[Mania] Nieuwsbrief Week 25
 
Email Header
Nieuwe Concerto-releases op gekleurd vinyl van Chet Baker, Howlin Wolf en Thelonious Monk liggen nu in de winkel! Allen in een oplage van 500 stuks (genummerd)

overzicht met meer titels: www.platomania.eu/concerto-releases
yd2

CHET BAKER


With Strings
LP: 19,99
 
yd2

HOWLIN WOLF


Rockin Chair album
LP: 19,99
yd2

THELONIOUS MONK

Monk's Dream
LP: 19,99

#POP

yd2
Golden Earring - / The Hague & Five Zero CD+DVD 19,99 / Five Zero DVD 14,99 
Golden Earring stond op 12 december 2015 op het podium van de Ziggo Dome, want daar vierden de leden van Nederlands oudste, succesvolste en internationaal meest beroemde band met hun spetterende Five Zero-show dat ze al dik 50 jaar hits en succesalbums maken. Het viertal overdonderde het 17.000-koppige publiek vanaf de eerste noot met het onweerstaanbaar rockende Back Home.
(lees verder)
yd2

GOLDEN EARRING T-SHIRT CADEAU
BIJ AANKOOP ALBUM! 

Bij aanschaf van het nieuwe album 'the Hague / Five Zero' krijg je dit fraaie Golden Earring t-shirt cadeau! 
De actie geldt zowel bij online bestellingen als in de winkel maar zolang de voorraad strekt dus OP = OP
max 1 shirt per klant

BESTEL/RESERVEER HIER
yd2
Alt-J - Live At Red Rocks CD+DVD 19,99 /
2LP Limited blauw vinyl 39,99  /
CD+DVD+Bluray+2LP (blauw vinyl) 99,99 

Alt-J kondigt hun eerste live album aan!
Deze Britse band brak door met hun hitalbum An Awsome Wave, met onder andere Breezeblocks, Tessellate en Matilda. De opvolger This Is All Yours uit 2014 kon eveneens op een nummer 1 notering in de Britse charts rekenen. Nu, twee jaar later, is het tijd voor Alt-J om te laten zien dat ze ook live garant staat voor een goede show. Het live album is opgenomen in het historische Red Rocks Amfitheater in Colorado, waar de band met een nieuwe live bezetting een show speelden voor 6000 toegewijde fans. Live at Red Rocks bevat nummers van beide voorgaande albums
yd2
Neil Young - Earth 2CD 19,99 / 3LP 44,99 (vanaf 12-8) 
Earth is een nieuw live album van Neil Young met zijn huidige begeleidingsband The Promise Of The Real. Met Willie Nelsons zoon Micah op gitaar begeleidde deze band Young tijdens diens laatste tournee en natuurlijk op diens laatste album The Monsanto Years. Het thema op die plaat en ook op het nieuwe live album is het milieu en dan vooral dat we heel wat zuiniger mogen zijn op onze planeet. Young stelde een setlist samen uit zijn omvangrijke carrière en we horen dan ook oude en nieuwe songs die binnen het thema passen. Vampire Blues en After The Goldrush komen van klassieke seventies platen en worden in samenhang gebracht met recent werk. En het werkt, want Young en zijn jonge band zijn in topvorm
yd2
Avett Brothers - True Sadness 18,99 
Scott en Seth Avett vormen al zestien jaar een band en braken in 2009 door met I And Love And You, hun debuut voor een groot label. Opvolger The Carpenter deed het nog beter en Magpie and the Dandelion consolideerde dat succes. Hoog zijn dan ook de verwachtingen voor de nieuwe plaat True Sadness dat werd opgenomen met een band bestaande uit zeven personen en geproduceerd werd dor niemand minder dan Rick Rubin. De band begon met een slordige dertig songs waaruit gekozen kon worden. (lees verder)
yd2
Olafur Arnalds - Late Night Tales 16,99  / 2LP 29,99 
Ólafur Arnalds begon zijn muzikale carrière in punk- en metalbands, maar is tegenwoordig vooral bekend van tracks als Tomorrow’s Song, þú Ert Jörðin en Near Light, waarin de IJslandse multi-instrumentalist strijkers, piano, ambient en elektronische muziek in en met elkaar vermengd. Arnalds toerde in 2008 met grote broer Sigur Rós en schreef recentelijk de muziek voor hitserie Broadchurch. Op het begrip LateNightTales, waar onder meer Air, Bonobo, MGMT en Fatboy Slim hem voorgingen, komen maar liefst achttien nummers voorbij. (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

