[Mania] Nieuwsbrief Week 04
 
Email Header
yd2

Father John Misty pre-order actie

Bestel/reserveer nu het nieuwe album 'Pure Comedy' op vinyl en je ontvangt een 7-inch cadeau met daarop twee tracks die niet op het album staan! Zolang de voorraad strekt, OP=OP 

www.platomania.nl/father-john-misty
yd2

Ryan Adams exclusief vinyl

Het nieuwe Ryan Adams album verschijnt op limited rood vinyl. Exclusief via de Mania-winkels. release 17/2

reserveer hier: www.platomania.nl/ryan-adams

#POP

yd2
Drive Like Maria - Creator Preserver Destroyer 14,99 / 2LP 24,99 
De Nederlands-Belgische formatie is voor hun derde album niet over een nacht ijs gegaan. De drietrapsraket Creator Preserver Destroyer is compleet; na het verschijnen van de ep's Creator en Preserver (beide in 2016) is met Destroyer de trilogie voltooid. Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg hebben in alle rust in hun Italiaanse studio gewerkt aan het nieuwe materiaal, de sterke titelloze voorganger is al bijna vijf jaar oud. In het nieuwe werk staat het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken centraal.  (lees verder)
yd2
Ten Fe - Hit The Light 15,99 / 2LP 26,99 
Ben Moorhouse en Leo Duncan vormen een nieuw Engels duo, gevestigd in Londen. Het duurde vier jaar voordat ze dit debuut klaar hadden en ze kozen ook een toepasselijke naam. Ten Fé betekent  vertrouwen hebben. Dat moet ook wel als je op elkaar bent aangewezen. Ze deden alles, van op straat spelen tot in hun slaapkamer en boetseerden aan hun muziek die fraai uitwaait. Uiteindelijk opgenomen in Berlijn met Ewan Pearson, o.a. Jagwar Ma en The Rapture, hebben we hier te maken met een klassiek Brits debuut.  (lees verder)
yd2
Arcade Fire - Reflector Tapes 2DVD 22,99 / 2Bluray 26,99
Deze dvd bevat een documentaire en een concert van Arcade Fire rondom hun succesvolle album Reflektor. De docu laat stukken zien uit de opnamesessies, wat live-opnames en een bezoek aan Haïti met wie de band al langer een bijzondere band heeft. De tweede disc is een registratie van het concert dat de band op 6 juni 2014 in de Earl's Court in Londen gaf. Daarnaast zijn er de nodige extra's en dat maakt de totale speelduur op maar liefst ruim vier uur. 
yd2
Jacle Bow - What's All The Mumble 16,99 / 2LP 22,99
Veel van wat uit België komt is goed. Triggerfinger, K’s Choise, Deus... De lijst kan veel en veel langer en de volgende leuke band, Jacle Bow, kan worden toegevoegd. Lang timmeren ze nog niet aan de weg, ze zijn pas in de lente van 2013 in Brussel opgericht, maar hard gaat het wel. Ze hebben al een tour in de VS achter de rug en hun eigen rockdocumentaire was te zien in België, Nederland en Zweden. Maar het eerste echte debuut is nu een feit. Ze typeren zichzelf als een ‘muzikale ontmoeting’ tussen de Stones en de Beatles.  (lees verder)
yd2
Mich - Mich 13,99 / LP+CD 22,99
MICH is een uit Amsterdam afkomstige band rond grafisch ontwerper Piet Parra (die de band op het podium overigens niet bijstaat). Op haar op Excelsior verschenen titelloze debuut jaagt de band er in iets meer dan 26 minuten twaalf songs doorheen. Het zijn songs vol invloeden uit de shoegaze, dreampop en vooral de postpunk, waarin de band klinkt als een opgejaagde en betrekkelijk opgewekte versie van Joy Division of juist als een gedeprimeerde versie van The Cure. Invloeden uit de shoegaze, dreampop en postpunk staan tegenwoordig bij heel wat bands op het menu, maar MICH slaagt er in om vertrouwd maar ook eigenzinnig te klinken.  (lees verder)
yd2
Mark Eitzel - Hey Mr Ferryman 15,99 / LP 24,99/ LP+CD Limited 34,99
Op het stickertje dat op Mark Eitzels nieuwe plaat is geplakt wordt hij ‘America’s Greatest Living Lyricist’ genoemd (een eretitel die hij ooit kreeg van de Britse kwaliteitskrant The Guardian). Dat is misschien net wat teveel eer, maar dat Mark Eitzel een groot songwriter en muzikant is, is zeker. Eitzel maakte een aantal klassiekers met zijn band American Music Club en ook zijn inmiddels uit een dozijn platen bestaande, maar helaas redelijk obscure, solo-oeuvre mag er zijn. Dit oeuvre wordt nu verrijkt met het bijzonder fraaie Hey Mr. Ferryman. (lees verder)
yd2
Cloud Nothings - Life Without Sound 16,99 / LP 29,99 
Cloud Nothings was tot nu toe vooral een band die het moest hebben van de gruizige gitaarexplosies. Een formule die prima werkte en absoluut ook meer was dan alleen een formule, want dat frontman Dylan Baldi prima wist hoe goede liedjes in elkaar steken was overduidelijk te horen. Na de volle versnelling die de band aanhield tot Here And Nowhere Else uit 2014 en de bijbehorende tournees ging het gas even terug. In die rust ontstond Life Without Sound, een plaat die onmiskenbaar Cloud Nothings is en tegelijkertijd ook anders.  (lees verder)
yd2 yd2 yd2
yd2

