mismatch verklaart waarom er zoveel mensen rondlopen met rugklachten, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht, depressies en burn-outs. (lees verder)
yd2

BOEKPRESENTATIE AMERICAN BLUES
INC LIVE-MUZIEK

Ga deze bijna winterse middag mee op reis naar het land van American Blues. Met live muziek van Edo Donkers en Abel de Lange. Spoken Word door Jan Vollaard (NRC). Muziek, film en verhalen uit het boek American Blues van Dirk W. de Jong. 

Presentatie Franc Knipscheer.

AS ZONDAG 31 JANUARI 16:00
@ CONCERTO KOFFIE
yd2