[Mania] Nieuwsbrief Week 07
 
Email Header

#POP

yd2
Ryan Adams - Prisoner 14,99 /
LP Limited rood vinyl 24,99

Grote liedjesschrijvers kunnen van het persoonlijke iets universeels maken. Het is waarom Prisoner, de nieuwe langspeler van Ryan Adams, een van de knapste albums uit diens oeuvre is. Dat Adams een specialist is in het bezingen van liefdesdrama’s was ons inmiddels wel bekend. Zijn solo-debuut Heartbreaker  en de EP’s Love Is Hell I&II vertelden het verhaal van op de klippen gelopen relaties en wat dat allemaal met een man doet. Op Prisoner is het drama uitgemond in een trauma. Tijdens het schrijven verwerkte Adams een pijnlijke, in de media uitgemeten, echtscheiding. De frustraties en het verdriet hebben geleid tot heftige gitaaraanslagen (Do You Still Love Me?) en breekbare popliedjes. 
(lees verder)
yd2
Moss - Strike 15,99 / LP+CD Limited gekleurd vinyl 22,99
Het Amsterdamse Moss bestaat inmiddels zo’n 13 jaar. Ken jij de heren nog? Terug van nooit weggeweest hoor. Ze bliezen eind 2016 - na wederom enkele verschuivingen binnen de band - nog drie popzalen omver. En nu is daar Strike. Hoe anders is het geluid van deze vijfde in vergelijking met debuut The Long Way Back uit 2007 en Never Be Scared / Don’t Be A Hero uit 2009, inclusief - van die laatste - het buitengewoon fraaie I Apologise (Dear Simon)? Het geluid werd alsmaar voller en omvattender, ook op Ornaments (2012) en We Both Know The Rest Is Noise (2014). (lees verder)
yd2

Moss live in Concerto

Moss presenteert vandaag (16/2) het nieuwe album live op het podium van Concerto. De band presenteert de plaat en uiteraard zijn de CD's/LP's (al dan niet gesigneerd) te koop.
Aanvang 18.00 u toegang gratis 
yd2
Iguana Death Cult - The First Stirrings Of Hideous Insect Life 16,99 / LP 20,99
Voor een band die garage met psychedelica en surf mixt is er altijd tijd. Het Rotterdams Iguana Death Cult is een nieuwe Nederlandse band, die je terug in de tijd voert. Maar met de energie van punk en ook helemaal van nu. De vier leden hadden al wat goed bekeken optredens achter de rug, maar nu is er het rauwe, energieke debuut. Fraai analoog door Chris van Velde opgenomen debuut. Luister het hele album vast via 3VOOR12

yd2

Iguana Death Cult live in Concerto

Iguana Death Cult presenteert het album live in Concerto op zaterdag 4 maart. Aanvang 16.00 u toegang gratis!

“Op het moment zit ik echt met smart te wachten op het debuutalbum van The Iguana Death Cult, die zich wat mij betreft mag meten met Thee Oh Sees" (Dirk Derks, Concerto)
yd2
Strand Of Oaks - Hard Love 16,99 /
LP Limited ‘stoner swirl’ vinyl 24,99

Wat een verademing was HEAL, de plaat waarmee Timothy Showalter onder de naam Strand Of Oaks doorbrak. Het had een rootsy randje zonder gemaakt of gedateerd te klinken, rockte zonder genade en had een sprankelende productie. Zie daar met een volgende plaat nog maar eens aan te tippen. Showalter moet hetzelfde hebben gedacht, hij gooide de opvolger die zo goed als klaar was in ieder geval weer in de prullenbak. Hij besloot het feest dat hij naar zijn doorbraak vierde nog even door te trekken naar een volgende plaat met een uitbundigheid die je op de allerbeste feesten voelt als het kippenvel je verrast en doet beseffen dat er geen enkel ander moment toe doet dan nu.  (lees verder)
yd2
Vant - Dumb Blood 15,99 /
LP Limited rood/clear splatter vinyl 24,99

