Nieuwe boeken augustus 2021
 
Email Header

Nieuwe Boeken:

yd2
Peter Pontiac & Typex - Lowlands Love Letters € 16,99
De strips en illustraties van Peter Pontiac en Typex die zij in de afgelopen 25 jaar maakten rond het Lowlands festival zijn nu gebundeld in een fijn album. Het is een liefdesverklaring aan muziek, lol en eeuwige vriendschap. Zo “rock ‘n’ roll als de kolere!” volgens Typex! Peter Pontiac was nauw betrokken bij de Nederlandse punkcultuur. Hij tekende undergroundstrips, posters, boekomslagen en platenhoezen en zijn werk werd gepubliceerd in vele tijdschriften. Typex (pseudoniem van Raymond Koot) werkt als striptekenaar en illustrator voor onder andere de VPRO, OOR, Zone 5300, Vrij Nederland, NRC en de Volkskrant. (lees verder)
yd2
The Devil And His Lettuce € 26,99
Engelstalig handboek over de zin en onzin van cannabis. Een geestverruimende reis waarin alle aspecten van een van ’s werelds oudste cultuurgewassen aan de orde komen in een voor meerdere prijzen genomineerde uitgave. The Devil’s Lettuce is a free-format handbook that takes you on a mind-expanding trip through the life and times of cannabis. Allowing you to release yourself from misconceptions and fake news about a widely misunderstood plant, medicine, textile fibre and religious sacrament. Cannabis is one of the world’s oldest cultivated crops. (lees verder)
yd2
Craig Brown – The Beatles , Hier, Daar, En Overal € 29,99 (verwacht op 12 augustus)
Het enige boek over The Beatles dat er deze zomer toe doet: geestig, fascinerend, vrolijk en boordevol fantastische anekdotes over de Fab Four. De leden van het Engelse koningshuis waren dol op ze. John Updike vergeleek ze met ‘de zon op een Paasdag’. Bob Dylan liet hen kennismaken met drugs. The Rolling Stones deden hen na. Muhammad Ali noemde hen ‘watjes’. Niemand kan om The Beatles heen, en Craig Brown gebruikt dit gegeven op briljante wijze in zijn ingenieuze biografie. Hij duikelde onvertelde verhalen op en schetst een fonkelend beeld van alle kleurrijke figuren rondom The Beatles, zoals Fred Lennon, Yoko Ono, Magic Alex en Phil Spector. (lees verder)
yd2
Quentin Tarantino – Once Upon  Time In Hollywood € 19,99
Once Upon a Time in Hollywood van regisseur Quentin Tarantino werd genomineerd voor tien Oscars en wordt gezien als een van de beste films van de afgelopen jaren. Speciaal voor deze novelization nam de regisseur en scenarist zelf de pen in de hand om zijn personages en hun wereld verder uit te diepen.
Tv-acteur Rick Dalton en zijn stuntdubbel Cliff Booth zijn terug! Dompel jezelf als nooit tevoren onder in de gouden jaren van het Hollywood van de jaren zestig... (lees verder)
yd2
Jascha Kempe – Jazz. New York In The Roaring Twenties € 30,-
Het zijn de Roaring Twenties en New York gloeit van de jazz-oorts. Grote menigten trekken naar de nachtclubs en danszalen in Harlem om te genieten van Louis Armstrong met The Fletcher Henderson Orchestra spelend in de Kentucky Club, of Duke Ellington in de Roseland Ballroom of de wereldberoemde Cotton Club. Ontworpen, van illustraties voorzien en samengesteld door Robert Nippoldt is dit boek een hommage aan deze periode met veel informatie, foto's en anekdotes. Aan de teksten werkte o.a. Hans-Jurgen Schaal mee en ze geven een verhelderende kijk op de club scene, de strijd tussen de bands en de legendarische opnames die gemaakt werden. (lees verder)
yd2
Jaap Van Eik – De Bas Moet Knorren € 24,99
