[Mania] Nieuwsbrief Week 28
 
Email Header
yd2

BEAR'S DEN - ACTIE NIEUW ALBUM

Volgende week verschijnt het nieuwe Bear's Den album 'Red Earth & Pouring Rain' . Reserveer nu een exemplaar en je 
krijgt er een exclusieve EP met live-nummers (opgenomen in Amsterdam) er helemaal gratis bij. Daarnaast krijgen de kopers van de vinyl-versie er een gesigneerde poster bij. 
De actie geldt zowel in de winkels als online maar OP=OP

BESTEL/RESERVEER HIER:
www.platomania.eu/bears-den
yd2

OPGEZWOLLE - VLOEISTOF VINYL

Naast Spuugdingen op de Mic en de fraaie 15CDBOX van Rico & Sticks ligt nu ook Vloeistof van Opgezwolle op vinyl in de winkel!!! Later dit jaar verschijnt ook Eigen Wereld op LP.
Reserveer nu vast een exemplaar

www.platomania.eu/opgezwolle

#POP

yd2
Michael Kiwanuka - Love & Hate 17,99 / 2LP 24,99 
Een vrouwenkoor, een Gilmour-gitaartje. Je wordt de eerste minuten van Love & Hate danig op het verkeerde been gezet, Pink Floyd is niet heel ver weg. Toch is er na vijf minuten dan toch het karakteristieke stemgeluid van Michael Kiwanuka. Veel meer dan op zijn succesvolle debuutalbum verkent Kiwanuka de grenzen van de soul, de blues en de rootsrock op zijn tweede plaat. Maar ook psychedelica wordt net zo gemakkelijk toegevoegd aan Kiwanuka’s muziekspectrum. Dat is zeker niet de gemakkelijke weg en daar verdient de artiest credits voor.
Opener Cold Little Heart duurt zelfs ruim 10 minuten. Net als de bezwerende nummers Love & Hate (door het verslavende koortje een gegarandeerde festivalkraker in de dop) en Father’s Child is dat weliswaar een minder radiovriendelijk nummer, maar weldegelijk zeer interessant. (lees verder)
yd2
Jeff Beck - Loud Hailer 18,99 / LP 20,99 
De Engelse rockgitarist brengt deze zomer na zes jaar weer een nieuw studioalbum uit. "I really wanted to make a statement about some of the nasty things I see going on in the world today, and I loved the idea of being at a rally and using this loud device to shout my point of view." - Jeff Beck. De naam van het album 'Loud Hailer' verwijst dan ook naar een megafoon om zijn standpunt duidelijk te maken.
yd2
Jack & Amanda Palmer - You Got Me Singing 15,99 /
LP 24,99 

Amanda Palmer ken je wellicht nog van Dresden Dolls, de band die tussen 2002 en 2008 enig succes had. Palmer ging daarna solo met het album Who Killed Amanda Palmer, om vervolgens met het project Evelyn Evelyn twee albums te maken. You Got Me Singing is de hereniging met haar vader Jack van wie ze gescheiden werd toen ze nog geen jaar oud was. Jack is een semi-professionele zanger in de National Cathedral van Washington DC en speelt wat gitaar. Amanda zingt en speelt de piano en de ukelele. Samen brengen ze een twaalftal covers met als doel hun band te herstellen. Tijdens de opnames was Amanda hoogzwanger waardoor in feite drie generaties Palmer aanwezig waren. We horen tracks van o.a.  Leonard Cohen, Richard Thompson en John Grant en die hoes komt ons ook heel bekend voor...
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 134 (8 juli 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa Eli "Paperboy" Reed, Quiet Hollers, Mick Harvey, The Felice Brothers, The Mystery Lights, The Struts, Golden Daze, Death In Vegas, Chris Robinson Brotherhood, Con Brio, Angry Angles, Melvins, plus een exclusieve instore van Max Meser.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

Concerto Kids Nieuwsbrief

Klik HIER voor de nieuwsbrief van Concerto Kids!

#VINYL

Full Image

NIEUWE VINYL AANBIEDINGEN!

Er zijn weer een aantal nieuwe titels toegevoegd aan de lijst met aanbiedingen!
www.platomania.eu/vinyl-aanbiedingen
yd2

FIRST AID KIT


Stay Gold
2LP: 14,99
OP = OP
yd2

CAROLE KING 


Tapestry 
LP: 14,99
OP = OP
yd2

BRUCE SPRINGSTEEN

Nebraska
LP: 14,99
OP + OP
yd2

BOB DYLAN


Highway 61 Revisited
LP: 14,99
OP = OP
yd2

PHARRELL WILLIAMS

Girl
LP: 14,99
OP = OP


yd2

LEON BRIDGES


​Coming Home
LP: 14,99
OP = OP
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO SUMMER SALE

Grote indie-vinyl uitverkoop in Concerto met bakken vol met LP's die nu slechts 14,99 kosten (normaal 19,99 / 24,99 / 29,99 etc etc). Alleen in de winkel en niet online , kom snel even een bezoekje brengen!