Tijdens Eurosonic ’16 kwam ik voor het eerst in aanraking met de heren van VANT. Ik had de hype reeds voorzien en was er een optreden van tevoren al. De juiste keuze, gezien de megarij die zich buiten later aandiende. In het onderkomen van Vindicat speelde het Britse kwartet voor een tot aan de nok toe gevulde zaal nieuwsgierigen. Enkele dagen later werd het optreden door diverse media geroemd. Men was unaniem. Steengoed. Nu, ruim een jaar later, is daar debuut Dumb Blood. De plaat staat niet bol van verrassingen, iets wat vooral te danken is aan het feit dat de band sinds eind 2015 de nodige singles uitbracht. (lees verder)
yd2
Son Volt - Notes Of Blue 16,99 / LP 26,99
Toen Uncle Tupelo in 1994 uiteenviel, gingen voormannen Jay Farrar en Jeff Tweedy elk hun eigen weg. Tweedy formeerde Wilco, Farrar stond aan de wieg van Son Volt. Waar Wilco meerdere malen het experiment opzocht, is Son Volt de door Uncle Tupelo op de kaart gezette alt-country altijd trouw gebleven. Op Notes Of Blue legt de band uit Chicago net wat andere accenten, al zijn de door Uncle Tupelo omarmde invloeden van Neil Young en Gram Parsons nog altijd hoorbaar. Jay Farrar liet zich de afgelopen jaren inspireren door de folk van Nick Drake en de blues van Mississippi Fred McDowell en Skip James en dat is hoorbaar op de nieuwe plaat van Son Volt. (lees verder)
yd2
Bing & Ruth - No Home Of The Mind 15,99 / 2LP Limited gekleurd vinyl 29,99
Bing & Ruth is David Moore uit New York en brengt zijn album No Home of the Mind uit op 4AD. In 2006 begon hij Bing & Ruth om zijn composities die hij onder andere schreef tijdens zijn studie op de New School for Jazz and Contemporary Music in New York’s Greenwich Village, publiekelijk te maken. Moore schrijft de muziek die hij zelf graag hoort, minimalistische muziek met een filmische inslag. Zeer geïnspireerd door John Cage en Steve Reich.  
yd2
Dool - Here Now, There Then 16,99 / LP 24,99
Laten we maar gelijk met de meest voor de hand liggende deur in huis vallen: het stempel van The Devil’s Blood is nogal aanwezig op het debuut van DOOL. Niet zo vreemd met een bassist en drummer uit die band, dezelfde producer en gastvocalen van Farida Lemouchi. Maar wie frontvrouw Ryanne van Dorst de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet ook dat haar keuzes meestal niet over de makkelijkste weg gaan. De bijna tien minuten tellende opener Vantablack is een treffend voorbeeld. Maar ook de controle waarmee de opvallend catchy momenten beteugeld worden.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Do 16 feb 16:00 Sofie Winterson - Plato Groningen
Do 16 feb 17:00 Echo Movis - Plato Groningen
Do 16 feb 18.00 Moss - Concerto
Za 18 feb 15.30 Amariszi - Concerto
Zo 19 feb 16.00 Tamara Woestenburg - Concerto
Do 23 feb 18:30 Rock Your Business - Concerto
Vr 24 feb 17:00 Ten Fe - Concerto 
Za 25 feb 16:00 Snowapple - Concerto 
Vr  3 mrt 17.00 Jeanne Rouwendaal - Concerto
Za  4 mrt 16.00 Iguana Death Cult - Concerto
Zo  5 mrt 14.30 Michiel Borstlap - Concerto
Zo  5 mrt 16.00 Frederic Voorn - Concerto

meer info Concerto optredens:bit.ly/optredens_feb_mrt
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 165 (10 februari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van Tim Darcy, Methyl Ethel, Horse Thief, MICH, Ty Segall, Cherry Glazerr, Mark Eitzel, Duke Garwood, Soul Scratch, Sinkane, London O'Connor, Moon Duo, Horisont, plus een exclusieve instore van Editors.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image
yd2

