[Mania] Nieuwsbrief Week 31
 
Email Header
Full Image

DAVID BOWIE - WHO CAN I BE NOW BOXSETS

Who Can I Be Now? (1974-1976) is de volgende boxset van David Bowie met daarin o.a. de klassiekers Young Americans en Station To Station. Release 23 september

12CDBOX: 149,99 | 13LPBOX: 269,99

BESTEL/RESERVEER HIER
Full Image

PINK FLOYD - EARLY YEARS 1965-1972

Op 11 november zal Pink Floyd de boxset The Early Years 1965-1972 uitbrengen. De band is in hun enorme muziekarchief gedoken om deze deluxe 27-delige boxset met zeven boek-vorm verpakkingen en niet eerder verschenen materiaal te produceren. 
De box bevat 10 CD'S, 9 DVD'S, 8 BLURAY'S en 5 7inch singles ​

BOXSET 499,99 / 2CD 19,99

BESTEL/RESERVEER HIER

#POP

yd2
Blues Pills - Lady In Gold CD+DVD 20,99 / LP limited goud vinyl 22,99 / Deluxe Box CD+Live CD+DVD+Picture LP+poster +vinyl brush 49,99
Op hun debuut uit 2014 verzuimde het Zweedse Blues Pills nog enigszins de hooggespannen verwachtingen na een voorafgaande ep waar te maken. De sound die deed denken aan Janis Joplin die ingelijfd was door Black Sabbath bracht een aantal ijzersterke songs, maar was nog niet genoeg uitgekristalliseerd om een compleet album te dragen. Dat is op Lady In Gold wel anders, wat overigens ook in lichte mate geldt voor het geluid van de band. (lees verder)

yd2
Wild Beasts - Boy King 16,99 / LP+7 inch 29,99
Sinds het tweede album van Wild Beasts, Two Dancers, werd genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize, is deze Britse band uitgegroeid tot een van de beste artpopacts van de laatste jaren. Waar de synthpop op de prachtige platen Smother (2011) en Present Tense (2014) meer ingetogen van aard was, klinken Hayden Thorpe, Ben Little, Chris Talbot en Tom Fleming op hun vijfde album opvallend vuig. Boy King werd opgenomen in Texas met producer John Congleton, die we kennen van zijn werk voor onder meer Swans, Suuns en Explosions In The Sky. (lees verder)
yd2
Blossoms - Blossoms 17,99 / LP 24,99 
Sommige bands breken door met hun eerste single en sterven daarna een stille dood. Andere bands zijn jaren bezig tot ze ineens een doorbraakhit scoren. Zo ook Blossoms, vijf beste vrienden uit Stockport bij Manchester die indiepop maken. Na vier singles en twee ep’s was daar ineens Charlemagne: indiepop met een glitterend, psychedelisch randje en de openingszin ‘Hello, hello’ die meteen je aandacht grijpt. De tijd was rijp voor een album, waarvan overigens acht van de twaalf nummers eerder als single zijn uitgebracht. Blossoms werd geproduceerd door The Coral-zanger James Skelly en dat is te horen.
​(lees verder)
yd2
Dead Daisies - Make Some Noise 19,99 / 2LP+CD 29,99 
The Dead Daisies is een muzikaal collectief rond zakenman/gitarist David Lowy en kent bij elke plaat weer een aantal bezettingswisselingen. Na de uitstekende tweede plaat Revolucion, waarop zanger John Corabi voor het eerst te horen was, hebben Dizzy Reed en Richard Fortus de stap terug gemaakt naar Guns n’ Roses en heeft Doug Aldrich hun plaats ingenomen. Dit zorgt ervoor dat we met Marco Mendoza, Brian Tichty en Aldrich haast een Whitesnake-reünie hebben. Muzikaal is het echter anders en vooral rauwer. (lees verder)
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 137 (29 juli 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa The Mystery Lights, FEWS, On Dead Waves, Michael Kiwanuka, Amber Arcades, Leland Sundries, DJ Shadow, Young Gun Silver Fox, Hard Working Americans, Rich Robinson, Mick Harvey, Colvin & Earle, Car Seat Headrest, plus een exclusieve instore van Tamarin Desert.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

FESTIVAL THE BRAVE ACTIE

13 augustus - Tuinen van West Amsterdam

Festival the Brave is een festival met singer-songwriters , indie en folk-muziek met bekend en (vooral) onbekend talent.
Op het programma staan o.a. Lewis Watson, Hudson Taylor, JP Cooper en Craig Gallagher
www.festivalthebrave.nl

WIN TICKETS: 
Via de Facebook-pagina van Concerto Recordstore worden 2x2 kaarten verloot. Reageer snel en maak kans!