CONCERTO RADIO 

Concerto Radio, aflevering 130 (10 juni 2016)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van oa: een interview met Ben Bridwell en muziek van Band Of Horses, Eli "Paperboy, Kurt Vile And The Violators (Featuring J Mascis), The Third Sound, Amber Arcades, Colvin & Earle, Rival Sons en Puscifer, plus een exclusieve instore van Boogie Beasts.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio
yd2

INSTORES

vr 24 juni 17:00 Breaking Levees - Concerto
za 25 juni 15:30 Jimmy Robinson - Concerto
za 25 juni 16:00 Lily Kiara - Concerto
zo 26 juni 16.00 De Avonden - Concerto
vr 01 juli 16:30 Tenfold - Concerto 
za 02 juli 16:00 The Jig - Concerto 
zo 03 juli 16:00 Esther & Mateusz - Concerto 

LEES HIER DE CONCERTO INSTORES-NIEUWSBRIEF
yd2

WINACTIE JAPIE'S HOF FESTIVAL
2 JULI JAAP EDENBAAN - AMSTERDAM

We mogen 2x2 kaarten verloten voor Japies Hof op 2 juli met o.a. Nick Mulvey, Max Meser en Indian Askin!

WINNEN? Stuur voor as dinsdag een mail naar acties@platomania.nl om kans te maken

Op het festival staat ook een kraam van Concerto waar de CD's en LP's van optredende artiesten worden verkocht! 

www.japieshof.nl

#VINYL

Full Image
yd2

CUBY & THE BLIZZARD

Groeten Uit Grollo
LIMITED GOUD VINYL
LP: 22,99
yd2

BREAKING LEVEES

Doctor's Dream
EP: 10,99

vrijdag live in Concerto
aanvang 17uur
yd2

APHEX TWIN


​Cheetah
12inch: 15,99

release 8 juli
yd2 yd2 yd2

#REISSUES

yd2 yd2 yd2

#DANCE

yd2
DJ Shadow - The Mountain Will Fall 15,99 / 2LP 34,99 
Hoeveel albums DJ Shadow ook na dit vijfde nog maakt, zijn eerste inmiddels alweer twintig jaar oude debuut Endtroducing zal altijd zijn beste worden gevonden. De onnavolgbare  turntablist en samplingtovenaar  die eigenlijk gewoon Josh Davis heet, bleef nadien op hoog niveau actief, zeker ook in de zaal, maar raakte inhoudelijk steeds meer verwijderd van het concept van zijn oerknal die het Londense platenlabel Mo’ Wax een onuitwisbare mythevorming bezorgde. Opmerkelijk aanThe Mountain Will Fall is dat DJ Shadow er veel meer live-instrumenten voor heeft gebruikt en veel minder samples maar dat hij qua sfeer, flow en toonzetting wel degelijk naar de uitgangspunten van Endtroducing is teruggekeerd. (lees verder)
yd2
Flowering Inferno - 1000 Watts 15,99 / 2LP 22,99
PROJECT VAN WILL 'QUANTIC' HOLLAND. REGGAE-TIP!

Stop maar met zoeken, hij is gevonden! De reggae-plaat voor deze zomer heet '1000 Watts' van the Flowering Inferno. Achter dit project met een redelijke onbekende naam gaat producer Will Holland van Quantic schuil. De vorige albums van the Flowering Inferno zijn wat iets meer voor de echte dub-fans , nu klinkt het wat voller en volwassener. Dikke, vette 'tropical' dub-reggae en met niet de minste gastartiesten. Veteraan U-Roy bijvoorbeeld, zangeres Alice Russell en Hollie Cook. Die laatste is de dochter van Sex Pistols-drummer Paul Cook en haar moeder was achtergrond-zangeres van the Culture Club. Hollie heeft ook een aantal fraaie solo-albums gemaakt die zeker de moeite waard zijn. 
yd2
Con Brio  - Paradise 15,99  / LP 19,99 
Paradise is het nieuwe album van Con Brio, de uit San Francisco afkomstige soul/r&b band rond de charismatische zanger en gitarist Ziek McCarter. Met hun energieke Bay Area funk en psychedelische soul in de traditie van bands als Sly & the Family Stone wist Con Brio het afgelopen jaar al een indrukwekkende live reputatie op te bouwen. Op Paradise vat de band haar energie, chemie en strakke live sound moeiteloos samen op één album. Met Paradise brengt zanger Ziek McCarter een ode aan zijn vader, een Vietnam veteraan die in 2011 door de East Texas police werd doodgeschoten. (lees verder)