Moss

Strike
limited gekleurd vinyl
LP+CD: 22,99
yd2

Ryan Adams

Prisoner
limited rood vinyl
LP: 24,99
yd2

Vant

Dumb Blood
limited rood/transparant
LP: 24,99
yd2

Yussef Kamaal

Black Focus 
eindelijk weer binnen! 
LP: 26,99
yd2

Ben van Gelder

Among Verticals
wit vinyl: 20,99
zwart vinyl: 18,99


yd2

Rag N Bone Man

Human
nieuwe no risk disc
​LP: 24,99

#REISSUES

yd2
Golden Earring - Complete Studio Recordings 29CD Box 119,99
In 2015 bestond Nederlands grootste rockband vijftig jaar en dat werd destijds gevierd met een jubileumconcert, een nieuw mini-album The Hague en een vier cd's en een dvd tellend carrièreoverzicht. Ondertussen bestaat de Golden Earring alweer 52 jaar en gaat de band onverdroten voort met optreden. Ook voor dit jaar staat weer een hele lijst concerten gepland. Over een eventuele opvolger van Tits 'n' Ass uit 2012 valt helaas nog niet wat te melden, maar wie zijn verzameling nog niet compleet heeft, kan nu zijn lol op met de Complete Studio Recordings. Een monumentale box met maar liefst 307 nummers verdeeld over 29 cd's. Van Just Ear-Rings (1965) tot en met The Hague bevat deze box alle studioalbums, plus drie schijven vol liedjes die niet op de officiële albums staan en in een aantal gevallen zelfs lastig te vinden zijn. (lees verder)

#WERELD

yd2
Bargou 08 - Targ 18,99 / LP 24,99
Bargou 08 combineert de soundscapes en ritmes van de Tunesische hooglanden met elektronica en invloeden uit de rock. Een pulserende Moog synthesizer met explosieve drums, traditionele snaar instrumenten en de bezwerende kracht van eeuwenoude songs. De sfeer van het verleden komt uit de speakers maar het geluid is actueel en opwindend. De fusie van Bargou 08 zal de komende zomer op vele festivals te zien zijn. 

#DVD'S

yd2
Tonio 14,99
Regie: Paula van der Oest
Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters

Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Zijn gedachten worden voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden?  
(lees verder)
yd2
Genuis 14,99
Regie: Michael Grandage
Cast: Laura Linney, Colin Firth, Nicole Kidman, Jude Law, Guy Pearce

New York, de jaren 20. Max Perkins, boekenredacteur bij uitgeverij Scribners Sons, heeft grote auteurs als Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede. Wanneer een chaotisch duizend pagina-tellend manuscript van de nog onbekende schrijver Thomas Wolfe op zijn bureau beland, is Max ervan overtuigd dat hij een nieuw literair genie heeft ontdekt. De twee mannen beginnen het boek te bewerken tot een versie die geschikt is voor publicatie, maar een lange strijd om letterlijk elke zin volgt.
(lees verder)
yd2
Don’t Breathe 14,99
Regie: Fede Alvarez
Cast: Jane Levy, Stephen Lang, Daniel Zovatto, Dylan Minnette

Een klein groepje jongeren willen het huis gaan beroven van een blinde rijke man. Makkelijk, zou je zeggen. Niets is minder waar, deze blinde meneer blijkt namelijk een seriemoordenaar te zijn. Komen ze levend uit het huis van de man?
yd2
Captain Fantastic 16,99
Regie: Matt Ross
Cast: Viggo Mortensen, Frank Langella, Erin Moriarty, Kathryn Hahn, Missi Pyle, Steve Zahn

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen…Niet alleen Mortensen maakt grote indruk, maar ook de kinderen zijn stuk voor stuk verbluffende acteurs. Matt Ross won de prijs voor Beste Regisseur in het programma Un Certain Regard van het Filmfestival van Cannes. 
(lees verder)

#KLASSIEK

yd2
Phantasia Musica
Antoinette Lohmann (viool), Furor Musicus  20,99
 

Antoinette Lohmann studeerde viool, barokviool en altviool in Amsterdam en raakte al snel gefascineerd door de authentieke uitvoeringspraktijk. Zij heeft een voorliefde voor onbekend repertoire en speurt graag in archieven. Dat resulteert nu in de prachtige cd Phantasia Musica met werken van de 17e-eeuwse componisten als Voigt, Viviani, Baal, Albertini, Schenck en Kindermann, stuk voor stuk werken die niet eerder op cd zijn opgenomen. Ze wordt daarbij uitstekend begeleid door Furor Musicus, het ensemble dat ze bijna tien jaar geleden oprichtte. De opname is ronduit spectaculair te noemen, waarbij elk instrument perfect in het zeer ruimtelijke klankbeeld is geplaatst. Niet te missen, temeer daar het een genummerde uitgave van slechts duizend exemplaren betreft met een voortreffelijke Nederlandse toelichting. 
(lees verder)