#VINYL

Full Image
yd2

WILCO LTD ROZE VINYL

Van het nieuwe Wilco album verschijnt een versie op limited gekleurd vinyl
release 9 september

BESTEL/RESERVEER HIER

#REISSUES

yd2 yd2 yd2
yd2
Gov't Mule - The Tel*Star Sessions 16,99 / 2LP limited splatter vinyl 29,99 
Van Gov’t Mule is sinds Shout! van drie jaar geleden geen nieuw werk verschenen. Des te meer overigens prima live-cd’s brachten Warren Haynes en kompanen in de tussentijd uit. En omdat de groep live op zijn best is, hoor je niemand klagen. Dat zal ook niet het geval zijn met The Tel-Star Sessions, een verzameling demo’s uit 1994, het oprichtingsjaar van de band die toen nog een trio was met kernlid Allen Woody, helaas overleden in 2000, op bas. De nummers zijn in één keer opgenomen, vooral om budgettaire redenen, zodat The Tel-Star Sessions in feite een concert zonder publiek vormen. (lees verder)
yd2
Elvis Presley - Way Down In The Jungle Room 2CD 19,99 / 2LP 49,99 
Elvis Presley voelde er in de laatste jaren van zijn (te korte) leven weinig voor om nog naar de studio te gaan, waarna besloten werd een mobiele studio naar Graceland te rijden en opnames te maken in zijn woonkamer, ook wel bekend als de Jungle Room. Destijds werden deze opnames – afgewisseld met live-opnames – verspreid uitgebracht op From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee en Moody Blue maar op de dubbelaar Way Down In The Jungle Room worden de legendarische opnames uit 1976 netjes gebundeld. Niet voor de eerste keer, want op de FTD-uitgave werden al eens zeventien songs verzameld, waarvan het instrumentale Fire Down Below overigens op de huidige uitgave ontbreekt. (lees verder)
yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
Waldeck - Gran Paradiso 17,99 / 2LP 24,99
De Oostenrijkse Klaus Waldeck was altijd een bekende naam in de lounge-scene. Zijn muziek verscheen op compilaties en was zeer geliefd bij de intimi. Tussendoor verscheen wel af en toe een album, maar in 2007 bleek, dat hij een andere richting ingeslagen was. En tien jaar daarna op het volgende album is alles nieuw en verrassend. Waldeck heeft Italiaans als uitgangspunt genomen, omdat deze taal 100 procent muziek is. Hij noemt dit album een spaghetti&western album en het stuitert alle kanten op, van pop naar klassiek, cabaret, dub en tango. (lees verder) 

#DVD

yd2
Demolition 12,99 
Regie: Jean-Marc Vallée
Cast: Judah Lewis, Chris Cooper, C.J. Wilson, Jake Gyllenhaal, Naomi Watts

Davis Mitchell is een succesvol zakenman die op een nacht op de spoedafdeling van het ziekenhuis belandt nadat hij net een autocrash heeft overleefd. Daar krijgt hij het aan de stok met een haperende snoepautomaat en Davis besluit een uitvoerige en erg persoonlijke klachtenbrief naar de fabrikant te sturen. Zijn brief komt terecht bij de knappe Karen Moreno (Naomi Watts) die op de klantenservice werkt. Gefascineerd door zijn verhaal begint Karen te antwoorden op zijn brieven: het begin van een uitzonderlijke band. Met hulp van Karen en haar zoon, en flink wat sloopwerk, begint Davis pas echt te leven. Want je kunt pas iets opnieuw opbouwen nadat je het helemaal gesloopt hebt.