#ROOTS

yd2

#WORLD

yd2
Richard Bona - Heritage 16,99 
De uit Kameroen afkomstige Richard Bona heeft als bassist zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij speelde met artiesten als Chaka Khan, Herbie Hancock, Pat Metheny, Harry Belafonte en Harry Connick Jr., en wordt geroemd om zijn virtuoze spel. Maar sinds hij in 1999 zijn solodebuut Scenes From My Life uitbracht is het niet alleen zijn basspel maar ook zijn stem die de aandacht trekt. Bona zingt in zijn moedertaal Duala, een Kameroens dialect dat opvalt door zijn haast hypnotiserende klanken. Zijn stem versmelt op een meesterlijke wijze met jazz, bossanova, pop, afrobeat, en funk. Heritage heeft hij samen met Mandekan Cubano opgenomen. 

#JAZZ

yd2
Teus Nobel & Merlijn Verboom - Social Music 14,99 
Trompettist Teus Nobel heeft sinds 2012 definitief een plaats in het muzikale landschap veroverd: zijn twee albums kregen lovende recensies, hij werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en won vorig jaar de Laren Jazz Award. Het nieuwe album Social Music, dat op 24 juni verschijnt, is voortgekomen uit een intensieve samenwerking met gitarist en componist Merlijn Verboom. Het resultaat is dirty electronic jazz: een mix van jazz, electronica, grooves en filmische sferen. (lees verder)
yd2
Paolo Fresu & Omar Sosa – Eros ft Natacha Atlas 15,99 
4 jaar na hun album ‘Alma’ zijn Paolo Fresu en Omar Sosa opnieuw in de studio samengekomen voor een nieuwe opnamesessie. Het album ‘Eros’ is het resultaat! Vooral de bewerking van Massive Attacks hit ‘Teardrop’ met vocals van Natacha Atlas is erg bijzonder.
 

#DVD

yd2
Hail Caesar 15,99  / Bluray 19,99 
Regie: Ethan & Joel Coen
Cast: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Channing Tatum

Hail, Caesar! volgt een dag in de leven van Eddie Mannix (Josh Brolin), een Hollywood producer voor Capital Pictures in de jaren 1950, die dagelijks problemen oplost voor populaire acteurs en sterren in de filmindustrie. Op het moment dat superster Baird Whitlock (George Clooney) verdwijnt moet Mannix meer doen dan een probleempje oplossen.
yd2
Springvloed 4DVD 32,99  / 3Bluray 32,99 
Regie: Mattias Ohlsson, Niklas Ohlson, Pontus Klänge
Cast: Dag Malmberg, Helena Bergström, Johan Widerberg, Julia Ragnarsson, Kjell Bergqvist

1990. In het licht van de volle maan wordt een sadistische moord gepleegd op het Zweedse eiland Nordkoster. 25 jaar later is de zaak nog steeds onopgelost. Olivia Rönning, politieagente in opleiding, krijgt de zaak toegewezen. Al snel realiseert ze zich dat ze op zoek moet naar hoofdcommissaris Tom Stilton, die destijds het onderzoek leidde. Er is alleen één probleem – hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Stilton blijkt dakloos te zijn geworden en wil niet herinnerd worden aan zijn oude leven of een oude, onopgeloste zaak. Toch ontstaat een eigenaardige vriendschap tussen de twee. Samen komen ze steeds een stapje dichter bij de oplossing van de moord… Met in de hoofdrollen Julia Ragnarsson (The Bridge 2, Wallander) en Kjell Bergqvist (Beck, Death of a Pilgrim).
yd2
War and Peace 5DVD 28,99 
Cast: Paul Dano, Greta Scacchi, Adrian Edmondson, Lily James, Aisling Loftus, James Norton