Jaap van Eik De bas moet knorren een muzikaal leven met o.a. Herman Brood (The Moans), Cuby + Blizzards, Livin' Blues, Solution en Trace (1965-1977) Op 11 juli 2021 is het twintig jaar geleden dat Herman Brood van het Hilton Hotel afsprong en zelfmoord pleegde. Herman Brood begon zijn muzikale carrière samen met bassist Jaap van Eik in The Moans. Daarna speelden ze samen in Cuby + Blizzards. Tot aan het eind van hun artistieke loopbaan hielden ze contact. Over zijn relatie met Herman Brood en zijn latere muzikale leven schreef Jaap van Eik een interessant egodocument over de ‘gouden jaren’ van de Nederlandse rockmuziek. (lees verder)
yd2
Mariah Carey – Mijn Eigen Verhaal € 21,99
Wie is de vrouw achter de diva, de wereldster, het kersthitwonder? Mariah Carey laat in de verrassende autobiografie The Meaning of Mariah Carey voor de eerste keer het achterste van haar tong zien.
Het leven van Mariah Carey kent behalve vele hoogtepunten ook moeilijke periodes en een groot aantal dieptepunten. Ze valt, als dochter van een zwarte vader en een witte moeder, in de jaren 90 tussen wal en schip: men vindt haar ‘te commercieel’ voor hiphop en aan de andere kant juist weer ‘te urban’. Haar zwarte roots zijn echter een grote inspiratiebron voor haar muziek en ze breekt internationaal door. (lees verder)
yd2
Emma Brodie – Janie Q € 22,99
1969: Iedereen kijkt uit naar het jaarlijkse folkfestival en vooral naar het optreden van de beroemde zanger Jesse Reid. Wanneer hij crasht met zijn motor krijgt onverwacht de lokale band Harpoon het hoofdpodium. Zangeres Jane Quinn betovert het publiek met haar stem. Wanneer Jesse weer beter is vraagt hij Harpoon als zijn voorprogramma mee op tour. Hij gelooft in Jane, moedigt haar aan haar eigen teksten te schrijven en al snel ontstaat er een bijzondere romance tussen de twee. Ondertussen worstelt Jesse echter met een heroïneverslaving. En ook Jane heeft een geheim. Terwijl ze dag en nacht koortsachtig werkt aan haar weldra legendarische debuutalbum, dreigt hun liefde uit elkaar te vallen. (lees verder)
yd2
Piet Emmer – De Geschiedenis Van De Nederlandse Slavernij In Een Notendop € 15,-
Het woord ‘slavernij’ roept vandaag de dag bij iedereen in het Westen gevoelens van ontzetting en schaamte op. Het is een instituut waarvan we al meer dan een eeuw geleden met trots afscheid hebben genomen.
In De geschiedenis van de Nederlandse slavernij in een notendop geeft Piet Emmer een analyse van de slavernij in de Europese koloniën in Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Hij beschrijft hoe het instituut van de slavernij is ontstaan, wie slaaf werd en waarom West-Europa vanaf 1350 geen slavernij meer kende en tot een vreemde enclave zonder slavenmarkten was geworden in een wereld vol slavernij. (lees verder)
yd2
Joost Prinsen- Na Emma € 17,50
De buurvrouw: ‘Komt je huis te koop?’
De dochters: ‘Natuurlijk wist jij dat niet pap. Je was er nooit.’
De rouwmeneer: ‘Sorry dat ik onverwacht nog even binnenval.’
De dames: ‘Je hebt mijn telefoonnummer, toch?’
Emma: ‘De volgende keer neem ik een stoerdere man.’
Ik: ‘Ik kuste de grond waarop je liep!’
De Koning van de Nacht: ‘Denk je echt dat alles om Emma draaide?’
In Na Emma doet Joost Prinsen verslag van de twaalf maanden na de dood van zijn vrouw. (lees verder)
yd2
Lawrence Schiller – Marilyn & Me € 50,-
Jij bent al beroemd, nu ga jij mij beroemd maken. Dat zei Lawrence Schiller tegen Marilyn Monroe toen ze discussieerden over de foto's die hij van haar zou gaan maken. Het was 1962 en Schiller was als 25 jarige door Paris Match erop uit gestuurd. Hij had Marilyn al ontmoet op de set van Let's Make Love maar was niet voorbereid op haar naakte rol in Something's Got to Give. Het boek is een intiem verhaal over een legende vlak voor haar val en een jonge fotograaf vol ambitie. Schiller's bijzondere foto's en diens verhaal brengen ons terug de een tijd. Meer dan 100 foto's met zeldzame outtakes uit de set van Monroe's laatste film maken van dit boek een onverwacht portret van de ster in haar laatste maanden. 