Live in de winkels

Vr 27 jan 17.00 T-99 - Plato Leiden
Za 28 jan 15.30 Drive Like Maria - Concerto = AFGELAST!
Zo 29 jan 15.00 Philip Glass 80 - Concerto
Za 04 feb 15.00 Navarone - Concerto
Zo 05 feb 14.30 Joep van Geffen - Concerto
Zo 05 feb 16.00 Laura Lotti - Concerto
Vr 10 feb 17.00 Feather & The White - Concerto
Za 11 feb 16.30 The Kik - Plato Utrecht
yd2

Concerto Radio

Concerto Radio, aflevering 162 (20 januari 2017)

Radioshow PinguinRadio.com, met hierin de fijnste nieuwe must-haves uit de Amsterdamse muziekwinkel Concerto op LP en CD. Ditmaal releases van The Molochs, Flo Morrissey & Matthew E. White, Indian Askin, Thom Hell, Hilma Nikolaisen, Foxygen, Tim Cohen, Allison Crutchfield, The Flaming Lips, Joyce Manor, The Band Of Heathens, plus een exclusieve instore van Bettie Serveert.

LUISTER HIER:  www.concerto.nl/concerto-radio

#VINYL

Full Image

Vinyl actie

Er zijn weer nieuwe titels toegevoegd aan de actie. LP's van o.a. Foo Fighters, Ryan Adams, Manic Street Peachers, Earl Sweatshirt en Ray Lamontagne nu voor 14,99
www.platomania.nl/vinyl-aanbiedingen
yd2

Foo Fighters


​S/T
LP: 14,99
yd2

Ryan Adams


S/T
LP: 14,99
yd2

Manic Street Peachers

Everything Must Go
LP: 14,99

#REISSUES

yd2
Cream - Fresh Cream Deluxe 3CD+Bluray 64,99 /
6LP 109,99

De eerste plaat van de eerste ‘supergroep’ werd vijftig jaar geleden gelanceerd. Voor de viering van het jubileum van Creams Fresh Cream is elk millimeter tape benut. Kende het oorspronkelijke album uit 1966 elf tracks, met deze set van drie cd’s wordt met alternatieve mono- en stereomixen, A- en B-kantjes van singles, outtakes en BBC-sessies de score opgevoerd naar 56. Op het vierde schijfje passeert ongeveer de helft nogmaals in Blu-ray kwaliteit. Het debuut van het extreem onstuimige samenwerkingsverband van Eric Clapton, Jack Bruce en Ginger Baker, dat maar vier albums stand hield, wordt hier dus wel zeer uitputtend gepresenteerd.  (lees verder)

#ROOTS

yd2
Tift Merritt - Stitch Of The World  14,99 / LP 26,99 
Na de release van haar vorige album Travelling Alone in 2012 toerde Tift Merritt twee jaar lang over de hele wereld, sloot ze zich aan bij Andrew Birds Hand Of Glory band, werkte ze samen met His Golden Messenger en Simone Dinnerstein, kwam er een eind aan haar huwelijk, en werd ze moeder van een dochter. Om zichzelf te hervinden trok ze zich terug op een afgelegen ranch in Texas, de staat waar ze opgroeide, voor een sabbatical. Daar begon ze te schrijven aan haar zesde album, Stitch Of The World, dat vervolgens werd opgenomen in New York. (lees verder)
yd2
John Mayall - Talk About That 16,99 /
LP 29,99 (vanaf 24-2)