Dit is de adembenemende nieuwe bewerking van het meesterwerk van Tolstoj. Het is 1805 in het Rusland van de tsaren. De jonge Pierre, Natasha en Andrei behoren tot de welgestelde elite van Sint-Petersburg. Ondanks hun bevoorrechte positie branden ze van de ambitie om hun leven echt betekenis te geven. De zachtmoedige maar ook onhandige Pierre, de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland, wil de wereld verbeteren. De charmante en galante Andrei zit vol frustraties over de oppervlakkigheid van zijn bestaan en heeft sterk behoefte aan een doel. (lees verder)

#KLASSIEK

yd2
Granada 1013-1502
Hespèrion XXI, La Capella Reial de C. Jordi Savall 19,99 

Al voor de Romeinse overheersing woonden er Joden in het zuiden van Spanje. In 1013 wordt door de Moren het Koninkrijk Granada gevestigd, dat – onder diverse omstandigheden – tot 1502 stand weet te houden.
Hoewel de Islam staatsgodsdienst is, kunnen de Joden in betrekkelijke vrijheid leven. Christenen worden gedoogd. Door de muzikale Joden wordt de islamitische cultuur toegankelijk voor muziek. Uiteindelijk wordt het Koninkrijk Granada door de Christelijke cultuur overvleugeld. 1000 jaar later voert Jordi Savall een prachtig programma in het Alahambra uit, waarbij de muziek uit de drie culturen moeiteloos in elkaar overgaan.
Naast een schitterend boek, prachtige muziek uit de periode 1013-1502 zoals die in het zuiden van Andalusië klonk.
yd2
La Mascarade
Rolf Lislevand (luit) 19,99

In het programmaboekje schrijft de Noorse oude muziekspecialist Rolf Lislevand over het leven van luitisten aan het hof in Versailles. Dat betekent praten over de Italiaanse componist en luitist Francesco Corbetta (1615-1681) en zijn leerling Robert de Visée (1655-1732), die tot in de slaapvertrekken van de Zonnekoning mocht spelen. Wandelend door de tuinen refereert Rolf Lislevand aan de werken, die hier zijn ontstaan en werden gespeeld. Een fascinerend album met prachtige werken voor de barokgitaar en de koninklijke theorbe, waarbij je in de tuinen en het paleis van Versailles waant.

#BOEKEN

yd2
James McBride – James Brown – Biografie 19,99
James Brown is misschien wel de meest iconische figuur in de funk- en soul-muziek, maar hij blijft ook mysterieus, omstreden en onbegrepen. Bekroond schrijver en biograaf McBride is al jaren gefascineerd door dit contrast en schetst een nieuw, persoonlijk en haast intiem portret. Hij ging op zoek naar de man achter de muzikale carrière, naar de ware James Brown. McBride bezoekt en interviewt mensen die dicht bij Brown stonden en herschrijft de bepalende momenten in zijn leven die vaak buiten de spotlights plaatsvonden. McBride focust op de persoonlijke en sociale kant van het getroebleerde en gecompliceerde soulgenie tegen de achtergrond van de onrustige Amerikaanse maatschappij: de spanningen tussen Noord en Zuid, zwart en wit en rijk en arm. James Brown is een onconventioneel en fascinerend portret van Soul Brother No. 1 en zijn onschatbare betekenis voor de Amerikaanse cultuur
yd2
Daniela Tasca - 1001 Italianen 19,99 
Al eeuwenlang komen Italianen naar Nederland; als bankiers, instrumentmakers, stucwerkers, schoorsteenvegers, terrazzowerkers of ijsmakers. Ze kwamen op eigen gelegenheid, als individu.
Dat veranderde na de tweede wereldoorlog, toen groepen arbeiders naar Nederland werden gehaald om hier in de mijnen, de industrie en de hoogovens te werken. Een mijlpaal in deze zaak was de wervingsovereenkomst die de regeringen van Nederland en Italië met elkaar aangingen op 6 augustus 1960. Nederland zat te springen om arbeidskrachten, veel jonge Italianen zaten in een uitzichtloze situatie zonder werk. De overeenkomst was niet de eerste van deze aard tussen de beide landen, wel de eerste in EEG-verband. Deze ‘gastarbeiders’ kwamen als pioniers naar Nederland. (lees verder)