Nieuwe boeken september & Kinderboekenweek 2021
 
Email Header

Verwachte Muziekboeken, nu te bestellen:

yd2
Barack Obama & Bruce Springsteen -  Renegades: Born In The USA - Nederlandse versie € 49,99
Engelse Versie € 49,99
yd2
Paul McCartney – De Lyrics Van 1956 Tot Nu € 69,99
yd2
Stevie Van Zandt – Onbeantwoorde Liefde
€ 26,99
yd2
Hugo Logtenberg – Achter De Dijk € 24,99
yd2
Dave Grohl – The Storyteller € 20,99
yd2
Beyoncé – Liberté, Egalité, Beyoncé
€ 19,99
yd2
Benoit Clerc – Queen Compleet – Het Verhaal Van De 188 Songs € 49,99
yd2
Markus Caspers – Vinyl World – You Spin Me Round € 29,99
Full Image
yd2
Edwin Hagendoorn- Uiltje Engnek € 24,99
La puerta de Santa Maria, 1863.
Een koets met paarden galoppeert door het Spaanse nachtelijke landschap en arriveert bij een afgelegen klooster… een zwarte kat sluipt rond... 
Uiltje Engnek is getuige van onbetamelijke scènes in een nonnenklooster en alarmeert Moeder Overste. Is het geamuseerde slachtoffer bezeten door de duivel?
Dit wonderbaarlijke debuut van Edwin Hagendoorn neemt je mee naar het duistere Spanje van Francesco Goya. Zijn zwart humoristische graphic novel oogt als een bundel antieke gravures. 
(lees verder)
yd2
Charles Burns – Daedalus Deel 2 € 22,99
Daedalus is een deels autobiografische mengeling van horror, sciencefiction en teenage angst, die alleen in het hoofd van Charles Burns kan zijn ontstaan.
Dit tweede deel gaat verder waar het eerste deel ophield: ’Brian maakt met een groepje vrienden een homemovie “over alle rotzooi die in mijn hoofd rondraast”. Het moet een soort remake worden van Invasion of the Body Snatchers met Brians brein als een alien die uit zijn peul ontsnapt. Brian heeft het scenario tot in de kleinste details uitgewerkt, maar als zijn ontwapenende hoofdrolspeelster Laurie hem duidelijk maakt, dat zijn film nogal saai en voorspelbaar dreigt te worden, moet hij erkennen dat het misschien tijd wordt voor een wat meer ’volwassen‘ film…‘ (lees verder)

Nieuwe Boeken:

yd2
Jan Luiten Van Zanden – De Ontdekking Van De Natuur € 24,99
Hoe heeft de Nederlandse natuur zich ontwikkeld van de laatste ijstijd tot heden? Nam de biodiversiteit alleen maar af naarmate de mens zijn vleugels uitsloeg, of waren er ook perioden van herstel en toenemende diversiteit? Deze vraag staat centraal in dit boek vol verhalen – over de huismus, de zwarte kraai, de kievitsbloem en zelfs over walvissen in de Noordzee en olifanten op Sri Lanka –, met elkaar verbonden door het grote verhaal van de ontdekking van de natuur door de mens, eerst als jager-verzamelaar, daarna als landbouwer, vervolgens als industrieel en ten slotte als bioloog en natuurbeschermer. (lees verder)
yd2
Lex Kroon – Ik Lach Om Niet Te Huilen € 17,50
Op zijn negentiende kreeg Özcan Akyol het boek Ik lach om niet te huilen in zijn handen. Deze autobiografische schelmenroman over het meeslepende, schokkende en intrigerende leven van Rotterdammer Lex Kroon sloeg bij hem in als een bom. Het deed hem denken aan zijn eigen leven en omgeving, aan ‘de verpauperde buurt in Deventer’, die het decor vormde van zijn jeugd. Het boek inspireerde hem om zelf schrijver te worden. Acht jaar later verscheen zijn schelmenroman Eus. Lex Kroon schreef met Ik lach om niet te huilen in 1984 een absoluut unieke roman voor zijn tijd. Brutaal, openhartig en rauw. (lees verder)
yd2
Richard Wrangham – De Goedheidsparadox € 23,99
In De goedheidsparadox presenteert de beroemde primatoloog Richard Wrangham een opvallend originele theorie om de tijdloze vraag te beantwoorden hoe en waarom de homo sapiens is ontstaan. Een kwart miljoen jaar geleden maakte de toenemende intelligentie onder onze voorouders de weg vrij voor de invoering van de sociaal geaccepteerde doodstraf. Het was deze verandering, zo betoogt Wrangham, die ontwikkeling, meer samenwerking, de accumulatie van cultuur en uiteindelijk de opkomst van de beschaving zelf mogelijk maakte. Hoewel het alledaagse leven door de geschiedenis heen verdraagzaam is geweest, is oorlog nooit ver weg geweest. (lees verder)
yd2
Simon Carmiggelt & Ellen Warmond – Lief Museum € 22,99
De dichter Ellen Warmond werkte sinds 1955 in het Literatuurmuseum, toen nog Letterkundig Museum geheten. In 1964 vroeg ze Simon Carmiggelt op het toppunt van zijn roem als columnist mee te werken aan een tentoonstelling. Hij reageerde enthousiast, niet alleen op het verzoek, maar ook op haar geestige schrijfstijl. Er ontstond een unieke correspondentie die zo’n vijftien jaar standhield. De twee wilden niet voor elkaar onderdoen en dat leverde een sprankelend geheel op dat van zowel Carmiggelt als Warmond een onverwachte kant laat zien. (lees verder)
yd2
Robert Lagendijk – Michiel Romeyn  Bepaal Jij Dat?  De Biografie € 21,99
Het duurt even voordat Michiel Romeyn na de kunstacademie zijn weg en vorm weet te vinden, maar dan komt vanaf de jaren tachtig zijn leven in een stroomversnelling. Hij begint met vrienden de Amsterdamse uitgaansclub Mazzo, krijgt een Gouden Kalf voor zijn eerste filmrol en wordt een publiekslieveling met zijn Jiskefet-creaties Oboema, Storm en Van Binsbergen. Na de grote successen gaat het financieel flink mis met Goeiesmorgens - De Musical. Het team van Jiskefet valt uit elkaar.
Wie is Michiel Romeyn? 
(lees verder)
yd2
Ernst Daniel Smid – Ernst € 20,99
De biografie Ernst is een ode aan het veelbewogen leven van Ernst Daniël Smid, verteld door hemzelf en opgetekend door Enno de Witt. Nog nooit eerder was Smid zo open: naast geestige anekdotes vertelt hij openhartig en zonder schroom over zijn woelige privéleven. Over de eenzame kanten van succes en het leven met de ziekte van Parkinson, maar ook over zijn huwelijk met zijn jeugdliefde, dat op de klippen liep. Over zijn werk in een zorginstelling. Zijn tweede huwelijk, met ballerina Roos, die jong aan kanker overleed. Het rusteloze leven in het theater. Zijn toewijding aan klassieke muziek. (lees verder)
yd2
Julian Barnes – Verzamelde Verhalen € 29,99
In ‘Verzamelde verhalen’ worden voor het eerst de verhalen van Julian Barnes bijeengebracht. De schrijver van een rijk oeuvre dat verpletterende romans zoals bestsellers ‘Alsof het voorbij is’ en ‘Het enige verhaal’ bevat, maar ook onconventionele biografieën als ‘De man in de rode mantel’, wijdt zich ook regelmatig aan de kortere prozavorm. Van Barnes verschenen de afgelopen decennia drie verhalenbundels en één nagekomen los verhaal. ‘Verzamelde verhalen’ is een unieke uitgave, en een internationale primeur. Het etaleert op meesterlijke wijze de verrukkelijke rode draden in het oeuvre van Barnes. (lees verder)
yd2
Herman Koch – Een Film Met Sophia € 22,99
Een film met Sophia is de nieuwe roman van Herman Koch. Een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon. ‘Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. (lees verder)
yd2
Arnon Grunberg – De Dood In Taormina € 23,99
In een gebed dat geen gebed is, een bekentenis die geen bekentenis is, een liefdesbrief, nee, een verlaat antwoord op een liefdesbrief, vertelt Zelda (26) over haar leven als lokeend in dienst van een jeugdbende, als drager van eigen en andermans geheimen. En over de rest van haar leven,dat begon nadat ze haar vader op haar zestiende beloofde niet vroegtijdig te zullen sterven. Een verloren opschrijfboekje (toeval? noodlot?) voert haar naar de acteur Jona (tweevoudig winnaar van de Louis d’Or). Met hem en een Zweedse cowboy zonder cowboyhoed reist ze naar Taormina, volgens Jona het betere decor voor het geluk. (lees verder)
yd2
Alessandro Barbero – Dante € 27,50
Vanwege de roem die hem al bij leven ten deel viel, weten we over Dante Alighieri meer dan over de meeste van zijn tijdgenoten. We volgen de later wereldberoemde dichter vanaf zijn adolescentie: als de zoon van een woekeraar, die ervan droomt tot de wereld van edelen en schrijvers te behoren. We zien hem in de donkere wandelgangen van de corrupte politiek en tijdens zijn ballingschap, waarin hij de verscheidenheid van veertiende-eeuws Italië ontdekt.
Historicus Alessandro Barbero plaatst de schepper van De goddelijke komedie in zijn tijd, cultuur en maatschappelijke context. Dante is daarmee niet alleen een portret van een dichter; het boek biedt een volledig beeld van een man die vat probeert te krijgen op macht, geld, oorlog, familie, vriendschap en liefde. (lees verder)
Full Image
Bette Westera schrijft Kinderboekenweekgeschenk - Prentenboek van de Kinderboekenweek door Mark Janssen
Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later.
De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.
Full Image

Nieuwe Boeken:

yd2
Edward Van De Vendel  E.V.A. – Rekenen Voor Je Leven € 18,99
Wat gebeurt er als een klas de saaie sommen mag vervangen door rekenlessen die met hun eigen leven te maken hebben? Groep zeven van de Rover Hoepsika-school komt in opstand tegen hun saaie rekenboek. De klas sluit een contract met hun juf en meester: dit jaar gaan ze rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun leven. Iedereen één vraag. Elke week één vraag. Die nieuwe rekenlessen zullen alles veranderen. Letterkoning Edward van de Vendel en getallenkeizerin Ionica Smeets schreven samen dit boek en meesterillustrator Floor de Goede tekende de kinderen tot leven. (lees verder)
yd2
Ed Franck & Rebecca Dautremer – Over Mieren Die Goud Verzamelen En Andere Bizarre Dieren 
€ 19,99

Bestaan er mieren die goud verzamelen? Hoe voelt een aap zich bij vollemaan? Kan een wolf zich met wind voeden? Groeien er weleens struiken op de rug van een walvis? Eeuwenoude antwoorden staan in het encyclopedische Li livres dou tresor, geschreven rond 1260. Duik in de wondere wereld van de middeleeuwse fantasie! En geniet van de schitterende illustraties van Rébecca Dautremer. (lees verder)

Kinderboeken verwacht:

yd2
Carll Cneut –  Altijd Wat Te Vieren Gedichten Om Gelukkig Van Te Worden
€ 14,99
yd2
Floor Rieder – De Wereld Volgens De Kat € 25,99
yd2
Annie M.G. Schmidt – Zwartbessie € 15,99
yd2