#DANCE

yd2
Snoop Dogg - Coolaid 17,99 
Snoop Dogg komt met Coolaid, zijn eerste echte hip-hop album in vijf jaar. Op deze plaat doet een indrukwekkende lijst artiesten mee, onder wie Jeremih, Swizz Beatz, Just Blaze en E-40. Snoop gaat een mooie zomer tegemoet. DeWest Coast rapper zal, samen met Whiz Khalifa, tijdens de Merry Jane Presents: The High Road Summer Tour meer dan 30 Noord-Amerikaanse steden bezoeken. De kunstenaar, acteur en entertainer Snoop Dogg heeft geen introductie nodig. Hij is wereldwijd niet alleen bekend door tientallen bekroonde albums, maar ook door zijn cameo’s in films, eigen lijn van lifestyle producten, samenwerkingen met goede doelen en zijn gewaagde digitale ondernemingen. (lees verder)
yd2
Nonkeen - Oddments Of The Gamble 16,99 
Nonkeen volgt het debuutalbum The Gamble op met Oddments Of The Gamble. Het is een vervolg op de unieke en analoge brouwsels die het eerste album vormden. Deel twee zeg maar dus, want de meeste opnames komen uit de zelfde sessies. Ondanks dat Nonkeen hetzelfde pad volgt met doordachte loops en melodieën, postrock en jazz, is het nieuwe album een fraai statement geworden.

#DVD

yd2
Brooklyn 16,99 / Bluray 19,99 
Regie: John Crowley
Cast: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Julie Walters

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn, New York haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.
yd2
A Strange Love Affair With Ego 14,99
Regie: Ester Gould 

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan. Met haar blakende zelfvertrouwen leek de wereld aan Rowans voeten te liggen: "Alles is mogelijk, als je maar in jezelf gelooft." In deze indringende film vormt de bewondering voor Rowan het begin van een wonderlijke reis waarin de behoefte om gezien te worden centraal staat. Van het Schotse platteland tot Los Angeles - langs verschillende personages in verschillende levensfases - volgt Ester de voetsporen van haar zus. Gaandeweg ontdekt ze hoe de Supervrouw die ze als kind bewonderde nooit heeft bestaan. Net als in de Griekse mythe over de beeldschone Narcissus die op zijn eigen spiegelbeeld verliefd wordt, verandert Rowans ogenschijnlijke zelfverzekerdheid in grootheidswaan. Op sprookjesachtige wijze verkent A Strange Love Affair with Ego de grens tussen gezonde en ongezonde zelfliefde. Met als leidraad de hechte band tussen twee zussen, groeit de film uit tot een relaas over de menselijke relatie tot het ego.

#KLASSIEK

yd2
Beethoven – Hammerklaviersontate
Grigory Sokolov (piano) 19,99
 

Bijna twee honderd jaar geleden (1817) schreef Ludwig van Beethoven, na een stilte van vijftien jaar, weer een vierdelig pianosonate. Ondanks diverse problemen werkte de 47-jarige componist geconcentreerd aan zijn negende symfonie en deze Hammerklaviersonate. De titel verwijst naar het Duitse woord voor pianoforte, Beethovens favoriete instrument.  Aanvankelijk werd deze sonate als onbespeelbaar geacht. Liszt was in staat om als eerste een volledige uitvoering te geven. Voor de 25-jarige Grigory Sokolov levert deze sonate geen probleem op. Negen jaar na zijn sensationele winst van de Tchaikovsky Competition (1966) speelt hij een prachtige heldere Hammerklaviersonate, waarin de grootsheid van Sokolov al is te horen. Een mooie opname om te vergelijken met Sokolov’s uitvoering uit 2013, die eerder dit jaar verscheen.

#BOEKEN

yd2
De Roemruchte jaren van Amsterdam –Starring Amsterdam - Joost Bastmeijer 39,99 
Als epicentrum van nieuwe culturele ontwikkeling is Amsterdam in de jaren 60 en 70 een magneet voor nationale en internationale beroemdheden. Fotojournalisten Hans Sabel en Henk Daniëls zijn in die periode ter plaatse om alle gebeurtenissen en ontwikkelingen vast te leggen op de gevoelige plaat. Door de jaren heen schiet het duo meer dan 150.000 foto's, wat leidt tot een omvangrijke verzameling beelden. In samenwerking met de erven van het archief wordt nu voor het eerst een selectie foto's gebundeld. Starring Amsterdam staat vol met niet eerder gepubliceerde beelden van onder andere Jacques Brel, Martin Luther King, John Lennon, Charles Aznavour, Elizabeth Taylor en Nederlandse beroemdheden als Johan Cruijff, prinses Beatrix, prins Bernard en Willeke Alberti. Het boek is een uniek fotodocument van Amsterdam in een tijd dat de stad leeft en bruist als nooit tevoren.
yd2
Wonderbaarlijk buigt zich over water - Toon Tellegen 16,99 
Wie of wat is wonderbaarlijk? Wonderbaarlijk is ongrijpbaar maar herhaalbaar, ze is ‘een besef’, een ‘samenloop van omstandigheden’, ze is alles tegelijk. Wonderbaarlijk twijfelt, zegt dat het regent, wordt wakker, is een engel in het zwart die haar vleugels heeft verloren, maar ook een meisje dat haar zinnen nooit afmaakt. Ze is het personage in de nieuwe bundel van Toon Tellegen, en het enige wat steeds opnieuw over haar gezegd kan worden is: ‘Zij houdt van mij.’