#BOEKEN

yd2
Zo Begin Je Een Revolutie - Nadja Tolokonnikova 18,99 
Toen ze tien was, werd Nadja Tolokonnikova feministe, op haar zestiende ging ze filosofie studeren en op haar eenentwintigste was ze medeoprichter van Pussy Riot. Met hun kritische punkliedjes proberen ze al provocerend leven in de ultraconservatieve Russische brouwerij te brengen. Na een optreden in de Christus de Verlosserkathedraal (nabij het Kremlin) waarbij ze Poetin en de Kerk bespotten, worden de leden van de groep gearresteerd en een aantal van hen bij een politiek schijnproces tot twee jaar strafkamp veroordeeld. Nadja zit die twee jaar bijna helemaal uit en ziet kans dit boek te schrijven. In een vlotte, toegankelijke, aforistische, vrolijke en lichte stijl vertelt ze over de lotgevallen van de groep, haar jeugd en de omstandigheden in het strafkamp. Ze laat ook zien dat er nog een ‘ander Rusland’ bestaat, bevolkt met interessante en creatieve mensen die een andere samenleving en een andere staat nastreven dan de huidige machthebbers. Tolokonnikova hield zich staande, sterker nog: ze kwam er zelfverzekerder dan ooit uit, vastberaden om de macht nog efficiënter te tarten en Poetin te ergeren. 
Nadja Tolokonnikova komt zaterdag 18 februari signeren in Concerto Amsterdam. Aanvang 17.00 u

FACEBOOK EVENT
yd2
De Zuid-Afrika Boeken - Adriaan van Dis 17,50 
‘Waarom ging ik in de hoogtijdagen van de Apartheid in hemelsnaam (Zuid-)Afrikaans studeren? Kleur, kleur en de ontkenning van kleur. En een hang naar avontuur. Reizen wou ik…’ De student Afrikaans werd de schrijver Adriaan van Dis, die in romans, losse verhalen en essays getuigt van de verscheurdheid van Zuid-Afrika, van zijn liefde voor deze ‘veelkleurige taal’, van de discriminatie van de oorspronkelijke bewoners en de nieuwe stemmen uit de zwarte townships. In De Zuid–Afrika boeken zijn de reisromans Het beloofde land (shortlist ako Literatuurprijs) en In Afrika, de roman Tikkop (shortlist Libris Literatuurprijs) en verspreid gepubliceerde verhalen en essays bijeengebracht.
yd2
Hallejuja - Annelies Verbeke 19,99
In de vijftien verhalen van Halleluja ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt en dat een einde vaak, maar niet altijd, een nieuw begin inluidt. Annelies Verbeke is hier op haar best en weet zoals altijd verrassende en verontrustende situaties te creëren. Een verhalenbundel over onvermijdelijk verlies en de lastige lokroep van de schone lei.
yd2
Masser Brock - Bert Wagendorp 19,99
Masser Brock is columnist voor De Nieuwe Tijd, de grootste kwaliteitskrant van het land. Ooit was hij overtuigd van het belang van de journalistiek en een idealist maar twijfel sluipt binnen als in een ver buitenland vier Nederlandse soldaten onder merkwaardige omstandigheden sneuvelen. Zijn zuster is de spindoctor van de premier en terwijl Masser de ene waarheid probeert te ontrafelen, creëert zij een heel andere. Ondertussen blijkt zijn krant geïnfiltreerd door de geheime dienst en ruikt het in het vissersdorp niet naar vis maar naar cocaïne.
In de nieuwe roman van Bert Wagendorp vormen feiten, meningen en belangen een onontwarbare kluwen die iedereen op zijn eigen manier wil bezweren. Het is nog maar de vraag of de journalistiek wel de beste manier is om dat te doen. Want wat is nieuws nog, anders dan een bordeel voor meningen?
Volg ons ook via Facebook en Twitter