Op de meer dan respectabele leeftijd van 83 levert bluesicoon John Mayall nog gewoon met regelmaat albums af. Al een tijdje niet meer onder de vlag van Bluesbreakers, maar onder zijn eigen naam en met een kleine band waarin Greg Rzab (basgitaar), Jay Davenport (drums) en Rocky Athas (gitaar) al geruime tijd vaste waarden zijn. Alhoewel, Athas werd overigens onlangs nog ontslagen omdat het Mayall beter beviel zonder extra gitarist op pad te gaan. Er was echter een gitarist die het spelen met Mayall al sinds 1970 op zijn bucketlist had staan: Joe Walsh. (lees verder)
yd2
Delbert McClinton & The Self-Made Men - Prick Of The Litter 16,99 / LP 26,99 (vanaf 3-2)
McClinton is een legende onder liefhebbers van Texaanse rootsmuziek. Niet alleen omdat hij al sinds de jaren zestig meedraait, maar ook door zijn talent om country, blues soul en rock ’n’ roll te combineren alsof er geen verschil tussen die genres bestaat, en dat alles in de beste Texaanse traditie. Echt doorbreken deed hij nooit, maar hij heeft een trouwe schare fans en heeft een respectabel oeuvre opgebouwd. Ook op zijn nieuwe album weet Delbert weer een perfecte sfeer te  creëren.  (lees verder)
yd2
Alejandro Escovedo - Burn Something Beautiful 16,99  / 2LP 44,99
Alejandro Escovedo (65!) rockt als bijna nooit tevoren op zijn nieuwe album Burn Something Beautiful. Ingetogen zang is ver te zoeken en de dames- en herenkoortjes zingen uit volle borst over de fors aangezette gitaren van o.a. producer Peter Buck (R.E.M.) heen. Escovedo’s album klinkt net zo bevlogen en energiek als dat van zijn ex-gitarist Chuck Prophet. Heerlijk, al die goed in het gehoor liggende, goudeerlijke gitaarrock. 

#WORLD

yd2
Lula Pena - Archivo Pittoresco 19,99
Lula Pena’s muziek is als een levend organisme. Het vaart op een vreemde kust, omzoomd door continenten genoemd folk blues, flamenco, Franse chanson, phado (ze houdt ervan om het zo te spellen), bossa nova en meer, ze graast in allemaal en laat er geen intact. Op Archivo Pittoresco ia het heerlijk geïnspireerd dolen : de dertien nummers van het album vloeien vaak naadloos in elkaar over, waarbij LULA teksten en gedichten zingt (in het Portugees, Frans, Engels, Spaans, Grieks, Italiaans) van schrijvers, variërend van Manos Hadjidakis, Violeta Parra en zichzelf tot aan de Belgische surrealist Scutenaire en de componisten van de originele Twilight Zone soundtrack en vele minder bekende namen of anonieme auteurs.

#FILMS & TV-SERIES

yd2
Mammon - Honor 3DVD 26,99
Cast: Laura Christensen, Nils Ole Oftebro, Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg, Anna Bache-Wiig, Iben Akerlie
Noorwegen schrikt op van de brute moord op een bekende Noorse journalist, een keiharde aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Wanneer collega-journalist Peter Verås op onderzoek gaat, raakt hij verstrikt in een bloedstollend mysterie. De vermoorde journalist was in het geheim een onthullend boek aan het schrijven over de top van de Noorse politiek. Is de moord een ultieme poging geweest om hem de mond te snoeren? En wat heeft de politiek hier precies mee te maken?
yd2
Girls Seizoen 5 3DVD 28,99
Cast: Allison Williams Jemima Kirke Alex Karpovsky Zosia Mamet Lena Dunham Adam Driver
In deze semi-autobiografische reeks van scenariste en hoofdrolspeelster Lena Dunham werpt Lena een komische blik op de talloze vernederingen en zeldzame overwinningen van een bontgezelschap vrouwelijke twintigers. Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen de geheimen van het leven nog altijd te doorgronden. Intussen wonen ze al een paar jaar in New York City, maar ze weten nog altijd niet wat ze willen – van de jongens, van elkaar of van zichzelf. En de zaken worden er niet duidelijker op.
yd2
Juste La Fin Du Monde 12,99
Regie: Xavier Dolan
Cast: Vincent Cassel, Gaspard Ulliel, Marion Cotillard, Nathalie Baye, Léa Seydoux