(lees verder)
yd2
Stine Jensen - Faalmoed en andere filosofische overdenkingen € 18,99
‘De onzekeren, dat zijn wij allemaal, winnen of verliezen: dat is niet een kwestie van maakbaarheid en individuele verantwoordelijkheid alleen. In dit boek zet ik daarom de falende, kwetsbare en verlangende mens, die eeuwig tekortschiet, in het zonnetje. We zullen fouten blijven maken, een leven lang. […] De mogelijkheid om opnieuw te beginnen is een luxe om te koesteren.’ Mag je mislukken in een samenleving waarin het draait om prestaties en succes? Hoe ga je om met onzekerheid als de wereld tot stilstand komt? Wat betekent leeftijd in een wereld die draait om perfectie? Al meer dan tien jaar filosofeert Stine over liefde, schoonheid, falen en leeftijd. (lees verder)
yd2
Mensje Van Keulen – Het Kattentheater € 19,99
Mensje van Keulen heeft vanaf het begin van haar schrijverschap over poezen en katten geschreven en is dat altijd blijven doen: gedichten, verhalen, kattencorrespondentie, kwinkslagen, journalistieke verslaggeving en bijdragen aan ‘De Poezenkrant’. Voor het eerst in vijftig jaar schrijverschap worden al deze teksten, met illustraties, samengebracht in ‘Het Kattentheater’. Mensje van Keulen mag gerekend worden tot de beste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Ze debuteerde op zeer jonge leeftijd met de inmiddels klassieke roman ‘Bleekers zomer’ (1972). (lees verder)
yd2
Jack P. Thijsse – Nu Ga Ik Er Eens Op Uit – Wandeldagboeken € 40,-
De natuurkenner Jac. P. Thijsse (1865‒1945) geldt als een fenomeen. Behalve als voorvechter van de natuurbescherming in Nederland werd hij beroemd dankzij de Verkade-albums, die bedoeld waren het grote publiek de liefde voor de natuur bij te brengen. Dat Thijsse ook een dagboek bijhield, is echter nauwelijks bekend. Nu ga ik er eens op uit bevat de twee oudste en boeiendste dagboekdelen, die de jaren 1884‒1887 en 1894‒1898 beslaan. Thijsse is dan als jonge onderwijzer werkzaam in Amsterdam en vult zijn vrije tijd met lange wandelingen, nabij en in de stad, de Kennemerduinen, maar ook tussen Amsterdam en het Gooi. (lees verder)
yd2
Dick Maas – De Naakte Getuige € 11,99
Amsterdam, 2021. Twee tieners worden dood gevonden in het bos bij een uitgebrande auto. Het laatste wat ze aan de politie gemeld hebben is dat er een naakte vrouw onder het bloed in de auto lag. De vrouw is echter spoorloos verdwenen. De speurtocht naar de daders brengt Eric in de wereld van geheime seksfeesten, corrupte politieagenten en nietsontziende huurmoordenaars. Eric komt op het spoor van de verdwenen vrouw en moet alles op alles zetten – ze is tenslotte een belangrijke getuige - om haar heelhuids op het hoofdbureau af te leveren. - Op hetzelfde moment klonk een schot en spatte temidden van een zee aan scherven het hoofd van Guus uit elkaar. (lees verder)
yd2
Geert Mak e.a. – Verleden Van Nederland € 34,99
‘Verleden van Nederland’ verschijnt in geheel vernieuwde heruitgave. Over het verleden stelt iedere generatie andere vragen. Iedere generatie verwerft nieuwe inzichten. ‘Verleden van Nederland’ is een geschiedenis voor liefhebbers en professionals, passend bij de eenentwintigste eeuw. Het is het verhaal van de prehistorie tot en met de coronacrisis, van de Tachtigjarige Oorlog tot en met de opkomst van de verzorgingsstaat, van Rembrandt tot en met Karel Appel. ‘Verleden van Nederland’, vol feiten, data, anekdotes en analyses, biedt een nieuwe blik op de geschiedenis, soms ontnuchterend, maar telkens weer verrassend. (lees verder)

Verwacht:

yd2
Beyoncé – Liberté, Egalité, Beyoncé
€ 19,99
yd2
Benoit Clerc – Queen Compleet – Het Verhaal Van De 188 Songs € 49,99
yd2
Markus Caspers – Vinyl World – You Spin Me Round € 29,99
yd2