Louis (Gaspard Ulliel) is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Aan de lunchtafel zitten zijn zus Suzanne (Léa Seydoux), zijn broer Antoine (Vincent Cassel), zijn schoonzus Catherine (Marion Cotillard) en zijn moeder (Nathalie Baye). Wat bedoeld was als een prettig laatste samenzijn, wordt een middag vol gekibbel en verwijten.
yd2
A Hologram For The King 14,99
Regie: Tom Tykwer
Cast: Tom Hanks, Alexander Black en Sarita Choudhury

Ver weg van huis, in een nieuwe nog onvoltooide stad middenin de woestijn van Saudi Arabië, wacht Amerikaanse zakenman Alan Clay (Tom Hanks) samen met enkele medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in holografische presentaties voor Koning Abdullah. Dit alles om het beslag op zijn huis te voorkomen en de studie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Maar vooral om ein-de-lijk iets geweldigs te bereiken. Ondertussen beleeft hij een onverwachte romance en ontdekt hij wat écht belangrijk is in het leven.
yd2
Magnificent Seven 17,99 
Regie: Antoine Fuqua
Cast: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio

Met de stad Rose Creek onder dodelijk toezicht van goudbaron Bartholomew Bogue besluiten wanhopige stedelingen ter bescherming een groep huurlingen in te schakelen. Het betreft een groep van zeven buitenstaanders en premiejagers die de namen Sam Chisolm, Josh Faraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez en Red Harvest dragen. Terwijl de groep zich opmaakt voor de gewelddadige confrontatie, blijkt dat het gevecht niet enkel om het geld draait.
yd2 yd2 yd2

#KLASSIEK

yd2

Philip Glass - 80 jaar! in Concerto

Zondagmiddag 29 januari presenteert Concerto een aantal optredens ter ere van de 80ste verjaardag van Philip Glass!

15.00 uur - Bo de Mytteneare- piano - Matamorohsis 1-5
16.00 uur - Tom Sanderman - Saxophone – 13 melodies for..
17.00 uur - Wiek Hijmans – Gitaar – hommage

De middag in Concerto wordt georganiseerd samen met Hommage aan Philip Glass - 80 jaar! in De Meerse Hoofddorp. Op zondag 5 februari zullen daar diverse artiesten zijn werk vertolken. 

Weten welke klassieke optredens er binnenkort nog meer zijn op het podium van Concerto? Kijk hier
yd2
Rachmaninoff – Piano Sonata No. 2
Evelina Vorontsova (piano)  17,99
 

Je moet Russisch bloed en een natuurlijke affiniteit met de componist hebben om de muziek op dit album ook echt op zijn Rachmaninovs te kunnen uitvoeren. Wij hebben het over de Russisch-Nederlandse pianiste Evelina Vorontsova. Met de keuze van de tweede pianosonate maakt Vorontsova het zich niet makkelijk. Met veel passie en virtuositeit speelt zij dit werk geheel in dienst van de muziek. Hét meesterstuk van de solopianowerken van Rachmaninov zijn de gevreesde Variaties op een thema van Corelli. De zuiverheid van toon en frasering is ongeëvenaard. 
(lees verder)
yd2
Distant Light
Renée Fleming (sopraan), Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Sakari Oramo  18,99

Als vervolg op haar album met werk van Franse componisten, waaronder het voor haar gecomponeerde Le Temps l’horloge van Henri Dutilleux, laat stersopraan Renée Fleming op Distant Light Scandinavische werken klinken. Naast het eveneens voor haar gecomponeerde en zeer atmosferische The Strand Settings van Anders Hillborg indrukwekkende bewerking van drie nummers van Björk. Afwijkend, want geschreven door de Amerikaanse componist Samuel Barber, is de liedcyclus Knoxville: Summer op 1915, maar ook hier overtuigt Fleming volkomen.
Volg ons ook via Facebook en Twitter